Achterstand asielaanvragen steeds groter ondanks speciale taskforce IND

(Door: Freek de Swart)

18.765 asielzaken wachten op een beslissing van de naturalisatiedienst

De speciale taskforce die was opgezet om de achterstand weg te werken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft gefaald. Dat stelt althans de Telegraaf op basis van gesprekken met mensen die er verstand van hebben.

Aan het begin van dit jaar zaten zo’n 15.000 asielzaken te wachten op een uitspraak van de IND. Om deze wachtrij weg te werken, zette staatssecretaris Broekers-Knol een speciaal team op bestaande uit 500 ambtenaren. Tien maanden later is het probleem echter alleen maar groter geworden. Momenteel moeten er namelijk nog zo’n 18.765 beslissingen worden genomen. Volgens experts is dit een toename van ongeveer 400 asielaanvragen on hold.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Bureaucratie, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

16 reacties op Achterstand asielaanvragen steeds groter ondanks speciale taskforce IND

 1. Dr. Heinz zegt:

  Ambtenaren, politici het zijn en blijven steeds klungels, kunnen niets, weten niets en doen niets!
  Die vluchtelingen zijn volgens de deskundigen economische profiteurs, en behoren gelijk retour eigen land te worden gestuurd!
  Dus alles wat hier niet in ons Nederland hoort, retour eigen land!
  Overbodige ambtenaren moeten hun ontslag krijgen, en dan gelijk de bijstand in!

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Hoogste tijd eens om kwalitatief goed opgeleide mensen in te zetten i.p.v. van ambtenaren die er al jaren een rotzooi van maken bij belastingdienst en overige overheidsinstellingen.. Uiteindelijk zitten er zeer goed opgeleide mensen nu zonder baan door de waanzinnige maatregelen rondom. Dus Knol werk aan de winkel een zeer goed gekwalificeerde vrouw of man aanstellen die eens een goede en strenge selectie kandidaten (dus geen vriendjespolitiek) selecteert die daadwerkelijk eens een nuttige bijdrage kunnen gaan leveren om de enorme chaos binnen de overheidsinstellingen goed en adequaat weg te werken. Het is een schande dat zelfs de overheidsinstellingen de bomen door het bos niet meer zien en een dermate chaos hebben gecreëerd waar heel veel mensen de dupe van zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De oplossing is vreselijk eenvoudig. Stel een aantal vragen op liefst zo weinig mogelijk. Laat ik een voorbeeld geven. vraag 1: uit welk land komt u? Wordt de vraag ontwijkend of onvolledig beantwoord, dan asielverzoek direct afwijzen zonder herkansing of beroepsmogelijkheid en de betrokkene diezelfde dag nog in vreemdelingenbewaring plaatsen met een minimum aan voorzieningen in een gesloten inrichting. Geen telefoon, geen tv, geen post. Alleen basisvoedsel en onderdak. Wedden dat de betrokkenen smeken om op eigen kosten weer naar hun thuisland terug te mogen !. De huidige procedures zijn ontworpen door linkse ambtenaren die al het mogelijke doen om de procedures te traineren en het systeem te laten vastlopen. Ook de verantwoordelijke politici voor deze chaos weten donders goed dat datgene wat zij bedenken, niet werkt en de asielellende alleen maar groter wordt. DAT DOEN ZE MET OPZET. Zoals die staatsecretaris Knol. Dat ligt er zo duimendik bovenop dat het gewoon misdadig is. Weg met dat walgelijke mens, die hoort allang in een bejaardentehuis te zitten in plaats van het politieke klimaat in nederland te verzieken.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Scherpschutter. Zelfs goede vragen stellen kunnen die nutteloze ambtenaren niet laat staan de ware aard van de economische vluchtelingen. Je komt gewoon als een zielige homo binnen krijg verblijfsvergunning en vrouw en vele kinderen staan al klaar om in ons mooi land mee te gaan profiteren. Kijk eens wie er hoofd worden bij een overheidsinstelling en uit de vriendjes kruiwagen zijn getrokken voorbeeld onze Belastingdienst waar al veel blunderende vriendjes aan zijn vooraf gegaan namelijk de feestvierende en zelfstrelende mislukte voormalige GVB directeur in Amsterdam namelijk Alexandra van Huffelen (uiteraard een Duivel66 lid) die binnen dit bedrijf een kruiwagen vol met vriendjes had zodat het bedrijf meer mislukte opperhoofden heeft dan er mensen die op de straat werken en velen daarvan inmiddels op een ordinaire wijze de straat zijn opgestuurd. Wat kunnen wij nog verwachten als alle verantwoordelijke functies tot aan rechters toe uit leden van Duivels66 bestaat. Kijk naar de chaos binnen Justitie de ene mislukte falende minister volgt naar de volgende corrupte minister. Kijk naar de partner van Duivel66 Ollengren Irene van den Brekel producent Irene van den Brekel is een Nederlands televisieproducent. Irene van den Brekel studeerde communicatiewetenschappen en werkte bij René Stokvis Producties en TV Holland voor zij in 2001 het bedrijf Human Factor oprichtte. De bekendste programma’s van dit productiebedrijf zijn Koefnoen en Zondag met Lubach. Vandaar dat de NPO uitsluitend linkse lariekoek verkoopt en al de gasten betaald worden voor hun verhaal te verkopen en meehelpen nog meer angst in te boezemen door valse cijfers weer te geven over de doden en daadwerkelijke besmettingen rondom Covid 19. Dit land en haar politiek is dermate corrupt door dergelijke duivels die gif zijn voor onze samenleving.

