Duitsland: 1,29 miljoen gepensioneerden moeten werken!

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Veel gepensioneerden van nu hebben zich hun oude dag vast en zeker anders voorgesteld: steeds meer van hen moeten ook op hun oude dag blijven werken. Uit vragen van de AfD-fractie in de Bondsdag blijkt dat vooral het aantal vrouwen is toegenomen dat door bijverdienen zijn bestaansbasis garandeert. In 2019 werkten volgens de statistiek van de “Bundesagentur für Arbeit” ongeveer 1,29 miljoen mensen die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden, nog steeds.

Dat zijn er bijna 400.000 of bijna 45% meer dan in 2010, tegenover 2005 is de stijging nog groter: 547.000 of 73% meer werkende senioren. Dan is het wel heel cynisch wanneer de Duitse regering de oorzaak voor deze ontwikkeling niet herkent. Het is de toenemende ouderdomsarmoede, wanneer de pensioengerechtigden in werkelijkheid vechten om economisch te overleven, en zeker niet het plezier in het werk, wat Merkel en haar kabinet hen in de schoenen schuiven! Wat hier aan het licht komt, is het verwoestende resultaat van miserabele pensioenpolitiek in 15 jaar Merkel!

(Bron: https://www.faz.net)

Bron:
www.facebook.com
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, Merkel, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Duitsland: 1,29 miljoen gepensioneerden moeten werken!

  1. de (verborgen gehouden) immigratiekosten zijn hiervan de oorzaak

    Like

  2. droevige mof zegt:

    De Duitsers werken tot de leeftijd van 67 jaar, de Italianen 62 jaar, de Fransen tot 60 jaar.
    Zelfs als het wordt betwist, betaalt de 67-jarige Duitser de 61-jarige Fransman zijn pensioen. Een soort Verdrag van Versailles.

    Like

  3. karton zegt:

    Ik vermoed dat het percentage werkende AOW’ers/gepensioneerden in Nederland niet veel zal verschillen met de Duitse cijfers.
    De reden hiervan zal zolang mogelijk NIET worden bekendgemaakt. De werkelijke reden, en dat weten u én ik ook wel, is de armoede onder bevolking in de EUSSR-landen. Schandelijk !!
    De EUSSR zou toch zorgen voor welvaart en voorspoed ? Vooral voor de burgers !
    De enigen die van de EUSSR profiteren zijn de rijkaards en de “leiding”binnen de EUSSR.
    NEXIT en wel z.s.m. !!!

    Like

  4. Harry Willemse zegt:

    Wacht maar dat Rutte klaar is met zijn afbraak werk.

    Like

  5. scherpschutter1943 zegt:

    Van het geld dat het Duitsland kost om de hordes economische gelukszoekers te onderhouden, kunnen alle duitse gepensioneerden zeer riant leven. Maar nee, merkel besteedtdat dure belastinggeld liever aan haar communistische hobby, het alsnog klein krijgen van het kapitalistische westduitsland. En nederland vaart vrolijk in haar kielzog mee.

    Like

  6. delamontagne zegt:

    Net voordat ik dit artikel ging lezen lag er een brief van Pres. Macron in de bus.
    d.w.z van de Franse belasting-dienst.
    Een bepaalde belasting die iedereen[ dus wij ook ] in okt/nov moet betalen, is drastisch verlaagd.
    ( en het is een nogal “forse” belasting ook ! )
    Er zat een afschrift van de he.r Macron beslissing bij:”Om de koopkracht van vooral de oudere Fransen op-te-peppen”……………
    ( Eén Europa ?, verschillende behandelingen van haar burgers……………)

    Like

    • karton zegt:

      @ delamontagne.
      U heeft kennelijk tóch een president die óók aan de senioren denkt.
      Dat doet de “regering” in Nederland óók hoor, wat dacht je wat ?
      Ze denken doorlopend : “Hoe kunnen we die ouwetjes nog meer plukken ? Hoeveel kunnen we nog van hun pensioentje jatten vóórdat ze écht met rollator én rolstoel de snelweg opgaan ?”
      Vive la France !

      Geliked door 2 people

  7. guusvelraeds zegt:

    Gelukkig hebben ze wel gezorgd voor genoeg windmolens zonnepanelen en vluchtelingen die de pensioenen gaan opbrengen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Zoals zo vaak is Nederland ook in pensioenleeftijd met 67 weer de koploper.
    Kortgeleden werd een buschauffeur zwaar mishandeld en niemand kijkt ervan op als er in een bijzinnetje wordt vermeld dat de goeie man 67 jaar oud was.
    Ooit hadden wij hier de VUT regeling waardoor werknemers met 60 jaar konden stoppen, de regeling werd ingevoerd om de jeugdwerkeloosheid tegen te gaan en werd grotendeels door de werknemers opgebracht.
    Zelfs het hele kleine beetje dat de staat eraan meebetaalde was echter teveel en dus werd het afgeschaft.
    Nadien heeft men via de rekenrente ervoor gezorgd dat pensioenen al twaalf jaar niet meer zijn verhoogd.
    Je mag dus langer door voor een lager pensioen, van het vooruitzicht van een bevrijdende oude dag zijn mensen vaak aan het sparen om de teruggang in inkomen te verzachten.
    Er komen de komende tijd heel veel werkzoekenden bij, wat denkt u, zouden ze de VUT regeling weer nieuw leven inblazen of zouden ze het overheidsgeld liever besteden aan WW uitkeringen?
    Weet u wat het extra wrang maakt ?
    Veel oudere werknemers halen de eindstreep niet in volle gezondheid, wat volgt is een traject van werkeloosheid en uitkeringen wat weer z’n effect heeft op hun pensioenopbouw.
    Tel uit je winst !!

    Geliked door 1 persoon

  9. Julia zegt:

    Duitsland stikt toch van nieuwe import wat voeren die dan uit dan alleen maar uitkeringen en alle faciliteiten gratis ontvangen en hoofdzakelijk bestaat uit invasies van jonge kerels. https://www.telegraaf.nl/nieuws/3067612/bevolkingsrecord-in-duitsland-door-migratie
    Dus die ouderen kunnen rustig van hun verdiende oude dag gaan genieten alleen zal het volk hiervoor zelf de strijdbijl moeten oppakken en er niet onderdoor moeten gaan. Geld klotst blijkbaar genoeg tegen de plinten dus als men voor de invasie miljarden kan betalen is er ook geld genoegd voor de gepensioneerden. Kortom de bal ligt bij het volk zelf.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie