EEN LAND ZONDER ASIELZOEKERS…

Nederland – 1950

(Door: “Driek”)

Het was in de jaren vijftig dat de Nederlandse burger het koningshuis adoreerde alsof dit het land van de definitieve ondergang had gered. Die hele hofkliek werd op handen gedragen. Niets was voor die enthousiaste Nederlander te dol. Het was ‘Oranje Boven’ wat de klok sloeg, want de herwonnen vrijheid, na jaren van honger en ellende onder Duitse dictatuur, was voor het Nederlandse volk een verademing.

Dankzij de ongelooflijke onverschrokkenheid van onze koningin Wilhelmina en de dappere inzet van de charmante prins Bernard gedurende de oorlogsjaren – de prins werd dan ook als een ware held verwelkomd – waren wij dan eindelijk bevrijd van de Duitse gesel. Iedereen had weer voldoende te eten, de koffie ging in 1952 van de bon en er werd driftig gebouwd aan een nieuw Nederland. De toekomst zag er zonnig uit. Geen kwaad woord dus over het dappere koningshuis, dat bejubeld werd als waren het Heiligen. Wat nog ontbrak, was een officiële Heiligverklaring. Nederland was een vredig land geworden. Spelende kinderen. Veel kinderwagens en blije moeders.

Kabinet De Quay (1959-1963)

Doordat er toen sprake was van een hoogconjunctuur kon tevens worden voortgebouwd aan de sociale zekerheid. Langzamerhand was er sprake van een grotere welvaart. De vrije zaterdag wordt ingevoerd en de salarissen stegen. Maar met de komst van de gastarbeiders uit islamitische landen, die in het begin door de Nederlanders nog gastvrij werden onthaald, begon het racisme in Nederland de kop op te steken. Dat ging langzaam aan. Het begon toen ze een verblijfstatus kregen en hun ganse familie over kwam. Grote gezinnen waar wij plaats voor moesten maken. De Nederlander was al ietsje minder gelukkig, doch hij bleef hardnekkig zijn stem uitbrengen op dubieuze regeringsleiders. En dat doet hij heden ten dage nog steeds. Want Nederlanders zijn een hardleers volk.  

En toen begon de ellende. Die islamitische gastarbeiders uit Turkije en Marokko begonnen te zeuren over gebedsruimten. Dat was eerst in een leegstaand gebouw of in een leegstaande kerk of garage. Vervolgens kwamen er bouwplannen voor een moskee. (We hadden toen nog één moskee in Nederland, de Mobarak Moskee in Den Haag, die op 9 december 1955 haar deuren opende). Er zouden nog veel moskeeën volgen.

Het eind was zoek. Niet langer was de Nederlandse burger gelukkig. Ons koningshuis natuurlijk wel, want dat is met den Gouden Lepel geboren. Nederland heeft nu zeshonderd moskeeën en vier minaretten waaruit een onverstaanbaar geschreeuw komt. Marokkanen en hun soortgenoten zijn inmiddels voor de burger een ware plaag geworden. Roofovervallen, schietpartijen, aanrandingen, moordpartijen, het kan niet op. De hel is los gebarsten. Nederland is volkomen onleefbaar geworden.

Wijl de woningnood stijgt tot ongekende hoogte, laat onze minister-president Mark Rutte de grenzen wijd open en verwelkomt vierhonderd gelukszoekers per week. Ik heb de moed al lang opgegeven.

Ik wens U allen nog een mooie herfstdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2020. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op EEN LAND ZONDER ASIELZOEKERS…

 1. Monalisa zegt:

  Heer driek ik denk dat vele Nederlanders als ze het nu mogen over doen niet hun handen vuil zouden maken, wat er nu met uw Nederland gebeurt, het 75 jaar vrijheid??? kan je in de prullenbak gooien. We leven in een dictatuur staat Europa. Ik wens u morgen allen een mooi zondag.

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  “Honger en ellende tijdens de Duitse bezetting”, lees ik. In een iets mindere mate beleven heel veel mensen hetzelfde in déze tijden zónder Duitse bezetting maar met de EUSSR- dictatuur om de hoek.

  Geliked door 4 people

  • Monalisa zegt:

   Klopt velen lopen aan de voedselbanken, of kunnen niet met geld omgaan.

   Like

   • karton zegt:

    @ Monalisa. Ik heb enige tijd vrijwilligerswerk verricht bij een voedselbank in mijn woonplaats en kan u verzekeren dat er inderdaad enkelen komen die niet met geld kunnen omgaan, het grootste deel zijn normale burgers , zoals u en ik. Deze mensen krijgen van de gemeente toestemming om zich bij een voedselbank te melden , vaak is ontslag een reden of een zzp’er zonder inkomen. Mensen met “een gat in hun hand” kunnen niet zomaar naar een voedselbank. Ik ben daar gestopt omdat ik niet meer tegen de ellende van de cliënten én hun kinderen kon , en dan zo’n patser als Rutte horen bléren over een “rijk en gaaf” land. Die vent is totaal geschift.

    Geliked door 2 people

   • Gienekehado St. zegt:

    Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar ik heb op de radio van een manager van een voedselbank gehoord dat er veel klanten zijn met problematische schulden die (te) makkelijk spullen kopen op afbetaling. Tot zijn verbazing zeggen deze klanten; ook al hebben wij schulden, wij kopen toch, omdat wij weten dat wij het NIET hoeven te betalen!! Zo is het ook!! Komen in een traject en uiteindelijk betalen wij DE SCHULDEN van 100.000en landgenoten!! 100.000en “JONGEREN” hebben vette schulden die WIJ uiteindelijk ook betalen. Er zijn “JONGEREN” van 18 jaar met soms wel 20.000 of nog meer aan schulden!! Moet je eens zien wat er op de mat ligt als je achterloopt bij de Belastingdienst!! Die Hele Misdadige Zooi op 2513 AA Den Haag kan van mij de CoronaTief krijgen!!

    Like

   • karton zegt:

    Een land zonder asielzoekers ?????

    HEERLIJK HEERLIJK , HEERLIJK , HÉÉÉÉÉ’RLIJK !!!!!!!!!
    GEWELDIG, GEWELDIG , GEWELDIG, GEWÉÉÉÉÉLDIG !!!!!!

    Like

  • Yvonne ( bozeoudevrouw) zegt:

   Karton idd dat Rutte roept we zijn een rijk en gaaf land en toen met zijn achterlijke vaasje in zijn hand, weet hij wat het is om van € 1000 per maand te moeten leven?
   En ook dat hij wist dat heer W.A en vrouw en dochters naar Griekenland zouden gaan,vieze schijnheil die kerel rutte dus,ook het regeringstoestel gebruikt dat kan allemaal maar
   Gisteren met een dame in de supermarkt een discussie hierover, ik zei die rode baard is naar Griekenland, zei ze respect graag haha respect !?! Ik zei gaan we op die toer ik zei fijn weekend en ben door gelopen ik moest ook verder gaan staan Madame had een mondkapje op en ik dus niet

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Yvonne. Waardering voor de heer WA en z’n gehele familie heb ik totaal niet. Waardering kan ik opbrengen voor mensen die keihard en langdurig moeten werken om hun gezin te onderhouden. Maar dat zg. koninklijke gespuis heeft nog nooit iets gepresteerd. Voor het salaris dat die hele zooi tezamen opstrijkt mogen ze wel eens een keer iets anders presteren als bezoekjes afleggen of lintjes doorknippen cq. zélf ontvangen. Als er problemen in ‘t land ontstaan is de hele zooi plots verdwenen. Geen ruggengraat.

    Geliked door 1 persoon

 3. Gienekehado zegt:

  Het Klootjesvolk vond / vind het allemaal wel goed! Voor velen is de VERRIJKING / OMVOLKING nog een ver van het bed gebeuren, ahw. in de Ster en Lulsjows komt het wel heel dichtbij. De reclame is doordrenkt van de multi-culti, maar het buurtje is nog wit en er is nog geen moskeet. . Dat dit over 10 jaar waarschijnlijk totaal anders zal zijn, komt in hun domme koppen niet op. Uiteindelijk hebben de Kaaskoppen in al hun domheid en apathie voor hun eigen ondergang gekozen! Zichzelf laten beroven van hun cultuur en de toekomst van hun kroost!! Benieuwd hoeveel VERRIJKTE ellende we nog beleven dit weekend!

  Geliked door 5 people

 4. andre zegt:

  Waren het niet de Spanjaard en de Italiaan die als eerste gastarbeiders hier naartoe kwamen? Ze hebben het in iedergeval een stuk beter gedaan dan de res,t lekker terug naar Spanje en Italie maar het pensieongeld van ons is al gebracht. Geld op voor vullis daar en vullis vanuit Marokko en Trukije hier zonder geld.Dit is geen foutje maar beleid.

  Geliked door 3 people

 5. John van antwerpen zegt:

  Om maar te zwijgen over hun trouwfeesten, waar Turken ook aan meedoen;
  tegen het verkeer in rijden, politieagenten bewusteloos slaan, door rood licht rijden
  en alles doen wat hun eigen God verboden heeft.
  Vandaag kwam ik eens een Nederlandse trouwstoet tegen; met paard en wagen
  heel langzaam over een drukke weg rijden met een file erachter van 2 km.
  en dit in een allochtonen wijk. Eindelijk andersom, en ik was tevreden.
  Ik had nog liever gewild dat ze de snelweg opreden met de ramadan en heel het snelverkeer
  tussen Antwerpen en Rotterdam vertraagden. Dat zouden pas echt de jaren 50 zijn.
  Want traag is mooi !!!

