Aan Jesse Klaver

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Jesse,

“Supersympathiek!” Zou Alexander Klöpping zeggen. “Stemmen kopen.” Zeg ik.

Jouw plan om alle inwoners van dit land die 18 jaar (en dus stemgerechtigd) worden 10.000 euro te schenken, is niet meer dan een ordinaire poging om het rode potlood voor de naam van iemand van GroenLinks te laten landen op het stembiljet. De PvdA snijdt zich tot op de dag van vandaag in de vingers met ‘het Kwartje van Kok’. De VVD probeerde met de ‘Zalmsnip’, omgerekend een luizige 45,38 euro, de lasten te verlichten. En nu kom jij met ‘de 10K van Klaver’.

Welk signaal gaat uit van die gift? Je suggereert dat het geld bedoeld is voor de ontwikkeling van de 18-jarigen. Als startkapitaal voor het opstarten van een eigen bedrijf of voor een studie. Maar het echte signaal is natuurlijk: gratis geld.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, GroenLinks, Hypocrisie, propaganda. Bookmark de permalink .

29 reacties op Aan Jesse Klaver

 1. karton zegt:

  Wie gelooft deze extreem linkse Marokkaan nog ? Is dit niet “ poging tot omkoping ?” We hebben ook nog €1000 tegoed van Pinokkio Rutte ! Deze tuinkabouters staan tè ver van de échte mensenwereld verwijderd , ze begrijpen er niks meer van.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Inteelt werpt vroeger of later zijn vruchten af .
   Op termijn worden heel veel moslims gestoord , voegen zich bij I.S. , of een andere terroristenbende , steunen die of ze gaan kleinschalig ” voor zichzelf ” aan de gang .
   Moord , drugshandel , overvallen , etc , ze zijn ECHT HEEL DIVERS !

   Kennelijk is het moment voor Klaver nu aangebroken , om door te draaien .
   Net als die andere geitenneukers , geen idee wat ie teweegbrengt .
   Het opnaaien van een hele zwerm hysterische wijven in een zaaltje , met opgestroopte mouwen , zodat meer dan de helft de hele avond zit te druppelen , is nu geen optie meer .
   Dan maar met directe leugens aan de gang .
   En het ergste is , het werkt soms nog ook .
   Zie Rutte .

   Geliked door 4 people

 2. Julia zegt:

  Hoogste tijd dat die Klaver eens zelf flink zijn handen uit de mouwen gaat steken er is magazijnwerk genoeg, loodgieters en vaklui zijn ook hard nodig dus kan hij ZELF uit eigen zak zijn omscholing gaan betalen. Deze man is zo vreselijk dom die absoluut niet binnen onze politiek op zijn plaats zit en die blijkbaar geen kaas heeft gegeten van economie en al zijn realiteitszin totaal heeft verloren en niet door heeft hoeveel schade onze economie heeft ondervonden en de komende jaren naar een dieptepunt gaat dat zal gaan leiden tot nog meer bezuinigingen en maar lastenverzwaringen waardoor heel veel mensen die nu zijn getroffen door faillissementen, baanverlies het water aan de lippen zal gaan staan en de voedselbanken het nog heel wat drukker zullen gaan krijgen. Je moet toch verstand hebben minder dan een garnaal om überhaupt dit krankzinnige omkoopschandaal te opperen. Klaver ga voor uw kinderen zorgen, fiets ze heerlijk in de bakfiets door Amsterdam dan hebben we de minste last van u en geen enkele ergenis meer over uw krankzinnigheid zoals nog meer uitkeringtrekkers binnen willen halen en nu miljoenen uit de belastingpot gaan betalen voor alle 18 jarigen. U en uw partij zijn de ondergang voor een gezonde samenleving waar een debat over de herstel van onze economie niet aan sprake komt. Op zijn zuiver Hollands gezegd rot op en blijf met uw poten van ons belastinggeld af om uw verdere waanzinnige ideeën te bekostigen.

  Geliked door 6 people

 3. koddebeier zegt:

  SOCIALISM:
  A GREAT IDEA……
  ‘TIL YOU RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY.

  Het linkse stokpaardje uitdelen van andermans (belasting) geld !! Stel Mafkezen !!

  Geliked door 5 people

 4. pepo Copyright zegt:

  De partij die het meeste “beloofd” zal uiteindelijk winnen.

