Groot succes voor Donald Trump: Soedan en Israël kondigen historische overeenkomst aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft de Amerikaanse president Donald Trump een groot buitenlands politiek succes kunnen boeken. Na de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein besloot nu ook Soedan onder Amerikaanse bemiddeling tot een normalisatie van de betrekkingen met Israël, zoals de VS, Israël en Soedan gisteren verklaarden. Israël en Soedan zouden zijn overeengekomen om “vrede te sluiten”, zei Trump in het Witte Huis tegenover journalisten.

In een “historische overeenkomst” zouden de drie landen het er over eens zijn geworden om economische en handelsbetrekkingen te starten, zei men. Bovendien zouden ze vastberaden zijn om samen te werken om vaart te zetten achter de vrede in de regio. Dit zou de “regionale veiligheid verbeteren en nieuwe kansen openen voor de mensen van Soedan, Israël, het Midden-Oosten en Afrika”.

Bron:
rnd.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Israël, Soedan, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Groot succes voor Donald Trump: Soedan en Israël kondigen historische overeenkomst aan

 1. Gienekehado St. zegt:

  Ik heb het stuk nog niet gelezen, maar de kop geeft (enige) hoop! Een positief geluid uit Brussel!!
  ‘EU-parlement; HAAT hoort niet thuis in het palestijnse onderwijs / lesstof!!’.
  https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/eu-parliamentarians-hate-has-no-place-in-the-palestinian-curriculum-646635

  Like

 2. fleckie zegt:

  Trump is gewoon recht op de mens af, recht toe, recht an, . waarom men hem zeer waarderen mag. …….<~<~<~<~<~<

  Geliked door 2 people

 3. Cathja zegt:

  Veelbelovend. Ik gun het Trump. Hij mag dan wel eens bot overkomen, maar heeft wel verscheidene beloftes, gedaan aan het Amerikaanse volk, uitgevoerd. De wereld is met en door hem toch weer ietsje veiliger geworden, al willen velen dit niet toegeven.
  Ik hoop van harte op een volgende termijn voor Trump.

  Geliked door 2 people

 4. mahoog zegt:

  Trump MOET nu eenmaal gehaat worden ,daar doen de socialistishe tegenstanders hun uiterste best voor en betalen de media.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik heb liever iemand die gespierde taal gebruikt en voor de eigen bevolking opkomt, dan een landverrader die zoetsappig kwezelt.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Stoephoer Madonna roept inmiddels haar aanbidders op om op de ezel te stemmen.
  Verkeerde keuzes.

  Like

 7. Jan zegt:

  Een alzheimerpatient in Amerika die president speelt en het gedonder tegen Israël is weer gaande

  Hezbollah isn’t just a terror group firing rockets at Iarael they are holding the people of Lebanon hostage. Watch this footage of Lebanese stopping Hezbollah from firing rockets at Israel from their village in Choiaiyya.
  video

  video

  video

  Like

 8. Jan zegt:

  Irakezen die de top bijwoonden ter ondersteuning van de vrede met Israël ontvangen doodsbedreigingen
  video
  https://honestreporting.ca/watch-iraqis-who-attended-summit-supporting-peace-with-israel-receive-death-threats/

  Like

 9. Jan zegt:

  De opkomst van Arabisch Zionisme?
  Terwijl Arabieren zich tot Israël wenden en proberen te overleven, gaat het Westen in de tegenovergestelde richting

  https://tinyurl.com/57vvvxbp
  Bahreinse man kletst met Israëliër op de Machane Yehuda markt in Jeruzalem, oktober 2021. Foto: Josh Hasten

  Terwijl westerse liberalen en de Mensenrechtenraad van de VN nog verder gaan in hun vastberadenheid om Israël te demoniseren, te delegitimeren en te vernietigen, komt de steun voor dat belegerde land uit een verrassende richting.

  In 2020 werden de mensen opgeschrikt door de Abraham-akkoorden tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten. De hoop werd gewekt dat deze ongekende band het einde zou inluiden van de eeuwenlange Arabische oorlog tegen de Joodse staat.

  Nu zijn er tekenen van een nieuw en verwant fenomeen: de opkomst van Arabische zionisten.

  In de Jewish Chronicle heeft Jonathan Sacerdoti gemeld dat een aantal Arabische beïnvloeders, met honderdduizenden volgers op sociale media, zijn opgedoken om Israël te promoten en de Joden te steunen.

