Brief van een boze (en verdrietige) huisarts

(Door: Jan B. Hommel)

Ik hoef niet alles zelf te schrijven en te zeggen. Ik heb de wijsheid niet in pacht.  Soms is het veel beter om anderen aan het woord te laten. En dan goed te luisteren. Deze week verscheen er al een blog van een goede vriend die huisarts is. Hier volgt een tweede blog van een vriendin die al erg lang huisarts is. Het geeft een ontstellende en dramatische inkijk wat de coronamaatregelen met de huisartsenzorg hebben gedaan. En nog steeds doen. En opnieuw gaan doen:

Omdat ik de afgelopen tien maanden steeds meer discrepantie ervaar tussen hetgeen ikzelf als huisarts waarneem en hetgeen ik in de media lees, heb ik dit opgeschreven.

Vanaf begin dit jaar kwamen de berichten over het nieuwe coronavirus. Nieuw, want coronavirussen zijn er al erg lang. Zij behoren tot de ‘verkoudheidsvirussen’. Vanaf februari leek het virus vanuit Wuhan door reizigers met het vliegtuig richting Europa te komen. In die maand deden we nog normaal spreekuur. Veel mensen hadden luchtwegklachten. Ik stelde in februari relatief veel bovenste luchtweginfecties vast, met een normaal beloop. Voor wat betreft het coronavirus werden we op de hoogte gehouden door het RIVM, maar ook door het NHG (Nederlands Huisartsengenootschap), de GGD, de plaatselijke huisartsenorganisatie en het grote ziekenhuis uit onze regio.

Lees verder>>>
(h/t “Frans Brassens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Brief van een boze (en verdrietige) huisarts

 1. saddy zegt:

  “We hebben het als huisartsen heel rustig gehad vanaf half maart”

  Idem voor de ziekenhuizen, op een paar uitzonderingen na.

  Like

 2. Julia zegt:

  De politiek negeren de ideeën van huisartsen en negeren vooral de onderzoeken door hoog gekwalificeerde medici, psychologen en wetenschappers https://www.ninefornews.nl/medici-tegen-mondkapjes-en-andere-coronamaatregelen/ De vraag is dan duidelijk waar gaat het nu over over een virus of over de doelstellingen die zijn vastgelegd in de agenda 21/30 NWO? Ik vermoed echt toch wel het laatste.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ik ga zelden naar de huisarts, en de griepprik stoppen ze maar in hun eigen reet.
  Al eerder gaf ik hier het verschil aan tussen artsen die medicijnen hebben gestudeerd, of geneeskunde.
  Wat het verschil is?
  Van derden vernam ik dat artsen van mijn huisartsenpost veel koekelen!
  Een huisarts is echter ook maar een mens, alleen God weet alles.
  Een interessant stukje:https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/corona-kwestie/een-keizer-zonder-kleren/
  Alles is te leren, mits niet hoger dan je eigen plafond.

  Like

  • Republikein zegt:

   https://i0.wp.com/www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Event-201-Bill-Gates-pandemic-corona.jpg?resize=715%2C1024&ssl=1
   Event 201, ruim 1 maand VOORDAT DE PANDEMIE wordt uitgeroepen zitten hotemetoten te vergaderen over een… wereldwijde pandemie.. Toeval natuurlijk.. Laten de 3 hoofdrolspelers van dit rollenspel, nou gewoon ook de hoofdrolspelers zijn, die tijdens deze chaos hun ding roepen. Dhr. Schwab van het World Economic Forum heeft het inmiddels al over ‘De Grote Reset’…! Het motief wordt gewoon open-en-bloot verteld.. IN YOUR FACE

   Dit is wat er speelt
   Er is geknoeid met het kaartendek; het spel is doorgestoken kaart. Welkom bij de ‘Deep Medical State’. Zoals bij elke ondergrondse operatie heeft maar een klein aantal elitaire professionals weet van de fundamentele oplichterij. De rest is blind, soms zelfs met instemming. Echter in dit idiote ‘covid landschap’ gaan de deuren open en worden geesten wakker. De hypnotische mist lost op en de waarheid komt aan het licht. Artsen, wetenschappers, journalisten en het publiek zijn bezig de Grote Oplichterij te ontdekken en wijzen ‘m af.

