Imam ontmoet paus en rechtvaardigt onthoofding van de leraar: “Criminele belediging van Mohammed”

Paus Franciscus en de imam van de al-Azhar-moskee, Ahmad Al-Tayyeb.

(Vertaling: E.J. Bron)

Al-Azhar, een van de invloedrijkste theologische en universitaire centra van de soennitische islam, bevestigt na de onthoofding van de Franse leraar in een voorstad van Parijs “de noodzakelijkheid om internationale wetten aan te nemen die de aanval op religies en hun symbolen strafbaar stellen”.

Dat betekent een eis naar een globale wetgeving tegen “islamofobie”, zodat het niet langer de plicht van de terrorist zou moeten zijn om ongewenste personen te onthoofden, maar dat de islamofiele regeringen dit direct bestraffen.

Vandaag sprak de imam van Al-Azhar, Al-Tayyeb, op de vredesmanifestatie in Rome, waarbij ook paus Franciscus aanwezig was. Zijn proclamatie:

“Ik distantieer mijzelf en de voorschriften van de islamitische religie van de zondige misdaad en van diegenen die perverse ideologieën volgen. De terrorist vertegenwoordigt Mohammed niet. De belediging van religies en het misbruik van heilige symbolen onder het mom van de vrijheid van meningsuiting zijn een vorm van dubbelzinnigheid.”

Kort gezegd: diegenen die onthoofden en diegenen die een karikatuur van Mohammed laten zien, staan op hetzelfde niveau.

(Bron: “VoxNews”)

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Islamofobie", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Christendom, collaboratie, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Linkse christenen, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Paus Franciscus, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Imam ontmoet paus en rechtvaardigt onthoofding van de leraar: “Criminele belediging van Mohammed”

 1. Hovawart zegt:

  Het is hoogtijd dat er een nieuwe Reconquista gaat plaatsvinden, zolang deze maar niet achthonderd jaar gaat duren…….

  Geliked door 4 people

 2. Cathja zegt:

  Als ik naar bovenstaande foto kijk moet ik bijna kotsen!
  Te walgelijk voor woorden!

  Geliked door 13 people

  • fleckie zegt:

   Best mogelijk dat. . ‘Mohammed- belijders ‘deze’ , paus als …middel tot doel , beschouwen voor de ‘verplichte bekering’. tot zijn Religie, ( want dan valt er enorm veel belastingen uit de. dhimmi’s te persen , waar zijzelf niet voor hoeven te werken,!!!. …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 3. Helena zegt:

  Laten we een duidelijke lijn trekken: alle religies verbieden daarmee reduceren we in ieder geval het aantal verwarde ‘mannen’! Moet je die twee mafkezen toch zien staan, mocht het coronavirus hen niet te pakken nemen (maar wellicht zij wel elkaar) dan weten we gewoon voor 100% zeker dat we besodemieterd worden 🙂

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Paus Pius XII wilde tijdens WO II toch ook de beste maatjes zijn met Adolf Hitler, net zo goed als dat Jozef Stalin en bepaalde westerse leiders dat wilden! Het is echter totaal onmogelijk om degene die jou haten opeens van gedachten te doen veranderen, tenzij je strips over Suske & Wiske leest waarin maar een klein aantal slechteriken tot inkeer kwam!
   Of vind de paus het ook geweldig om te vernemen hoe het antisemitisme en de haat tegen christenen zo snel toeneemt onder bepaalde moslims! Maar van blauwe jakhalzen is altijd bekend dat ze vreemden boven hun eigen soort verkiezen totdat ze er zelf aan ten onder gaan!

   Geliked door 5 people

   • fleckie zegt:

    Op donderdag a.s. 19.11.2020 Uitzending OP HISTORY . Hitler,( + zijn zaken connecties in de VER. STATEN,, ……>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    ‘HITLERS. BANKIERS’ is het boek van. Jean Ziegler, , : het verbijsterende verhaal hoe Zwitserse. Bankiers het roofgoud van Hitler heelden, witwasten en zodoende de Duitse oorlogsmachine Rie draaiende hielden’, Uitg. Meulenhoff-M/ Kritak. Isbn NL
    90.290. 5519.7. , Belgie 90.6303.721 x. …….D/1997/2393.13. …..NUGI 641/ CIP .
    Op ejbron 2.8.2017 onder “ zou een film over Auschwitz ook het lijden van…………<~<~<~<~<~<~<

    Like

  • Jan zegt:

   Aangezien de gehele westerse civilisatie uit het christendom voortkomt stort de gehele maatschappij in als je ‘alle religies’ wil afschaffen.
   https://www.amazon.com/s?k=Rodney+Stark&i=stripbooks-intl-ship&ref=nb_sb_noss

   De westerse wetgeving is gebaseerd op de Tanach en die schaf je dan dus ook af. Als men zou doen wat jij wenst kom je terecht in de geschifte wereld van de linkse gekken die momenteel Amerikaanse steden terroriseren.

   Islam is geen religie maar een socialistische ideologie met jatwerk uit de bijbel en tanach. Anderen hoeven niet te boeten voor de idiotie van de woestijn-nazi’s. Niemand in Staphorst of Urk zal jou voor de voeten lopen, behalve als jij denkt dat jij je wil aan hen kunt opleggen.

   Geliked door 2 people

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Hoe zou het overigens met die echt gekozen paus zijn? Die het veld ineens moest ruimen voor deze…

  Normaliter komen ze toch eerste te overlijden en deze zou zwaar ziek zijn. Hij leeft echter nog steeds.

  Dit is dus een hele grote pauselijke poppenkast. Nu was dit het voor mij toch al, maar zelfs ware gelovigen zouden zich nu toch enigszins in de zak gescheten moeten voelen?

