Ondanks EU-vonnis blijft Hongarije er bij: geen voordeelwetten voor Soros

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga (foto), ontzenuwde de beschuldigingen van het Europees Gerechtshof dat Hongarije met zijn nieuwe universiteitswet EU-recht geschonden en zodoende de George Soros-universiteit uit Boedapest “verdreven” te hebben.

Het zou niet aangaan dat de Soros-universiteit voordelen tegenover Hongaarse instellingen zou krijgen. Hongarije´s onderwijssysteem zou staan voor kwaliteit, men zou geen “ansichtkaartuniversiteiten” nodig hebben, zette ze op Facebook.

Staan voor onderwijskwaliteit

Dubbele standaards zouden niet acceptabel zijn, elke universiteit in Hongarije zou zich aan deze wet moeten houden. De wet vereist dat buitenlandse universiteiten ook in hun thuislanden onderwijsactiviteiten bedrijven. De Hongaarse wetgeving zou garanderen dat studenten van een bepaalde instelling die kwalificatie krijgen die overeenkomt met de academische graad die ze graag willen behalen. Dat zou de voorwaarde zijn voor het vertrouwen in het onderwijssysteem van een land en het aanzien van zijn universiteitsopleiding. Daarvoor zou het toegekende diploma staan.

“Nee” tegen postbusuniversiteiten

Hongarije zou geen postbusuniversiteiten willen, maakte de minister in een toespeling op de Soros-universiteit duidelijk, die op grond van de nieuwe voorschriften na lang touwtrekken een certificaat uit New York haalt en daarbij aan een deadline zou moeten voldoen. Het desbetreffende Hongaarse recht zou gaan om tientallen buitenlandse universiteitsinstellingen die actief zijn in Hongarije, zei Varga. Voor de meesten zou de naleving van deze wet geen probleem zijn. Hongarije zou – zoals altijd – het vonnis van het Europees Gerechtshof volgen, uiteraard in overeenstemming met hetgeen het beste is voor de belangen van Hongarije.

Soros: Hongarije treedt EU-recht met voeten

Wat betreft George Soros, Amerikaans investeerder, multimiljonair en wereldwijd strijdende filantroop in de zin van een “open samenleving”, is het vonnis van het Europees Gerechtshof een “overwinning voor de fundamentele waarden van de Europese Unie”. Een terugkeer van zijn universiteit naar Boedapest sloot hij echter uit. Dat zou niet gaan vanwege de geldende wetten, omdat zij de academische vrijheid schenden. Hij beschuldigde de Hongaarse regering ervan EU-recht met voeten te blijven treden.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ondanks EU-vonnis blijft Hongarije er bij: geen voordeelwetten voor Soros

 1. Frits zegt:

  Prima. Nu nog Hexit en baas in eigen huis. Iedereen tevreden

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  “Het vonnis van het Europees Gerechtshof is een overwinning voor de fundamentele waarden van de Europese Unie”, zegt Soros.
  Ik vind het een overwinning van de Hongaarse Democratie op de DICTATUUR van de EUSSR !!!!
  I love Hungary !!!!!!
  Kan dat fossiel, Soros, niet ergens opnieuw begraven worden ?!

  Geliked door 4 people

 3. Peter zegt:

  Die ouwe zak zou eens moeten ophouden om de wereld zo te verdelen ,gelukkig trapt Orban er niet in .

  Geliked door 6 people

 4. Jean zegt:

  Hongarije doet het prima, ik ben trots op de Hongaren. Hadden wij maar politiekers van dat niveau want hetgeen er nu hier rondloopt is een troep volksverraders van heel laag niveau en dan heb ik het nog niet over die EU bende waar geen 0,01% respect voor bestaat.
  Leve het Europa van Onafhankelijke Republieken.

  Geliked door 6 people

 5. Heniusz zegt:

  Quote: “Wat betreft George Soros, Amerikaans investeerder, multimiljonair en wereldwijd strijdende filantroop in de zin van een “open samenleving”.” Filantroop? Agitator is een betere omschrijving en “open samenleving” in de zin van allemaal parallelle universums. Die gek zou vervolgd moeten worden in plaats van een podium geboden. Die Hongaren zijn zo gek nog niet.

  Geliked door 5 people

 6. Julia zegt:

  Wat een kanjer van een vrouw met een enorme daadkracht en lef. Hadden wij (buiten Wilders om waar ik nog bewondering voor heb) maar iemand binnen de Haagse Maffia die maar de helft van het verstandelijk vermogen van deze vrouw had. Nee wij zitten opgescheept met mafklappers zoals Jesse Klaver, Kaag, mislukte minister gezondheidszorg De Jonge, een leugenaar en volksverlakker Rutte die geen enkele moeite doet de massale invasie van economische vluchtelingen te stoppen die uiteraard het lef niet heeft om de waanzin van de EU af te wijzen maar wel zonder meer achter onze rug om miljarden uit onze belastingpot graait om de bodemloze putten te blijven spekken maar eigen zorgpersoneel er geen cent bij gunt, een minister van Justitie en Veiligheid waar onze rechtstaat totaal discrimineert zwarte haatzaaiers en oproerkraaiers niet vervolgt, geen macht meer heeft over de enorme drugskartels en pedofolie nog niet is uitgebannen dan zullen we het nog maar niet hebben over de klasse justitie zoals o.a. de schandelijke Demmink affaire. Kortom tijd voor een drastische grote schoonmaak maart a.s. om ons te bevrijden van de momenteel zittende falende regeringspartijen waar wanbeleid, knuffelen, pappen en nathouden, subsidiëren van terroristische organisaties en vooral miljardenverspilling van belastinggelden hoog op de agenda staan..

  Geliked door 5 people

 7. Charles Martel zegt:

  Filantroop? Die de mensheid naar de afgrond voert.

  Geliked door 3 people

 8. koosv8 zegt:

  Durft SOROS , of die HUFTERIGE NGO s te beweren dat het recht met voeten getreden wordt in HONGARIJE. Inmenging in heelveel binnenlandse aangelegenheden in evenzoveel landen is SOROS een VIRUS dat uitgeroeid moet worden. Deze buiten parlementaire niet gekozen miljardairs moeten ERUIT geschopt worden, ze verzieken de politiek en schuiven teveel met geld, naar allerlei instanties en staats laberatoria .

  Geliked door 4 people

 9. koddebeier zegt:

  Chapeau Judit Varga voor Uw verzet tegen de EU schurken !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s