   Like

 4. Hovawart zegt:

  Meer, Meer, Meer van deze belevingen, de transparantie moet namelijk gezocht worden in de samenleving, meer berichten en ervaringen van zorgverleners, huisartsen en verpleegkundigen.
  De onwaarheid over deze aangeprate waanzin heeft zo’n enorme schade aangericht in de maatschappij dat er sprake is van ernstige misdaden tegen de menselijkheid, dit beleid en de aanpak redenen genoeg zijn om de ophitsers en farmaceutische bedrijven te dagen voor een mensenrechtentribunaal.
  We worden constant besodemieterd door politieke leiders die enkel uit zijn op het zaaien van angst, om de (EU)doelstellingen te kunnen behalen, en daarbij het leven te beroven van elke waarde…….
  (het wachten is op de maatregel die stelt dat er ‘preventief geruimd’ zal gaan worden, voordat het volk dit zelf gaat toepassen op de volksvertegenwoordiging.)

  Like

 5. Doornroosje zegt:

  De brief benaderd mijn denkbeelden. Er is iets goed mis. Maar wat. Dit weet ik wel, de regering heeft er een flinke puinhoop van gemaakt.
  Of moeten mensen bang gemaakt worden omdat ze dan beter te sturen zijn.

  Like

 6. vangie1206j zegt:

  Zand dit verhaal naar de VVD naar de regering Rutte.
  Naar het nieuws, kranten, sociale media en wat ik nog vergeten ben.
  Probeer het volk te bereiken en uitleggen wat voor vies spelletje Rutte en zijn club speelt.
  Dat door hun beleid 10.000 mensen hun baan hebben verloren de hele economie ingestort.
  En nu wordt er door leugenaar Rutte en zijn club gesproken over een totale LOCKDOWN.
  Nederland is NOG niet kapot genoeg.
  De instroom van dat verschrikkelijke moslim volk mag niet gestopt worden want anders wordt BRUSSEL BOOS.
  Dat het Nederlandse volk begint te creperen zal.Rutte een

  Like

  • Laura van der Storm zegt:

   Ik begrijp het niet zo goed. Als deze artsen het zo goed weten (en ik ga met ze mee), waarom zoeken ze dan de echte media niet op??? EJBron is een prima site, maar wel heel beperkt. Het moet dan toch ook anders kunnen, of mis ik wat??

   Geliked door 1 persoon

 7. vangie1206j zegt:

  Vervolg:
  Zal Rutte een rotzorg wezen.
  Dit figuur heeft geen hart en empathie naar het Nederlandse volk.
  Alleen moslims en Brussel zijn voor deze verschrikking belangrijk.
  Wat heeft Rutte het Nederlandse volk aangedaan.
  Hij heeft een grote gedeelte van ONS geld in beslag genomen in de vorm van allerhande BELASTINGEN.
  Hij heeft ons onze veiligheid afgenomen door onbeperkte instroom van moslim moordenaars (slachters)
  Zwarte Afrikaanse rovers verkrachters en ook moordenaars.
  En nu wil Hij het laatste wat wij nog over hebben onze vrijheid ook nog afnemen in de vorm van LOCKDOWN en andere terreur maatregelen.

