De onthoofding van Samuel Paty en het geweld van het wegkijken

(Door: Raisa Blommestijn)

In de nasleep van de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty door een moslimterrorist rijst de vraag of docenten in Nederland Mohammed-cartoons moeten tonen om deze barbaarse daad in de klas te bespreken, of niet. ‘Met vrijheid van meningsuiting komt verantwoordelijkheid,’ is een veelgehoorde en begrijpelijke reactie, maar niet de juiste.

Het kan niemand zijn ontgaan: vorige week vrijdag, 16 oktober, werd de Franse geschiedenis- en aardrijkskundedocent Samuel Paty onthoofd door een Tsjetsjeense moslimfundamentalist, de achttienjarige Abdullakh Anzorov. De aanleiding voor deze gruwelijke daad was dat Paty cartoons van de profeet Mohammed in een les over de vrijheid van meningsuiting had getoond. De terreurdaad is een directe aanslag op een van de kernwaarden van de Franse Republiek.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rechts geluid, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op De onthoofding van Samuel Paty en het geweld van het wegkijken

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Artikelen zoals dit maken dat ik al jaren geabonneerd ben op Elsevier.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   De enige krant met echte journalisten, geen linkse politieke activisten. Echte journalisten die met achtergrondinformatie komen die op waarheid berust, en waar de lezer wat aan heeft. Misschien ga ik me ook nog eens abonneren op Elseviers weekblad.

   Geliked door 1 persoon

 2. R Thomasson zegt:

  Als Nederlandse leraren in alle rust les willen geven, plezier in hun werk willen hebben en geen onnodige risico willen lopen, moeten ze scholen met (te veel) islamitische leerlingen als de pest mijden. Het heeft absoluut geen zin in zulke scholen les te geven. Idealisme is op deze plekken te riskant en misplaatst. Net als Samuel Paty staan ze er helemaal alleen voor. Niemand staat aan hun kant en niemand verdedigt ze als er iets gebeurt. Denk maar aan de leraar, Hans van Wieren, die in de Haagse Terra College op 13 januari 2004, door een islamitische leerling werd vermoord.

  Like

 3. Rapunzel zegt:

  Ik acht alle goedpraters van islamgeweld medeschuldig aan deze moord.
  Het is misdadig om mensen helemaal koekwaus te lullen over die keigezellige “religie van de vrede”.
  Er is maar 1 islam en dat is de slechte.
  Ook over wat Samuel Paty nu precies gedaan zou hebben is glashard gelogen, wat we wel gewend zijn van onze allahfans.

  En dan heb je ook nog een enorme autochtone imbecielen brigade die voorstelt om mohammed dan maar voortaan niet te tekenen, maak de islamietjes gewoon niet boos, dan is er niks aan de zeis! Waarom zou je die kwetsbare zieltjes kwetsen?!
  Godallemachtig wat een stel stompzinnige kwaadaardig naïeven.
  Wie gaat dan uitmaken wat een tekening van mohammed is?
  Als ik een luciferpoppetje teken?
  En daarnaast een pijltje met >mohammed? Of ik teken een luciferpoppetje en iemand anders zet er >mohammed bij?

  Moeten we hier Pakistaanse lynchpartijen krijgen waar mensen hartstikke dood geslagen worden als de buurman beweerd dat ze op de koran gepist hebben?

  Overigens ben ik al jaren GEEN lid van Elsevier omdat ze dus een ingezonden stuk van Raisa Blommestijn nodig hebben om deze gebeurtenis te duiden. Kennelijk niemand in dienst die dit kan/snapt/durft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s