Toiletpapier: weer vraag naar het “witte goud”

(Vertaling: E.J. Bron)

Veroorzaakt door het toenemend aantal coronabesmettingen in Duitsland, beginnen de burgers weer meer te hamsteren. Vooral bij toiletpapier nam de vraag duidelijk toe. De handel ziet echter geen reden tot paniek wegens tekorten.

Vanwege het toenemend aantal corona-infecties beginnen de consumenten in Duitsland weer meer hygiënische artikelen en bepaalde levensmiddelen te kopen. Zoals bleek uit een speciale evaluatie van het Duitse Bureau voor de Statistiek, was de afzet van toiletpapier in de 42e kalenderweek (12 tot 17 oktober) bijna tweemaal zo hoog (89,9%) als gemiddeld in de maanden augustus 2019 tot januari 2020 voor corona. Ook de verkoop van desinfecteermiddelen  was met 72,5% en die van zeep met 62,3% toegenomen. Ook de vraag naar meel steeg met 28,4% en die naar gist met 34,8% tegenover de gemiddelde verkoop voor de crisis.

Politiek en handel proberen gerust te stellen

In de handel ziet men daarin op dit moment nog geen problemen. De verzorgingssituatie zou gegarandeerd zijn en men zou nog ver verwijderd zijn van het hamsteren zoals in het voorjaar – alleen bij verschillende producten zou tot nu toe een lichte stijging van de vraag zijn vast te stellen. Ook de politiek appelleert op dit moment aan de burgers om niet te gaan hamsteren. Volgens aanbevelingen van het Duitse Rijkskantoor voor bevolkingsveiligheid en catastrofehulp zou iedereen sowieso een voorraad voor tien dagen moeten aanleggen.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Toiletpapier: weer vraag naar het “witte goud”

 1. Rini Stegeman zegt:

  ooit was er bij de Lidl in de reclame : uien en closetpapier. Een man en een vrouw namen ieder een karretje ,De een laadde het vol met uien………..en de vrouw deed de kar vol met closetpapier………een keer raden wie dat waren………? Een Turk en een Turkse………Past precies bij hun “reinheid “.hahaha.ik heb dubbel gelegen van het lachen…..

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Ik hoorde juist vandaag dat er een vergevorderd onderzoek gaande is naar een nieuw corona-vaccin, n.l. een zg. “poepvaccin” !
  Dus binnenkort hebben we helemaal geen toiletpapier meer nodig, we gaan straat-gewijs zitten poepen op een door de GGD ter beschikking gestelde Porta Porti op de hoek van de straat zodat er volop “poepvaccin” gefabriceerd kan gaan worden.
  (van bepaalde onderwerpen word ik vreselijk moe, ik wil dan eigenlijk niet reageren maar kan ’t tóch niet laten, dan komt er veelal onzin uit, sorry)

  Geliked door 3 people

 3. Cathja zegt:

  Nooit begrepen waarom dit artikel in het voorjaar gehamsterd werd. Waar sloeg dat eigenlijk op?

  Geliked door 1 persoon

  • Rini Stegeman zegt:

   poepen moet je toch zomers en s’winters ?? Of heb ik het verkeerd ?

   Like

   • Cathja zegt:

    @Rini Stegeman

    Inderdaad. Ik bedoelde eigenlijk dat DIT voorjaar ook bij ons zo gehamsterd werd. Het verbaast me altijd waarom mensen gaan hamsteren op basis van een gerucht. Breng het gerucht de wereld in dat suiker en zout binnenkort schaars worden, en je zult lege schappen zien.

    Like

 4. andre zegt:

  In Duitsland heeft helemaal niemand gehamsterd er was gewoon geen schijtlinnen meer in de winkels. Net als de koelvakken die leeg bleven, het gevoel hypen voor ellende is een dom sprookje van ene meneer Goebbels.

  Indien je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het gezien als een waarheid

  Nee! En daarom heeft Goebbels maar zelfmoord gepleegd samen met zn vrouw maar ook hun 4 kinderen in zijn gore leugens meegenomen.

  Dit was een grootsmoel minister net zoals het complete kabinet Rutte.

  Geliked door 2 people

 5. Harry zegt:

  Oh , ja daar gaan we weer !
  Zag vanmiddag ook weer zo’n aangeklede moddervette turkse koei met twee enorme pakken toiletpapier een supermarkt uit komen .
  Had die bui nog niet zien hangen , maar daar gaan we weer !

  Geliked door 3 people

 6. BigLJohn zegt:

  De aangeprate angst onder de bevolkingen over dat Coronavirus (zeer besmettelijk en zeer dodelijk) is zo groot dat iedereen aan de schijterij is geraakt. Vandaar die toenemende kooplust onder het publiek voor toiletpapier. Wat aangeprate angst allemaal toch niet kan bewerkstelligen onder vele mensen met een simpele geest, waar dan ook ter wereld.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sinyo zegt:

  Een mooi gezegde uit mijn vrijwillig verplichte diensttijd toen je nog wekelijks een stukje groene dienstzeep op je matras vond. “Als jij in het weekend je vrouwtje wilt verrassen moet jij je kont met dienstzeep wassen”.
  Kontje wassen: in de hier reeds lang feilloos geïntegreerde gemeenschap van onze landgenoten overzee werd en wordt bij velen nooit papier gebruikt bij , , , ,
  Op de vraag “waarom doen jullie het met water” (spottend werd toen hier door de lokalen gezegd “ze spelen met hun . %$#@. . “(nee waarde heer J.C.Th.K dat woord schrijf ik hier niet neer ;o)).
  Hét argument. Neem een emmer met %$#@ en stop daar je handen in. Hoe krijg die handen weer helemaal schoon??? Met water of papier????
  Off Topic: Koning, Keizer, Generaal %$#@en doen ze allemaal.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Toiletpapier ?? Is dat het enige waar die idioten zich druk om maken ??? Kijk is om je heen en zie hoe ons land naar de klote gaat dankzij een incompetente regering en een zooitje linkse dwazen die met hun gezeik onze cultuur en de levensvreugde van andere verzieken !!!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ koddebeier.
   Inderdaad, sommige mensen vinden het wél of niet hebben van toiletpapier véél belangrijker als de hele landelijke klotezooi veroorzaakt door Pineukio Rutte en z’n kontlikkers.
   Ik was vandaag trouwens zowel in een supermarkt in Duitsland als zo’n zaak in Nederland………wat schetst mijn verbazing ? in alle winkels bérgen toiletpapier te koop, niks gehamster !!!! (benzine in Dl. € 1,199 voor E10 ; karbonade € 3,27 p/kg met het adres van de boer/leverancier van ’t vlees ; leve de EUSSR , één grote éénheid !!)
   Nederland is een héél erg triest en arm landje geworden , amice @koddebeier, iedereen weet het, alléén “Den Haag” nog niet !!!!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s