Manipulatietrucs van linkse media

(Door: Leon de Winter)

“Nadat een antifascistische demonstrant gedood was bij een witte nationalistische bijeenkomst in Charlottesville in 2017”, zo schreef de Britse krant The Guardian enkele weken geleden, “claimde Trump dat er ’heel goede mensen aan beide zijden’ waren.” Ook schreef The Guardian dat “in februari 2016 Trump, toen hij in de running was voor het presidentschap, weigerde om prominente witte supremacisten als de voormalige Ku Klux Klan leider David Duke te veroordelen.” Dit zijn serieuze aantijgingen. Maar ze zijn niet waar, ook al worden ze jaar na jaar herhaald.

In een veelbekeken ochtendprogramma zei Trump begin maart 2016: “David Duke is een slecht persoon, die ik bij ontelbare gelegenheden gedurende de jaren afgewezen heb. (…) Ik wees hem af. Ik wees de KKK af. Wil je dat ik het voor de twaalfde keer doe? Ik wees hem in het verleden af.” Over de “heel goede mensen” in Charlottesville zei Trump het volgende in een persconferentie enkele dagen na die fatale demonstratie: “Je had een paar hele slechte mensen in die groep, maar je had er ook heel goede mensen, aan beide kanten. (…) Je had mensen die er waren om te protesteren tegen het neerhalen van een heel belangrijk standbeeld en tegen het veranderen van de naam van het Robert E. Lee park. Maar weet je wat, dat is allemaal okay. Je verandert geschiedenis. Je verandert cultuur. En je had mensen – ik heb het niet over de neonazi’s en de witte nationalisten, want die moeten totaal veroordeeld worden – maar je had veel mensen in die groep anders dan neonazi’s en witte nationalisten. Okay?” The Guardian liet opzettelijk Trump´s veroordeling van neonazi’s weg, net als zijn veroordeling van David Duke. Wat The Guardian daarmee verspreidt, is de stank dat Trump wel neonazi’s, de KKK en David Duke steunt.

NOS

Deze methodiek zien we ook regelmatig bij Nederlandse media, inclusief de NOS. De NOS is nu in het nieuws, omdat er verdwaasden zijn die journalisten en reporters het werk lastig maken, die hen bedreigen en apparatuur vernielen. Dat tuig moet gegrepen en berecht worden. Maar daarmee is de NOS niet heilig verklaard. De NOS is te weinig een neutrale organisatie, zoals het recente item over de publicaties van The New York Post over Joe Biden en zijn zoon Hunter ten overvloede duidelijk maakt.

The New York Post drukte e-mails af die erop duiden dat Hunter toegang tot zijn vader „verkocht”; Russen, Chinezen en Oekraïners hadden daar miljoenen voor over. En naar het schijnt kreeg Joe de helft van wat Hunter inde. De NOS bracht dit bericht zoals de meeste Amerikaanse media erover berichtten: door de brengers van het Biden-kritische nieuws aan de kaak te stellen. De inhoud van de mails kwam mondjesmaat aan de orde, terwijl de Post en burgemeester Giuliani, aan wie een kopie was toegespeeld van de harddrive van een computer van Hunter Biden, door de NOS uiterst kritisch werden bejegend.

Vergelijk dat eens met de vele tientallen geruchten en roddels en klinkklare nonsens, meestal gebaseerd op anonieme bronnen, over Trump´s “samenspanning” met Rusland – alles fake, maar goed voor opgewonden items bij de Nederlandse staatstelevisie, vol hoop over Trump´s val. Over de authenticiteit van de harddrive bestaat geen twijfel – waardoor er verse argumenten nodig waren om de corruptie van de familie Biden te neutraliseren. En er gelden opeens andere regels dan bij Trump: de harddrive is gehackt of gestolen en de media willen geen gehackt of gestolen materiaal belichten. De hypocrisie is adembenemend.

Fortuyn

En welk verhaal maken de media van dit schandaal? De Russen zitten er achter! Ja, de Russen hebben de harddrive gefabriceerd en Giuliani is erin getrapt. Dus ook Giuliani is nu een agent van de Russen, net als Trump.

Tijdens de opkomst van Pim Fortuyn verkeerde ik geregeld in de wandelgangen van Hilversum. Weinig journalisten die ik tegenkwam, waren niet bezig met het vinden van het grote verhaal dat Fortuyn´s weg naar de top zou dwarsbomen: waar zit het schandaal? Ik kwam geen hogepriesters van de Waarheid tegen, maar gewone mensen met hun vooroordelen, opportunisme, hypocrisie, ambitie, persoonlijke of ideologische agenda’s, allen op zoek naar het journalistieke wapen waarmee Fortuyn kon worden gestopt. Objectiviteit bestond niet.

