Erdoğan´s imperiale dromen: naar Wenen?

(Door: Antoine de Lacoste – Vertaling: E.J. Bron)

“Turkije heeft het duidelijke doel om het Turkse imperium weer op te richten.” Deze uitspraak, die wel degelijk zinnig is, werd gedaan door Nikol Pachinian, de Armeense minister-president, tijdens een interview met “France 24”. De zonder twijfel door Ankara op afstand aangestuurde agressie van Azerbeidzjan tegen de Armeense enclave Nagorno-Karabach is de nieuwste episode van een unieke imperialistische Turkse razernij sinds de val van het Ottomaanse rijk.

De oorlog in Syrië was voor Erdoğan een gelegenheid om herhaaldelijk het buurland binnen te vallen, om de Koerden te bestraffen of om gewoon een deel van het Syrische territorium te bezetten, zoals de provincie Idlib in het noordwesten. Als lid van de NAVO kwam Turkije in het genot van een ongelooflijke Amerikaanse en Europese welwillendheid, en als Poetin er niet geweest zou zijn om de opmars van het Turkse leger in te dammen, weten we niet hoever deze gegaan zou zijn.

Toen was het Libië, waar meerdere duizenden (we spreken van 12.000) Turkmeense “islamistische” huurlingen uit Syrië naartoe gestuurd werden om de bondgenoot Sarradsch te helpen, die zich in militaire moeilijkheden bevond tegen de strijdkrachten van maarschalk Haftar. Ook hier waren het de Russen die de Turkse opmars blokkeerden door de Turkmeense hordes er aan te hinderen de Libische oliebronnen te veroveren. Dit belette Erdoğan echter niet om een absoluut illegaal zeevaartakkoord met Libië te ondertekenen om een gezamenlijke zeezone tussen de beide landen te creëren. Alsof Kreta en Cyprus helemaal niet zouden bestaan.

Want de oostelijke Middellandse Zee is het derde doel van de onverzadigbare sultan. Woedend over het feit door de nieuwste gasvondsten op zee in de territoriale wateren van Cyprus, Griekenland, Israël, Libanon en Egypte naar de rand gedrongen te zijn, wil Erdoğan zijn buurlanden dwingen een stuk van de taart voor hem over te laten. Van illegale boringen onder bescherming van oorlogsschepen tot aan meervoudige intimidaties toe zijn de spanningen tot een gevaarlijk niveau gestegen. Pas onder dreiging van Europese (echter niet Amerikaanse…) sancties is de Turkse vloot in zijn havens teruggekeerd en wacht op de volgende gelegenheid. Want de economische situatie van Turkije is meer dan middelmatig, en de sultan kan het zich niet veroorloven om zich te onderwerpen aan een arsenaal van sancties. Dit is een zekere Achilleshiel van Erdoğan, die gelukkig genoeg zijn herwonnen militaire efficiëntie compenseert.

Parallel aan deze zeer opvallende agressieve politiek heeft Erdoğan een discretere, maar wellicht zelfs gevaarlijker religieuze activiteit ontwikkeld. Afgezien van het symbool van de verandering van de Hagia Sophia in een moskee financiert hij een zeer intensieve religieuze activiteit in meerdere Europese landen, vooral in Duitsland, Frankrijk en op de Balkan. Met de financiering van moskeeën en het sturen van imams, van wie velen Turkse ambtenaren zijn, is het spectrum breed en profiteert het van een verontrustende passiviteit van onze politieke leiders.

Dit alles maakt deel uit van een ambitieuze strategie in dienst van de islam en het Turkse expansionisme. De Turken zullen waarschijnlijk niet tot aan Wenen komen, zoals de Armeense minister-president zei (waarbij hij verwees naar de historische precedenten van de 16e en 17e eeuw), maar het wordt tijd om ons bewust te worden van het gevaar.

Laten we maar beter niet dromen van de hypothetische moed van de westelijke wereld. Laten we er maar beter op hopen dat Rusland opnieuw het laatste bolwerk zal zijn.

Bron:
www.unser-mitteleuropa.com
Door: Antoine de Lacoste

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, EUSSR, Historie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kwaadaardige opzet, lafheid, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

11 reacties op Erdoğan´s imperiale dromen: naar Wenen?

 1. Freddy zegt:

  Wanneer gaan we eens Diyanet verbieden? Of krijgen alle westerse regeringen steekpenningen van Erdoğan?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Dit had al twintig jaar geleden opgelost moeten worden, toen het eenieder met nog een paar gram werkend verstand duidelijk werd dat Turkije in rap tempo aan het radicaliseren was, toen Putin het Westen zijn hand in vriendschap aanbood.
  Maar nee, Turkije, het voormalige Oostblok, en zelfs een aantal voormalige Sovjet Staten, moesten en zouden aan de megalomane EU (en de NAVO) toegevoegd worden.
  En dus moest Rusland, wier belangen men van plan was te schaden, als de zwarte piet afgeschilderd worden.
  Als men destijds Turkije de NAVO uit geflikkerd had, en Rusland er aan toegevoegd had, dan hadden we nu niet met problemen als Turkije en China gezeten.

  Geliked door 2 people

 3. Lost Johnny zegt:

  Foto van 1990 van Erdogan, volgens mij heeft hij nu grotere wangzakken dan een bulldog.