  Geliked door 5 people

  • M. zegt:

   De meeste kerken zijn allemaal overgenomen door mensen die niets met de Schepper hebben maar alles met de verwoester.
   Daarom kunnen twee ‘geloven’ die allebei pretenderen de enige god te hebben best samen aan afgoderij doen om samen de Waarheid de nek om te laten draaien.
   Allemaal zijn die overgenomen kerken pro migratie om de ware gelovige gehaat te maken terwijl die allang weten dat deze clowns niets met de Schepper te maken hebben maar alles met de verwoester.
   Maar zie dat de massa maar eens wijs te maken die denken dat de ware gelovige achter deze bullshit staan.
   Die clowns vertegenwoordigen ons niet net zo min als de regering de eigen burger niet vertegenwoordigd al wekken ze allebei de suggestie dat wel te doen.

   Deze man snapt met wat voor door de geest van de duivel bezeten mensen hij te maken heeft net zoals de wereldleider die tegen de paus zei dat hij geen man was van God dat snapt.

   Geliked door 4 people

 5. Peter zegt:

  Kerk heeft alles door het laten ombrengen van mensen bij elkaar gestolen ,Macht, sodom en gamorra,weg met die flikkers. Laatste stuiptrekking is nu in het nest met de Islam .

  Like

 6. Blaffertje zegt:

  Homofilie is toch verboden bij de islam?
  Hier het bewijs dat hun geestelijk leiders er niet vies van zijn.
  Dus!!!
  Hup van het dak met die twee.

  Geliked door 4 people

 7. Harry zegt:

  Nou , duidelijk !
  Opdonderen maar met dat hele katholieke geloof !
  Net als met die verachtelijke islam .
  Twee satans op één kussen !
  Wég met die homofiele en pedofiele bende .
  Jezus Christus , hoe diep kan een geloof zinken !

  Gelukkig is er een ruimteschip onderweg met materiaal van een andere planeet .
  De verwachting is , dat dat een nieuw licht kan laten schijnen op het ontstaan van onze aarde .
  Dan kan hopelijk ook al die godsdienstige onzin dan overboord !

  Óp naar een totaal seculiere wereld , waar het humanisme de richtlijn wordt .
  En alle onzin en waanzin in de vuilnisbak belandt .
  Nuchter , verstandig en vredelievend .

  ÉN PATRIOTTISCH !

  Like

 8. Joannes den Hollander zegt:

  Aangezien Geert Wilders nog geen Minister President is, zou hij naar mijn mening best een goede vervanger van de huidige Paus zijn. Paus Geert de eerste klinkt best goed. Een kolfje naar zijn hand overigens, want dan kan hij per direct de Kruistochten in ere herstellen.

  Like

 9. droevige mof zegt:

  Ik heb zelden zo’n verwarde onzin gelezen als de verklaring van deze “geleerde”. Als iemand dubbelzinnig is, dan is het wel deze islamitische theoloog.
  Wie gebruikt de westerse vrijheid om een zeer onvrije politieke ideologie te vestigen? De Islam. Wie eist in zijn geschriften de vernietiging en onderdrukking van andere religies en wereldbeelden? De Islam.
  En wie doet alsof hij de volgeling van Christus is, ook al doet hij alles om het christendom te verzwakken? De paus en zijn voormalige katholieke kerk.
  Wat een stel varkens.

  Geliked door 6 people

 10. delamontagne zegt:

  Islamisme: Macron gaat ’t gevecht aan.

  https://www.lopinion.fr/sites/nb.com/files/styles/w_838/public/styles/paysage/public/images/2020/10/20201022_islam_laicite_macron_cherche_sursaut_web.jpg?itok=1qj2fZNB

  Macron samen met Marianne, het symbool van Frankrijk.
  De imam:” Ze is tenminste maagd ? “

  Het Staatshoofd besloot nadat hij in Mureaux het slechte nieuws verkondigde, de confrontatie aan met de radicale islam o.a. door de moord op de leraar Tapy.
  Hij probeert de Fransen achter zijn project te krijgen.
  ( uit het blad “OPINION”

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Dit is de laatste Paus volgens sommige bronnen. Het zou goed kunnen. De Paus is feitelijk een vertegenwoordiger van de Satanskerk, want met Christendom heeft dit niets meer te maken. En wat er na hem komt, als de Moslims hem uiteindelijk koud gemaakt hebben en het Vaticaan verwoest zullen hebben, is de Hel op aarde.

  Geliked door 5 people

 12. Bas zegt:

  De koranus herschrijven en alle haatteksten over Christenen, Joden en “ongelovigen” moeten dan ook verwijdert worden…?

  Like

 13. verwardeman zegt:

  Volgens mij hebben deze twee ranzige mannetjes niet veel op met andermans vrijheid , zowel
  die van denken als die van gaan en staan.
  Twee walgelijke dictatortjes die menen voor te moeten schrijven wat de kutde mag denken
  en doen ( helemaal niks , alleen maar slaafs en angstig bidden / knielen )
  Als een dezer mannetjes ooit het lef heeft om mij persoonlijk hun mindcontrol op te leggen
  draai ik de gevangenis in , ik stamp ze namelijk recht onder hun kloten !
  BLIJF UIT MIJN BUURT VIESPEUKEN !

