Predikant uit Neurenberg spreekt “hulporganisaties” tegen: er bestaat geen recht op “vluchtelingen”-redding

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de politiek correcten heerst hevige verontwaardiging: de predikant Matthias Dreher uit Neurenberg (foto) heeft zich nu – tegen de officiële mainstream koers in – tegen de zogenaamde “zeenood redding” in de Middellandse Zee uitgesproken. Vluchtelingen zouden zichzelf in niet zeewaardige boten met weinig brandstof bewust in levensgevaar brengen, schreef Dreher in de oktobereditie van het correspondentenblad van de Evangelisch-Lutherse kerk in Beieren. En: “De mensen volgen hun wens naar een beter leven. Dat geeft hen echter noch het recht om deze wens vervuld te krijgen, noch verplicht dit ons tot desbetreffende ethische vervullinghulp”.

Ook op de openlijk wijdverbreide stemming wat betreft “zeenood redding” heeft de Evangelische predikant kritiek en schrijft dat de “categorische bewering” dat men migranten toch niet zomaar zou kunnen laten verdrinken inmiddels als populistisch “doodslagargument” zou fungeren. Academisch opgeleide kerkmensen zouden de noodsituatie van het verdrinken uit de context halen. Dat zou “verbazingwekkend zijn en aanleiding geven tot een ´hidden agenda´ van de zeenood redders”, bekritiseert Dreher.

Overigens zouden zeenood redders en smokkelaars elkaar kennen en hun bewegingen in de Middellandse Zee op elkaar afstemmen. Bovendien zou er een dwaalleer heersen over de levensomstandigheden van de “vluchtelingen”. Zeenood redders en hun voorstanders zouden van de migranten spreken als “minder bemiddelde uit grote nood vluchtende in het gunstigste geval naïeve, dus quasi onmondige individuen”. In werkelijkheid zouden de meesten van hen echter jong, mannelijk en niet arm zijn, schrijft de predikant en verwijst in dit verband naar een interview in de “Spiegel” met de bevolkingsonderzoeker Reiner Klingholz. “De veel bezworen armoedemigratie naar Europa is dus een mythe”, zou er in het interview staan.

Dreher roept de leiding van zijn kerk er nu toe op een beroep te doen op de “vluchtelingen” om zich in te spannen voor een legale asielprocedure in plaats van zichzelf in zeenood te begeven. Dat zij minder middelen en kansen zouden hebben dan de burgers in Europa zou hen niet ontslaan van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen leven, verklaarde Dreher.

Christenen zouden bovendien alleen dan de plicht hebben om anderen te redden wanneer zij zich direct ter plaatse zouden bevinden. Voor de oplossing van structurele problemen zou de politiek echter verantwoordelijk zijn.

Bron:
www.zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, belangenverstrengeling, burgermoed, Christendom, Duitsland, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, meningsdictatuur, NGO´s, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Predikant uit Neurenberg spreekt “hulporganisaties” tegen: er bestaat geen recht op “vluchtelingen”-redding

 1. Williaan zegt:

  de echte door een regiem vervolgde vluchtelingen zijn de dupe van die ongebreidelde invasie.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Matthias Dreher heeft daarginder in Neurenberg groot gelijk door te gaan beweren dat al die “asielzoekers en vluchtelingen” zogenaamde zielige mensen zijn en dat die “hulporganisaties” alle ellende met hen alleen maar vergroten! Want zonder al die organisaties waren er namelijk in de Middellandse Zee of in de Noordzee NOOIT honderden mensen verdronken, laat staan dat er mensensmokkelaars actief zouden wezen!
  Ik heb niettemin hier op E. J. Bron al vaak genoeg gewezen op het feit dat Europa beslist GEEN peperkoekhuisje of een soort Luilekkerland is waar dat soort figuren denken dat ze daar alles en voor niets cadeau krijgen of eindeloos uit de ruif kunnen eten! Tenslotte kiezen ze er zelf voor om hierheen te komen en maken zij zich vaak helemaal arm door al hun geld aan die smokkelaars te geven die hen wel gouden bergen beloven maar dat niet kunnen waarmaken!
  Soms denk ik nog dat Oma Duck ook de EU vertegenwoordigd daar haar knecht (en achterneef) Gijs Gans zich evengoed gedraagt als een asielzoeker of een vluchteling daar hij WEL constant taarten wil eten of ander soort voedsel maar bijna NOOIT daarvoor wil gaan werken en niets anders doet dan eten en slapen! Bovendien zijn taarten helemaal NIET geschikt als voedingsmiddel omdat je er verschrikkelijk dik van wordt door alle suiker daarin!
  Als Gijs Gans nou eens in de sprookjes van Hans e& Grietje of in Pinokkio mocht optreden dan had hij vast en zeker daar het complete peperkoekhuisje van de boze heks totaal verslonden of in Luilekkerland de hele dag zitten slapen of gaan eten en dan vooral zoetigheden! Dan zou Gijs alleen wel goed moeten oppassen dat hij hierna NIET in een ezel veranderd die later alsnog moet gaan werken!
  Want al die “asielzoekers en vluchtelingen” zijn namelijk nog 1000X dommer dan echte ezels omdat hier tenslotte in Europa niet altijd een ‘Tafeltje dek je’ is gereserveerd voor dat soort uitvreters, de Europeanen niet willen blijven fungeren als een ‘Ezeltje strek je’ om hen steeds maar van geld te voorzien want uiteindelijk krijgen ze alsnog hierna de ‘Knuppel uit de zak’!

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Red eerst de eigen (bejaarde) bevolking maar.
  Zolang er voedselbanken en andere ellende zijn, dien je als ‘leider’ met je gore poten van ons belastinggeld af te blijven. Dat donder je niet in bodemloze putten!

  OMG, had ik het in dit land maar voor het zeggen, samen met andere eerlijke mensen die ze allemaal nog goed op een rijtje hebben. Dan zou er een en al rechtvaardigheid regeren.

  Geliked door 3 people

 4. Ton Ruygrok zegt:

  Eindelijk … een Ds. met een Hart en met een stel Hersens… gelukkig ze bestaan noch… , idd de Bijbel verbied moedwillig gevaar en de uitlokking daar toe.. o.a terug te herleiden naar Exodus 20 vers 13 … maar ook op… vers 17 de wil tot ( ongebreideld ) begeren … , en elders…,
  De linkse kerk lijkt wel zgn heel wijs en bijdehandt te zijn… maar het is zonder de geringste waarde of inhoud en leid maar tot 1 ding ….ondergang…. … Kolossenzen 2:23…
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s