  En volgend jaar in maart gaat het volk weer op deze meneer stemmen voor nog eens 4 jaar nieuw staats terreur.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Interessant artikel dat ik aandachtig heb gelezen, interessant omdat covid of corona ons allemaal raakt en ik geen arts ben en me dus breed wil informeren.
  Aandachtig ook omdat ik de valkuil erin onderken, een aantal mensen dat al sterk tegen de genomen maatregelen was zal na een paar zinnen misschien denken;
  “Zie je wel, altijd al gedacht dat het niet waar was”.
  Na het lezen van het artikel heb ik even verder gekeken op de site en wat blijkt, een week geleden stond er een soortgelijke brief van een andere arts met dezelfde mening en daar stond een opmerkelijke alinea in.
  Citaat;
  ” Nee, wij zijn geen complotdenkers, geen tokkies, geen rechts of links extremisten die de democratie omver willen werpen, geen white supremacists, geen door God en alleman verlaten viruswaanzinnigen en zeker geen Trump aanhangers. Dat zijn we dus niet. Nu niet en nooit niet. Allemaal mensen van bedenkelijk pluimage waar we onmiddellijk mee vergeleken worden door onze eigen beroepsgroep, die ons zonder steekhoudende argumenten overschreeuwen en ons op inquisitoire wijze als ketter wegzetten. Dus zijn er maar enkelen, zoals jullie, zo dapper om zich hier openlijk in uit te spreken. Velen, waaronder ik, houden hun mening voor zich, behalve in de spreekkamer. We willen slechts kritische dokters blijven, die hun patiënten op de best mogelijke manier willen benaderen en behandelen en daarbij telkens ons beleid inventariseren, herbeoordelen, toetsen aan de laatste wetenschappelijke gegevens en evalueren. Wij zijn niet bang om in goed overleg met onze patiënten toe te geven dat een ingeslagen weg door nieuwe voortschrijdende inzichten wellicht niet het juiste is. We kijken naar de levensverwachting en kwaliteit van leven en houden rekening met de wensen van onze patiënt. Blijkbaar zijn er een hoop beleidsmakers die dat tegenwoordig niet meer kunnen.”

  Daarmee geeft de schrijver/ster zelf al toe dat ze binnen hun eigen beroepsgroep worden gezien als dissidenten met een sterk afwijkende mening.
  Los van of dat nou wel of niet terecht is geeft het wel te denken.

  We maken momenteel een bijzondere periode mee waarbij wereldwijd vergaande en diep rakende maatregelen worden genomen door politici die zich laten leiden door medici.
  Bijzonder omdat dit bij mijn weten nog nooit in de geschiedenis is voorgekomen, vergelijkingsmaterie is er dus ook niet en of het goed of juist fout is kun je pas na afloop vaststellen.

  Like

 9. Bob zegt:

  Van een socioloog op een hoge school hoorde
  ik dat bijna alles wat gebeurt van tevoren
  gepland wordt.
  De maatregelen die er voor het covid virus
  werden en worden genomen zijn vaak sterk
  tegen strijdig. Het virus heeft daarom naar
  mijn mening een ander doel. Het is het
  virus van de angst. Bij angst kunnen veel
  mensen niet meer redelijk denken en worden
  ze in de roes van de angst meegesleurd.

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Die huisarts benoemt wel heel correct alle misstanden rond de Corona maar snapt een ding totaal niet. Ze beweert dat als Rutte zou beseffen waar hij mee bezig is, hij anders zou gaan denken. Maar wie Rutte kent, weet dat deze een enorme leugenaar is en sympathie koestert voor The New World Order. Hij gebruikt het (aan het verkoudheidsvirus gelieerde) Coronavirus om ons steeds verder te onderdrukken. Ook dat begrijpt die sullige huisarts niet, want ze gelooft niet in complottheorieën of in een kwade opzet van de politici. Alweer zo’n geval van een afgestudeerde die niet echt weet wat recht en krom is.

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Wat mij ook opviel aan het artikel was de vermelding dat Marion Koopmans en Ab Osterhaus geen artsen waren, zelfs geen virologen, maar twee DIERENARTSEN ! En daar laat Rutte zijn oren naar hangen. Wij worden door Rutte niet meer als mens gezien, maar als een beest. Geef ze maar een anti Corona spuit, dan gaan ze naar verloop van tijd vanzelf wel dood….

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Helaas dat is niet correct, Ab Osterhaus is in 1974 cum laude afgestudeerd als dierenarts en heeft vier jaar later een proefschrift geleverd waarop hij is gepromoveerd.
   In 1993 is hij als hoogleraar virologie geïnstalleerd aan de Erasmus Universiteit en was ook hoofd van de afdeling virologie van het Erasmus MC.
   Dat iemand twee verschillende studies afrond komt wel vaker voor.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s