  Een Syrische blogger begon een video waarin hij de Israëlische regering smeekte om heel Syrië te “bezetten” om meer levens te redden. “De Golan Hoogvlakte is het enige gebied in Syrië dat niet is vernietigd en waarvan de mensen niet zijn gedood,” zei hij.

  In een andere video was een Arabische academicus tot tranen toe geroerd bij een bezoek aan Jeruzalems Holocaust-monument Yad Vashem, met de belofte: “Vandaag, samen, moslims joden en christenen, beloven wij u, dat het nooit meer zal gebeuren.”

  In Dubai zei de 39-jarige Loay Al-Shareef, die verklaart zionist te zijn: “Het is heel rechtvaardig voor de Joden om hun voorouderlijk thuisland in het land Israël te hebben.”

  Veelvuldig verwijzend naar de Joodse geschriften, voegde hij eraan toe: “Joden zijn geen kolonialisten of veroveraars in het land Israël, want als we dat zouden geloven dan zouden we geloven dat David, Salomo, Jesaja en Jeremia en de profeten in feite kolonisatoren waren, en dat zou het islamitische geloof om zeep helpen.”

  Het lijkt erop dat iets dat tot nu toe onderdrukt werd in de Arabische samenleving, nu ontsloten is. De akkoorden hebben de Arabieren in de Golf vrijgemaakt om hun steun te betuigen aan Israël en de Joden, en aldus openlijk bepaalde waarheden en realiteiten te erkennen in plaats van de leugens die hun samenleving zichzelf zo lang heeft voorgehouden.

  Dus hoe ver gaat deze ontwikkeling?

  Voor een groot deel is zij het resultaat van een opstand tegen het religieus extremisme dat de Arabieren zelf naar de rest van de islamitische wereld hebben geëxporteerd.

  Dit extremisme ontwikkelde zich na de Eerste Wereldoorlog. Toen de wereldleiders het Midden-Oosten na die oorlog en de daarmee samenhangende ineenstorting van het Ottomaanse Rijk opdeelden, steunden de Arabische moslims aanvankelijk de terugkeer van de Joden naar hun voorouderlijk huis in Palestina.

  In 1918 noemde Sjarif Hoessein, de bewaker van de islamitische heilige plaatsen in Arabië, het Joodse volk de “oorspronkelijke zonen” van Palestina die terugkeerden naar hun “heilige en geliefde vaderland”.

  Deze steun werd echter omgezet in moorddadige vijandschap door de opkomst van het islamisme – de extremistische politieke islam. Deze ontstond in de eerste jaren van de vorige eeuw als een ander gevolg van de ineenstorting van het Ottomaanse Rijk, dat tot dan toe de politieke islam in bedwang had gehouden.

  De peetvader van het islamisme was de Egyptenaar Sayed Qutb, stichter van de Moslim Broederschap, die zich met fanatieke letterlijkheid baseerde op islamitische religieuze teksten en hun theologische vijandschap jegens de joden. In zijn in 1950 gepubliceerde Onze Strijd met de Joden verklaarde Qutb dat de Joden de tegenstander van God waren, samenzwerende om regeringen over de hele wereld binnen te dringen om “hun kwade plannen te bestendigen” waaronder een plan om de controle te krijgen over alle “rijkdommen van de mensheid”.

  Volgens de islamgeleerde Robert Wistrich maakte Qutb’s laster het antisemitisme tot het kenmerk van islamistische bewegingen. In de hele moslimgemeenschap werden de Joden een metafoor voor de westerse overheersing, immoraliteit en een bedreiging voor de integriteit van de islam.

  Het islamisme werd in de jaren twintig en dertig door de Britten in het Mandaat Palestina ingevoerd in de persoon van de Grootmoefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini. Zijn virulent antisemitisme vermengde de islamitische theologische vijandschap tegen de Joden met de raciale Jodenhaat van de nazi’s.

  Nu echter, onder leiding van de de facto heerser van Saoedi-Arabië kroonprins Mohammed bin Salman (MBS), keren de Golfstaten zich af van het islamisme als een handvest van verliezers.

  Islamisten zien de moderniteit als de dodelijke vijand van de islam en geloven dat achter de moderniteit de joden staan. Voor MBS daarentegen moeten de Arabieren de moderniteit omarmen omdat het islamistische alternatief hen zal doen terugkeren naar het primitivisme van de woestijnstammen. En Israël is de sleutel tot moderniteit, evenals tot bescherming tegen hun gemeenschappelijke sjiitische islamistische vijand in Teheran.

  Natuurlijk is het belangrijk om dit alles in perspectief te zien. Deze hervormingsgezinde Arabische stemmen zijn nog steeds gering in aantal. MBS heeft veel vijanden die letterlijk uit zijn op zijn ondergang.