   Like

 4. Hovawart zegt:

  Het is toch een geloofwaardige reden om de grenzen voor immigranten te sluiten, als je illegale personen niet eens een eerlijk proces kunt bieden, binnen de gestelde termijn, of de termijn veranderen, maar dat zal wel te ingewikkeld zijn,…..gaat weer zoveel tijd en geld in steken……..zucht.
  (als Rutte en Grapperhaus niet zo eerlijk en oprecht zouden zijn hadden we in een bestuurlijke en gerechtelijke corruptie geleefd.)

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Het is dweilen met de kraan wijd open !!!!! GRENZEN DICHT !!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob zegt:

  In het bedriijfleven wordt schade vaak
  op de veroorzaker verhaalt. Doe dat bij de
  politci en ambtenaren en je zal zien
  dat het goed gaat lopen.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  De overheid doet mij denken aan een slechte huisvader die zich meer bekommert om zijn werk en zijn vrienden dan om zijn gezin. De overheid is zo’n slechte huisvader, ze maken zich veel drukker om al die instromende radicale moslims dan om ons. Wij zijn het kind van de rekening geworden. Wij zijn het die voor ons zelf moeten opkomen. Gezien de instelling van veel Nederlanders zal er dat wel nooit van komen….

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Maar wat mag je verwachten van de 74 jarige Broekers-Knol die al vanaf 2001 geparkeerd was in de Eerste Slaapkamer ? In 2013 werd ze voorzitter en daar staat een hogere vergoeding voor maar het is nog steeds geen voltijdsbaan.
  In juni 2019 werd ze ineens tot Staatssecretaris gebombardeerd niet door gebleken geschiktheid maar bij gebrek aan beter.
  Broekers-Knol was bij haar aantreden met een leeftijd van 72 jaar de oudste staatssecretaris in de Nederlandse parlementaire geschiedenis.
  Dat mens snakt naar volgend jaar zodat ze na de verkiezingen naar huis in Bloemendaal kan.

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Wanneer gaan we nu eens zeggen tegen de vreemdelingenstroom: ” Niemand heeft je gevraagd om te komen!’ Onderdak en eten daar zal je zelf voor moeten zorgen. De Nederlander gaat dit echt niet voor jou betalen!!!
  .

  Like

 10. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 12. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 13. saddy zegt:

  Ik wil wel eens een overzichtje zien van het aantal asielkrijgers per vierkante km. En dan per EU-land.
  En dan zo snel mogelijk herverdelen tot de aantallen gelijk zijn. Het gaat toch om veiligheid bieden? En die veiligheid is op elke vierkante km in de EU gelijk.

  Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hoog tijd voor een generaal pardon. Is de achterstand in één klap weggewerkt en kan met een schone lei begonnen worden te werken aan een nieuwe achterstand. Laat dat maar aan Tante Ankie over.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s