Mensenrechtenorganisatie: Noord-Korea´s justitiesysteem behandelt mensen “slechter dan dieren”

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) zijn in Noord-Korea´s justitiesysteem foltering en afgedwongen bekentenissen aan de orde van de dag.

In een vandaag gepubliceerd rapport over de toestanden in onderzoeksgevangenissen staat dat mensen “slechter dan dieren” behandeld zouden worden. De organisatie uit de Verenigde Staten baseert haar rapport op interviews met tientallen voormalige gevangenen en functionarissen.

In voorarrest zijn de mishandelingen volgens de ondervraagden “bijzonder hard”. Een geïnterviewde voormalige politieagent zei:

“De voorschriften zeggen dat er niet geslagen zou moeten worden, maar we hebben bekentenissen tijdens het onderzoek en het voorarrest nodig. Dus moet je ze slaan om de bekentenis te krijgen.”

Voormalige gevangenen berichten dat ze met stokken en riemen geslagen zouden zijn. Bovendien zouden ze ertoe gedwongen zijn om tot 16 uur per dag op de grond te knielen of in kleermakerszit te zitten. Voormalige vrouwelijke gevangenen berichten ook van mishandelingen en verkrachtingen.

Over het strafrechtsysteem in Noord-Korea is weinig bekend, omdat het gaat om een zogenaamd gesloten land. Het rapport eist om een einde te maken aan de “wrede, onmenselijke en vernederende behandeling in gevangenschap”. Vooral VN-lidstaten zouden druk op het Noord-Koreaanse regime moeten uitoefenen. Het land wordt door de VN al beschuldigd van “systematische, wijdverbreide en grove” schendingen van de mensenrechten. Deze reiken van foltering, buitengerechtelijke moord tot aan de exploitatie van gevangenenkampen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, dictatuur, Links fascisme, Mensenrechten, Noord-Korea. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mensenrechtenorganisatie: Noord-Korea´s justitiesysteem behandelt mensen “slechter dan dieren”

 1. Frits zegt:

  Goh. De VN is kritisch. Maar promoot wel onbegrensde import v Barbaren in de EU. 🤔

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Fijne wereld hebben we toch.

  Like

 3. Pingback: Mensenrechtenorganisatie: Noord-Korea´s justitiesysteem behandelt mensen “slechter dan dieren”! | eunmask

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het land wordt door de VN al beschuldigd van “systematische, wijdverbreide en grove” schendingen van de mensenrechten. Deze reiken van foltering, buitengerechtelijke moord tot aan de exploitatie van gevangenenkampen.”

  Hetzelfde geldt voor het merendeel van de islamitische landen. Waarom horen we daar de VN niet over? Het zal toch niet te maken hebben met de invloed van de OIC?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 5. Eurohater zegt:

  Hier hoor je Links niet over…….

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Paul Rosenmöller en co vinden het in hun hoofd jammer dat ze geen Nederlandse Kim jong-un hebben kunnen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s