GroenLinks: startkapitaal van € 10.000,- voor iedere jongere

GroenLinks wil dat iedereen die 18 jaar wordt € 10.000,- van de overheid krijgt. Dat ‘startkapitaal’ kunnen de jongeren gebruiken voor hun eigen ontwikkeling. Ze kunnen er bijvoorbeeld collegegeld van betalen, zich omscholen of een eigen bedrijfje beginnen.

Het is een van de plannen van de partij in het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Het programma wordt zaterdag gepresenteerd. Het startkapitaal voor jongeren moet worden betaald via een ‘solidariteitsbijdrage’ voor miljonairs.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Communisme, GroenLinks, Krankzinnigheid, Nederland, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op GroenLinks: startkapitaal van € 10.000,- voor iedere jongere

 1. Rini Stegeman zegt:

  hahaha,zijn er soms verkiezingen in aantocht ? Jongeren vinden dit natuurlijk prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Dus Nederland bewijs nu echt dat het gelijk staat aan een onverantwoordelijke bananenrepubliek die zieltjes moet omkopen voor de verkiezingen maart a.s. met een geldbedrag van maar liefst 10.000 euro als cadeau voor jongeren die 18 jaar worden. Het is al een schande en te zot voor woorden dat de dochter van die Oranjes 1,6 miljoen euro per jaar vanaf haar 18e uit onze belastingpot gaat graaien. Dit schijnt in een zware crisis waar veel salarissen moeten worden gekort, pensioenen worden gekort, meer uitkeringen moeten worden uitgekeerd aan een enorm aantal mensen die hun baan hebben verloren en er geen geld meer is voor o.a. goede gezondheidszorg en onderwijs de normale gang van zaken te worden onverantwoord graaien,geld links en rechts als Sinterklaas uitgeven maar ze vergeten dat de belastingbetalers al deze Sinterklaas uitgaven moeten ophoesten. Het blijkt maar weer wat voor een dom niveau er binnen veel partijen in de blauwe zetels van de Haagse Maffia huizen. Onverantwoord en schaamteloos. Weg met dit soort nietszeggende waardeloze partijen waar alle realiteitszin en verantwoording ontbreekt een onze samenleving absoluut niet ten goede komen..

  Geliked door 2 people

 3. Banderes zegt:

  Wat een link idee ! Stemmen trekken van jongeren die een dergelijk cadeautje zeker wel zien zitten! Zo doet een link(s)e Yasser dat dus.

  Like

 4. karton zegt:

  Puur bedrog van dat allochtonen-clubje Groen Links , o.l.v. een Marokkaan.

  Like

 5. Julia zegt:

  Wat een griezel is deze vent met verstand van de grootste onbenul. Via een solidariteitsfonds voor miljonairs. Zit griezel Klaver soms ’s nachts aan de coke of zo. Welke miljonairs bedoelt hij dat zijn zeker de belastingbetalers. Ja de miljonairs zijn gek en zullen alle jongere van 18 jaar vooral in de probleemwijken en geen ambities hebben een schenking van 10.000 euro geven dat zeker zal worden gebruikt voor nieuwe scooters of tweede hands bakken en inbraakgereedschap. Het is toch werkelijk om je rot te lachen als het niet zo triest is dat dergelijk dom niveau in een blauwe zetel van onze Tweede Kamer huistg. Daarbij Klaver is omkoping t.b.v. zieltjes te winnen is crimineel gedrag. Zie wetsartikel https://www.navigator.nl/document/id7fae872ab3064671b94a47c2632a6d4b/wetboek-van-strafrecht-artikel-328ter-passieve-omkoping-niet-ambtenaren-01-01-2015-tot-?ctx=ea9a7553f8253664fb72bade96dc4aeb

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Waarom pas op achttienjarige leeftijd een GL-spaarrekening openen om geen kind van de rekening te worden omdat de EU-economie in elkaar dondert en er wellicht geen arbeidsplaatsen meer komen voor schoolverlaters, want volgens enkele elitaire politieke partijen moeten we immers kleine kinderen over het paard blijven tillen en al op de kleuterschool stemrecht geven, op internationale conferenties een speciaal getormenteerd meisje een door haar ouders geïndoctrineerd klimaathersenspinsel laten verkondigen, maar een wetswijziging om de jeugdige criminelen te kunnen berechten als volwassenen voor het herhaaldelijk plegen van zware delicten zien zij vervolgens niet zitten…………de huidige politiek is zieker dan de bevolking onder de Carola-dwangverpleging, de waanideeën en de periodieke koortsaanvallen bij de Linksche Looney Brigade brengen de volksvertegenwoordiging meer in gevaar, een long term lockdown op het Binnenhof graag…..Klavertje loopt al te ijlen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Hovawart.
   Wát een gek, deze Yasser Feras; slaapt óók nog eens in een eikeltjes-pyama, past uiteraard uitstekend bij deze grote eikel !

   Like

   • Julia zegt:

    Hovawart die eikeltjes pyama past hem inderdaad uitstekend het is en blijft een enorme domme eikel die blijkbaar aan diepte investering doet want deze grote eikel heeft kans gezien inmiddels vier kleine eikeltjes op de wereld te zetten en droomt nu al straks van een leuke investering van minimaal 40.000 euro dat uiteraard inmiddels tegen de tijd dat zijn kleine eikeltjes 18 jaar worden drastisch is verhoogd als deze waanzinnige droom uit zou komen. Nimmer zo een onbenullige eikel meegemaakt en dan te betreuren dat deze eikel in een blauwe Haagse zetel zijn eikel zakken van ons belastinggeld zit te vullen. Om te huilen dan heb ik toch liever te maken met een eikel die spontaan uit de boom naar beneden valt.

    Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Als het op een normale manier niet lukt om aan de macht te komen dan kopen ze het stemvee gewoon om. En dat is natuurlijk een schot in de roos want in de vaderlandse sloppenwijken krioelt het van 18-jarigen en zij die dat binnen afzienbare tijd worden.
  Van de vele miljonairs die dit moeten ophoesten zijn er helaas niet veel meer over want die hebben uit onvrede Nederland de rug al toegekeerd.
  Een beter idee is om alle 18-jarigen eens te leren om hun klauwtjes te laten wapperen. En als ze dat niet willen gaan we hen dat afdwingen door de uitkeringen stop te zetten.
  Een andere goede optie is om het stemrecht beperken tot werkenden en zij die gepensioneerd zijn, vermits zij een arbeidsverleden hebben van een jaar of veertig.

  Like

 8. Hans van Meijgaard. zegt:

  Goed bedacht door Demmink !

  Like

 9. oudmarinier zegt:

  Start-kapitaal voor jongeren om ’n bedrijfje te beginnen ??? Mag toch WEL hopen dat die “jongeren” OOK zien dat met het huidige beleid van de overheid , bijna elke middelbare en kleine zelfstandige naar de kloten wordt geholpen ??? .

  Like

 10. Cathja zegt:

  Dat is gemakkelijk scoren Klaver! Geld cadeau doen aan jongeren op hun 18e verjaardag, en de betaling regelen met de welgestelden. Goede sier maken op kosten van anderen.
  Nee Klaver, dat gaat niet gebeuren. Als je echt zo sympathiek wilt zijn, betaal dit cadeau (wat minder is ook goed) dan maar uit de partijkas. Maar graaien in de beurzen van mensen die het in jouw ogen meer dan goed hebben, is ronduit a-sociaal.

  Like

 11. saddy zegt:

  Dit is een instinker.

  Als Agenda 2030 straks voltooid is dan is dat dus het universele basisinkomen. Alle burgers op deze wereld krijgen dus dat bedrag vanaf hun 18e. Of dat per maand of per jaar is maakt niet uit, er is dan nog maar 1 digitale munt en de waarde hiervan kun je dan naar willekeur wijzigen.

  Je nu nog druk maken over belastingen is zonde van je tijd, met agenda 2030 ben je toch al je spaargeld, pensioen, goud, huis etc kwijt.

  Like

 12. Eppo zegt:

  Hebben ze toch allang gekregen van die Landverraders uit t Haagje, al die economische opvreters zonder toegevoegde waarde voor dit Land .
  ‘Asielzoekers krijgen tot 10.000 euro zakgeld om hun nieuwe huis in te richten’
  Dus nu weer nog een keer dubbelop bij dat tinnef .
  Dat is al driedubbelop als je ook nog eens al die Honderden Miljarden Ontwikkelingshulp wat in een zwart gat is verdwenen en hun reis ticket er bij optelt.
  En nog stemmen die StaatSmongolen in dit Land niet anders .

  Like

 13. Bob zegt:

  Wie laat klaver dat betalen?????
  Kok heeft 55miljard uit de pensioen potten
  gestolen. Klaver stemt voor opsluiten van
  bejaarden zodat ze van ellende eerder
  willen sterven. Is dit de nieuwe manier
  om dat te realiseren.
  NL geeft zonder toestemming van zijn
  burgers miljarden weg, maar maakt zijn
  eigen mensen die ervoor gewerkt en
  gedwongen gespaard hebben armer en
  armer.
  De zorg wordt vele mensen onthouden
  laat GL daar wat doen.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In ieder geval NIET Zoete lieve Gerritje! GroenLinks gedraagt zich namelijk precies tegen de Nederlandse jongeren zoals veel ouders dat met hun kroost hebben gedaan! An het is ook allang bekend dat als je de huidige jeugd constant oververwend en hen geld en goederen blijft geven waar ze echter geen moeite voor hoefden te doen zij daar ook hierna NOOIT tevreden van worden, laat staan erg dankbaar voor zijn!
   Ik zal wederom het sprookje uit de Efteling, ‘De Magische Klok’,als voorbeeld nemen wat heel erg veel overeenkomsten heeft met wat GroenLinks wil uitvoeren met de Nederlandse jongeren :

   In dit Nederlandse sprookje had een goedaardige tovenaar een Magische Klok gemaakt voor 6 prinsen die knap van uiterlijk waren maar ook verschrikkelijk ijdel, hooghartig, verwaand en arrogant tot op het bot waren en zij blijkbaar ook zodanig waren verwend door hun vader, de koning (die geen opvallende rol in het verhaal speelt), dat ze alles maar cadeau van hem kregen zoals hele zakken vol met goud.
   De prinsen waren eigenlijk ook gierige nietsnutten die wel gul voor zichzelf waren maar het gewone volk niets gunden en ze probeerden, nadat zij de tovenaar 3 zakken goud zouden betalen voor de klok, hem zodanig te overbluffen dat hij maar 1 zak zou aannemen en daar zo kwaad over werd dat hij hen daarna meten wegjoeg! De prinsen waren hierdoor op hun beurt zo kwaad geworden op de tovenaar dat ze zelfs de klok op een oneerlijke manier in handen wilden krijgen!
   Ze vonden daarin een bondgenoot in de vorm van Slimme Toon, de jonge en vrij kleine knecht van de tovenaar, die ogenschijnlijk trouw en hard voor zijn meester werkte maar in het echt was Slimme Toon een hebzuchtige bedrieger en een onbetrouwbare nietsnut! Hij had zich alleen maar bij de tovenaar aangediend om achter diens toverkunsten en geheimen te komen in de hoop zichzelf daar mee te verrijken en Slimme Toon zou er zelfs niet meer voor terug schrikken om de klok hiervoor te stelen maar daar was hij alleen niet groot en sterk genoeg voor.
   Toen hij vernam dat de prinsen de Magische klok niet in hadden kregen bood Slimme Toon hen in het geheim aan, nadat de tovenaar een andere koper ging zoeken, om samen de klok te stelen en in de toren te metselen waarvoor Slimme Toon (die zijn meester maar een idiote dwaas vond) natuurlijk een zak goud cadeau zou krijgen. Helaas hadden de 7 schurken (ze leken wel slim maar ze waren eigenlijk oerstom omdat ze niet op de toorn van de tovenaar rekenden!) niet door dat, nadat ze een “dom” publiek wilden misleiden met de Magische Klok, de tovenaar hen alsnog heel snel doorkreeg!
   Hij werd toen zo razend dat de tovenaar een vreselijke vloek over de 7 dieven uitsprak dat inhield dat de prinsen, echter op een hele andere manier dan dat zij wilden, als versteend beleven staan en met hun gouden trompetten om het kwartier de fanfare moesten blazen, zowel in regen, wind, storm, sneeuw, en zon, voor de klok!
   En Slimme Toon moest voor straf eveneens, als versteend, op de toren blijven zitten om daar om het kwartier als klokkenluider de bel van de klok te luiden en dus was hij niet alleen het goud kwijt maar zelfs ook zijn vrijheid!

