Sharia-scheidingen nemen toe: Denemarken wil imams in het vervolg bestraffen

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

In Denemarken geven imams steeds vaker echtscheidingscontracten volgens de shariawet af. Daarin worden vrouwen ongelooflijke verplichtingen opgelegd, anders zouden ze hun kinderen kwijtraken. Dat is een schending van het Deense recht. Een nieuwe wet dient hier een einde aan te maken. Zulke imams kunnen in het vervolg rekenen op een gevangenisstraf van tot drie jaar.

Concreet moet er een wetsvoorstel komen dat de strafredenen voor “psychisch geweld” uitbreidt met negatieve sociale controle, sharia echtscheidingscontracten en andere praktijken die burgers van een scheiding moeten afbrengen.

Er geldt Deens recht

Men zou de handelwijze van zulke imams zeer serieus moeten nemen, een wetswijziging zou daar aan kunnen bijdragen, zei minister van Immigratie Mattias Tesfaye. Men zou imams geen vrijbrief kunnen geven om zich op een dergelijke wijze in scheidingen te mengen en daarbij Deens recht buiten werking te stellen. De nieuwe wet zou ook moeten voorzien in een bestraffing van negatieve sociale controle van de kant van familieleden.

Meedogenloze voorschriften voor vrouwen

Media berichtten over de inhoud van het betreffende echtscheidingscontract dat werd afgegeven door de bekende imam Abu Bashar in Odense: dientengevolge zou de vrouw haar kinderen kwijtraken als ze opnieuw zou trouwen, haar woonplaats zich meer dan 130 kilometer ver weg zou bevinden of wanneer ze schande over de familie zou brengen. Zulke “contracten” zijn heel duidelijk een schending van de Deense wet. Het contract werd door de imam en de vrouw ondertekend. De burgemeester van Odense, Peter Rahbaek Juel, reageerde geschokt: dat zou onacceptabel zijn, psychisch geweld, dat via de shariawet uitgeoefend zou worden. Er werd aangifte tegen de imam gedaan en de autoriteiten vragen zich af hoeveel van zulke contracten er tot nu toe al werden afgegeven.

Etniciteitvereniging: slechte oplossing

Een woordvoerster van de Vereniging Etnische Minderheden (REM) denkt dat dit probleem niet opgelost kan worden met een hardere manier van optreden. Dat zou vrouwen, families en imams veelmeer wegdringen in het “grijze gebied” en de opvatting versterken dat politici alleen maar moslims zouden willen bestraffen. In plaats daarvan zou de samenleving “een alternatief voor zulke contracten moeten aanbieden”, omdat vrouwen vaak geen andere uitweg hebben. Wat haar daarbij voor de geest staat, zei ze niet.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Denemarken, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, verloedering. Bookmark de permalink .

5 reacties op Sharia-scheidingen nemen toe: Denemarken wil imams in het vervolg bestraffen

 1. Jan zegt:

  Dus de Denen begrijpen nog steeds niet dat islam onderwerping betekent? Die gore ideologie dient verboden te worden en de mosketen opgeblazen.

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Alle moskeeën sluiten en de haatzaaiers vervolgen en afstraffen. Het is niet meer te tolereren wat die haatzaaiers teweeg hebben gebracht. Maar ja we zitten ook met linkse idioten zoals Halsema die het prima vinden dat zwarten hier de dienst uitmaken en openbaar op een Dam voor duizenden haat laat uitroepen en niet Akwasi gelijk heeft laten oppakken. Het kwaad ligt niet alleen bij de Islam maar ook bij onze politici en linkse bestuurders.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Bij sharia scheidingen blijft de vrouw slachtoffer van de willekeur van de man tot haar dood. Elk moment nadien kan de man zijn scheiding herroepen terwijl de vrouw dat niet kan. Herroept de man de scheiding en de vrouw heeft inmiddels een relatie met een andere man dan verkeert ze in de potentieel dodelijke positie van overspel.

  Like

 4. Jantje zegt:

  De Denen zijn een gidsland op het gebied van de islam. In Nederland is de 2e kamer en justitie veel te naïef.
  Zolang de 2e kamer Wilders’ vervolging door laten gaan, heulen ze met de fascistische islam.

  Like

 5. hannah zegt:

  een moslimvrouw met een kruis op haar borst ??????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s