Ik durf niet te beweren: “Je suis Samuel”

(Door: Firuze B. – Vertaling: E.J. Bron)

De ware schuldigen

Het is opnieuw gebeurd. Opnieuw wordt er gezwegen. Dit oorverdovende zwijgen is afkomstig van diegenen die ook zeggen dat de islam bij Europa zou horen. De meeste Europeanen zijn zich er niet eens in beginsel van bewust hoe diep de islamitische ideologie er bij de meeste mensen uit islamitische landen ingebrand is.

In een tweet van Heiko Maas [vert.: de Duitse minister van Buitenlandse Zaken – SPD] over de afschuwelijke moord op Samuel Paty staat: “Ik veroordeel de afschuwelijke aanslag in #ConflansSainteHonorine. We staan krachtig aan de zijde van onze Franse vriendinnen en vrienden. We mogen ons nooit laten intimideren door terreur, extremisme en geweld.”

Hoewel ik tot op het bot geschrokken ben van de daad, zodat ik er nauwelijks over kon en wilde nadenken, brachten deze uitspraken me dusdanig in beroering, dat ik mijn woede niet kon onderdrukken om deze politicus de volgende vraag te stellen: “Wanneer een onthoofding openlijk op straat niet ´intimiderend´ mag zijn, dan zou ik graag van u willen weten wat er exact zou moeten gebeuren, opdat VOOR U ´geïntimideerden´ serieus moeten worden genomen?”

Natuurlijk kwam er geen antwoord op zulke vragen. Maar we hebben antwoorden nodig. Wat mag ons nog “begrijpelijk” choqueren als de onthoofding van een leraar daar niet bij hoort? Want niet alleen de moord op zich is in deze context choquerend, maar – ik noem het nog een keer om er indringend op te wijzen waar het om gaat: een religieus gemotiveerde onthoofding!

Choquerend is het luide stilzwijgen. Dit luide zwijgen komt van diegenen, die ook zeggen dat de islam bij Europa zou horen. En het ergst is het gevoel dat opkomt wanneer je jezelf op het idee betrapt: “Dat was duidelijk”. En aan iedereen die het niet waar wil hebben: het was echt duidelijk dat het zou gebeuren. Wie iets anders beweert, heeft de lessen van het jongste verleden geïgnoreerd. Deze feiten zijn onomstotelijk, onbetwistbaar en taai. De aanslag op Charlie Hebdo heeft het ons laten zien. Samuel Paty opnieuw. En ontelbare andere daden bewijzen het ons ook.

Het zijn vaak slachtoffers, die ons laten zien wat er kan gebeuren wanneer we gebruik maken van onze rechten. We moeten namelijk vaststellen dat deze rechten holle frasen geworden zijn, en dat er geen bescherming bestaat als we ons op hen beroepen.

Bij het slachtoffer werd bruut het hoofd afgesneden, omdat hij het doelwit van een islamitische fatwa was. Wellicht wordt het de een of de ander nu ook een keer duidelijk wat zo´n fatwa betekent. Wat het betekent wanneer tegen een schrijver als Hamed Abdel-Samad een fatwa werd uitgesproken, omdat hij de islam bekritiseerde, en dat hem ondanks persoonsbeveiliging op zekere dag iets vreselijks zou kunnen overkomen.

Het gaat om een religie, waarvan het hoofdkenmerk is om gewoon niet “slechts” religieus te zijn, maar een politiek radicaal levensmodel. Het is mij duidelijk dat de meeste Europeanen zich er niet eens in beginsel van bewust zijn hoe diep de islamitische ideologie bij de meeste mensen uit islamitische landen is ingebrand. Hoe ingrijpend ze werkt, zelfs bij vele geseculariseerden.

Maar ik weet het. Ik ken het zelf. Ik was zelf docente voor taalcursussen voor vluchtelingen. Het thema afvalscheiding werd in deze cursussen zeer uitgebreid en intensief behandeld als het gaat om “het dagelijks leven en waarden in Duitsland”. Maar ik zou nooit op het idee zijn gekomen om deze beelden in de les te behandelen. Waarom? Ik weet gewoon wat er daardoor kan gebeuren, nog voordat in de media over afgesneden hoofden werd bericht. Intuïtief.

Omdat ik en vele anderen, die het lukte zich los te maken uit de ketenen van de islam, weten dat wij in werkelijkheid alleen maar geluk gehad hebben dat we blijkbaar niet al te diep in de islam leefden en ons nieuw konden oriënteren op hetgeen ook Duitsland ooit uitmaakte: vrijheid.

