Het hoofd van Samuel

(Door: Johan Sanctorum)

 De Franse leraar Samuel Paty werd door een moslimextremist overdag op straat onthoofd. De moordenaar postte het hoofd triomfantelijk op de sociale media. Maar het beeld mag niet op de sociale media getoond worden: het is schieten op de pianist. Zoals VB-Europarlementslid Tom Vandendriessche mocht ondervinden die er 30 dagen Facebook-cachot voor kreeg. De tijd dat de sociale media vluchtheuvels vormden voor de vrije meningsuiting, is al lang voorbij.

Zoals bekend had mijnheer Paty in een les over vrije meningsuiting een Mohammedcartoon uit Charlie Hebdo getoond, met de voorafgaandelijke waarschuwing dat moslimleerlingen de klas mochten verlaten. Vóór de fatale dag had de vader van een leerlinge verschillende haatboodschappen tegen de leerkracht verspreid, onder meer met valse aantijgingen over seksueel misbruik (een klassieker, zie juf Magalie). Deze haatboodschap werd verder verspreid door de grote moskee van Pantin. Tot een Tsjetjeense vluchteling, Abdoullakh Anzorov, hem oppikte en naar het Collège du Bois d’Aulne afreisde om Paty te executeren.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het hoofd van Samuel

 1. andre zegt:

  Nee je bent niet duidelijk genoeg want vrijheid van meningsuiting is een recht dat afgeschermd hoort te worden. Misschien is koesteren zelfs een beter woord. Als je duidelijk wil zijn dan hoort iedereen een signaal af te gaan geven dat we onze rotte bestuurders niet meer willen om mee te beginnen. Zij ja zij zijn de schakel die al deze bagger mogelijk maken en hoe sterk is de ketting? Deze schakel moet eruit dan ben je pas duidelijk en kan je gaan doorpakken.

  Like

 2. Marc zegt:

  Nogmaals: het werkelijke probleem is de autochtone medelander die weigert de islam als prototype van het fascisme te erkennen. Hierdoor is het voor hen die de islam wél als zodanig herkent, onmogelijk dit fascisme te bestrijden.

  Omdat de meerderheid van de bevolking nu eenmaal een grote NSB-kliek is!

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   Ik heb onze nationale Pinokkio, Rutte, nog helemaal niks horen zeggen over deze gruwelijke moord, ook Yasser Feras houdt zich angstvallig stil.
   Maakt wél duidelijk waar hun sympathie ligt !

   Like

 3. Freddy zegt:

  Het wordt hoog tijd om FB en Twitter te vervangen door alternatieve media. Laat de partijen die vrije meningsuiting belangrijk vinden het voortouw nemen

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Misschien zou ’t wel goed zijn om bijv. een foto van het hoofd van Samuel, een foto van de vermoorde Theo van Gogh met het mes in z’n buik en een foto van de vermoorde trampassagiers in Utrecht, tegelijk met een paar foto’s van geplette passanten op een kerstmarkt in Berlijn en op de boulevard in Nice, te tonen aan de leerlingen tijdens de les “maatschappij-leer” op de middelbare scholen, daarbij verwijzend naar de vredelievende en liefdevolle aard van het islamisme.
  Ik heb niet de hoop dat het iets zal helpen, maar ’t zou mij van veel inwendige woede verlossen.

  Geliked door 3 people

 5. Bas zegt:

  https://www.nu.nl/buitenland/6085157/man-die-franse-docent-doodde-smste-van-tevoren-boze-ouder-van-leerling.amp

  ‘Man die Franse docent doodde sms’te van tevoren boze ouder van leerling’

  De achttienjarige man die vorige week de Franse docent Samuel Paty doodde, zou voorafgaand aan de daad een ouder van een van de leerlingen hebben ge-sms’t, laten bronnen dinsdag aan onder meer Le Parisien weten.

  Het gaat om een van de ouders die hadden geklaagd nadat Paty tijdens een les over vrijheid van meningsuiting karikaturen van de profeet Mohammed had getoond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s