  Geliked door 3 people

 14. Julia zegt:

  Geloof wat is dat nog. Moord en oorlog en veelvuldig misbruik van kinderen binnen de Katholieke kerk en dan de Paus die hieraan meewerkt. Werkelijk alle geloof verbieden dat is de enige weg om dit soort barbaren uit te bannen. Ik ga nu werkelijk over mijn nek en wat mij betreft mag dat kapitalistische vaticaan ontruimd en worden afgebroken. Geloof is oorlog nooit anders geweest en nog niets geleerd. Ik weet niet waar al die zogenoemde gelovigen in geloven maar de vraag is bestaat God wel nou ik dacht het niet anders zouden we niet van die misselijkmakende barbaren op aarde hebben omdat de zogenoemde God ze dan allang de hel had laten zien. Geloof maar in vliegende schotels dan is men beter af dan nog langer in deze geloofswaanzin mee te gaan.

  Like

  • fleckie zegt:

   Zou op ANDERE planeten. OOK het verhaal van. de ‘gekruisigde’ Christus’, ( waarmede men de Joden kon ‘“” straffen””. met leegplundering, en vervolgingen”,
   verteld worden. …….Hetvatocaanwas al Lang op de hoogte van’bewoning’ opandere planeten, …blijkt wel uit de ex- communicatie van de. HEMELBESTORMER. GALILEO. GALILEI, ,,…….die nog niet zo lang geleden, zogenaamd is ‘gerehabiliteerd’.
   NA drieeneehalve eeuw blijkt. GALILEO niet door door. JEZUIETEN gestraft. AD 5.7.84
   ‘VATICAANSTAD: – Niet. hey. “ Gezelschap vanJezus” – de. Jezuieten — maar. een. kardinaal. heeft. in. 1633. de sterrenkundige. Galileo Galilei veroordeeld.
   Met de publicatie vande laatste Processtukken. uit het Archivo. Segreto. Vaticano in het boek “ De documenten vanhet proces van Galileo. Galilei “. zijn de Jezuieten. nu. van. alle. blaam. gezuiverd, aldus de prefect van het Vaticaans. Geheim. Archief, monseigneur Martino Giusti
   .Galilei werd in 1633 door het. Heili Officie veroordeeld om zijn “ dwaling” af te zweren. Die “ dwaling” bestond. eruit datGalileo het wereld stelsel vanCopernicus aanhing en dat openlijk verdedigde Daardoor kwam de kerk op het spoor van de opvatting vanCopernicus, die deze al .75 jaar daarvoor had gepubliceerd, dat niet de aarde het middelpunt v.d. kosmos was waar zo’n, planeten en sterren. omheen cirkelden, maar. dat. de. aarde. een gewone planeet. was. die evenals andere planeten zich in een aan om de zon bewoog. Galilei werd vande stelling van Copernicus nog meer overtuigd toen hij de
   vier manen van Jupiter ontdekte. . VERBOD. . Dit alles was in strijd met de toenmalig gevestigde opvattingen en Galilei. kreeg vande kerk het verbod opgelegd zich uit te spreken. of zijn overtuiging te publiceren. Op 22 juni 1633 werd hij Openlijk. veroordeeld. en moest hij zijn. “ dwaling”. afzweren, wat hij een dag later deed. Hij werd ook verbannen, in die zin dat hem een gedwongen. verblijfplaats werd toegewezen.
   Het beruchte. Galilei- proces. heeft. EEUWENLANGde verhouding tussen de rooms- katholieke. kerk. en. de. Natuurwetenschappen. verstoord.
   Dat de Jezuieten. Verantwoordelijk waren voor. het proces is door het vaticaan nu ontkend inde laatste publicatie. Hiermee is een oude wens v.d. Huidige paus in vervulling gegaan. Johannes Paulus ll droeg in 1979 een commissie. van. theologen wetenschappers en historici opzet geval Galilei opnieuw te bestuderen.
   Aardig. is. in. Dit. verband. dat. Copernicus, die eigenlijk NiklasKoppernigk. heette,een. Pool was en dus een. Landgenoot vande huidige paus. Copernicus studeerde inKrakow, waar paus Johannes Paulus aartsbisschop was voordat hij naar Rome werd geroepen.
   >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ‘BUITENAARDS. . LEVEN. ZO. GOED. ALS. ZEKER’. ALG DAGBLAD . 15.2.1986. ‘Het staat vrijwel vast daters ook buiten de aarde leven aanwezig is zelfs hoeft het geen verbazing te wekken als ruimterobots in ons zonnestelsel op ‘Onherbergzame’ planeten zoals Jupiter en. Saturnus levende organismen zullen aantreffen.
   Met een aan zekerheid grenzende. waarschijnlijkheid durven. steeds. Meer biochemici deze uitsprak te doen na de ontdekking van wat wordt genoemd het derde levensrijk.
   Wetenschappers. bedenken zich wel drie keer alvorens gewaagde of speculatieve uitspraken te doen. In het geval vande speculaties over de aanwezigheid van leven buiten de aarde, komt een wetenschapper gevaarlijk dicht bij. het. grensgebied tussen wetenschap en science fiction . .In het verleden zijn veel wetenschappers uit de weteschappelijke gemeenschap. gestoten op beschuldiging van het bedrijven van science fiction. Voorbeelden zijn uitvindingen vanhet perpetuum. mobile en verkondigers van allerlei fantastische theorieën. .BACTERIEN. .
   . Dat het toch. veel aannemelijker is dat het natuurverschijnsel. ‘leven’. wijd verspreid is in het heelal i.p.v. beperkt te blijven tot Moeder. Aarde. , mag worden aangenomen op grond van recent onderzoek naar aards leven onder extreme ( zuurstofloze) omstandigheden. .in 1981= bestudeerden biochemici vanhet Westduitse Max Planck. Institut furBiochemie te Martinsried monsters, genoenuitvulkanen op IJsland. Zij troffen daarin bacteriën aandie overeenkomsten vertoonden met eencellige organismen die elders in zuurstofloze biotopen worden gevonden: zoute meren en zeeen , in kokend wateren zelfs op Duitse autosnelwegen die tegende gladheidvaneen laag pekel ware voorzien.
   Ook werd eencellig leen aangetroffen inmethaanrijkeomgevingennzoals koeienogen. en. moerassen. Hoe kunnen levende organismen ontstaan,zich vermenigvuldigen en overleven onder dergelijke onaardse omstandigheden.
   Tot nu toe werd aangenomen dat eencelligen in extreme biotopen uit normale bacteriën zijn voortgekomen en zich aande barre omstandigheden hebben aangepast. Volgens prof. Wolfram Zillig uit Martinsried klopt dat niet. Eerder moet het omgekeerde worden verondersteld omdat bacteriën in methaan rijke en zuurstofloze biotopen fundamenteel anders ben primitiever zijn. In de evolutie gaat de weg omhoog: naar steeds ingewikkelder en meer gespecialiseerde levensvorm en niet omlaag.
   Tot voor kort werd het aardse leen globaal in twee hoofd- of oer rijken verdeeld. Aan de basis bevonden zich de prokaryoten, waartoe o.a. de eencellige bacteriën, gisten en de blauwe algen behoren en de. eukaryoten, waartoe meercellige planten en dieren worden gerekend. Bij de meercelligen wordt de celkern met het genetische of erfelijke materiaal, : het DNA , beschermd door een membraan. De eencellige prokaryoten zijn kernloos, het. genetische materiaal zwemt onbeschermd rond in de celvloeistof.
   In 1977 ontdekte prof. CarlnWoese v.d. Universiteit van Illinois reeds dat, gemeten naar de celstructuur ende voortplantingswijze, de zeer primitieve eencelligen in zuurstofloze
   ( anaerobe) biotopen zoals vulkanen en moerassen even fundamenteel v.d. prokaryoten verschillen als de prokaryote vande eukaryote. Hij stelde daarom voor. de anaerobe tot een apart oer rijk te verklaren., hetgeen is gebeurd.
   JUPITER. .
   Algeeen wordt aangenomen dat het aardse leven miljarden jaren geleden tijdens. of. kort. na. de. geboorte van onze planeet is ontstaan in een zuurstofloze en methaan rijke omgeving. . Het zijn de organisme geweest die nu nog bestaan in extreme biotopen en die nu tot het derde oerrijk worden gerekend.
   De omstandigheden om de aarde uit de begintijd zijn identiek aan diewelke nu heersen op planeten zoals . JUPITER. enSaturnus en enkele van hun manen. Het enige verschil is. hun. grotere afstand tot de zon, maar ook de stralingskracht vande zo is geen constante en wisselt over langere perioden inintensiteit.
   Als het leen op de oeraatde spotaanis ontstaan, waarom zou dat elders, onder dezelfde of vergelijkbare omstandigheden , dan niet het geval kunnen zijn?
   Zoals gezegd: de waarschijnlijkheid grenst aan zekerheid. Maar b absolute zekerheid kunnen alleen toekomstige ruimtereizen geven., wanneer robots ter plaatsen onderzoek verrichten of monsters neen en die naar de aarde brengen voor laboratoriumonderzoek…
   …….<~~~~~~~0

