
(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)
Geen kortwieken van EU-landen
De Brusselse eurocraten willen in het vervolg beslissingen betreffende buitenlandse politiek niet meer unaniem, maar met een simpele meerderheid nemen. Hongarije wijst dit als kortwieken af. De leden hebben dan niet het recht meer om eigen belangen te vertegenwoordigen. Hongarije liet in een toespeling op het voormalige Sovjet-regime aan de Duitse minister van Buitenlandse Zaken weten dat hij zijn “imperiale toon” zou moeten vermijden.

Linkse onderdrukking
Linkse mainstream regeringen en Brussel zelf willen dit nieuwe plan aan de Unie opdringen. Het zou gericht zijn tegen lidstaten die de Brusselse voorschriften niet willen volgen. Die zouden dan ook de negatieve effecten van een beslissing meedragen, waar ze helemaal geen voorstander van waren. Het plan zou bovendien EU-recht schenden: want in kwesties betreffende buitenlandse politiek zou er sprake moeten zijn van unanimiteit, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó.
Wraakactie wegens VN-migratiepact
Hongarije beschouwt dit plan ook als Brusselse wraakactie wegens de blokkade van het land bij het VN-migratiepact. De EU wilde destijds de toestemming van alle lidstaten om met de VN over het pact te kunnen onderhandelen en het te kunnen ondertekenen. Dat werd op het laatste moment door Hongarije geblokkeerd. Hongarije zou zichzelf nog steeds het recht voorbehouden om tegenover internationale organisaties de eigen belangen te vertegenwoordigen. Daartoe zou ook behoren dat men migratie niet zou ondersteunen, zei het hoofd van het kantoor van de minister-president, Gergely Gulyás.
Een toon zoals het Sovjet-regime
Ook op een ander front probeert Brussel Polen en Hongarije streng onderhanden te nemen. De naleving van de “fundamentele Europese waarden” dient in het vervolg gekoppeld te worden aan de verstrekking van EU-gelden. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, is een speciale voorvechter van deze links-liberale zweep en zei dat onlangs heel openlijk: dit mechanisme zou een extra instrument zijn, dat “zeer pijnlijk voor landen zoals Hongarije en Polen zou zijn”.
Hongarije reageerde boos en verontwaardigd: “Alweer? Gelijksoortige ervaringen hadden we al in de vorige eeuw. Het zou raadzaam zijn om deze imperiale toon te vermijden…”, zei Gulyás. Het “rechtsstaatmechanisme” stond bij de EU-begrotingsonderhandelingen al in het middelpunt, werd toen echter afgezwakt, omdat Hongarije dreigde de begroting te blokkeren. Het Europees Parlement, dat meepraat bij de begroting, is nu aan zet. De linkse lobby, inclusief Duitsland, wil weer een scherper beroep doen op het mechanisme.
Bron:
www.wochenblick.at
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
De EUSSR zal de meest vulgaire trucjes gebruiken , incl. chantage , bedreigingen enz. om hún dictatuur te vestigen. Hongarije is één van de zeer weinige landen binnen de EUSSR dat zich blijft verzetten !! I love Hungary !!
LikeGeliked door 1 persoon
In Hongarije gebruiken politici tenminste hun hersens, hier zit dat bij de meeste nog ongebruikt in hun schedel !
LikeLike
Opnieuw Duits imperialisme oosteruit, Schon wieder Drang nach Osten, nu in nieuwe. linkse vorm. Niet verwonderlijk, met Adolfa Merkel als FuehrerIn tegen wie niemand durft op te treden.
LikeGeliked door 1 persoon
Geweldig ik heb heel veel respect voor Hongarije. Zij willen een dermate EU dictatuur niet meer meemaken. Lees de geschiedenis over o.a. de opstand in 1956
LikeGeliked door 1 persoon
De resultaten van het verwijderen van Soros en zijn NGO’s werpt daar elke dag zijn vruchten af.
LikeLike