Unanimiteitsprincipe moet blijven: Hongarije wijst Brussel-imperialisme af

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Geen kortwieken van EU-landen

De Brusselse eurocraten willen in het vervolg beslissingen betreffende buitenlandse politiek niet meer unaniem, maar met een simpele meerderheid nemen. Hongarije wijst dit als kortwieken af. De leden hebben dan niet het recht meer om eigen belangen te vertegenwoordigen. Hongarije liet in een toespeling op het voormalige Sovjet-regime aan de Duitse minister van Buitenlandse Zaken weten dat hij zijn “imperiale toon” zou moeten vermijden.

Linkse onderdrukking

Linkse mainstream regeringen en Brussel zelf willen dit nieuwe plan aan de Unie opdringen. Het zou gericht zijn tegen lidstaten die de Brusselse voorschriften niet willen volgen. Die zouden dan ook de negatieve effecten van een beslissing meedragen, waar ze helemaal geen voorstander van waren. Het plan zou bovendien EU-recht schenden: want in kwesties betreffende buitenlandse politiek zou er sprake moeten zijn van unanimiteit, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó.

Wraakactie wegens VN-migratiepact

Hongarije beschouwt dit plan ook als Brusselse wraakactie wegens de blokkade van het land bij het VN-migratiepact. De EU wilde destijds de toestemming van alle lidstaten om met de VN over het pact te kunnen onderhandelen en het te kunnen ondertekenen. Dat werd op het laatste moment door Hongarije geblokkeerd. Hongarije zou zichzelf nog steeds het recht voorbehouden om tegenover internationale organisaties de eigen belangen te vertegenwoordigen. Daartoe zou ook behoren dat men migratie niet zou ondersteunen, zei het hoofd van het kantoor van de minister-president, Gergely Gulyás.

Een toon zoals het Sovjet-regime

Ook op een ander front probeert Brussel Polen en Hongarije streng onderhanden te nemen. De naleving van de “fundamentele Europese waarden” dient in het vervolg gekoppeld te worden aan de verstrekking van EU-gelden. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, is een speciale voorvechter van deze links-liberale zweep en zei dat onlangs heel openlijk: dit mechanisme zou een extra instrument zijn, dat “zeer pijnlijk voor landen zoals Hongarije en Polen zou zijn”.

Hongarije reageerde boos en verontwaardigd: “Alweer? Gelijksoortige ervaringen hadden we al in de vorige eeuw. Het zou raadzaam zijn om deze imperiale toon te vermijden…”, zei Gulyás. Het “rechtsstaatmechanisme” stond bij de EU-begrotingsonderhandelingen al in het middelpunt, werd toen echter afgezwakt, omdat Hongarije dreigde de begroting te blokkeren. Het Europees Parlement, dat meepraat bij de begroting, is nu aan zet. De linkse lobby, inclusief Duitsland, wil weer een scherper beroep doen op het mechanisme.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, demoniseren, dictatuur, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Polen, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Unanimiteitsprincipe moet blijven: Hongarije wijst Brussel-imperialisme af

 1. karton zegt:

  De EUSSR zal de meest vulgaire trucjes gebruiken , incl. chantage , bedreigingen enz. om hún dictatuur te vestigen. Hongarije is één van de zeer weinige landen binnen de EUSSR dat zich blijft verzetten !! I love Hungary !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sobieski zegt:

  Opnieuw Duits imperialisme oosteruit, Schon wieder Drang nach Osten, nu in nieuwe. linkse vorm. Niet verwonderlijk, met Adolfa Merkel als FuehrerIn tegen wie niemand durft op te treden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Geweldig ik heb heel veel respect voor Hongarije. Zij willen een dermate EU dictatuur niet meer meemaken. Lees de geschiedenis over o.a. de opstand in 1956

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  De resultaten van het verwijderen van Soros en zijn NGO’s werpt daar elke dag zijn vruchten af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s