Noemt u het lafheid. Maar u noch ik kunnen serieus beweren: “Je suis Samuel” – “Ik ben Samuel”. Want een ieder die er ook maar een beetje notie van heeft wat het betekent om deze religie te bekritiseren, weet: hij begeeft zich in sferen, waarin noch de staat noch het recht achter hem staan.

Ik zal niet voor dit land sterven, familie en kinderen achterlaten. Niet voor een land dat mij en vele anderen heeft verraden door uitgerekend diegenen in de rug aan te vallen die voor hun waarden wilden opkomen, en diegenen ondersteunt die deze met voeten treden.

Onder de zinloze doden staat deze van Samuel Paty ver bovenaan. De Franse staat heeft zich schuldig gemaakt door hem als voer voor de wolven te gooien.

Waarom? Omdat Samuel Paty alleen maar daarom slachtoffer werd, omdat hij in naam van de vrijheid, die onze en de Franse rechtsstaat zogenaamd garandeert, deed wat hem door de staat als leraar werd opgedragen. Hij onderwees de zuilen van de liberale waarden en werd daarvoor onthoofd, door diegenen die de regeringen vrijwillig het land binnenlaten. En het groteske er aan is, dat men dat doet in naam van de menselijkheid.

Het walgelijke is, dat we hier nu twee martelaren hebben. De moordenaar en het slachtoffer worden aan beide kanten voor hun sterven bejubeld.

Het is alleen de vraag wie hier verloren heeft. Alleen maar de menselijkheid? Of opnieuw weer de vrijheid?

Of is er nu opnieuw een mens van ons heengegaan, die zijn beroep als leraar te serieus nam in plaats van gewoon “zelfbeheersing” te laten zien?

Uiteindelijk laat Samuel Paty een grote leegte en oneindig leed in zijn familie en zijn werkkring achter. Een vader, die familie en kinderen moest achterlaten. Geen medeleven van de wereld kan hen teruggeven wat nu mist.

En het treurige daaraan is om te weten waarvoor hij gestorven is.

Bron:
tichyseinblick.de
Door: Firuze B.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Ik durf niet te beweren: “Je suis Samuel”

 1. Harry Willemse zegt:

  “Want een ieder die er ook maar een beetje notie van heeft wat het betekent om deze religie te bekritiseren, weet: hij begeeft zich in sferen, waarin noch de staat noch het recht achter hem staan”. Dit is dus precies waar we nu staan. KNETTERGEK.

  Geliked door 4 people

 2. Jean zegt:

  Wat moet er nog gebeuren voor die gewelddadige waanzin verboden wordt in Europa?????? Moeten er nog meer Europeanen onthoofd worden???????

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Jean.U geeft het antwoord zelf al,onder de mosliminvasie naar europa komt bevinden zich vele duizenden terroristen.Rivieren van bloed zullen door europa stromen als ze op volle oorlogsterkte zijn.

   Like

 3. saddy zegt:

  Waarom zou je ook een reactie geven? Dit is het nieuwe normaal immers.

  De wetgeving in Frankrijk is net zo absurd als hier. Wedden dat de nabestaanden nog een boete op de mat vinden omdat Samuel geen 1,5 meter afstand hield?

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Het walgelijke is, dat we hier nu twee martelaren hebben. De moordenaar en het slachtoffer worden aan beide kanten voor hun sterven bejubeld.
  * * * * * *
  De dood van de onthoofde leraar…
  De Fransen waren erg geraakt/ontroerd door de ceremonie ter ere van Samuel Paty.
  Maar op het internet waren er op het ”Web” die zich te barsten lachten.
  Kijk hier maar;
  ( De Namen, het merendeel zijn moslim-namen ……….)

  Een geradicaliseerde moslim hakt hoofden af,
  Een gematigde moslim heeft liever dat een ander dit doet.

  Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  ik moet dit even laten zien …….
  de nieuwe Eu vriend , de man die vergiftigd werd door mijn OOM
  in het vliegtuig, op de luchthaven, in het hotel, in de badkamer
  met een flesje water, door een open flesje water, door een kopjewater
  met het dodelijke vergif whahahahahaha

  uw nieuwe vriend navalny, de grote oppositie leider in rusland, whahahahaha

  The STORY OF the CORRUPT NAVALNY, who FIGHTS against “CORRUPTION”
  The “Anti-corruption Fund” financial report for 2018 indicates that in the period from December 2016 to April 2018, the Fund collected donations for the nomination of Aleksey Navalny for President in the amount of 372,775,000 rubles, which disappeared from the Fund’s accounts, and the fate of which is unknown.
  P.S. it became known that the editors of “Top Secret” appealed to the Moscow Prosecutor’s office with a request to give a legal assessment of this amazing phenomenon, when a certain structure openly collects money for obviously illegal purposes and cannot clearly explain where it goes.
  The Prosecutor’s office has already started such an investigation, and the head of the Ministry of Internal Affairs of Russia for the Presnensky district, police colonel A. Platonov, was instructed to investigate this story “concerning the fact of possible illegal actions”.

  goh, je verwacht het niet he ???

  dus goeie gosert, past goed bij de dievenbende in brussel …..

  PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET .

  OOM CIA

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   WAAR SLAAT DIT NOU VERDOMME OP ?
   De heer Bron geeft zijn lezers/essen de gelegenheid onder artikelen te reageren en/of van gedachten te wisselen en dan komt u onder een artikel over de islamitische moord/slachting van een leraar in Frankrijk op de proppen met Navalny, Poetin en de onvermijdelijke “Bukraket”.
   What’s next, een recept voor erwtensoep onder een artikel over moslimterrorisme ?

   Like

   • bobzelf zegt:

    MIJN BESTE iq 32.2

    MIJN BESTE TIJL UIT EEN KLIMREK GEPLEURD IN DE SPEELTUIN OP ZIJN HARSUS OP EEN BETON TEGEL

    IK KIJK WEL EENS VERDER ,DAN DIE HOERENBUURT WAAR JIJ IN ZIT EN DAN KOM IK , LEUKE DINGEN TEGEN
    ZOALS DE VERDUISTERING VAN EEN 377 MILJOEN RUSSISCHE ROEBELS
    DOOR MENEER NAVALNY , DE MET HET DODELIJKE VERGIF BESMETTE RUSSISCHE OPPOSITIE LEIDER
    EN
    DIE KAN IK UITERAARD NERGENS PLAATSEN

    DUS DIE GOOI IK DAN VOOR MIJN FANS, EN ANDERE AARDIGE MENSEN BIJ E.J.BRON NAAR BINNEN

    DAT JE LAATSTE WERKENDE , NOG NIET WEGGEZOPEN HAAGSE ISLAM DRIEHOEK HERSENCEL, DAT NIET BEGRIJPT

    KAN IK NIETS AAN DOEN ,

    GEGROET OME BOBZELLUF

    Like

   • bobzelf zegt:

    HET VOLGENDE STUK VUIL WAT JIJ PLAATST BESTE TIJL

    ZAL IK DE ERWTENSOEP RECEPTEN ONDER PLAATSEN ,

    DIE PROZA VAN JOU , LEEST TOCH GEEN MENS HUGGIE

    OOM ISLAMDRIEHOEK

    Like

   • bobzelf zegt:

    DIT WAS TE MOEILIJK VOOR JE ?

    HIER BEGON MIJN STUKJE MEE !!

    “”””Ik moet dit even laten zien ……. WAS DIT TE MOEILIJK VOOR JE ??

    OOM ALS ZE LUL ROEPEN MOET JIJ OMKIJKEN

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ja tegen zulke intelligente reacties daar kan ik natuurlijk niet tegenop dat spreekt voor zich.
    🙂

    Like

 6. Gerrit zegt:

  We mogen ook niet Theo van Gogh vergeten die ook slachtoffer werd.
  Terwijl hier het aantal kerkgangers terugloopt is er bij deze religie hiervan totaal geen sprake. Je ziet zelfs veel Hollandse vrouwen met een hoofddoek. Maar wat is nu de aantrekkingskracht om deze religie aan te hangen.? Wat trekt meer dan onze kerken?

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Gerrit, veel nederlandse vrouwen vinden het moslima zijn aantrekkelijk omdat ze middels afwijkende kleding aan anderen kunnen laten zien dat zij iets bijzonders zijn. Verder den ken kunnen ze niet want daar zijn ze te stom voor. De meeste nederlanders hebben trouwens geen flauw benul waar de islam voor staat. Doorgewinterde moslims laten dat maar zo , dat valt dan hun onder politiek van “takia”. Nederlandse vrouwen zien moslimmannen als een soort exoten waar zij zich toe aangetrokken voelen. Zo iets als een vrouw die trouwt met een man die een levenslange gevangenis straf uitzit. Is ook niet te begrijpen voor een normaal mens. Die vrouwen die zich vervolgens engageren met moslimmannen komen tot hun schade en schande er heel snel achter wat het betekent om vrouw van een moslimman te zijn.

   Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Weet ik ook niet, wel dat van een kut en 10 paarden.