Een redacteur van een nieuwsprogramma die niet links denkt en stemt, is met moeite te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen vakmensen rondlopen die zo neutraal mogelijk hun werk willen doen. Maar de trucjes van The Guardian – selectieve berichtgeving, ofwel letterlijk correct maar door te weinig context manipulatief – kom ik bijna elke dag tegen in de nieuwsvoorziening van de NOS en de NPO. Dus blijven de nepverhalen over Trumps vermeende sympathie voor neonazi’s en witte nationalisten in leven. Dat veel media daarmee als propagandisten in plaats van als journalisten optreden, is geen probleem. Het doel is de ondergang van Orange Man tot stand te brengen, ongeacht de waarheid. Die kan desnoods worden verzonnen.

Bron:
https://www.telegraaf.nl (Premium-artikel)
Door: Leon de Winter

h/t W.C.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, NOS, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Manipulatietrucs van linkse media

 1. klaas zegt:

  Like

 2. Hma zegt:

  Hoogtijd dat rechts zich dit zelfde mechanisme aanleert. Vervolgens een rechtse 5e collone optuigt
  En vervolgens dezelfde route gaan bewandelen als links Nl, dat op, dat moet gezegd, sublieme wijze heeft opgezet.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Links hoort in een her opvoedkamp thuis, misschien valt er nog iets te maken van dat krapuul !

  Like

 4. Bob zegt:

  Wie een hond wil slaan vindt altijd
  een stok. Dat het klootjes volk als voor lief
  neemt is omdat ze bang zijn de waarheid
  te kennen.
  Volgens correcte mens is de sociale
  media alleen nep nieuws. Het verdraaide
  nieuws en berichtenvan de NPO nooit.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het wel met Leon de Winter eens maar zoals vaker zit er een addertje onder het gras, hij laat onbesproken dat EW (het vroegere Elsevier), het blad waar hij vroeger voor werkte een prachtig artikel van Jelte Wiersma heeft geplaatst dat uitgebreid de loftrompet voor Trump laat schallen.
  En raad eens wat ? Van de 112 reacties is zo’n 98% zeer lovend over het artikel.
  (geen idee of de link ook door niet-abonnees te lezen is, mocht dat niet het geval zijn dan hoor ik dat graag)
  https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2020/10/vredespresident-door-kracht-herverkiezing-trump-beste-voor-wereld-783037/?&utm_source=elsevierweekblad&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=EWD%20-%20oktober%202020&utm_term=EWD%20-%2020201020&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Header

  Like

 6. Bas zegt:

  Off topic
  https://tpo.nl/2020/10/23/black-lives-matter-niet-in-afrika/

  Black Lives Matter: niet in Afrika
  ‘Dat kan niet, want ik ben geen racist, dus laat ze maar creperen’

  Terwijl wij in deze coronacrisis ons druk maken over de lockdown en andere beperkende maatregelen maken dictators in Afrika er dankbaar gebruik van om met ongekende wreedheid het volk in de tang te houden. Een Oegandees parlementslid die tot de oppositie behoort deelde voedselpakketten uit aan de armste mensen. President Museveni, bekend om een van de belachelijkste speeches van een staatshoofd, was daar niet van gediend. Hij zei dat dit parlementslid met zijn actie een massa mensen bijeenbracht en daardoor het virus verspreidde. Hij werd van moord beschuldigd, door de politie opgepakt en gemarteld. Een bijtende stof werd in zijn ogen gespoten, zijn testikels platgedrukt en hij werd zwaar geslagen. Met de vertegenwoordigers van Museveni zitten we gezellig in internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en Unicef.

  Like

 7. Pingback: Over een leugenwereld 5 – Home

 8. Jan zegt:

  Macabere manipulatietechnieken in de Trump-verslaggeving van de NOS
  “Links is goed, rechts is slecht”
  ….
  VS-correspondent Lucas Waagmeester bezocht aan de vooravond van het verkiezingsdebat tussen vice-president Mike Pence en uitdager Kamala Harris een plattelandsdorpje boordevol Trump-stemmers.
  …..
  Beeldmanipulatie

  Wat na het zien van dit filmpje vooral blijft hangen is het gevoel dat de diep gelovige inwoners nogal achterdochtig zijn. Er doemt een vaag vermoeden op van inteelt en achterlijkheid. De Trump-minnende plattelanders zijn ‘wit’, bekrompen en bang. Bovendien koesteren ze griezelig rechtse opvattingen. Ouderwetse bijbellezers, niet in staat om zelfstandig na te denken. Angst voor de buitenwereld doet hen naar de wapens grijpen.

  Dat dit filmpje zo’n sfeer oproept is niet vreemd. Het is de bedoeling van de makers. Dit is exact wat u voelen moet. Hier is geen sprake van registratie, maar manipulatie. Beelden gedraaid, gemonteerd en van muziek en voice-over voorzien via een beproefd recept uit de keuken van NOS-Nieuwsuur.
  …..
  https://opiniez.com/2020/10/25/macabere-manipulatietechnieken-in-de-trump-verslaggeving-van-de-nos/uri4u/

  I was wrong about the Democratic Party #walkaway

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s