  In Groot-Brittannië en Europa zijn moslimgemeenschappen onevenredig betrokken bij aanvallen op joden. En hoewel veel moslims de politieke islam mijden, blijft hun theologie doordrenkt van jodenhaat en de oproep tot de jihad, de heilige oorlog tegen hen.

  Niettemin wijzen deze openlijke uitingen van Arabische vriendschap jegens Israël op een belangrijke verschuiving op geopolitiek gebied. Want de “Palestijnen” worden nu in de steek gelaten door hun voormalige Arabische bondgenoten.

  Het Palestinisme is doordrenkt met islamisme. Dit geldt niet alleen voor Hamas, dat in zijn handvest Qutb kanaliseert en de Joden verantwoordelijk houdt voor al het kwaad in de wereld. Het geldt ook voor de zogenaamd gematigde Palestijnse Autoriteit, waarvan de leider Mahmoud Abbas openlijk de islamist al-Husseini vereert, die Hitlers bondgenoot was in het Midden-Oosten en zich inzette voor een “Endlösung” van de Joden in de hele regio.

  Ondanks deze rampzalige feiten blijft het Westen volharden in zijn onverbiddelijke overtuiging dat Israël het probleem is.

  Het is geen toeval dat deze mentale omkering van waarheid en leugen doet denken aan communistische hersenspoeling. Want de Sovjet-Unie gebruikte de Palestijnse zaak om het verstand van het Westen te ondermijnen en het van zijn morele kompas te brengen.

  In een artikel voor Gatestone vertelt Richard Kemp hoe Gen. Ion Mihai Pacepa, het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst van Roemenië die de hoogste inlichtingenofficier werd die ooit uit de Sovjetsfeer is overgelopen, details verstrekte over KGB-operaties tegen Israël.

  Pacepa zegt dat de voorzitter van de KGB, Yuri Andropov, hem vertelde: “We moesten de islamitische wereld een nazi-achtige haat tegen de Joden bijbrengen, en dit wapen van de emoties omzetten in een terroristisch bloedbad tegen Israël en zijn belangrijkste steunpilaar, de Verenigde Staten.”

  Moskou had begrepen hoe het de “Palestijnen” kon bewapenen tegen het westen. Andropov vertelde Pacepa: “De islam was geobsedeerd door het voorkomen van de bezetting van zijn grondgebied door ongelovigen, en zou zeer ontvankelijk zijn voor onze karakterisering van het Amerikaanse Congres als een roofzuchtig zionistisch orgaan dat de wereld in een joods leengoed wil veranderen.”

  Om zijn doelstellingen te bereiken, bedacht het Kremlin Operatie SIG, een desinformatiecampagne bedoeld om “de hele islamitische wereld tegen Israël en de VS op te zetten”.

  Maar het moest ook het Westen zelf treffen. Het deed dit door de Arabische uitroeiingsoorlog tegen de Joodse staat om te vormen tot iets wat het westen zou steunen: een campagne voor zelfbeschikking door de onderdrukten.

  Dus creëerde het in de jaren zestig, in samenwerking met Yasser Arafat – de in Egypte geboren leider van de terroristische Palestijnse Bevrijdingsorganisatie – een fictieve Palestijns-Arabische identiteit. Zoals Arafat zei: “Het Palestijnse volk heeft geen nationale identiteit. Ik, Yasser Arafat, man van het lot, zal hun die identiteit geven door een conflict met Israël”.

  Het cultureel gedemoraliseerde Westen – ongetwijfeld de meest spectaculaire verzameling “nuttige idioten” van de Sovjet-Unie – heeft zich door dit alles volledig laten meeslepen.

  Nu een toenemend aantal Arabieren beseft dat Israël niet hun vijand is maar hun onmisbare bondgenoot, is de obsessieve vijandigheid van het Westen tegen Israël en de Joden de laatste hoop die de Palestijnen nog rest.

  De uitroeiingsoorlog tegen Israël is de onafgemaakte zaak van zowel het nazisme als het communisme. Toch zien de westerse Israël-bashers niet hoe het islamisme deze beide moorddadige systemen heeft samengesmolten in een aanval, niet alleen tegen Israël, maar tegen het westen zelf.

  Terwijl de Arabische wereld zich steeds meer richt op overleven en het Joodse volk, blijft het Westen vastbesloten om in de tegenovergestelde richting te marcheren.
  https://melaniephillips.substack.com/p/the-emergence-of-arab-zionism

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s