‘We verheerlijken de idealen van de Franse Revolutie, maar gunnen nog steeds vrijheid aan de vijanden van de vrijheid’

(Door: Jean-Marie Dedecker)

‘#jesuissamuel’ wacht het lot van #jesuischarlie. Het volk vergeet vlugger dan Onze Lieve Heer kan denken’, vreest Jean-Marie Dedecker naar aanleiding van de moord op de geschiedenisleraar in Parijs, vijf jaar na de aanslag op de redactie Charlie Hebdo.

Parijs 1831: de Franse karikaturist Honoré Daumier en zijn uitgever Charles Philipon worden berecht omdat hij het hoofd van koning Louis Philippe als een peer had getekend. Honderdnegentig jaar “beschaving” later. Parijs vrijdag 16 oktober 2020: leraar Samuel Paty toont een Mohammed-cartoon uit Charlie Hebdo aan zijn leerlingen, en wordt voor deze blasfemie midden op straat door uitschot uit Tsjetsjenië gekeeld en onthoofd.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘We verheerlijken de idealen van de Franse Revolutie, maar gunnen nog steeds vrijheid aan de vijanden van de vrijheid’

 1. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg weten maar weinigen dat de Franse Revolutie, waar de idealen; ‘Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’, een soort burgeroorlog had veroorzaakt waarbij vele tienduizenden Fransen werden vermoord of terechtgesteld! En daar kwam het maar al te vaak voor dat mensen werden onthoofd door middel van messen, bijlen, zwaarden of de guillotine!

  Like

 2. Marijke zegt:

  Ik hoorde net op de radio dat Dekker gezegd heeft dat we de vrijheid van meningsuiting niet HOEVEN te ondersteunen met cartoons…. we kunnen ook andere manieren bedenken. En hier moeten we nu de oorlog mee winnen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Videogame Cyberpunk heeft een chocking Franse versie over Parijs….

  Wordt vaak weer verwijdert

  Like

 4. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/10/24/french-teachers-receive-death-threats-explicitly-referencing-beheading-samuel-paty/

  Franse leraren ontvangen doodsbedreigingen die expliciet verwijzen naar de onthoofding van Samuel Paty

  Leraren op verschillende scholen in Frankrijk zijn met de dood bedreigd en hebben verklaard dat ze, net als Samuel Paty, zullen worden vermoord, tenzij ze contant betalen.

  Slechts enkele dagen nadat een 18-jarige Tsjetsjeense vluchteling Abdullah Anzorov geschiedenis- en aardrijkskundeleraar Samuel Paty onthoofdde omdat hij zijn klas de Mohammed-cartoons had getoond die door het tijdschrift Charlie Hebdo waren gepubliceerd, ontvingen verschillende scholen in Frankrijk doodsbedreigingen via e-mail, verwijzend naar de moord

  In de e-mails stond dat, tenzij de scholen 100 bitcoin betalen (£ 987.033 / $ 1.286.797), de leraren zouden worden vermoord, aldus de aanklager van de Republiek Vannes (Morbihan), meldt François Touron, Ouest France.

  Like

 5. Bob zegt:

  De ene na de andere loze kreet
  je suis une vache.

  Like

 6. Bas zegt:

  Na de herpublicatie van Muhamad-karikaturen en de verklaring van president #Macron tegen het islamisme, vinden er in de moslimwereld protesten en boycot tegen #Frankrijk plaats.

  Het risico op terroristische aanslagen blijft zeer hoog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s