Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Hier is alles gratis”

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar Italië om te bevallen. Het royale Italiaanse gezondheidsstelsel biedt deze garantie voor buitenlandse vrouwen. Concreet gaat het om een soort snel weerzien met de echtgenoten, die normaal gesproken in Italië werken. Een weerzien, dat een paar weken duurt, net genoeg tijd om aanspraak te maken op de medische diensten, voordat ze naar hun land van herkomst, meestal naar Egypte, terugkeren.

In Italië zijn 20% van de bevallende vrouwen niet-Italiaanse moeders. In het noorden van Midden-Italië bedraagt dit percentage 25%, in Lombardije 30%. De buitenlandse moeders zijn in 25% van de gevallen Afrikaanse vrouwen.

In veel gevallen gaat het daarbij om niet in Italië gevestigde vrouwen, maar om “geboortetoeristen”: dankzij de Stp-kaart (Straniero temporaneamente presente = buitenlander die zich tijdelijk in Italië ophoudt), die aan buitenlanders – ook aan illegale immigranten – het recht op welke vorm van medische behandeling geeft, dringend of niet, levensreddend of routinematig, met gegarandeerde anonimiteit.  

Tot de medische verrichtingen, die ook gegarandeerd worden aan buitenlandse staatsburgers die niet staan ingeschreven in het Italiaanse gezondheidssysteem, behoren ook die verrichtingen die nadrukkelijk voorzien in de bescherming van zwangerschap en moederschap. De directrice van de gynaecologische afdeling van een belangrijk ziekenhuis in Milaan bevestigt hetgeen in de praktijk gebeurt: de vrouwen, die bevallen, komen meestal vlak voor de blije gebeurtenis, vaak in begeleiding van hun man, en laten meestal geen papieren zien, maar verzoeken tot de geboorte verzorgd te worden. De Italiaanse arts moet hen nu helpen door binnen enkele dagen allerlei onderzoeken te doen, een plek voor hen te vinden en uiteraard probeert complicaties of problemen te vermijden, ook in de context waarin het ontbreekt aan objectieve diagnoses en de anamnese moeilijk is, omdat de vrouwen over het algemeen geen woord Italiaans spreken (het personeel maakt gebruik van een telefoonvertaler om met hen te praten).

In veel Afrikaanse landen is de bevalling in het ziekenhuis een luxe, die betaald moet worden. Als er open grenzen zijn, is het logisch dat de mensen de plek kiezen waar ze niets hoeven betalen en waar de beste artsen zijn.

Het zijn niet alleen maat de bevallende vrouwen. Italië staat “buitenlanders, die zich irregulier op het staatsgebied ophouden” een bevoorrechte en exclusieve behandeling toe; ze zijn gegarandeerd van medische verrichtingen, waarvan de Italianen alleen maar kunnen dromen.

Alles wat ze nodig hebben, is de al genoemde Stp-kaart, die de weg voor hen effent naar de medische verrichtingen van een van de beste gezondheidszorgsystemen van de wereld.

Deze verrichtingen gaan veel verder dan een dringende of absoluut noodzakelijke ambulante of stationaire verzorging. Bijvoorbeeld een bezoek aan een diabetesarts voor bloedsuiker, of röntgenopnames van de borst of gebitsbehandeling.

Het gaat om protheses, brillen en welke gratis medische hulp dan ook; om maar helemaal te zwijgen van het helemaal niets hoeven betalen voor medicijnen.

De Stp-kaart kan aangevraagd worden bij elke lokale geneeskundige dienst (Azienda sanitaria locale). De kaart is 6 maanden geldig, maar “te verlengen”. Buitenlanders die zich irregulier in het land ophouden, kunnen zelfs eisen dat deze kaart wordt afgegeven zonder hun voor- en achternaam.

En over het algemeen staan de Italiaanse artsen alles toe, om maar niet van racisme beschuldigd te worden: directe afspraken, korte wachttijden, blanco recepten…

(Bron: “VoxNews”)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Demografie, Graaien, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Hier is alles gratis”

 1. Gienekehado St. zegt:

  Dit kan alleen maar in een wereld waarin de (oorspronkelijke) bevolking geestelijk en lichamelijk UITGEKAKT is!!!

  Like

 2. Yvonne zegt:

  Gratis? Nee hoor daar kunnen de Italianen weer voor betalen
  En maar door fokken, Europa betaald wel
  Ze hebben geen geld maar kinderen krijgen zijn ze goed in

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  Het loopt nu werkelijk alle spuigaten uit en vraagt om een keihard verzet van de bevolking. Deze mogen op lange wachtlijsten en worden geconfronteerd met uitgestelde behandelingen vanwege gebrek aan capaciteit binnen de gezondheidszorg. Het is puur provocatie en een belediging minachting voor eigen volk dat zich blauw betaald aan zorgkostenpremies en eigen bijdrage. Ze zijn nu echt werkelijk knettergek en blijkbaar niet meer goed bij hun verstand. Weg met dit soort idioten die zich schuldig maken en deze ongekende wanprestaties. Massaal met de vuist op tafel.

  Like

 4. Julia zegt:

  Nieuwe telgen import op Italiaans (EU) grondgebied geboren dan gelijk een verblijfsvergunning. Al die Italianen kunnen met steun van de EU dus nu beginnen met geld opzij te leggen om de bouw van talloze peuterspeelzalen te gaan realiseren uiteraard gratis voor de nieuwe schattige nieuw geborene die kun je toch niet naar de hutten in Afrika terug sturen. Italië is net als de overige EU lidstaten verloren door een stel knettergekke doorgeslagen politici die met spoed voor een tribunaal moeten worden gedaagd vanwege desastreus wanbeleid en volksverraad.

  Like

 5. Pingback: Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Hier is alles gratis” | eunmask

 6. Julia zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/italie-stevent-af-op-nieuwe-lockdown~a39c04188/ De waanzin ten top tussen haakjes wat hebben de vorige lock down en de massaal gedragen smetlappen toch veel goeds gebracht. Maar by the way we halen nog meer binnen die zorg nodig hebben en waarschijnlijk niet massaal zijn getest. De machtswellust en waanzin van politici is het grootste gevaar en puur gif binnen onze samenleving. Deze idioterie en dit wanbeleid is toch niet meer aan een volk uit te leggen. Kortom ik ben in ieder geval flink corona moe en geloof werkelijk niets meer rondom deze hoax maar maak mij meer zorgen voor hetgeen wat ons de komende jaren te wachten staat. Meer import van terreur, afgeschaalde en onvoldoende gezondheidszorg, baanverlies, faillissementen en voor velen de financiële ondergang en de toekomst van onze jeugd. .

  Like

 7. Dat is allemaal makkelijk te betalen voor de Italianen want hebben ze geen geld genoeg slaan ze weer aan het janken dat ze noord Europees geld moeten hebben.

  Like

 8. Jean zegt:

  En dan wordt dat kind geboren in “Italië” en enkele maanden erna is de heeeeeeele familie welkom in Italië en wij Europeanen maar betalen…..
  Hoelang gaat die waanzin nog verder onze gemeenschap vernietigen?

  Like

 9. Bob zegt:

  Niet de Italianen betalen deze medische zorg
  maar de Europeanen.Er gaat een flinke duit
  naar Italie. De reguliere zieken worden hier
  telepatisch door de telefoon genezen.
  De reguliere zorg wordt niet gegeven.

  Like

 10. jack black zegt:

  Overal in Europa worden we verneukt door de bunga bunga specialisten !

  Like

 11. Julia zegt:

  Help daar staat ons weer wat te wachten. Weer voer voor Groen Links en D66 die een debat zullen gaan houden dat Nederland ook een flink aantal zwangere zwarte vrouwen naar binnen moet gaan halen. Uiteindelijk hebben we nog genoeg capaciteit en wacht Jan de Hollander wel weer wat langer op zijn uitgestelde operatie en behandeling maar betaalt hiervoor wel de rekening. Weer een nieuwe golf van jong geborene waarvoor de EU zal gaan eisen dat elk land weer zoveel van die zielige zwarte zwangere vrouwen moet gaan opnemen. En Rutte maar miljarden storten om die failliete zuidelijke landen overeind te houden. Hij moet zich werkelijk kapot schamen.

  Geliked door 1 persoon

 12. saddy zegt:

  In Nederland is het niet anders. Meerdere AMC-vluchten per week uit Afrika. Rechtstreeks van Schiphol naar de ziekenhuizen.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat velen van ons niet in de gaten hebben is dat in Nederland iets soortgelijks gebeurt.
  Hier halen allochtonen hun bejaarde ouders naar Nederland, die krijgen vervolgens een bijstandsuitkering die….. u raad het al, ongeveer een gelijke hoogte heeft met de AOW.
  Als starter op de huurwoningmarkt heb je een soort voorrang dus hup huisje met huursubsidie en ze leven nog lang en gelukkig.
  Mocht u volgend jaar schrikken van de stijging van uw ziektekostenverzekering dan moet u hier nog even aan terugdenken.
  Overdreven ?
  Mijn bovenburen zijn het levende bewijs, beiden ver in de zeventig en spreken nog geen woord Nederlands.
  Nooit maar dan ook echt nog nooit, nog geen dag bijdragen aan de opbouw of instandhouding van ons sociaal stelsel maar er wel op parasiteren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s