   Like

   • fleckie zegt:

    ALG.. DAGBLAD 18.101984 ! OOK BIJ. ANDERE. ZON. PLANETEN………………..
    PASADENA. .AP/ UPI)……. Het bewijs dat ook andere sterren. dan. onze. zon planeten bij zich,innen hebben is. eindelijk geleverd. Meteen spiegeltelescoop met een middellijn van. 250 centimeter is in. CHILI. een foto gemaakt van de ster. BETA PICTORIS, op
    50 Lichtjaren. an. ons. vandaan, en. daarop. zijn. de. planeten. in. wording. te. zien.
    Astronomen. kenden. al een. veertigtal. sterren. die. vermoedelijk omgeven. zijn door. een. stofwolk, maar pas. via. de. begin. dit. jaar met. de. IRAS- kunstmaan opgevangen., INFRA- ROOD- STRALING werd aannemelijk dat. BETA-PICTORIS
    planeten had i.p.v. alleen een stofwolk.
    Uit de. nu. met. zichtbaar. licht. Gefotografeerde. planeten. maken. de. astronomen. op dat dit. zonnestelsel. pas. een. paar. honderd. miljoen. jaar. oud. Is, tegen. Ons zonnestelsel. 4,5. miljard jaar. De zich nog. vormende planeten. zijn dan. ook. nog.
    betrekkelijk. klein, vermoedelijk niet. meer. dan. enkele. kilometers. in: doorsnede…….<~<~<~<~<~<~>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Like

   • fleckie zegt:

    Alg.Dagblad 15.3.1983 ! .EUROPEES. RUIMTELAB. NOG. LATER. DE. LUCHT. IN.
    PROBLEMEN. MET. AMERIKAANSE. KUNSTMAAN. ( P.v.den BROECKE)
    NOORDWIJK. — De lancering. van het Europees ruimtelaboratorium. ( Spacelab) wordt opnieuw met. uitstel bedreigd. wegens. ernstige. moeilijkheden. met. een. onmisbare. Amerikaanse communicatiesatelliet.
    De betrekkingen tussen de ruimtevaartorganisatie van de Ver. Staten, ( NASA) en West-Europa ( ESA) worden op de proef gesteld.
    De ESA wil afzien van de nu voorgenomen lanceer datum in. september. wanneer. een. aanzienlijk deel. van. de 76 wetenschappelijke experimenten geheel of gedeeltelijk schade ondervinden van de. nu. gerezen. problemen met de kunstmaan. De eerstvolgende periode die dan in aanmerking komt ,is februari 1984.
    DeEuropeanen willen. met. de eerste vlucht van. Space- lab geen enkel risico nemen omdat de toekomst van het project- ontwikkelings-en bouwkosten. 2.2 miljard gulden — goeddeels. afhangt van de resultaten tijdens. de premiere.
    .Het eventuele uitstel zou de NASA 100 miljoen gulden kosten en daarom is de Amerikanen er alles aan gelegen het lab in september te lanceren..
    ‘KUNSTGREPEN. ‘Om die datum veilig te stellen zijn evenwel tal van ingewikkelde en tijdrovende kunstgrepen nodig. “ Wanneer alle betrokkenen zich maximaal. inspannen, moet het. lukken”, zegt dr.Karl Knott, de Wrstduitser die bij Estec, het onderzoekcentrum v.d. ESA in Noordwijk, het project coördineert.
    .Door de jongste ontwikkelingen zijn nu. ook. bij. hem ernstige twijfels gerezen. “De tijd om al die programmatische veranderingen aan te brengen is wel erg kort. Ik krijg het gevoel dat we in moeilijkheden zijn”.
    Spacelab. zou. Oorspronkelijk. al. in 1981 voor het eerst omhoog zijn gebracht als. geïntegreerd onderdeel van het Amerikaanse ruimteveer,
    . Als gevolg van technische problemen bij de ontwikkeling van de pendel en. politieke beslissingen. werd. de. datum. van. de. ruimtedoop. verschillende. malen. verschoven.
    .De leiding van de NASA. verzekerde in het afgelopen half jaar dat het. lab. in. September. 1983 zou worden gelanceerd. Die datum begon te wankelen toen op 20 januari de maidenvlucht van het tweede ruimteveer, de Challenger ,moest worden uitgesteld.
    Haarscheurtjes in. elk. van. de. drie. hoofd motoren waren er de oorzaak van dat er waterstof ontsnapte in een hoeveelheid. die de NASA onaanvaardbaar achtte. De lekken werden. overigens. aangetoond met sterk verbeterde apparatuur die nog niet beschikbaar. was. tijdens. de vluchten. van. het. eerste. ruimteveer, de. COLUMBIA.
    Het wordt daarom zeer aannemelijk. geacht dat de COLUMBIA. vijf starts heeft gemaakt, gehuld in een wolk van. Waterstof.
    .VERVUILD. Terwijl eind vorige maand de motoren van de Challenger van nieuwe onderdelen werden voorzien, raasde een storm over. CAPE. CANAVERAL. die zoveel and en stof opjoeg. datde. reusachtige kunstmaan, TDRSS. genaamd in het ruim v.d.Challenger ernstig werd vervuld.
    De kunstmaan—gewicht 17.240 iseennieuwtype communicatiesatelliet waarvan er 4 meordengebpuwd om straks de verbindingen met. ruimteschepen te onderhouden. De NASA eas. er. steeds vanuit. gegaan dat twee van deze. Kunstmanen. Operationeel. zouden. zijn aleer Specelab werd gelanceerd.
    .Op de e wetenschap. baseerden de technici v.d. ESA. tijdens. de jarenlange voorbereidingen het complete draaiboek. EN. de. computerprogramma’s van. het. ruimtelab.
    .Door de vertraging met de Challenger rees al spoedig twijfel. aan. de. beschikbaarheid v.d.TDRSS 1 en 2 in September ,temeer daarvoor deze uiterst gecompliceerde verbindings middelen. een proefperiode. geldt van 5. maanden.
    ‘ZWICHTEN’. ‘O zo weinig mogelijke tijd te verspillen, wilde de NASA de verontreinigde TDRSS. 1. op Cape CANAVERAL laten reinigen. Zij zwichtte gisteren evenwel voor de advocaten van Weststar, de eigenaar en verhuurde van de kunstmaan. .Deze dreigde de ruimtevaartorganisatie aan te. spreken voor alle mogelijke storingen tijdens de. operationele levensduur ( 8 jaar).vande kapitale satelliet de eerste TDRSS. heeft 500 miljoen gulden gekost. .Het gevaarte zal nu worden gedemonteerd. en over gevlogen naar Californië om bij TRW, de bouwer , te worden schoongemaakt. .Daardoor zal de Challenger in elk geval tot mei aan de. grond. zij geluisterd wanneer de. TDRSS. 2. gereed moet zijn. Als zich geen verdere vertragingen voordoen, zal deze kunstmaan in oktober, na afloop v.d. testfase , klaar zijn voor gebruik.
    ‘HEKSENTOER ‘ Dat is ongeveer een maand na de kritieke datum voor lancering van het ruimtelab. De betrokken wetenschappers zullen. in de. Komende weken. onderling. bepalen of het zin heeft een. heksentoer – het herschrijven van het draaiboek. ende computerprogramma’s – uit. te. halen.
    Aangezien. een. eenvoudig. rekensommetje. leert. dat. zelfs die. ene. TDRSS in. september niet. operationeel is, lijkt de uitslag voorspelbaar. Spacelab, zo wordt gevreesd,zal pas in 1084 vliegen. Met een. achterstand van 3 jaar op het. oorspronkelijke. schema……..<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘MARS KAN. ORGANISMEN. HERBERGEN’, Alg. . DAGBLAD 16.8.1986.!!!
    ‘Tien. jaar geleden landden 2. VIKING – ruimtesondes. op. de. MARSBODEM.
    Zij namen grondmonsters en. onderzochten. die. op. de. aanwezigheid. van. levenden micro- -organismen. Uitslag: negatief.
    Twee Amerikaanse onderzoekers ,Gilbert Levin. en. Patricia Straat, die het biologische experiment voor de. VIKING- LANDERS hebben ontworpen, komen nu terug op die negatieve mening.. Volgens hen. kunnen. primitieve micro- organismen. leven. en. gedijen op Mars, maar waren de instrumenten in de. Vikings niet gevoelig genoeg om dat op te merken.
    Het. biologisch experiment. in de Viking- landers moest de eventuele aanwezigheid van levend materiaal in het stof van Mars. vaststellen op basis van de aanwezigheid van radio- actieve. bestanddelen. in. gasmengsels. Die bijzondere bestanddelen werden weliswaar bespeurd maar in onvoldoende. mate. om. er de conclusie aan. te. verbinden. dat. levend materiaal op. MARS aanwezig is.
    WATERDAMP. ‘Levin. en. Straat zijn het niet eens met die conclusie. Nauwgezet spectrografisch. onderzoek heeft volgens hen nieuwe aanwijzingen opgeleverd voor het bestaan van zeer primitieve micro- organismen, die voldoende hebben aan alleen waterdamp, zelfs. al. is. waterdamp. zeer. schaars. op. MARS. Vooralsnog staan zij alleen in die opvatting. Hun mening wordt niet. door. andere. deskundigen. gedeeld.
    De eerstvolgende. onbemande. MARSSONDE. van 1990, uitgerust met een gevoelige ‘levende de tor’, zal misschien. het. verlossende . woord spreken. in. deze. controverse……>… ……………<~<~<~<~<~<~<~

