Frankrijk wil 231 “islamisten” uitwijzen – Tienduizenden mensen demonstreerden voor de vrijheid van meningsuiting

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

Zondag 18 oktober kwamen er in Parijs en Frankrijk tienduizenden mensen bijeen om de leraar Samuel Paty te herdenken, die afgelopen vrijdag werd onthoofd. De daad werd als “islamistische terreuraanslag” geclassificeerd – Frankrijk wil nu meer dan 200 vermeende “islamisten” uitwijzen en “islamistische” verenigingen laten ontbinden. Er werden meerdere grootscheeps opgezette politieacties en scherpere controles voor 51 “islamistische” verenigingen aangekondigd.

Het historische toneel van de demonstratie, waar in Parijs tienduizenden mensen aan deelnamen, was de Place de la République. Zondagochtend vroeg vult het plein zich met tienduizenden demonstranten, leraren, gekozen vertegenwoordigers en andere burgers, die gekomen waren om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Ze zeiden Nee tegen “obscurantisme” ( = het doelbewuste streven om andere mensen in onwetendheid te houden en zelfstandig denken te verhinderen.) en terrorisme – en zongen samen de “Marseillaise”.

De aanleiding om te demonstreren was de onthoofding van een leraar in Conflans-Sainte-Honorine, een voorstad van Parijs. De leraar had aan zijn leerlingen Mohammed-cartoons laten zien en hem zodoende volgens opvatting van “islamisten” beledigd.

Demonstrante: “De kracht ligt in het aantal”

“Ik ben hier als lerares, als moeder, als Française en als Republikeinse”, zei Virginie (52), muzieklerares uit Parijs. “Ik hoop dat er veel mensen zullen zijn, dat heel Frankrijk zal durven opstaan, want de kracht ligt in het aantal.”

“Ik ben gekomen (…) om mijn woede over deze afschuwelijke en vreselijke daad tot uitdrukking te brengen”, zegt een andere Parijse demonstrant, Guigané (34). “Dit geweld mag niet doorgaan en ons dagelijks leven worden”, voegde de mediator uit de regio Essonne met zijn vierjarige zoon op zijn schouders er aan toe.

Minister-president Jean Castex verscheen eveneens op de demonstratie in Parijs. Samen met de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, en zijn voor staatsburgerschap verantwoordelijke collega Marlène Schiappa “ter ondersteuning van leraren, secularisme, vrijheid van meningsuiting en tegen het ´islamisme´.”

Frankrijk wil 231 “islamisten” uitwijzen – Arrestaties “in de komende uren”

Na de moordaanslag in Conflans-Sainte-Honorine kondigde minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vandaag in een interview met “Europe 1” meerdere lopende politieacties en scherpere controles voor 51 “islamistische” verenigingen aan.

Frankrijk zou bovendien de uitwijzing van 231 vermeende extremisten voorbereiden. Darmanin zou aan de plaatselijke autoriteiten desbetreffende maatregelen hebben gegeven. 180 van hen zitten al in de gevangenis, 51 “islamisten” zouden “in de komende uren” gearresteerd moeten worden.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zou ook van plan zijn om complete structuren te ontbinden en hij zou voorstellen bij de Ministerraad hebben ingediend.

“Sinds de moord op de leraar werden er 80 onderzoeken tegen online-haat gestart tegen al diegenen die op de een of andere wijze verklaard hebben dat deze leraar het verdiend heeft”, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken in het interview van vandaag met “Europe 1”.

Gisteren zouden er al verhoren hebben plaatsgevonden. “Sinds vanmorgen (19 oktober) vinden er politieacties plaats. Ze zijn talrijk en betreffen tientallen personen”, zei de minister van Binnenlandse Zaken in het interview.

Er staan 22.000 personen wegens “radicaal islamisme” geregistreerd

De acties begonnen vandaag om 06.00 uur in het hele land. Daarbij gaat het om administratieve en gerechtelijke controles, die personen betreffen die al op de radar van de geheime diensten staan en vooral “zwakke signalen”(door preken en nieuws op sociale netwerken) uitzenden.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft opdracht gegeven tot onderzoek van 50 verenigingen, waarbij de Ministerraad streeft naar hun ontbinding.

“Er staan 22.000 personen wegens ´radicaal islamisme´ geregistreerd, volgens onze diensten. Niet allen van hen bevinden zich in Frankrijk, er bestaan maar 8000 actieve aktes van deze 22.000”, verklaarde hij in de uitzending.