  Nu ik in deze “crisis” heb gezien hoe blind (stom) de “nederlander” is.
  Zie ik het somber in.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Klaver Willem zal aan deze waanzin wel vrijwillig flink bijdragen hij betaalt geen belasting, dochterlief 18 jaar krijgt hier nog eens een flinke bijdrage voor onkosten boven opj netto 1.6 miljoen euro en dit alles belastingvrij. Misschien boekt u bij de oranje miljonairs succes. Die hebben inmiddels miljoenen via de belastingkist gegraaid.
  We weten nu al dat het terechte voorstel van Van Raak rechtstreeks de prullenbak in gaat dus nogmaals de Oranjes zijn een doeltreffende en goede sponsor.https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/10/van-raak-wil-dat-de-koning-belasting-gaat-betalen-het-klopt-gewoon-niet-voor-belasting-is-iedere-nederlander-gelijk/ Dus als WA en de rest van de oranjes de grootste bijdrage aan uw waanzinnig plan leveren dan hebben de belastingbetalers haar deel al betaald. Succes.

  Geliked door 3 people

 6. delamontagne zegt:

  Als 22-jarige kreeg ik in 1960
  F 100 mee, de ticket van fl 1000 ( vliegticket ) werd ook vergoed.
  Als ik dan maar binnen de aangestippelde tijd het land, NL verlaten zou hebben………….

  Like

  • karton zegt:

   @ delamontagne.
   Van wélke regeling heeft u genoten als 22-jarige ?
   Er is mij nóóit gevraagd of ik voor fl. 1000 dit klèrelandje wilde verlaten ; ik was in die jaren in militaire dienst en sjokte met een vooroorlogse Lee Enfield over de heide en door ’t bos (Veluwe) om ’t vaderland te “verdedigen” , niet wetende dat dát volkomen zinloos was omdat het vaderland járen later gewoon werd weg gegeven , door landverraders en NSB’ers.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Als ’t niet erg is, laten we gewoon “je” doen !
    Die Regeling weet ik niet meer maar had te maken met ’t feit dat de hele jaren ’50 door tot in de jaren ’60 Nederlanders werden aangemoedigd te emigreren.
    Emigratie bureau bestond tot in de jaren ’60.
    Dat van die miltitaire dienst kan wel kloppen, ik was pas 17 en moest al naar de militaire keuring, goedgekeurd.
    Herinner me nog ’t vernederende gevoel en veel klasgenoten moesten in dienst en konden naar Nieuw Guinea worden gestuurd.
    Dat was Nederlands gebied en moest van meneer Loens zo blijven.
    Had ik geen zin in en wilde weg, veel familie in U.S. en een zus van m’n vader stond borg.
    Dat van die Fl 1000.- ( ? ) , dat was de prijs van een KLM ticket naar New York ( het toestel herinner ik me was vrijwel leeg )toerisme was een onbekend verschijnse toenl…………..
    / / /
    De eerdere vraag of ik de Franse Nationaliteit zou kunnen aannemen ?
    Wel dat kan.
    Je moet basiskennis Frans hebben, iets van geschiedenis weten en aantal jaren hebben gewoond.
    Voor de “vuchtelingen”, ! ? , de z.g.n., zullen wel andere regels gelden.
    Maar waarom zou ik op m’n ouwe dag nog van Nationaliteit veranderen ?
    We krijgen onze AoW uit NL en de behandeling voor ons hier is als voor ’n Fransman/vrouw.
    Op m’n leven terugkijkende zou ik 5 verschillende nationaliteiten gehad kunnen hebben.
    Met dat zinloze je schreef, ben ik ’t volkomen eens.
    groetjes

    Like

   • Alex Delarge zegt:

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Alex Delarge , op 8-10-2020 om 23.10 uur.
    Ik zag de foto van het klère-geweer en voelde me plots weer jeugdig, fris én fruitig; maar ik voelde óók meteen weer het gewicht van dat ding op de rug, vréselijk !
    Bedankt voor de foto !

    Like

 7. saddy zegt:

  Dit is een instinker.

