Doden en zwaargewonden bij migrantenoorlog in Bosnië-Herzegovina

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Messentrekkerijen tussen Afghanen en Pakistani

Bij zware messentrekkerijen tussen rivaliserende migrantengroepen uit Afghanistan en Pakistan in een kamp in de Bosnische stad Bihać vielen twee doden en 18 zwaargewonden. In Bosnië bevinden zich op dit moment ongeveer 7500 geregistreerde illegale migranten. Bovendien wordt nog van ongeveer 3000 personen zonder registratie uitgegaan.

80 mensen verwond

De politie trof bij aankomst ongeveer 70 tot 80 gewonde migranten. De doden en gewonden komen allemaal uit Afghanistan respectievelijk Pakistan. Hun identiteit is onduidelijk. Er wordt ook een onderzoek ingesteld wegens moord, was te horen uit het ministerie van Binnenlandse Zaken van het betreffende district Una-Sana. 10 tot 18 Pakistani zouden zwaargewond zijn. De Afghanen en Pakistani gingen met messen en stokken op elkaar los.

Wilden naar Kroatië

Enkele Pakistani verklaarden tegenover de politie zich op het “spel” voorbereid te hebben – een codewoord voor de poging om illegaal Kroatië binnen te komen. Toen zouden ze door Afghanen zijn aangevallen. Veel migranten sloegen bij aankomst van de politie op de vlucht en verstopten zich in het naburige bos. De gevechten braken uit in een illegaal door migranten opgericht transitokamp, waarvandaan een voetpad richting Kroatische grens – en zodoende in de EU – leidt.

Overvolle kampen

Woensdag hadden de politie het overvolle en omstreden kamp Bira in Bihać gesloten. Daar leefden meer dan twee jaar lang 1000 migranten. Enkele honderden huisden in het nabije bos onder erbarmelijke omstandigheden. 350 migranten werden naar het kamp Lipa, 20 km ten westen van Bihać, overgebracht. Ook dit kamp is overvol, het heeft een capaciteit voor 1000 mensen. Anderen werden naar Sarajevo verhuisd. 81 minderjarige migranten werden naar het kamp Borici in Bihać overgeplaatst, waar gezinnen met kinderen leven. Een kleinere groep ging op weg naar de Kroatische grens.

Burgerwachten hebben effect

Als volgende stap wil Bosnië-Herzegovina het kamp Miral, in de buurt van Velika Kladuša, sluiten. Daar zijn burgerwachten geformeerd, die in bussen aankomende migranten weer terugsturen. Duizenden van deze mensen huizen in de stad deels op straat. Het komt voortdurend tot conflicten met de bevolking, die zich verzet. De druk op de politici neemt toe. De EU veroordeelt de gedwongen verhuizing van de migranten naar sowieso overvolle kampen. Het gevaar van besmetting met en verspreiding van Covid-19 zou bestaan.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afghanistan, Allochtonen, anarchisme, asielwaanzin, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, EUSSR, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Kroatië, kwaadaardige opzet, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pakistan, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Doden en zwaargewonden bij migrantenoorlog in Bosnië-Herzegovina

 1. John van antwerpen zegt:

  Allemaal de schuld van Merkel omdat ze zichzelf wijs maakt schuldig te zijn aan het
  Duits verleden. Ze is verantwoordelijk voor chaos, geweld en verraad.

  Geliked door 5 people

 2. karton zegt:

  Prachtig , zoveel mogelijk elkáár afslachten. Dit soort voorvallen moet véél vaker voorkomen !!

  Geliked door 4 people

 3. koddebeier zegt:

  Zolang ze die asielparasieten niet terug trappen naar hun land van herkomst, blijft dat tuig komen.
  Wordt wakken…….aktie !

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Het zijn levensgevaarlijke bezetters zonder normen !! Dieven, moordenaars, verkrachters met geen enkel respect voor vrouwen, kinderen en dieren. Ze vernietigen onze cultuur, samenleving en welvaart !!

  Geliked door 3 people

 5. Claudia Millenaar zegt:

  Uit Afghanistan en Pakistan, dus geen enkele reden om een verblijfsvergunning in Europa te verkrijgen. Beter is repatriatie zo snel mogelijk in gang te zetten, dat weerhoud anderen er ook van het toch te gaan proberen. Europa kan zoveel kostgangers niet aan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  De EU weer in actie die zijn alleen bank voor verspreiding van het virus covid 19. Nee stel falende machtwellustelingen Merkel, Macron en de rest van de elitaire machtwellustelingen binnen het miljarden mislukte bolwerk EU jullie zijn de aanstichters maar zullen dat desastreus wanbeleid door iedereen maar de EU welkom te heten nimmer toegeven. Het is werkelijk een grof schaamteloos schandaal wat deze omvangrijke invasies de samenleving heeft ontwricht en dagelijks gewoon door gaat. Resultaat onderlinge slachtpartijen niets geleerd van de geschiedenis en miljarden laten verdampen in het wanbeleid dat migratie heet. Al diegene die de onderliggende oorzaak zijn van deze conflicten dienen morgen nog geboeid te worden afgevoerd en voor een tribunaal te worden gedaagd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s