   De moraal van dit verhaal is dat de koning zowel GroenLinks als de EU-elite in Brussel vertegenwoordigen die ook constant met geld smijten naar jongeren (de 6 prinsen) toe terwijl die daar geen enkele moeite voor doen, laat staan dat ze ervoor gaan werken en gewoon spullen van gaan kopen om zich mee te vermaken of mee te pronken zoals de Magische Klok!
   De goedaardige tovenaar symboliseert allerlei Europese politici die zich niet willen laten overbluffen door Brussel en ze er zelfs voor zorgen dat ij niet alles gratis en voor niets voor hen gaan maken en Slimme Toon vertegenwoordigd weer de “asielzoekers” die hier blijkbaar wel ijken te werken maar gewoon als klaplopers leven en hun gastheren willen beroven wat toch eens wordt afgestraft!

   In de Bijbel stond niettemin een verhaal over de profeet Elisa, ‘Koningen 2’, die in de tijd van de zondige koningen van Israël leefde en ook een hebzuchtige knecht had, Gehazi genaamd, die goud ook erg begeerde en het niet kon hebben dat diens meester Elisa mensen genas maar geen geld daarvoor wou hebben.
   Nadat Elisa echter met hulp van God de Syrische bevelhebber Naäman had genezen van melaatsheid door in de Jordaan te baden (deze wilde Elisa daarvoor belonen maar dat weigerde hij waarna Naäman de afgoderij verwierp en de ware God wilde aanbidden) probeerde Gehazi de bevelhebber te bedriegen en via een leugen twee talenten zilver en twee gewaden van hem af te troggelen.
   Hij probeerde zelfs nog Elisa hierover voor te liegen door te beweren: “Uw knecht is nergens heengegaan”, maar die gaf echter als antwoord:‘ “Was het tijd voor jou om dat zilver aan te nemen en gewaden aan te nemen, om olijfbomen en wijngaarden, schapen en runderen, dienaren en dienaressen te kunnen kopen? Nou heb je echter, als straf voor je bedrog, hiermee ook de melaatsheid van Naäman gekocht en die zal over jouw hele familie komen!”
   En ook Genazi besefte, nadat hij inderdaad melaats werd, te laat dat je een machtig persoon NOOIT moet gaan bedriegen uit hebzucht en eigenbelang omdat zowel de tovenaar als de profeet hun gaves niet mochten misbruiken om er zelf beter van te worden!

   Like

 14. Lost Johnny zegt:

  Het opperbevel van Groen links moet gewoon touw kopen en zichzelf ophangen, net zoals hun leden dat landelijk doen. Wie groen links stemt is ofwel te naïef voor stemrecht en zelfbeschikking, ofwel opname rijp en compleet van de pot gerukt.

  Gratis geld beloven is wat politici doen als ze niets maar dan ook niets meer weten te bedenken om stemmen te trekken, als al hun slogans dusver zijn leeggelopen en al hun leugens doorprikt….

  Een zwanen zang noemen we dat, een Marcia Funebre…tatatada….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s