“Veel mensen werden al uitgewezen. Van deze 8000 actieve aktes bevinden zich 600 buitenlanders in een irreguliere situatie. Velen zitten al in de gevangenis en zullen aan het eind van hun straf uitgezet worden”, aldus Darmanin.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

23 reacties op Frankrijk wil 231 “islamisten” uitwijzen – Tienduizenden mensen demonstreerden voor de vrijheid van meningsuiting

 1. sakura zegt:

  Er gaat hier niets concreet gebeuren ,enkel wat steekvlam politiek en schijnbewegingen .Daarna wat meer druk op het Coronaleugen vat en alles wordt snel vergeten en de aandacht afgeleid . De politiek zorgt nooit voor oplossingen steeds voor problemen. Er gaat dus helemaal niks of niemand gedeporteerd ,er gaan er nog meer binnenstromen .

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  Onderzoeken naar islamitische “verenigingen” die van tevoren worden aangekondigd ? Is ’t niet om te schuddebuiken van ’t lachen ? (als de aanleiding niet zo droevig zou zijn). Als het een heroïne-lab zou zijn worden die gasten toch ook niet van tevoren gewaarschuwd : “Mijne heren, we komen d’r aan hoor, zorg dat er geen bewijsstukken voorhanden zijn !”
  Zónder aankondiging binnenvallen !!! Als er al een waarschuwing vooraf gegeven is geworden dan heeft allah er wel voor gezorgd dat álle bewijsstukken zijn verdwenen.
  Hier hoeft iemand geen “Hogere Krijgskunde” voor te hebben gestudeerd.

  Geliked door 2 people

 3. Bob zegt:

  Als het kalf verdronken gaat men de put
  dempen zegt men. Geen enkele regering
  in de EU voegt de daad bij het woord.
  De immigranten worden met 10000-en
  naarde EU gehaald. De daden van deze
  lieden leiden ons af wat er werkelijk aan
  de hand is.

  Geliked door 4 people

 4. Johan zegt:

  Er staan 22.000 personen wegens “radicaal islamisme” geregistreerd.
  Zijn er maar zo weinig islamieten in Frankrijk ?

  Geliked door 3 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Maar of ze echt gaan doorpakken blijft de vraag?

  In Nederland is het voorval met de onthoofde leraar nauwelijks nieuws. Jammer dat het geen criminele neger was. In dat geval drupte de compassie van de pagina’s en beeld schermen af.

  Geliked door 2 people

 6. A. de Koning zegt:

  Ik hoop dat Frankrijk voet bij stuk houd en dan Nederland nog en niet van dat halfbakken gedoe want men wil natuurlijk vooral de moslims te vriend houden, ten onrechte natuurlijk maar D’.66 met Kajsa Ollengren en die palestijnen vriendin Sigrid Kaag zullen wel tegen zijn.

  Like

 7. Gienekehado St. zegt:

  Wedden dat Opoe Ankie ze later als “homo” weer binnenlaat!! Ankie heeft er een neus voor!! Hahahahahahahaha… In de Open Inrichting ‘Hollandia’ genoemd!! Totaal mesjogge!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Lees ik goed?? Frankrijk wil 2310000 islamieten terugsturen? 🤪
  Verstand komt met de jaren en door het stijgend barbaars geweld in verhoogde snelheid.
  Hopelijk leert heel Europa dat er maatregels genomen moeten worden.

  Like

 9. jack black zegt:

  Europa is zo lek als een zeef !
  In Frankrijk eruit gesodemietert,
  en in Nederland of Duitsland
  binnengewandelt !
  Dankzij de open grenzen !
  Grenzdebieles Europa !
  Fuck the EU !
  Grenzen toe !

  Geliked door 1 persoon

 10. antiislamnu zegt:

  Veel te laat in de koran scholen worden elke dag tientallen nieuwe extremisten afgeleverd aan Allah.
  Zolang we de islam als geloof blijven beschouwen zijn we redeloos verloren.
  En de genade klap krijgen we van onze eigen regering.

  Geliked door 2 people

 11. Harry zegt:

  Toe maar !
  Wel 231 van die gestoorden uitzetten ?
  Waarvan er al 180 in de nor zitten ?
  Die hoeven dan hun straf zeker ook niet meer uit te zitten , volgende week vrij man !?

  Zolang die doortrapte smeerlap van een Macron er niet 2.31 MILJOEN uit zet , zal er nauwelijks iets veranderen !
  Dweilen met de kraan open , 231 !
  Of trompetgeschal voor het onnozele volk , dat zich wel weer achter die verdorven rat zal scharen .
  Zulke acties zie je eigenlijk alleen als er verkiezingen in de lucht hangen .
  En na de verkiezingen is iedereen het alweer vergeten om ze weg te sturen .

  Een guillotine was toch wel een heel doeltreffend middel .
  Heel milieuvriendelijk , het gebruikt geen energie , het produceert allen wat afval .
  Maar in de dierentuin lopen er zat , die dat wel lusten .
  Wilde zwijnen , tijgers en leeuwen zijn heus niet kieskeurig !