    Like

 15. koddebeier zegt:

  2 smeerlappen bij elkaar !! Tuig !

  Geliked door 1 persoon

 16. Ton Ruygrok zegt:

  Er is niets nieuws onder de Zon … 2000 jaar terug werden werden Herodes en Pilatus op de dag dat … Jezus ( De Gerechtigheid ) werd gekruisigd … vrienden…,

  Hitler kon het ook aardig vinden met de moslim top ondanks dat het in zijn ogen toch …untermenschen waren …, maar ja.. ze hadden zo hun gemeenschappelijk doel…

  En heden deze 2 schandalige aartsrakkers… , ondanks hun zgn heiligheid zijn ze niet anders als een Herodes .. Pilatus .. Hitler … enz. ….altijd bezig om op welke wijze dan ook het Kwade op Goed te doen lijken .. en zo de Mensheid te misleiden … en in het verderf te storten…. , zo als die al oude slang in het Paradijs al deed….,
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 3 people

 17. Tistochwat zegt:

  De paus hoereert met de islam en met de ‘koningen’ der aarde.

  Geliked door 3 people

 18. Bob zegt:

  Het Christendom en de Islam kunnen het
  op een punt goed met elkaar vinden
  het vermoorden van joden en vergieten
  van bloed de kruistochten en de islamische
  wetten.

  Like

  • fleckie zegt:

   Bij JODEN valt/ viel er ALTIJD Joods eigendom, als zogenaamde. ’aflossing’ van de Christus- kruisdood te eisen, …… zijn behept. met. een fantastisch economisch inzicht/ begrip altijd : , zodoende altijd uit de door anderen veroorzaakte ellende, zich desalniettemin weten eruit te werken, (( ein MENSCH muss sich zu helfen wissen’, nietwaar……..<~<~<~<~<~<~<’

   Like

 19. fleckie zegt:

  Vervolg betr. GALILEO. GALILEI! uit boek
  ‘Onsterfelijke namen, onsterfelijke daden, ‘een keur van boeiende biografieën uit. The. Readers . ‘Digest , Uitg.mij. Readers Digest NV .Amsterdam- Brussel 1966-1967 , Vanaf pag. 188 .
  Betr. Galileo. . Galilei ,
  ‘ in de 18 jaar die hij te. Padua doorbracht schreef Galileo O.a. een a@ntal verhandelingen over de bouw van vestingwerken, belegering werktuigen en bruggen. Hij vond de voorloper van rekenliniaal uit, de z.g.‘ proportionaal- passer‘ , voor het berekenen van interest en het trekken van vierkants- en derdemachtswortels. Ook construeerde hij een kwadrant voor hoekmetingen en de graadverdeling van het astronomische kompas. Dit instrument vond zoveel aftrek dat hij assistenten in dienst moest nemen. Om aan de vraag te kunnen voldoen. Vele van deze van een geraffineerd vakmanschap getuigende precisie werktuigen bestaan nog.
  In Padua trok Galileo zulke volle collegezalen dat hij zijn colleges soms in de open lucht moest houden. Zijn leerlingen kwamen van heinde en ver, zelfs uit Zweden en Schotland, —- onder hen bevonden zich toekomstige grootheden, die. de. kennis. van hun meester. verder. zouden. dragen tot in de uithoeken der aarde,of beschermers der. wetenschap. zouden. worden, zoals aartshertog Ferdinand, de latere Duitse keizer. ……………….Tot hen sprak Galileo over het HEELAL ,waarin niets stilstaat maar alle dingen ( in tegenstelling tot wat. Aristoteles had geleerd) , alle atomen, alle sterren bewegen. En over de Griekse wijsgeer en wiskundige Pythagoras die, levend V OO R. Aristoteles, had gezegd dat ook de aarde beweegt en dat ze niet. het middelpunt. van. het. heelal is, maar slechts een van de planeten of een van de sterren die a@n de nachthemel flonkeren als in een oeverloze zwarte zee.
  In 1609 hoorde Galileo bij geruchte dat de assistent van een. Nederlandse. brillenmaker bij toeval had ontdekt dat men, kijkend door twee lenzen op ongeveer 30 cm. afstand van elkaar gehouden , de dingen groter zag. Ofschoon hij geen model had, maakte Galilei zelf een telescoop en bekom daarmee de Campanila, het hoogste bouwwerk van Venetië. Hijgend kwamen de Doge en de senatoren van Venetië hem in hun fluweel achterna. En ja, daar op het hoogste topje van de toren konden zij, kijkend door de lenzen van meester Galilei, de mensen in de straten van Venetië duidelijk en als van dichtbij zien lopen. De Senaat verhoogde het salaris van Galilei, en benoemde hem tot professor voor het leven. Hij ging telescopen voor de verkoop maken.
  Het instrument dat hij voor eigen gebruik hield noemde hij liefkozend ‘“ Oude. Ontdekker’‘ . Het vergrootte 33- maal . In die gedenkwaardige nacht waarin Galilei de Oude. Ontdekker op het uitspansel richtte, ontrolde zich voor zijn zoekende blik plotseling het verhevenste schouwspel waarop sterfelijke ogen ooit hadden gerust. —- het perspectief van de. oneindigheid, haar duisternis doorfonkeld met de lichtjes van ontelbare zonnen. Waar het blote oog slechts een nevel sluier had ontwaard,onthulden nu. de lenzen de Melkweg als een snoer van sterren, en voorbij deze sterren waren weer andere sterren te zien. In die nacht is de moderne astronomie geboren.
  Overdag tuurde. Galilei door zwartgemaakte lenzen. naar. de zon. Hij nam waar dat haar vlammende. schijf. vreemde. donkere vlekken vertoonde— de zonnevlekken, zoals wij ze thans noemen—- en uit het feit dat ze zich duidelijk waarneembaar over het oppervlak van de zon bewogen, leidde hij af dat ook de zon, evenals de aarde, om haar as draaide. Maar als dit zo was, zou de zon dan niet eveneens, hoe onbegrijpelijk het ook mocht schijnen,in een eigen baan door de ruimte snellen.? Hij richtte zijn kijker op JUPITER. en ontdekte dat de drie heldere sterren ,die wij op EEN. lijn zien met. Jupiter, geen vaste sterren waren, maar om deze planeet draaiden, m.a.w. , manen van Jupiterwaren. Later ontdekte hij nog een vierde satelliet van Jupiter— wij kennen er thans 12. Hier was een planetenstelsel in het klein.— voor een man die kon waarnemen en uit het waargenomene conclusies trekken, het bewijs voor het ontstaan van een groter planetenstelsel. De Poolse astronoom Copernicus had dus gelijk gehad toen hij in 1543 verkondigde dat de aarde iedere dag een omwenteling om haar as maakt en de planeten om de zon draaien. En Giordano Bruno had gelijk gehad toen hij de theorie van Copernicus asn de universiteiten doceerde— ook al was hij daar in 1600 te Rome LEVEND. VOOR. VERBRAND.
  Dat was slechts 10 jaar VOOR Galilei zijn Oude. Ontdekker. op de hemel richtte. Geen wonder dat sommige professoren weigerden door. zijn. lenzen naar. het. uitspansel. te. kijken. Duizenden anderen deden het echter wel en werden erdoor overtuigd— geleerden,adelijke. personen, kardinalen, paus Paulus V zelf. Maar naijverige filosofen zochten en vonden steun bij onwetende fanatici om Galilei aan te klagen bij de Inquisitie, de kerkelijke rechtbank voor geloofs onderzoek, die alles wat indruiste tegen het vastgestelde geloof veroordeelde en vonniste. Want de bewegingen der hemellichamen , die Galilei’s kijker en intellect hem hadden onthuld, waren, zeiden zijn belagers, in strijd met de Heilige. Schrift.
  De inquisitie verbood hem zijn opvattingen over het zonnestelsel te verkondigen, en 16jaar lang gehoorzaamde hij. Toen waagde hij het in 1632 zijn SAMENSPRAAK. TUSSEN. DE. TWEE. GROOTSTE WERELDSTELSELS —- dat van Ptolemeus’s vijanden werd aangegrepen om paus Urbanus Vlll. in te fluisteren dat Simplicion bedoeld was als een karikatuur van Urbanus zelf.
  De drukker van de Samenspraak werd gelast de verkoop van het boek te staken — ofschoon het reeds over heel Europa aftrek had gevonden. Galilei zelf werd naar Rome ontboden. En zo moest hij dan, reeds naar de 70 lopend en met een ziek lichaam , geplaagd door een dubbele breuk en hartkloppingen, voor de commissie van onderzoek van het Heilig Officium verschijnen. Hij werd met foltering bedreigd als hij zijn wetenschappelijke inzichten niet herriep. Na 4 maanden gevangenschap en verhoor onderwierp hij zich , ten. diepste. vernederd, aan het. VATICAAN. De overlevering wil dat Galilei , zodra zijn overtuiging dat de aarde om de zon draait had. afgezworen. , zou hebben gemompeld. : “ En toch. draait. ze”. Zo hij het al niet heeft gezegd, gedacht zal hij het stellig hebben. …..Hij moest neerknielen en met zijn handen op de Bijbel het afzweringsformulier. . voorlezen. waarin. hij. “ bekende”. dat. de theorie van Copernicus een grote vervalsing was, en beloofde haar nooit meer , op straffe des doods , te verkondigen of erover te spreken. Daarmee werd hij tot gevangenisstraf veroordeeld en zijn boek werd op de. INDEX. van verboden lektuur geplaatst. En daarop heeft het, de pogingen van grote. katholieke. geleerden om het geschrapt te krijgen ten spijt, bestaan tot 1835. .
  Door tussenkomst van de Groot- Hertog van Toscane werd de gevangenschap van Galilei gewijzigd in levenslang huisarrest. Maar ofschoon hij nu een gevangene in zijn eigen huis was, omringd door spionnen , bleven de groten der aarde hun opwachting bij hem maken,begerig te kunnen rondvertellen dat zij nu de vervallen oude gelaatstrekken en de doordringende blauwe ogen an De geketende adelaar van zeer nabij hadden mogen aanschouwen. .
  Met gevaar voor zijn leven liet Galilei fragmenten van het nieuwe manuscript waaraan hij werkte binnensmokkelen in landen waar nog vrijheid van. denken. en. spreken. bestond. Indien hij niets anders had geschreven dan dit laatste boek , GESPREKKEN. OVER. TWEE. NIEUWE. WETENSCHAPPEN , dan zou Galilei reeds een titaan van de geest zijn, de grondlegger van. de. moderne. mechanica. In dit werk legde hij de eerste beginselen neer van de wetten waaraan lichamen die in water drijven of zich erin verplaatsen zijn onderworpen , en kondigde hij reeds een geluidsweergave aan. Hij leverde musici het proefondervindelijk bewijs voor de wiskundige basis waarop de verhouding tussen grondtoon en boventonen berust. A@n werktuigkundigen liet hij zijn inzichten aangaande. spanning en wrijving na. Hij nam de ZWAARTEKRACHTWERKING. waar die een groot lichaam uitoefent op een — het jaar waarin Isaac Newton werd geboren. Zelfs na zijn dood joeg hij zijn vijanden nog angst aan. Zij vielen zijn vrienden lastig, trachtten niet slechts zijn werken maar zelfs zijn gebeente verborgen te houden. Laten wij niet al te streng over hen oordelen.: zij deelden slechts in het bijgeloof en vooroordelen van hun tijd. Laten wij liever bedenken dat z Galilei zelf een diep gelovig man was. Hij geloofde dat God Zich op ieder ogenblik van de dag en de nacht openbaart in de majesteit van de wetten der natuur. De wetenschap is het instrument waarmee. wij. deze. wetten. registreren. , en. de. opmars. van. de. wetenschap. verklaarde. Galilei, is niet te stuiten. …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