   Like

 7. Helena zegt:

  Chapeau! Firuze B heeft de verschrikkelijke waarheid op een sublieme wijze weergegeven.

  Geliked door 2 people

 8. Republikein zegt:

  Een gezamenlijk onderzoek van Belingcat met Lighthouse Reports, Der Spiegel, ARD en TV Asahi brengt aan het licht dat tussen april en augustus van dit jaar bij zeker zes gevallen schepen van Frontex pogingen hebben gedaan om bootjes van asielzoekers te belemmeren om Griekse wateren te bereiken, meestal in samenwerking met de Griekse kustwacht.

  Immigranten die de Griekse wateren bereiken, hebben volgens internationale afspraken het recht om asiel aan te vragen en Frontex is verplicht om opvarenden van overvolle boten te redden. De organisatie maakt zich volgens Bellingcat dan ook schuldig aan illegale praktijken.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Een leerlingetje van 8 jaar bleef zijn klasgenootjes maar uitschelden voor “zonen-van-zwijnen”.
  De school in Dugny ( Seine-Saint-Denis ) kreeg van verschillende ouders en het leraren-corps klachten over dit kind.
  De moeder werd gevraagd naar school te komen op 19 Oktober, maar ze maakte geen excuses en in plaats daarvan zei ze dat haar kind volkomen gelijk had.
  Volgens de krant Le Parisien, stond ze volledig achter haar kind en bedreigde de leraar die haar gevraagd had te komen.
  Allah is groot, ALLAH-IS-MACHTIG, hij zal zich met jou gaan bemoeien, voegde zij hem toe.
  Even later kwam de oudere broer ook ongevraagd de school binnen en begon te dreigen.
  Het “kind”, geconfronteerd met zijn gedragingen, gaf de leraar een schop.
  De politie werd ingeschakeld en moeder en oudere broer werden meegenomen naar het bureau.
  BRON:
  https://www.valeursactuelles.com/societe/un-eleve-insulte-ses-camarades-de-fils-de-porcs-sa-mere-le-defend-et-menace-un-enseignant-124976

  Geliked door 3 people

 10. delamontagne zegt:

  Nadia Remadna:”Ik werd ontslagen omdat ik gezegd had dat “jongeren” uit de wijken behoefte hadden aan onderkomen en werk, niet aan moskeeën op elke hoek van de straat.
  “Ze hebben zoveel macht door de steun van gekozen links.

  Ik werd bijvoorbeeld ontslagen omdat ik had gezegd dat de jongeren uit de wijken huisvesting nodig hadden, werk en geen moskeeën op elke straathoek “#BrunetDirect pic.twitter.com/wExyVUGwwL

  Geliked door 2 people

 11. Marc zegt:

  Nou ja, ik weet ze net nog niet wat er met die Macron aan de hand is, maar de NOS geeft toch goede berichten af:

  https://nos.nl/artikel/2352950-franse-regering-wil-verbod-aantal-islamitische-organisaties.html

  ***
  De Franse minister van Binnenlandse Zaken wil een aantal islamitische organisaties verbieden omdat ze “vijanden van de republiek” zouden zijn. Nog eens 50 verenigingen, islamitische scholen en culturele instellingen krijgen deze week inspecteurs op bezoek.

  Het Franse Collectief tegen Islamofobie (CCIF) is een van de organisaties die de minister wil verbieden. “Die organisatie profiteert nu nog van belastingvoordelen van de staat terwijl het de staat ook verwijt islamofoob te zijn. We hebben aanwijzingen dat deze organisatie een vijand van de republiek is.”

  De Franse politie is op dit moment ook op zoek naar degenen die de afgelopen dagen op sociale media hun steun betuigden aan de terrorist die de leraar onthoofde. Gisteren werden daarvoor al de eerste arrestaties verricht, vandaag deed de politie vanwege verdenkingen van extremisme op tientallen plekken invallen.

  Darmanin bevestigde ook de berichten dat Frankrijk moslimextremisten het land uit gaat zetten. “Er staan 8000 namen in onze databank van moslimextremisten die actief zijn. Van hen hebben er 600 geen geldige verblijfspapieren. Veel van hen zitten in de cel en worden na hun straf het land uitgezet. Anderen zijn niet uitzetbaar.”

  De minister van Binnenlandse Zaken maakte verder bekend dat sinds het aantreden van president Macron, in 2017, in totaal 32 terreuraanslagen zijn verijdeld.

  ***

  Dit is toch allemaal heel goed nieuws?
  In ieder geval het soort van overheidsoptreden dat wij op deze site ons toch allemaal wensen?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   In Frankrijk zitter er verkiezingen aan te komen. Deze aanslag en het “optreden” van Macron is een fantastische bliksemafleider voor wat betreft de Gele Hesjes enz.
   Macron probeert zodoende Marine Le Pen de wind uit de zeilen te nemen. Daarom doet hij zo “stoer”.

   Geliked door 1 persoon

   • Marc zegt:

    Ah …

    Like

   • delamontagne zegt:

    Op dit Blog zijn er ook genoeg reageerders die de islam niet zo’n aardig geleuf vinden, om het eufemistisch uit-te-drukken.
    Ik las vanmorgen in de Fr Media dat die geloofsfanaten andere mensen die lelijke dingen over islam op internet zetten, op proberen te sporen.
    Er blijken er in Fr nog véél meer te zijn van die figuren+.
    Waarom zou dat in Nederland anders zijn ? ?
    * * *
    Uit o.a. de krant: LE MONDE.

    De moordenaar, Abdouallakh, was al eerder bezig geweest om op Internet te zoeken naar andere slachtoffers.
    Hij had dit gedaan voordat de leraar werd vermoord.
    Op internet was o.a. een videootje te zien van een VALS moslim-gebed.
    Een biddende moslim die woorden uitsprak van een lied van de rapper Jul.
    Op Telegram werd op de acount Cpasdeslol dat een groot publiek heeft, dit 70.000 keer gevolgd/gezien.
    Het wordt op Twitter herhaald en dan vooral door mensen die zich voordoen als Moslims en zich DIEP BELEDIGD VOELEN IN HUN GELOOF.
    De islamtische vereniging, BarakaCity en het CCIF ( collectief tegen islamofobie in Fr ! ] zond het ook uit op hun site.
    ::::“Dit persoon bespot openlijk de islam, maar helaas wordt hij door de Franse Politici gesteund.
    Allah zal met hen afrekenen.”
    [Touche pas à mon poste], les extrémistes, donc par pitié ne l’harcelez pas. Et qu’Allah le guide car c’est trop grave la… »
    Etc, etc
    Om kort te gaan, ze, de moslims proberen uit-alle-macht om er achter te komen wie het zijn die de islam bespotten om hen te…………………………..? ?
    Men probeert het adres, de gegevens van die bepaalde bespotter te achterhalen

    Geliked door 1 persoon

 12. delamontagne zegt:

  Twee personen uit de Russische sport-wereld feliciteren de moordenaar van leraar Samuel Paty.
  De boksers “Zelim Imadayev et Albert Duraev” hebben hun steun betuigt aan de Tsjetsjeen
  Abdulak Anzorov op Instagram.
  Ze schreven o.a. dat de vrijheid van meningsuiting zijn hoofd verloren had in Frankrijk er een lachende emoticon bijvoegende.
  Ze probeerden later hun publicatie ongedaan te maken maar het staat nog steeds op internet.


  BRON:
  https://sport24.ru/news/mma/2020-10-19-rossiyskiye-boytsy-mma-imadayev-i-durayev-podderzhali-chechentsa-otrezavshego-golovu-shkolnomu-uchitelyu

  Like

 13. David zegt:

  Zijn hoofd zal er weer aangenaaid zijn denk ik , voor het afscheid nemen . Sorry , maar je gaat naar denken hier door. Sterkte allemaal

  Like

 14. Sinyo zegt:

  In dit land der blinden is éénoog de minister president.
  Al wie er wel omkijkt lust hem gewoon niet.

  Like

 15. Vannacht moeten wij de klok terugzetten.Konden we de tijd maar terugdraaien, naar de tijd van voor de EUSSR, de euro, de massa-immigratie en de klimaatwaanzin?

  Geliked door 2 people

 16. koddebeier zegt:

  Zij die zwijgen verlakken het volk en zijn landverraders, zij collaboreren met de vijand !!!
  De islam hoort niet in een westerse democratie thuis !!

  Geliked door 2 people

 17. klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 18. vangie1206j zegt:

  Wanneer komt de Europese bevolking eindelijk eens in opstand tegen de regeringen die hun leven verwoesten door dit moslim schorem Europa binnen haalt.
  Zie de reactie van de NL. regering.
  Ik bedoel de geen reacties.
  Hoe zullen zij reageren als een moslim onthoofd wordt door een autochtone Europeaan.?!?!?

  Geliked door 2 people

 19. Bob zegt:

  Als zelf over zaken denkt moet je
  verantwoording nemen Dat is gevaarlijk.
  Als meeloper blijf in de schaduw.
  Zo is Hitler aan de macht gekomen.Zowel
  de politiek als het grote publiek deden niets.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s