Om patriotten uit te sluiten: coalitie van zeven partijen in België beklonken

(Door: Alfons Kluibenschädl – Vertaling: E.J. Bron)

Na 16 maanden een groteske machtsconstructie beklonken

De uitsluitingtactiek tegen patriotten neemt inmiddels zonderlinge vormen aan in België – dat etnisch en maatschappelijk gespleten land, dat al 97 regeringen in minder dan 200 jaar heeft versleten. 16 maanden na de laatste parlementsverkiezingen sluiten vier partijfamilies uit beide delen van het land zich aaneen in een coalitie die bestaat uit zeven politieke partijen, die allemaal minder dan 10% van de stemmen kregen.

 

Weimar is sinds deze week 30.688 km² groot en ligt niet meer in de Duitse deelstaat Thüringen, maar in België. Natuurlijk, daar was het vormen van regeringen altijd al moeilijk – de beide landsdelen zijn innerlijk verdeeld. Boze tongen beweren dat alleen de vraag wie Brussel zou krijgen – evenals het succes van het nationaal voetbalelftal – het uiteenvallen van de staat nog maar verhinderen. Maar geen enkele nog zo onzinnige satire kon op de kunstgreep voorbereiden waarmee het in Wallonië sterke links met de “slechte rechtsen” uit het noorden een loopje nemen.

Krankzinnige namen verklaren zonderlinge opportunistische huwelijken  

Zelfs de ORF, die anders niets te gek is om de meest ongelooflijke democratische coalities en gebeurtenissen te legitimeren, als ze maar overeenkomen met de tijdgeest, vindt het moeilijk om de ontwikkeling in België aan zijn lezers uit te leggen. Vermoedelijk om niet te hoeven laten zien hoe belachelijk de aaneensluiting is, verklaart hij echter niet waarom de aanstaande regering van socialisten, Groenen en liberalen uit beide delen van het land, evenals de Vlaamse christendemocraten, “Vivaldi-coalitie” genoemd wordt.

Uit onderzoek blijkt dan dat dit aan de vier vermeende fundamenteel van elkaar verschillende partijfamilies ligt – dat herinnerde Belgische journalisten op de een of andere manier aan de “Vier Jaargetijden”, een net zo beroemde als variabele serie concerten van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi. Al jarenlang proberen steeds curieuzere namen de coalities van drie, vier en meer fracties uit te leggen: Kenia, Stoplicht, Zimbabwe, Dirndl. De omschrijvingen zullen waarschijnlijk nog tot aan de regenboog reiken. Men voelt zich gewoon onvermijdelijk herinnerd aan de Republiek van Weimar.

Machtsbehoud dankzij links – desnoods met de kleinste partijen

Daarbij zijn twee dingen vast te stellen: liberalen en schijnconservatieven buigen voor het behouden van de macht in geval van nood bijna altijd naar links. Daar bevindt zich de interpretatiemacht, daar kun je je geen buil vallen. En het is zelfverklaarde “democraten” geen  sluwe streek te min om partijen die niet overeenkomen met de tijdgeest weg te houden van welke verantwoording dan ook.

Want eigenlijk waren de beide Vlaamse patriottische partijen N-VA ( Nieuwe Vlaamse Alliantie) en het Vlaams Belang de grote verkiezingswinnaars. Met 16 respectievelijk 12% kregen zij de meeste stemmen en het lukte hen in het gecompliceerde kiessysteem met 25 respectievelijk 18 zetels de grootste respectievelijk op twee na grootste fractie af te vaardigen. Geen probleem voor het middenlinks blok: dan neem je er gewoon net zolang partijen bij tot het “klopt”.

Curieuze rekenspelletjes voor waanzinnige meerderheden

De nieuwe regeringspartijen kregen bij de verkiezingen weliswaar maar tussen 6,1 en 9,4% en tussen de 8 en 20 zetels. Bij elkaar opgeteld is dat met zeven partijen echter een flinterdunne meerderheid van 79 van de 150 zetels in het parlement. En het is per slot van rekening een meerderheid.

Want tot nu toe was er een liberaal-christendemocratische minderheidscoalitie in functie. Eerst interimair, maar met het uitbreken van de coronabeperkingen kreeg ze met de gedoogstemmen van de toekomstige regeringspartijen alle bevoegdheden.

Middenrechts regering viel uiteen vanwege migratiepact

Weliswaar moet men “rechtvaardig” zijn en er op wijzen dat er van 2014 tot 2018 een relatief stabiele middenrechts regering bestond, inclusief de rechts-conservatieve N-VA. Dit was zeer zeker ook te danken aan het toenmalige stemmingsbeeld – en zodoende aan de interne rede, in de hoop de impopulaire partner te kunnen slopen.

Dit mislukte echter aan het feit dat de toenmalige liberale premier Charles Michel zonder rekening te houden met verliezen voor zijn land wilde instemmen met het omstreden VN-migratiepact. Dat de patriotten hun ruggengraat in dit belangrijke onderwerp belangrijker vonden dan het machtsbehoud, vergaf het establishment hen nooit.

Patriotten zouden desondanks alleen maar “juist” regeren

Dat de patriotten hun ruggengraat in het belangrijke onderwerp belangrijker vonden dan het machtsbehoud, legde hen geen windeieren. Weliswaar raakte de N-VA veel kiezers kwijt aan het Vlaams Belang, dat echter driemaal zo veel stemmen kreeg dan bij de vorige verkiezingen en het kamp kwam in zijn totaliteit sterker uit de verkiezingen tevoorschijn. Vijf van de zeven aanstaande coalitiepartijen leden echter in totaal verlies – alleen de Groenen konden op de golf van klimaatprotesten deze trend trotseren.

De toenmalige en huidige gebeurtenissen laten echter zien: in de meeste gevallen laten de gevestigde partijen de patriotten alleen maar “meespelen” als deze zich houden aan de spelregels van de tijdgeest. Als ze zich, zoals in België, echter met de belangrijke toekomstvragen, waarvoor ze gekozen werden, willen bezighouden, dan is het snel uit met de pret. In ´t gevlij trachten te komen helpt zelden, in geval van twijfel is niet regeren dan toch beter dan verkeerd regeren.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Alfons Kluibenschädl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", België, demoniseren, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Om patriotten uit te sluiten: coalitie van zeven partijen in België beklonken

 1. antiislamnu zegt:

  Er komt een dag dat het volk het niet meer pikt

  Geliked door 4 people

 2. John van antwerpen zegt:

  Ik kom zelf uit Belgie en ik weet dat het volk het nu al niet pikt.
  Ze gaan daar vaker voor eigen rechter spelen. Er zal meer gevochten worden.
  voetbalsupporters, juweliers en politie zal harder worden. Hopelijk komt er een
  revolutie die deze cordon sanitair dictatuur neerslaat. Waarop Belgie herrezen wordt.

  Geliked door 4 people

 3. Marc zegt:

  België is gewoon één groot Rotterdam: daar doen ze op instigatie van Aboutaleb het met zes partijen. Alles om Leefbaar Rotterdam eruit te houden.

  Alweer: tijd voor hardere acties.

  Geliked door 4 people

 4. koosv8 zegt:

  Eigenlijk zien we dit toch overal , het is hier niet anders. En kijk eens bij de gemeenteraad in Rotterdam? Een ziek Niet naar het volk luisterend LINKS zooitje.

  Geliked door 2 people

 5. BigLJohn zegt:

  En wat te denken van Nederland ? Hier zou wel eens bijna hetzelfde kunnen gebeuren in Maart 2021 NA de verkiezingen. De PVV ondanks haar nieuw ontstane grootte weer gebasht en het FVD dat gaat aansluiten bij de linkse kliek….De VVD deed het al eerder. En wat dat stemmen betreft; als de linkse kliek in de gaten kreeg dat het stemmen in ons voordeel zou zijn, dan was dat stemmen allang afgeschaft geweest. Als het in Maart geen Rutte 4 word, dan zeker een de Jonge 1 of een Klaas Dijkhoff 1 of een Grapperhaus 1….Het maakt geen verschil of we nu door de hond of de kat gebeten gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Brussel, Antwerpen zijn al ten onder gegaan, de rest volgt!! Oei Oei, als het Uitkeringsinfuus droogvalt!!

  Geliked door 1 persoon

 7. saddy zegt:

  Het grote plaatje is dat die linkse regeringen door de EU gefaciliteerd en in stand gehouden worden. Meestal in opdracht van Merkel. Mooi voorbeeld is Italie, waar na een telefoontje van merkel een heel onwaarschijnlijk geacht linkse coalitie is gaan regeren en het nu kadootjes richting de bevolking regent om ze maar aan de macht te houden. Die kadootjes betalen u en ik, maar dat weet iedereen nu wel. Ander voorbeeld:Polen. Daar heeft de EU heel veel geld heen gestuurd om Duda te laten verliezen. Veel geld gaat daarbij via NGO’s en wereldbank.

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  En zo helpen deze imbecielen de democratie naar de kloten !!
  Ze moeten voor een volkstribunaal gesleept worden !

  Geliked door 2 people

 9. Eric zegt:

  In deze regering (15 ministers en 5 staatssecretarissen) duiken drie moslims op. Degene die verantwoordelijk is voor asiel en integratie is een in de Christelijke partij geïnfiltreerde moslim. En dit is het begin. Als de Vlamingen zo seniel blijven stemmen als ze tot vandaag gedaan hebben zullen de volgende regeringen steeds meer moslims tellen, tot op het moment dat België zich tot kroonkolonie van Saoedi-Arabië of Marokko mag uitroepen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s