Niet goed genoeg: asielzoekers weigeren woningen

(Vertaling: E.J. Bron)

Een gegeven paard . . .

In de stad Leipzig in de Duitse deelstaat Sachsen wonen nog 1972 zogenaamde vluchtelingen in gemeenschappelijke onderkomens. De stad wil ze graag allemaal een eigen woning geven, maar de clientèle is blijkbaar zeer kieskeurig.

Wie voor oorlog en vervolging is gevlucht, om uiteindelijk in Duitsland terecht te komen, is blij dat hij een dak boven zijn hoofd heeft, genoeg te eten en niet meer voor zijn leven hoeft te vrezen – dat in ieder geval zou je denken. Omdat gemeenschappelijke onderkomens echter op den duur ook geen echte oplossing vormen, probeert men in het links-groene Leipzig – ook met hulp van de LBW (Leipziger Woon- en Bouwvereniging) – migranten woningen aan de hand te doen.

Geen lift en ver weg van het centrum

In januari 2019 had de gemeenteraad bovendien besloten dat de stedelijke coöperatieve woningbouwvereniging hierover een rapport zou moeten opstellen. Na aanpassing van de software is zo´n rapport nu klaar. In de afgelopen negen maanden kwamen er 370 aanvragen van vluchtelingen binnen. In 30 gevallen kwam een huurcontract tot stand. Interessant genoeg ontvangt de LBW ook veel afzeggingen van nieuwkomers wat betreft de aan hen aangeboden woningen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn: de woning is te ver van het stadscentrum verwijderd, de woning bevindt zich op de verkeerde verdieping en er is geen lift of de woning voldoet niet aan de individuele eisen.

Wij hebben plaats?

Een ander probleem zou zijn dat er meestal vraag is naar 1-kamerwoningen of zeer grote woningen. Zoals “Bild” bericht, is het daarbij echter de moeilijkheid dat volgens de LBW “vooral 4-kamerwoningen en grotere… nauwelijks voorhanden zijn in het bestand.” Als je dan bovendien denkt aan de hoge huren in het centrum en de algemeen zeer gespannen situatie op de woningmarkt in grote Duitse steden, dan lijkt het door linksen gepropageerde “wij hebben plaats”, als het om de opname van “gevluchte personen” gaat, nogal ver verwijderd van de realiteit, temeer daar een deel van de nieuwkomers blijkbaar eisen stelt die de normaal verdienende belastingbetaler zich nauwelijks kan veroorloven.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Graaien, Groenen, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Niet goed genoeg: asielzoekers weigeren woningen

 1. karton zegt:

  Natuurlijk wil dat gajes een huis + zwembad , een auto , een brommert voor al hun 14 kinderen. Dat de overheid dát nou nóg niet begrijpt !

  Geliked door 2 people

 2. Blaffertje zegt:

  Dan gaan ze toch weer lekker terug naar hun tentje of hutje in de zandbak of welke negorij dan ook.
  Er zitten duizenden Nederlanders al jaren te wachten op een huis en zij komen hier binnen en stellen eisen????
  Flikker op naar je vaderland als het je hier niet bevalt.
  Ik wil ze wel brengen.
  Ik heb een stationcar war ik héél véél in kan stapelen en klagen mogen ze niet van me, want ze zijn in een bootje gekomen waarin de omstandigheden niet veel beter waren.

  Geliked door 2 people

 3. hans-e-pans zegt:

  Misschien willen/wilden ze liever op de boot blijven waarmee ze de oversteek gemaakt hebben. In het centrum van de stad Leipzig is alleen maar een fontein, laat die boot daar nu net niet inpassen.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Dat soort ondankbare profiteurs denken blijkbaar nog steeds dat de EU al hun wensen blijft vervullen, gelijk als met geesten in toverlampen of tovervissen en -vogels! Zo ken ik een onbekend sprookje dat enigszins is afgeleid van ‘De visser en zijn vrouw’, waarin de eerstgenoemde een tovervis ving die wensen kon vervullen. De vrouw van de visser wilde toen constant steeds een andere woning hebben, van een vissershuisje tot grote kastelen en paleizen toe, en later zelfs in het hemelse rijk! De tovervis was aanvankelijk veel te geduldig met die hebzuchtige vrouw maar op het laatst ontnam hij alles van haar omdat ze toch nergens tevreden over was!
   Een sprookje dat hier enigszins op lijkt ging over ‘De twee ontevreden mensen’ waarin een echtpaar in een huis, in de vorm van een wijnvat, woonde en zij een gouden vogeltje op bezoek kregen. Deze vervulde aanvankelijk op een soortgelijke manier al hun wensen wat grote en dure woningen betref maar op het einde wilden zij ook hemelse woningen hebben waarna een reusachtige zwarte vogel hen weer terugbracht naar hun wijnhuis!
   En deze vogel gaf aan hen ten antwoord dat zij maar beter daarin konden blijven omdat ze veel te ondankbaar en hebzuchtig waren geweest en niets ter wereld goed genoeg voor hen was!
   En datzelfde gaat ook voor soortgelijke “asielzoekers” op die blijkbaar nog steeds denken dat hier in Europa grote kastelen en paleizen aan hen cadeau worden gegeven (iets wat trouwens bepaalde linkse idioten helaas nog doen ook!) gelijk naar de gouden vogel, om er later achter te komen dat die uitvreters toch nergens tevreden mee zijn! Overdreven verwennerij wekt vrijwel altijd ontevredenheid en hebzucht in de hand dus laat dat gajes anders maar gewoon in hun thuisland blijven!

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    Ik vind de eisen van die zielige “vluchtelingen” écht niet zó gek !
    Als u, met uw gezinnetje, naar Egypte, Tunesië, Marokko of Turkije vlucht, dan wilt u toch zeker ook niet in een ondergronds hol of in ’t Rifgebergte wonen, zónder licht, zónder zwembad in de tuin , zónder warm water en/of douche en ook nog eens zónder een kameel voor ieder gezinslid ? Nou en ?
    Nee, ik vind dat we zoveel als mogelijk moeten tegemoet komen aan de zéér billijke eisen van onze ongenode gasten ! Bah, wat zijn wij een egoïstisch volkje !!

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @karton, ik weet niet of uw verhaal sarcastisch is bedoeld of serieus gemeend maar wat dat egoïstisch volkje betreft kloppen er een aantal dingen gewoon niet! In werkelijkheid zijn wij, of beter gezegd de linkse elite, juist veel te gul en aardig geweest naar talloze “asielzoekers en vluchtelingen”! Helaas hebben tallozen onder hen zich verre van dankbaar getoond omdat zij in hun thuislanden totaal NIEt de luxe waren gewend die wij hier thans kennen! Maar dat is ook allang bekend dat als je arme mensen met luxe verwend zij hierna veel te hebzuchtig worden, veeleisend en nog niet eens erg dankbaar zijn!
    Zo heb ik ooit eens een tekenfilm gezien over een kip, die op een boerderij woonde, en zelf erg dol was op werken en koken. De overige boerderijdieren waren echter vreselijk lui en totaal NIET te porren om te gaan werken, laat staan dat ze die kip wilden helpen met bakken of koken!
    Toen vond die kip dat al die luiaards en nietsnutten een lesje verdienden en bakte zij een heerlijk ruikend brood waarvan de lucht in de neusgaten van die desbetreffende dieren trok! Daar luiheid en vraatzucht niettemin goed samengaan wilden zij allemaal een deel van dat brood hebben, terwijl ze zelf geen moeite deden om daarvoor te werken, en gooide de kip het brood tussen de dieren in waarna zij allemaal ruzie gingen maken en met elkaar vechten om dat brood! Hierna wist de kip het brood te bemachtigen en at zij het zelf maar op!
    Hier is weer een bepaald gezegde van toepassing die luidt: “Wie niet werkt zal niet eten!” Of anders is het gewoon dat wie geen moeite doet om anderen te helpen maar wel uit diens ruif wil mee-eten erachter komt dat je niet alleen zomaar cadeau krijgt!

    Like

   • karton zegt:

    @ Jules Vismale op 25-10-2020 om 17.07 uur. Ik zou me dood schamen als mijn reactie serieus zou zijn bedoeld !!!

    Like

 4. vangie1206j zegt:

  Geef ze een kartonnen doos naast een vuilnisbelt dat zijn ze gewend.
  Voelen ze zich weer thuis in hun heimat.

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   In het oude Griekenland leefde ooit eens een zekere Diogenes van Sinope, een filosoof, die in een regenton woonde daar hij blijkbaar zonder bezittingen veel gelukkiger was!

   Like

 5. Julia zegt:

  Gewoon verzamelen op één van de Waddeneilanden in een tentje en op een hele grote boot massaal terug terug naar de woestijn of rieten hutten. Wat denken die zogenoemde inboorlingen en woestijnratten wel. Hieruit blijkt dat het geen vluchtelingen zijn een echte vluchteling door oorlog of honger is zelfs blij met een maaltijd en sobere opvang. Deze ondankbare inboorlingen en woestijnratten willen luxe. Hoe lang gaan wij nog betalen voor deze bodemloze niets toevoegende veeleisende indringers.

