De nieuwe Duitse criminaliteit: contactschuld

Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Uitgeverij S. Fischer ontslaat ex-DDR-schrijfster Monika Maron

Monika Maron (foto) is 79 jaar oud en schrijft boeken, die veel aandacht krijgen, goed vekocht en gelezen worden. De voormalige schrijfster uit de DDR publiceert sinds 1981 haar romans bij uitgeverij S. Fischer, tot nu toe een van de meest gerenommeerde uitgeverijen in Duitsland. Nu heeft S. Fischer de verdere samenwerking met Maron, die de uitgeverij bijna 40 jaar lang literair aanzien en goede inkomsten gaf, opgezegd. Officieel wordt dit er mee gemotiveerd dat de schrijfster essays bij de kleine uitgeverij “Edition Buchhaus Loschwitz” zou hebben gepubliceerd, die een goed contact onderhoudt met de rechtse uitgeverij “Antaios” van Götz Kubitschek.

Het is vanzelfsprekend duidelijk dat deze motivering leugenachtig overkomt als een cultureel zeer afstotende, politiek gemotiveerde willekeurige maatregel. Want Monika Maron heeft zich ontwikkeld tot een vastberaden critica van de repressieve toestanden in de staat van Merkel. In haar laatste bij S. Fischer gepubliceerde roman, “Arthur Lanz”, is goed na te lezen wat de schrijfster bezighoudt en hoe zij de maatschappelijke situatie in Duitsland bekijkt. Desalniettemin is het een literair hoogwaardig, zeer onderhoudend en in fantastisch Duits geschreven boek.

De opzegging van het contract tussen de uitgeverij en Monika Maron is dus een duidelijk daad van politieke censuur. Maar nog schandaliger is de officiële motivering voor het optreden van de uitgeverij. Want volgens deze motivering zou het contact van de kleine uitgeverij uit Dresden met “Antaios” van doorslaggevende betekenis voor de breuk met Maron zijn. Zodoende wordt schaamteloos openlijk gedocumenteerd dat er 75 jaar na het einde van de Hitler-dictatuur en 30 jaar na het einde van de DDR-dictatuur in Duitsland opnieuw een vergrijp bestaat dat geestelijke en menselijke existenties kan vernietigen: contactschuld.

Weliswaar is de zaak Monika Maron geenszins de eerste wat betreft bestrafte contactschuld, maar ze is een bijzonder spectaculair voorbeeld hoe de verandering van de “liberale democratie” in een totalitaire overtuigingsstaat voortschrijdt. Vanuit zo´n staat is de schrijfster ooit naar het Westen vertrokken. Nu moet ze op hoge leeftijd meemaken hoe ook daar de vrije geest gekneveld wordt, op dit moment echter nog met subtielere methodes dan in het voormalige Oosten.

Niet alleen Monika Maron, wij allemaal zijn getuigen en betrokkenen van dit afglijden in een fascistische dictatuur met een democratische façade. Er bestaat echter een mogelijkheid van actief verzet: Maron´s romans en vooral de nieuwe essays lezen!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op De nieuwe Duitse criminaliteit: contactschuld

 1. Bob zegt:

  Duitsland en de EU zijn nog steeds
  niet gedenazifieerd.

  Like

 2. Groene Leeuw zegt:

  Ook Nederland is naar een fascistische staat afgegleden. Hier is het ook oppassen met een afwijkende mening.

  Like

 3. saddy zegt:

  Alsof dit nieuws is. Stasi-Merkel doet wat ze in de Stasi-opleiding geleerd heeft.
  Duitsers die nog durven nadenken krijgen soms ook een briefje van de bank dat hun rekening opgezegd is.

  Like

 4. Pa Triot zegt:

  En bijna niemand wil dit gratis geschiedenisboek lezen…. of horen (gratis audio book)
  http://www.relay-of-life.org/en/2016/10/the-nazi-roots-of-the-brussels-eu/
  idem audioboek
  http://www.radiofreeuk.org/blogs/alan/category/nazi-roots-of-eu/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s