  Geliked door 1 persoon

 12. vangie1206j zegt:

  Als het kalf verdronken is dempt de put.

  Like

 13. Harry Willemse zegt:

  Laat mij raden. Deze verrijking wordt naar Nederland gehaald want het zou toch vreselijk zijn als deze geweldenaren Europa werden uitgeflikkerd.

  Geliked door 2 people

 14. Arthur Schop zegt:

  Eindelijk

  Like

 15. BigLJohn zegt:

  De Fransen zijn een beetje wakker geworden maar nog niet helemaal. Er moeten geen 200 vermeende terroristen aangepakt worden, nee, de complete populatie aan moslims zou moeten gaan opkrassen. Tot die tijd dat dit besef gaat doordringen zullen er nog vele Fransen een nare dood gaan sterven.

  Geliked door 1 persoon

 16. Marijke zegt:

  Terecht. Het is toch van de zotte dat wij (Europeanen) deze haters asiel moeten verlenen. Zo dankbaar zijn ze niet; integendeel.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Wat mij betreft krijgen al die islamitische haatzaaiers en de linkse politici in Frankrijk het coronavirus en gezien de hoeveelheid mensen die bij elkaar stonden, tijdens al die demonstraties, zal het virus zich vrijwel overal nog veel sneller gaan uitbreiden! Het coronavirus maakt geen enkel onderscheid tussen boze autochtone Fransen en moslimextremisten!

   Like

 17. Het zal tijd worden, eindelijk. Jammer dat er eerst iemand voor moet worden vermoord, als klap op de vuurpijl van talloze moorden door moslims.
  En dan nog niet onderkennen, dat de islam als religie het vergif is, wat de oorzaak is van het handelen van moslims.
  Nee, men spreekt van “islamisme”, dat klinkt minder erg en dat gaat dan over ” de uitzonderingen” van die toch geweldige “religie van vrede”.
  Wat moet er nog gebeuren voor dat de islam als totalitair systeem onacceptabel is in elke democratie, net als nazisme en communisme?
  De ervaring van en 4e systeem, de NWO, net zo erg, let maar op, dat wordt het rijk van de anticrhist ten top.
  Het goede nieuws is dan wel dat de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua zeer. nabij is, om de wereld van dat antichrist-rijk te redden.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   benkok.islam is geen religie,het is een veroverings ideologie.Politiek,militair,rechtssysteem (sharia) overgoten met een religieus sausje,deze uitleg komt van geert wilders.

   Like

 18. Sobieski zegt:

  Rutte, Merkel, Lovgren, Trudeau etc. Kijken jullie mee? Wat in Franktijk kan, kan bij jullie ook.

  Like

 19. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/01/10/french-department-reveals-80-percent-of-minor-migrants-are-really-adults/amp/?__twitter_impression=true

  Frans departement onthult dat 80 procent van de minderjarige migranten echt volwassenen zijn

  Het Franse departement Côte-d’Or heeft onthuld dat van de meer dan 500 migranten die beweren minderjarig te zijn die in 2019 op het departement aankwamen, slechts 20 procent van hen feitelijk minderjarig was.

  Het departement, dat de stad Dijon bevat, verklaarde dat het 523 buitenlanders ontving die beweerden minderjarig te zijn in 2019 en dat uit onderzoeken bleek dat slechts ongeveer honderd de leeftijd hadden die ze beweerden te zijn, meldt Le Bien Public.

  Voorzitter van de departementale raad van Côte-d’Or François Sauvadet, samen met secretaris-generaal van de prefectuur van Côte-d’Or Christophe Marot en Dijon-officier van justitie Eric Mathais, ondertekenden een nieuwe overeenkomst die alle toekomstige migranten die beweren minderjarig zijn, worden onderworpen aan tests waarbij hun vingerafdrukken en foto’s worden verzameld.

  “Het doel is om jongeren te identificeren die betrokken zijn bij kinderbescherming onder goede omstandigheden, en om te voorkomen dat iemand zijn geluk beproeft op verschillende afdelingen”, zei president Sauvadet.

  Like

 20. karton zegt:

  Mijn optimisme v.w.b. de aanpak van het moslim-gajes + hun moskee, in Frankrijk, is danig geslonken nu ik zojuist hoorde dat de sluiting van een de moskee waarin zou zijn opgeroepen om de leraar te onthoofden maar voor 6 maanden zou gelden.
  Dus : een andersdenkende onthoofd ? 6 Maanden je kerk dicht en je mag weer door !
  Dit is toch geen optreden meer, het is een belediging voor de échte Fransen !!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s