Zo werkt grensbewaking: Orbán bemoeilijkt illegale tunnelmigratie naar Hongarije

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondergrondse blokkades en hightech hekwerk

Omdat migranten constant proberen via zelf gebouwde tunnelsystemen illegaal Hongarije binnen te komen, heeft minister-president Viktor Orbán opdracht gegeven tot de bouw van ondergrondse barrières langs de Servische grens.

De imposante verdedigingsbouwwerken zijn in totaal tien kilometer lang en kunnen inmiddels gebruikt worden. Met behulp van deze nieuwe barrière wil de conservatieve premier nog een sluipgat voor smokkelaars en illegale immigranten sluiten. Daarmee is Orbán niet alleen: ook Griekenland verhoogt zijn inspanning in de grensbewaking en verlengt zijn grensmuur met Turkije met nog eens 26 kilometer.

Netwerk van tunnelsystemen

Sinds de herfst is het aantal illegaal binnendringende migranten drastisch gestegen. Volgens de politie brengen smokkelaars deze mensen via tunnels het land binnen. De politie ontdekte een keer binnen enkele uren drie verschillende tunnelsystemen, die tamelijk nauwkeurig onder het grenshek verlopen.

Ze werden blijkbaar vanaf Servische zijde uitgegraven – en wel uitgaande vanuit de grenssteden Katymár, Csikéria en Kelebia, maar ook in de buurt van Szeged en Asotthalom. De eerste tunnel werd eind vorig jaar ontdekt, daarna steeds meer en het laatst in augustus en begin oktober.

Hightech waarschuwing in vijf talen

In augustus viel het besluit om de over land verlopende grens met ondergrondse blokkades te versterken. Het geheel werd – om begrijpelijke redenen – niet aan de grote klok gehangen. Hongarije heeft tot nu toe ongeveer € 35 miljoen in de hightech beveiliging van de zuidelijke grens geïnvesteerd. De grens is uitgerust met 117 warmtecamera´s en 297 lasercamera´s en wordt constant door de politie en het leger bewaakt.

Ook werd er een optische kabel langs de grens gelegd, die bij beweging onmiddellijk de grensverdediging alarmeert. De aan het hekwerk aangebrachte sensoren zenden waarschuwingsmeldingen via luidsprekers uit – in het Urdu, Servisch, Arabisch, Engels en Perzisch. Het systeem moest echter tijdelijk uitgeschakeld worden, omdat de omringende bewoners te veel last hadden van het lawaai.

Griekse muur met Turkije

Om zich tegen nog een – mogelijkerwijs in de vorm van een diplomatieke aanval geforceerde – migrantenbestorming uit Turkije te beschermen, wil ook Griekenland een muur bouwen langs de grensrivier de Evros. Deze dient 26 kilometer lang te worden en aan te sluiten op een al bestaande barrière van 10 kilometer lang. Het project zal € 63 miljoen kosten en dient eind april klaar te zijn.

Volgens informatie van een regeringswoordvoerder moeten zodoende migranten aan de binnenkomst in Europa gehinderd worden. In februari kwam het in de regio namelijk tot een zwaar conflict, toen Turkije massaal migranten naar de grens bracht en hen aanmoedigde om illegaal de Griekse grens te overschrijden, respectievelijk hen daarbij ondersteunde.

Bron
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Griekenland, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Zo werkt grensbewaking: Orbán bemoeilijkt illegale tunnelmigratie naar Hongarije

 1. Dr. Heinz zegt:

  Zet er maar een stuk of 100 goalkeepers neer, die op alles schieten wat beweegt!!
  En die hekken natuurlijk!!

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Zet de hekken onder stroom dan weet je zeker dat het onneembare barrières zijn

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  en heerlijk he, die FENOMENALE HULP VAN DE ANDERE EU LANDEN ..

  DAAR KRIJG IK ECHT IEDERE KEER EEN GOED GEVOEL VAN ..

  EN EEN HARDE PLASSER ….

  WHAHAHAHAHAHA

  ZE JAGEN DE GRIEKEN EN DE HONGAREN ZO BIJ OOM VLADIMIR IN ZIJN WARME ARMEN

  LIJKT ME, HEERLIJK, EEN OOM RUSSIA IN DE BUURT ….

  OOM 300

  p.s. is de 2e golf eral, ??????????? de 3e komt zeker in januari , gaat goed
  he met de besmettingen
  WHAHAHAHAHAHAHHA

  IQ32.2 EN HERSENDOOD , HADDEN WIJ ZOVEEL MOLENS IN NEDERLAND ??
  WHAHAHAHAH

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Een goed streven van de Hongaren, maar ik denk dat het goedkoper kan en net zo goed werkt als elke illegaal zonder pardon wordt uitgezet. Dat zouden wij hier ook eens moeten doen, maar dan moet mevrouw Broekers-Knol eerst van het toneel verdwijnen. Dat mens is niet vooruit te branden. Daadkracht? Wat is dat ook alweer?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s