“PI-News” bederft de dag van Merkel

Angela Merkel weet waar men altijd uitstekend geïnformeerd is. Nu moet ze alleen nog aftreden…

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Dagelijks groet de “ochtendsituatie”

Duitse politici prediken graag water, maar drinken zelf wijn. Zo ook bondskanselier Angela Merkel, die haar politiek verkoopt als “alternatiefloos”. Ze roept op tot “verzet tegen rechts-extremisme” en neemt afstand van non-conforme media met de aanwijzing dat ze “samenzweringstheorieën” zouden verbreiden. Merkel zelf echter begint de dag in haar “ochtendsituatie” altijd met meerdere “opmerkelijke artikelen” van o.a. “PI-News”. Dat werd nu openbaar gemaakt door de “Tagesspiegel”.  

 

Achtergrond van deze sinds oktober 2019 veranderde mediaconsumptie van de bondskanselier is niet een in de bondskanselarij opkomend wantrouwen tegenover de ARD, het ZDF & Co. Hun blik op de wereld stuit daar waarschijnlijk nog steeds op grote welwillendheid. De “Tagesspiegel” klaagt: “Het vaak noemen van rechtse en rechts-extreme sites en blogs zou wel eens te maken kunnen hebben met hun succes bij het publiek. In het persoverzicht zouden bijdragen van de ´Duitse kranten en online-portalen met de meeste lezers´ aan bod komen, deelde de afdeling perszaken mee.”

Wie op zoek is naar een omvattend overzicht kan niet zomaar afzien van portalen met dagelijks honderdduizenden lezers. Ook al trekt Merkel bij het lezen ervan een zuur gezicht.

Of we willen of niet: “PI-News” is hard op weg om een massamedium te worden – ook al is het eentje met een begroting die de op dit moment nog gevestigde mediareuzen nauwelijks onder een loep zouden kunnen zien. Dat is, dat geven we toe, niet zozeer de uitdrukking van onze kracht, maar veelmeer van de zwakte van onze tegenstanders. Hun gemeenplaatsen – niet alleen, maar vooral in verband met Merkel´s immigratiepolitiek sinds 2015 – krijgen steeds meer mensen door in het Duitstalige gebied. Onze groei reflecteert de onkunde van de grote commerciële mediahuizen en het publiekrechtelijk mediabedrijf om te gaan met een veranderde realiteit.

Om “PI-News” te lezen is voor Merkel en de deelnemers aan haar dagelijkse koffiekransje verbonden aan een groot nadeel: afgezien van een vertroebelde sfeer, blokkeren wij een vluchtweg voor de hoge dames en heren in de tijd na de volgende politieke ommekeer. Ze kunnen dan veel zeggen, maar niet dat ze niets geweten zouden hebben van de vreselijke gevolgen van hun politiek voor miljoenen mensen in ons land.

“De onwetende bezit moed, de wetende is bang”, beweerde de Italiaanse schrijver en politicus Alberto Moravia – Als u af en toe de paniek in de ogen van Merkel ziet, dan weet u nu waar die vandaan komt!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op “PI-News” bederft de dag van Merkel

 1. Jantje zegt:

  van MSM heft Merkel niets te vrezen.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Dat is mooi ze mogen van mij al haar dagen verzieken !!

  Like

 3. Bob zegt:

  Begint Merkel dement te worden.
  Of is de duitse politiek dement.

  Like

 4. saddy zegt:

  “know yourself, know your enemy, and you shall win a hundred battles without loss,”
  Merkel was niet voor niets de rijzende ster binnen de Stasi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s