  Like

  • karton zegt:

   @ Julia. Met u eens om dat vullis te verzamelen op een Waddeneiland…….maar daarna lopen onze wensen uitéén : u wilt ze op boot zetten maar ik zou , áls ze met z’n allen op dat Waddeneiland zitten , gaan zitten bidden om een vreselijke vloedgolf , een springvloed of een nieuwe zondvloed.

   Like

   • Probeer eens met beide benen op de grond te blijven luitjes.
    Van dat gajes kom je nooit meer af.
    Omdat Ik dat maar al te goed begrepen heb vertrek ik uit dit grafland.

    Like

   • karton zegt:

    @ Henk der N. op 5-1-2021 om 00.51 u.
    Natuurlijk sta ik met beide benen op de grond en weet óók wel dat je niet 1 , 2 , 3 van dat gajes afkomt.
    Maar als een groot deel v.d. Nederlanders niks zegt denkt de “Haagse Bende” dat alles wel goed gaat.
    Ik zal nooit wijken voor terreur en/of criminaliteit, zoals o.a. Wilhelmina in 1940 wél deed.

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Gelijk RETOUR met dat schuim !

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Rutte heeft blijkbaar al jaren met zijn grote vriendin Frau Merkel, en make up specialist Macron een verkeerde inschatting gemaakt en had niet voorzien dat hij zou worden opgescheept met een stel veeleisende ontevreden massa geïmporteerde woestijnratten en zwarten. Ach ja Rutte maakt nog wel eens wat inschattingsfoutjes zo ook bij de pleziervakantie van Willem. Het zijn maar inschattingsfoutjes die wel miljoenen kosten. Merendeel haalt de schouders op en roepen ja kan gebeuren wij betalen wel wat meer en wachten gewoon nog een aantal jaren langer op een woning.
  Ondanks alle kleine en fatale inschattingsfouten en miljardenverspillingen aan bodemloze putten doet onze Mark het toch goed.

  Geliked door 1 persoon

 8. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  57 7e Eeuwse landen moet voor hen genoeg zijn om een andere keuze te maken.

  Globalistische schoften (politici, rechters, leraren, gezagsdragers etc.), de eussr, vnssr, w.h.o., ngo’s voeren de agenda’s uit van hun bazen. O.a. ZETBAZEN als george soros (tevens sponsor van o.a. bds (!), BURN LOOT MURDER, antifa FASCISTEN, sunrise, extincition rebellion, hope not hate, ende gelende, fridays for future, kozp, greta t. en ouders enz. enz., zijn zonen en hun bazen (vooral van hen).

  Dat doen zij o.a. door: “The Great Reset” (gevolg is voor velen een enkele reis armoede), agenda 21 2030 2050, pLandemie covid 19″84″, massa migratie uit AfriRabië 7e Eeuwse stijl, een politiestaat naar CCP model en ook “social credit scores” voor ons in de toekomst enz. enz. is schandalig.

  Het is globalistisch fascistisch 7e Eeuws cultureel marxistisch groene Khmer GENOCIDAAL communisme 3.0 uitgevoerd door de globalisten. Dat is LANDVERRAAD, CONTINENTVERRAAD en HOOGVERRAAD. Terrorkanzlerin merkill, emmanuel “soyboy “rode schild bankier”” m., marX groene Khmer links light r., guy “rotte tanden eussr EVIL EMPIRE” v., frans VERRADER van Europa t., ursula “ik faalde TOTAAL op al mijn ministersposten in de kabinetten van Die Terrorkanzlerin” von der Lügnerin enz. enz. Zij en hun bazen behoren tot hun dood in de bak te zitten voor misdaden tegen de mensheid, menselijkheid en de Westerse Wereld in het bijzonder.

  Like

  • fleckie zegt:

   Eliminatie is veel voordeliger, wie weet hoeveel ‘helpers’ er paraat zouden kunnen staan, Trouwens heeft madam MERKEL uit’voorzorg’ niet alleen al voor een ‘onderkomen gezorgd, in een van de. Latyns-Amerikaanse landen, waar. OOK NAZI’s (vanzelfsprekend) via hulp) Na. WO 2. , ( met. H U. N.( ahum, )afkomstig van hun Joodse. slachtoffers afkomstige . kapitalen zich. vestigden !!!]…….<~<~~~<~<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s