  Mooie plannen, de oorlog tegen Armenië is zeer waarschijnlijk op zijn initiatief. Oorlog is voor Turkije de enige weg om niet in totaal economisch verval te komen en Erdogan aan de macht te houden. Binnen Turkije zijn veel mensen totaal niet blij met Erdogan en enkel door een gemeenschappelijke vijand te creëren en een soort Wij tegen de ongelovigen, een groot Ottomaans rijk want dan is alles goed, met die simpele zaken tracht deze man macht te houden.

  Het is niet onze leider, maar qua criminele handelingen tegen de eigen bevolking is hij misschien beter te hebben dan Rutte, Merkel of Timmermans of zulk uitschot.
  Die hebben ons totaal niets te bieden behalve verval, in welke ze dan ook grossieren.

  Het compleet financieel om zeep brengen van de middenstand en de wat hoger niveau werkenden met als dreigmiddel een wat zwaardere griep dan gemiddeld is echter geweldig, iedere revolutie begint als de middenstand arm word.

  Het pluspunt is dat intelligentie en schaapachtig volgen nu visueel zichtbaar zijn, dus je kunt nu je vrienden her selecteren en hen die blind volgen van de verjaardag lijst af schrappen.

  Ieder nadeel heb ze……nou ja, over intellect gesproken.

  Erdogan is misschien wel net wat we nodig hebben, voor de poorten van Wenen zullen de Ottomanen niet staan, ze wonen er reeds en krijgen gratis geld. De Oostenrijkers daarentegen zullen misschien wel buiten de poorten van Wenen komen te staan, dakloos en brodeloos, financieel leeggebloed en de vrouwen met kleine Ali in de buik gepropt.

  Het lijkt me dat we niet Erdogan met een geniale denktank moeten verketteren maar de EU met een stel ratten en onze eigen “politieke” elite en hun pers lakeien. Dan doet Erdogan het beter, zouden we hier ook moeten doen, de MSM hoernalisten s’avonds thuis ophalen voor een gesprekje ergens achteraf met een autoband, tuinstoeltje, worst, een bak bier en wat benzine….

  Mij is de wrake zei de Heer….maar wij mogen wel een voorschot opnemen vermoed ik….

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Meer stompzin van de psychopaat

  Jeruzalem werd door de Ottomanen gebouwd en is dus van ons

  Like

 5. saddy zegt:

  Dat lijkt me fantastisch!!!!!!
  Wenen is Amsterdam in de heuvels geworden. Daar zitten ook uitsluitend groenen/oerboskappers om autootje te plagen enz. Maar beter nog: De slogan daar is nu: “alleen migranten zijn echte Weners” en politici met een gezond kleurtje die voor de camera verkondigen: “Wenen is van ons”.
  Wenen heeft dus geen waarde meer.

  Laar Erdo maar los, dan krijgen we de snelste veldslag in de geschiedenis. Groenen kunnen niet vechten, die kunnen alleen maar dingen verbieden en belastingen verhogen.

  Bij Wenen moet hij wel stoppen.anders sturen we Broekers-Knal op hem af.

  Like

 6. Lord of Hosts zegt:

  Ook Erdogan is net als Rutte of Merkel een nuttige idioot voor de wereldmacht die de stuurknuppel bediend.
  Hij (Erdogan) handelt beslist niet zonder de steun van zijn westerse partners, alhoewel hun uitspraken tegengesteld zijn. Het belangrijkste hier zijn daden, niet de woorden.
  De Amerikaanse huurlingen, het leger van terroristische groeperingen, die aan het moorden waren in Syrië en Libië zijn nu onder gezag van de Turken gezet.
  Zelfs de Koerdische milities, ook terroristen, die ook door de CIA getraind, bewapend en gefinancierd zijn om die “bloedige” Assad uit de macht te roken, zijn ingevlogen naar Azerbeidzjan om aan de kant van de Azerbeidzjaanse Soennieten te vechten.
  Ze (de terroristische huurlingen) begint het dun in de broek te lopen want ze beginnen nu pas te begrijpen dat ze nu als kanonnenvoer ingezet worden zonder de steun en navigatie van de Amerikanen. Ze willen terug…

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=ru&sp=nmt4&tl=nl&u=https:%2F%2Fcolonelcassad.livejournal.com%2F6225862.html&usg=ALkJrhi36gjnDpO9Hn8UR8SIGP8xKVgeWQ

  Ik vraag me af wat het brein achter de schermen voor uitkomst verwacht? Welke smerige uitkomst is gunstig voor hen? Dat ze heel ver gaan zonder mededogen hebben we kunnen zien aan de uitkomst van WWII en wat er daarna volgde. Via list en bedrog de hele wereld op hun knieën dwingen…

  Geliked door 1 persoon

 7. Lord of Hosts zegt:

  Toch wel een vrolijk volkje die huurlingen van onze kauwgomkauwende vrienden….

  Militanten uit de loopgraven in Idlib veroordelen hun “medegelovigen” voor het verlaten van de heilige jihad in hun thuisland en het voeren van de oorlog van een ander.
  Het geval waarin zelfs terroristen de oorlog in Karabach veroordelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s