  • fleckie zegt:

   AARDS. LEVEN. OUDER. DAN. WIJ. DACHTEN . Alg. Dagblad 16.8.1986!!!
   ‘ Tot nu toe heeft de wetenschap aangenomen dat het leven op de planeet. Aarde ruim 2 miljard jaar geleden is ontstaan.
   Die mening moet worden herzien in het licht van nieuwe ontdekkingen. Uit. fossiele vondsten. afkomstig uit. Australië, is. nu. komen. vast. te. staan. dat. zuurstofproducerende blauwgroene. algen. drie en een half miljard jaar geleden al floreerden. De Australische vondsten zijn gedaan bij Port Hedland in westelijk Australië. Ze stonden in het centrum van. de. belangstelling tijdens de onlangs gehouden vijfde internationale bijeenkomst van de. Society for the Study of the Origin of Life.
   Onderzoek van de Australische fossiele. mi roorganismen. aan de Universiteit van Californië. in. Los. Angela’s. heeft aangetoond dat. de. oudste. blauwgroene. algen. in. de. loop. van. de. Miljarden. jaren. vrijwel. geen. evolutionaire. veranderingen. hebben. ondergaan. Ze waren. vrijwel. identiek. aan. algen. die nu. nog. bestaan.
   ALGEN. zijn plantaardige micro- organismen die voor de fotosynthese afhankelijk zijn van zonlicht. Aangenomen wordt dat algen. de allereerste. levensvormen waren en dat zij als. zuurstofproducenten in de. ontstaansgeschiedenis. van. het. aardse. leven. een belangrijke voorbereidende rol hebben gespeeld.
   Zeeen en oceanen zijn. in. de. oertijd bedekt geweest met blauwgroene algen, die in de loop van. vele. miljoenen. jaren. de. giftige. atmosfeer hebben veranderd in een zuurstofrijk. gasmengsel. Daarmee vormden zij een. gunstig. levens klimaat voor. het. later. ontstane. landleven. …………………
   ‘NOG. OUDER?
   Het is niet uitgesloten en. zelfs. waarschijnlijk dat het aardse leven NOG. aanzienlijk ouder is dan nu, op grond van de Australische fossielen,is vastgelegd. De paleobioloog
   J.Wilkiam Schopf, hoofd van. het. Centrum voor Evolutionaire studies in Los Angeles, vertelde dat de fossiele algen van. 3,5 miljard jaar geleden opvallend. ‘welgeschapen’ waren. Dat wijst er volgens hem op dat de evolutie van het leven in die tijd al enkele honderden miljoenen jaren in ontwikkeling moet zijn geweest.
   .De Australische fossiele vondsten dateren al van 1980. Zes jaar geleden bracht. de. onderzoeker Stanley Awramik van de Universiteit van Californië fossiele. monsters van. Port. Hedland. naar. het laboratorium van Schopf. Onderzocht moest toen nog worden. of. het. inderdaad. om. zuurstofproducerende micro,- organismen ging. Tot. het. moment. dat. dit. werd. aangetoond, waren de oudste zuurstofproducerende fossiele algen afkomstig. uit. Candadese. onderzeese aardlagen. Zowel in Canada als in Australië zijn fossiele. algen aangetroffen in dunne, op elkaar gestapelde laagjes, die. stromatolites worden genoemd. Deze laagjes zijn een centimeter of. minder. dik. en. werden. evenals de jaarringen de jaarringen van. een. boom elk jaar gevormd.
   Ze zijn samengesteld uit afgestorven en neergeslagen fossiele algen. Elke jaar laag is weer opgebouwd uit vele smallere banden die informatie bevatten over seizoenen , klimatologische omstandigheden en zelfs over het ritme van eb. en. vloed……..<~<~<~<~<~<~<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s