  Geliked door 3 people

 6. Monalisa zegt:

  Wel een mooi stukje voor de Telegraaf.

  Like

 7. Sinyo zegt:

  Vergeet niet, dat het plaatsen van schotelantennes werd gedoogd. Daar keek de schoonheidscommissie de andere kant op. Of haar werd opgedrongen die andere kant op te kijken.
  Daarmee werd duidelijk, dat ze hier in hun eigen cultuur bleven steken. Integratie ho maar.

  Geliked door 2 people

 8. vangie1206j zegt:

  Ach mensen over 5 maanden Rutte 4.
  Dat betekend einde soeverein NEDERLAND.

  Misschien heet dit land dan Mekka aan de Noordzee.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  En dat alles dankzij domme domme domme politici ……………..Wat een stel eikels !

  Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  Dat helaas de mening omtrent asielzoekers en vluchtelingen vaak niet wordt gevraagd aan omwonenden van steden en dorpen bewijst dit artikel uit 2015:

  Inwoners Goes boos over opvang asielzoekers in Zeelandhallen

  De lokale bevolking is niet gekend in de beslissing om 400 vluchtelingen naar Goes te halen.

  Inwoners van Goes zijn er niet over te spreken dat de politiek en hun burgemeester zonder ruggespraak met de bevolking besloten hebben om 400 asielzoekers op te vangen in de lokale Zeelandhallen. Het gaat met name om vluchtelingen uit Eritrea en Syrië.
  De politiek en de burgemeester zullen het echter vertikken om ZELF voor al die asielzoekers te gaan zorgen en zij dumpen die gewoon, gelijk wat veel ouders met hun kinderen doen bij een kinderopvang, gewoon ongevraagd bij anderen opdat die daarvoor moeten gaan zorgen! Want de desbetreffende ouders, politici en de burgemeester willen WEL de lusten van die groeperingen maar de lasten? Ho maar!

  Sandra Kraan, woordvoerster van het Burgercomité Goes en beheerder van de facebookpagina Geen Asielzoekers in Zeelandhallen Goes, laat weten dat zij en haar buurtgenoten niets tegen vluchtelingen an sich hebben, maar dat ze het belachelijk vinden dat zij geen inspraak hebben gehad in dit besluit:

  “Wij hebben niets tegen asielzoekers, maar het draagvlak is niet getoetst en dat leidt tot onvrede onder inwoners. Die berichten krijg ik massaal binnen.”

  Daarom overleggen zij en haar stadsgenoten over eventuele acties. Een besluit daarover zal later worden genomen. Sandra en de anderen zijn zich ervan bewust dat dit weinig zal uithalen – het besluit om vluchtelingen te huisvesten in de Zeelandhallen is onomkeerbaar – maar ze willen graag duidelijk maken dat de manier waarop dit besloten is, volstrekt onacceptabel is. In hun ogen tenminste.
  En dan vinden die linkse politici het vaak nog gek ook dat de inwoners van steden zoals Goes daar zo kwaad over worden want als je hun mening daarover niet vraagt heeft dit NIETS met democratie te maken!

  “Het besluit is niet terug te draaien, maar ik wil de Goesenaren toch een stem geven. De nadruk zal liggen op het feit dat iedereen buitenspel is gezet.”

  De afgelopen maanden zijn er relatief grote aantallen Syriërs en mensen uit Eritrea naar Nederland gekomen. Zoals De Dagelijkse Standaard vorige week berichtte:

  De volgende cijfers maken duidelijk dat het erg snel gaat: in maart vroegen 1539 mensen asiel aan in ons land, in april 1912 en in mei 3375. Die cijfers zijn inclusief nieuwe vluchtelingen, familieherenigingen en afgewezen asielzoekers die in beroep gaan.

  Hoewel er meer vluchtelingen uit Eritrea zijn gekomen is de grootste groep asielzoekers nog altijd afkomstig uit Syrië, wat gezien het oorlogsgeweld in dat land natuurlijk niet onverwacht of onlogisch is. In totaal komt de helft van alle vluchtelingen van het afgelopen jaar uit dat land.

  Het is voorlopig onduidelijk of de politiek iets doet met de protesten van inwoners van Goes, en zo ja, wat precies.
  En anders zouden de inwoners van Goes meteen al die 400 vluchtelingen gewoon naar die politici en de burgemeester terug moeten sturen, overigens wel zonder de mening van die linkse idioten te vragen! Het zijn niet alleen blauwe jakhalzen maar ook koekoeken, een van de weinige vogels ter wereld (een parasietvogel) die nooit hun eigen kroost opvoeden maar dat gewoon aan anderen overlaten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s