De Verduistering

(Door: Jan B. Hommel)

Op dinsdagavond 13 oktober om 20.00 uur kwam er een officieel eind aan de periode van ’de Verlichting’. Het licht ging definitief uit en er restte nog slechts diepe duisternis. Dit moment viel samen met het einde van de in de geschiedenis de minst verwerpelijk gebleken manier om een land te besturen: de democratie.

Mark Rutte en Hugo de Jonge lieten Nederland weten dat zij de volledig uit de hand gelopen heksenjacht op het SARS-CoV-19 virus voort wensten te zetten en de jacht zelfs te willen intensiveren. Bewapend met een ernstig kreupel diagnosticum en met een strategie bedacht door zotten en dwazen. Tevens riep Mark Rutte zichzelf uit tot nieuwe Koning van Nederland en direct daarna stelde Hugo de Jonge zich voor als de nieuwe Hertog der Nederlanden. Daarbij gesouffleerd door de – gezien de inmiddels ingevallen diepe duisternis – twee net aangestelde Schout-bij-Nachts Ernst Kuipers en Diederik Gommers.

Hoe heeft het in Godsnaam zover kunnen komen? Waaraan heeft de Nederlandse burger zo’n verbijsterende incompetentie, ontstellende onkunde en grenzeloze arrogantie verdiend?

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Verduistering

 1. Tistochwat zegt:

  Vooruit, nog een voorbeeld dan. Stelt u zich voor dat Hertog Hugo op een ochtend, met een ochtendhumeur groter dan het actuele aantal corona-besmettingen, net vreselijk wakker geworden uit een hele nare politieke corona-nachtmerrie, zijn bloemrijke schoenen niet terug kan vinden. En dit terwijl hij ze toch netjes op zijn stoel had gezet. Omdat de avond er voor een andere imposante hofnar van het hof van Koning Mark en Hertog Hugo, de Nijmeegse burgemeester Herman Bruls, er per ongeluk bovenop is gaan zitten en het dure paar designschoenen ongemerkt is verdwenen in de respectabele bilspleet van deze steeds harder kwakende en zichzelf repeterende brulkikker. En dat deze speciaal voor Hertog Hugo ontworpen kleurrijke schoenen diezelfde avond bruin en onwelriekend opduiken uit het achterwerk van de heer Bruls op het moment dat hij door zijn vrouw wordt geholpen bij het uitkleden.

  Je kan wel zien dat de schrijver behoorlijk de pest inheeft. 😆

  Geliked door 2 people

 2. Laura van der Storm zegt:

  Ik mag jouw fantasie wel :-))). Die Bruls is een nsber pur sang.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s