  Als Agenda 2030 straks ingaat dan is dat dus het universele basisinkomen. Alle burgers op deze wereld krijgen dus dat bedrag vanaf hun 18e. Of dat per maand of per jaar is maakt niet uit, er is dan nog maar 1 digitale munt en de waarde hiervan kun je dan naar willekeur wijzigen.

  Je nu nog druk maken over belastingen is zonde van je tijd, met agenda 2030 ben je toch al je spaargeld, pensioen, goud, huis etc kwijt.

  Geliked door 2 people

 8. wauso zegt:

  Had zijn moeder maar 10.000 Euro gegeven dan had ze niet de Marokkanen Hoer hoeven uit te hangen. Was deze Bastaardzoon niet geboren !

  Like

 9. Janman zegt:

  En die genen die na zijn scholing bij een baas gaat werken en productief zijn betalen voor zijn broeders die wat uit proberen. Subsidie zijn stromen altijd naar die gene die al geld hebben , de natuurwetten worden hier onderbroken, vals concurrentie . bijvoorbeeld: Op zonnecellen , elektrisch auto’s , windmolens voor datacenters, enzovoorts, u heeft al voor nu Electra al betaald.

  En maar zeggen : Power to the people. Nee ze gaan nu nog meer centraliseren .

  Like

 10. MENSEN; 10.000en, 100.000en “JONGEREN” hebben 1000en euries aan schulden!!!!!! Sommige wel 50.000 of nog meer!!! De VERRIJKTE STEDEN zitten hutje-mutje vol met schuldproblemen! Uiteindelijk betalen WIJ deze schulden ook!! De ZIELENPIETEN doen sneu en zielig in EEN TRAJECT en de schulden verdwijnen als sneeuw voor de zon!! (op ONS bordje!!!)
  ********* Daar zorgen de CRIMINELEN op 2513 AA Den Haag wel voor!!! ***************

  Geliked door 3 people

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Las vanochtend voor het eerst over zijn “plan” en was zoals ze dat zo mooi zeggen met stomheid geslagen ofwel; mijn bek viel wagenwijd open van verbijstering.
  En maar blijven volhouden dat Wilders de populist is !
  Het is natuurlijk ook ronduit smerig om met zo’n plan dat geen enkele kans van slagen heeft te komen een half jaar voor de verkiezingen. Hij draait mensen, en dan met name jongeren een rad voor ogen.
  En dan moet je voorstelen dat het plan gebaseerd is op een nog veel verdergaand plan van een “gerenommeerd econoom” die eigenlijk € 100.000,= wilde geven aan iedereen die 18 jaar wordt.
  Nivellering wordt tot absurde hoogte gedreven.
  Volgende stap ?
  Een basisinkomen voor iedereen zonder enige verplichting.
  Waarvan ?
  Door de “rijken” nóg verder te belasten natuurlijk !
  Dat die “rijken” daar niet bepaald op zitten te wachten laat zich raden en een ongekende kapitaalvlucht zal het logische resultaat zijn.
  Jan Dijkgraaf denkt dat jongeren nog niet vergeten zijn dat ze het leenstelsel aan GroenLinks te danken hebben, ik vrees echter dat ze dat met het vooruitzicht van tien ruggen gratis geld snel vergeten.
  Wat men op links echter stelselmatig vergeet is dat “gratis” niet bestaat, het is niks meer of minder dan dat je een ander voor de kosten op laat draaien.

  Geliked door 5 people

 12. Hans van Meijgaard zegt:

  Dit is vast een Idee van Demmink.

  Geliked door 1 persoon

 13. Blaffertje zegt:

  Toen ik het bericht las over GroenLinks, dacht ik dat ik nog niet wakker was.
  10.000 euro voor alle 18 jarigen!
  En GroenLinks denkt in al haar naïviteit dat de achttienjarigen dit verstandig gebruiken?
  Echt niet.

  En dan al die 18 jarige kansloze statushouders krijgen die het ook?
  Of die parasieten die ons land proberen binnen te komen door zich voor te doen als jonger dan 18 jaar terwijl sommigen al grijs haar hebben, die ook?

  Hoeveel bewijs moet men nog hebben dat GroenSlinks ze niet op een rijtje heeft.

  Geliked door 2 people

 14. Johan zegt:

  Die tuinkabouters van GroenLinks zijn alleen maar in staat om andermans zuurverdiende geld uit te geven. (Aan allerlei nonsens en onzin-projecten. Lekker makkelijk. )
  Voor de rest zijn ze nog te dom om te poepen.

  Geliked door 2 people

 15. Julia zegt:

  Klaver slecht nieuws ik ga de concurrentie aan en richt een nieuwe partij op. Wat zal ik de stemmen van Groen Links overtreffen. Voor een ieder die failliet of baanloos is geworden door de Corona hoax 30.000 euro. Voor ouderen die al meer dan 10 jaar niet zijn geïndexeerd en hierdoor al jaren koopkracht verlies hebben 40.000 euro. Het voorstel van u kan dus direct de prullenbak in om zomaar 10.000 euro zonder voorwaarden aan jongeren te geven die en met name onder de vele jongeren die geen ambitie hebben (waarvan het overgroot deel in de gevulde probleemwijken huist en de boel terroriseren) zullen dit uiteraard uitgeven aan Iphones, nieuwe brommertjes, tweedehands wrakken van auto’s en inbraakgereedschap. Wel is het voor mij ook zeer gegrond en acceptabel om jongeren die serieus de ambitie hebben en opgeleid willen worden voor werk in de zorg waar een enorme schaarste heerst alsmede in bepaalde technische vakgebieden om deze jongeren te stimuleren met een bedrag van 15.000 euro. Dus uw Sinterklaas cadeautje verpak in een doosje van omkoping om zieltjes te winnen nemen we maar niet meer serieus en is zelfs wel strafbaar. U heeft gelukkig wel uw ware gezicht en verstandelijk vermogen laten zien waar heel veel mensen nu toch wel meer dan genoeg van hebben.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Julia.
   Ik steun uw partij van harte, echter………ik mis de paragraaf over de NEXIT !
   Bovendien heb ik mijn stem al toegezegd aan een andere partij die óók voor het échte Nederland is, zoals u ook ongetwijfeld zult zijn.
   Tussen (….) : die Yasser Feras is stapelgek geworden, dat was tie al een poos, maar ’t wordt steeds duidelijker voor iedereen.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Dan is Nederland 🇳🇱 zo failliet 😂😂😂😂

   Like

 16. verwardeman zegt:

  Jessir Klavarfat .

  Like

 17. Jan zegt:

  Het kan nog debieler dan het idee van Klaver.

  Op Joop en het laat zien dat socisten totaal gestoord zijn en geen benul hebben van economie:

  ‘Geef alle burgers 7000 euro ‘helikoptergeld’ om uit de crisis te komen’
  ….
  Deze week is het voorstel gelanceerd om alle burgers, ook kinderen, een grote som geld van 7500 Zwitserse frank (7000 euro) te geven. Het plan dat ‘helikoptergeld’ wordt genoemd, is door Mario Draghi, de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank een “interessant concept” genoemd. Volgens de initiatiefnemers willen ze zo de economie een impuls geven. Ze voorspellen een stijging aan uitgaven, investeringen maar ook van inflatie en rentestanden. Als het plan door zou gaan is er een bedrag van ruim 50 miljard euro mee gemoeid. Dat moet betaald worden door de centrale bank NIEUW GELD TE LATEN DRUKKEN. De coronacrisis wordt niet als argument aangevoerd.
  ….
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/geef-alle-burgers-7000-euro-helikoptergeld-om-uit-de-crisis-te-komen

  Geld drukken heet inflatie en het ideetje is niets anders dan geld rondpompen ofwel belastinggeld herverdelen en dat heeft niets te maken met stimuleren van economie

  Deze handelswijze is even achterlijk als de mop die hier eens op de site stond.
  Een aantal mensen hebben allen dezelfde schuld aan elkaar. Een toerist komt en besteedt precies dat geld aan de hotleeigenaar, die zijn schuld nu aan B aflost, B geeft het geld door aan C waar B schuld heeft, C aan D om dezelfde reden, enz tot het geld weer bij de hoteleigenaar belandt. Iedereen heeft zijn schuld afgelost, toch? en toch is de economische situatie nog miserabel.

  Like

 18. Jan zegt:

  Net Gordon Gekko die ook niet van economie en geld begrijpt. Geld geef je alleen maar door, is herverdeling

  Michael Douglas is dan ook een Democraat, snapt dus niets van politiek en is te onnozel zelf na te denken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s