“Koran gevaarlijker dan corona”: Oostenrijks parlement weigert de immuniteit van Norbert Hofer op te heffen

(Vertaling: E.J. Bron)

Een zeldzaam signaal van partijoverstijgende solidariteit: het Oostenrijkse parlement heeft afgelopen donderdag aan het eind van zijn plenaire zitting unaniem de opheffing van de parlementaire immuniteit van de chef van de FPÖ, Norbert Hofer (foto), geweigerd. Het Openbaar Ministerie Wenen had daar om verzocht, omdat het aangiftes wegens “opruiing” en kleinering van religieuze leren tegen Hofer wilde nagaan.

Hofer had in juni tijdens een bijeenkomst van de FPÖ verklaard dat de koran gevaarlijker zou zijn dan het coronavirus. Islamvertegenwoordigers en de politieke concurrentie waren geschokt en reageerden met aangiftes.

De afgevaardigden in het parlement weigerden echter akkoord te gaan met de opheffing van de immuniteit van Hofer, omdat ze er terecht van uitgaan dat Hofer´s uitspraak in de context van zijn werk als afgevaardigde plaatsvond. Daarvoor geldt parlementaire immuniteit.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Censuur, democratie, gezond realisme, Hypocrisie, islamitische ideologie, Islamkritiek, Justitie, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rechts geluid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Koran gevaarlijker dan corona”: Oostenrijks parlement weigert de immuniteit van Norbert Hofer op te heffen

  1. karton zegt:

    Oók in Oostenrijk dreigt vervolging als een politicus de waarheid spreekt.
    Komt me zó bekend voor.

    Geliked door 3 people

  2. Hofer ziet de feiten goed; veel beter dan Macron, Merkel en Rutte

    Geliked door 4 people

  3. vangie1206j zegt:

    Nogmaals.
    De waarheid mag ook in OOSTENRIJK NIET verteld worden.

    Geliked door 3 people

  4. J. C. Th. Köhler zegt:

    En vergelijk dat nou eens met de behandeling die Geert Wilders ten deel viel. Hebben die Oostenrijkers het toch iets beter begrepen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 3 people

  5. Pingback: “Koran gevaarlijker dan corona”: Oostenrijks parlement weigert de immuniteit van Norbert Hofer op te heffen! | eunmask

  6. Bob zegt:

    Een parlementarier die niet mag zeggen
    wat tegen de correcte mening in gaat,
    leeft NIET in een democratie.

    Like

Plaats een reactie