Mohren-brouwerij buigt niet voor linksen – behoudt haar naam en verhoogt de omzet

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

Het was slechts een kwestie van tijd, totdat het biermerk “Mohrenbräu” getroffen zou worden door de beschuldiging van racisme. Maar terwijl linksen het faillissement van de brouwerij wensten en boycots eisten, kon die haar afzet zelfs nog verhogen.

Mohren-brouwerij: een naam met een lange traditie krijgt kritiek

De Mohren-brouwerij bevindt zich in Oostenrijk in Vorarlberg. Hier heeft Josef Mohr al in 1784 een restaurant met een aangesloten brouwerij geopend.

Aansluitend op zijn naam heette het restaurant “Zum Mohren” en kreeg als logo het familiewapen, waarop een Moor staat afgebeeld. Het restaurant en het door hem gebrouwde bier werd al snel bekend en populair.

Het merk “Mohrenbräu” maakt al meer dan 200 jaar een vast bestanddeel uit van het leven in Vorarlberg. Het merk en zijn logo staan voor traditie, vaderland en sociale betrokkenheid.

Het silhouet van een zwarte op de fles was nu echter voor enkele gebruikers op de sociale media aanleiding om de brouwerij ertoe op te roepen haar naam en logo onmiddellijk te veranderen. Beschuldiging: racisme. De bvedrijfsleiding en de medewerkers werden in het kader van een shitstorm uitgescholden voor “nazi´s” en “tuig”.

Moor als naamgever en kwaliteitszegel

Is de Moor racistisch? Zwarten zelf zeggen nee! Integendeel: vroeger was de Moor een heel positief symbool als praktische naamgever voor straten, apotheken, wapens of zelfs als kwaliteitskenmerk. Dat de beschuldigingen van racisme dus elk fundament ontberen, heeft ook de Mohren-brouwerij zo gezien en haar naam en haar logo behouden.

Wie nu denkt dat de brouwerij daarna haar omzet zag instorten, vergist zich. Ook hier integendeel: de vraag naar het Mohren-bier steeg zo sterk dat extra diensten gedraaid moesten worden en er vijf werknemers bij kwamen om de behoeft te dekken.

De Vorarlbergers blijven bij hun brouwerij

Het is opvallend, dat volgens de bedrijfsleider de racismebeschuldigingen des te luider worden hoe verder weg de mensen verwijderd wonen van de brouwerij. Veel Vorarlbergers zouden de brouwerij echter door veel brieven, gesprekken en ook door hun inkoop ondersteund hebben. Voor de bedrijfsleider laat dat maar één conclusie toe: “We zullen onze naam houden!”

Zodoende doet de Oostenrijkse brouwerij hetzelfde als een Zwitserse producent van moorkoppen, die zijn omzet verdubbelde nadat hij niet gebogen was voor linkse eisen.

Bron:
https://flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Oostenrijk, political correctness, provoceren, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Mohren-brouwerij buigt niet voor linksen – behoudt haar naam en verhoogt de omzet

 1. karton zegt:

  Je zou dat negerspul toch de vliegend tering wensen !
  Hotel v.d.Valk “de Witte Bergen” zal binnenkort ook de naam wel moeten veranderen.
  Het gebied rond Lochem, de Witte Wieven, mag ook niet meer genoemd worden.
  De Witte Smid kan z’n faillissement ook wel gaan aanvragen.
  De gebr. Johan en Cornelis de Witt waren de grootste racisten van NL natuurlijk, net als de oud-kruidenier Simon de Wit.
  Het gaat vast niet goed met mij :
  ik word helemaal wit om de neus !!!!
  Alleen een MOORKOP kan mij nog redden !

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Dan moet je ook vooral dat linkse tuig gaan verafschuwen met hun gezeik over racisme waar constant misbruik van wordt gemaakt! ik versta namelijk onder racisme niet alleen maar afkeer naar zwarte of bruine mensen toe maar ook onder gele mensen, rode mensen en blanken onderling!
   Die linkse anti-racisten zijn gewoon ZELF de grootste racisten die er bestaan en om het personeel van die Mohren-brouwerij uit te gaan maken voor nazi’s slaat gewoon nergens op! De nazi’s zouden namelijk NOOIT een afbeelding van een Moor op deze brouwerij hebben gezet als ze nog aan de macht waren geweest!
   En anders kun je net zo goed alle zwarte “Moren” in Europa naar Afrika terugsturen opdat ze bij links eindelijk ophouden met hun ziekmakende gezeur over racisme! Godzijdank weet die brouwerij WEL stand te houden tegen dat linkse ongedierte die ik steeds meer ga haten, gelijk naar de radicale islamieten!

   Geliked door 3 people

   • ieznogoedh zegt:

    En anders kun je net zo goed alle zwarte “Moren” in Europa naar Afrika terugsturen

    Goed plan, dan houdt het gezeik eindelijk eens op, zelfs van links omdat er niemand meer is die ze een schouderklopje voor hun gezeik geeft.

    Like

 2. neilsven zegt:

  Waar is dat bier te koop in Nederland want dat koop ik ook om de brouwerij te steunen.

  Geliked door 2 people

 3. Knalkopje1 zegt:

  Goed zo! Niet toegeven aan die krankzinnigen! De maat van die PC-waanzin is vol! Boycot de boycotters!

  Geliked door 3 people

 4. klaas zegt:

  Like

  • Claudia Millenaar zegt:

   We gaan eens afwachten als diegene met centen het hierdoor af laten weten en hoe leuk de ondernemers, waarbij het water toch aan de lippen staat, dat gaan vinden.

   Sorry, maar hier ga ik dus even niet naartoe…

   Like

 5. Cathja zegt:

  Goed gedaan. Nooit buigen voor links gespuis. Wees trots op wat je tot stand hebt gebracht in plaats van je te schamen voor de naam van een oud biermerk.

  Geliked door 2 people

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Kijk dit zijn nou mensen waar Ik makkelijk mee door een deur kan.
  Wij hebben Mohrenbier en we houden Mohrenbier
  En een goede vraag van Nielsven
  Komt de plaats voor den dag ga Ik bestellen want als doorgewinterd Brabander die het goede leven aan hangt ben Ik echt benieuwd wat de smaak is

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Mooi zo.
  Zo moeten er meer zijn.
  Het Oostenrijkse bier is helaas niet in Nederland te koop.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Nieuw logo ontwerpen. Nu met bot door de neus.

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ook aan het lied Stille Nacht, Heilige Nacht zal iets gedaan moeten worden. Dat is namelijk geschreven door het duo Gruber – Mohr. In feite is dus iedereen die het zingt een racist. Ik wist wel dat dat hele Kerstfeest niet deugde.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Jan zegt:

  Dat asociale en criminele linksvolk kennende zullen zij zich hier niet bij neerleggen en zal de pui worden beklad en de ruiten worden ingegooid. Brandstichting overigens niet uitgesloten en bedreiging van de eigenaar zelf en hun kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Stef zegt:

  Jammer dat linkse lui dit niet lezen. Ze zijn druk met de volksverlakker van voor tot achter uit te pluizen. Links is een ras van uiterst jaloerse mensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s