Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

(Door: “9ForNews”)

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand – de media spreken van een ‘complottijdschrift’ – verkrijgbaar bij de AKO en Bruna. Het gaat om een initiatief van oud-NRC-correspondent en emeritus hoogleraar Karel van Wolferen. “Gezond Verstand is een blad voor iedereen die objectief en waarheidsgetrouw geïnformeerd wil worden over wat er gebeurt in de wereld.”

Gezond Verstand stelt de dodelijkheid van het coronavirus gelijk aan die van griep en noemt de stijging van het aantal besmettingen vooral het gevolg van veel testen.

GroenLinks en D66 vinden dat het tijdschrift niet thuishoort in de Nederlandse winkels. Zo schreef Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) op Twitter: “Eerst complottheorieën ongevraagd in je brievenbus. En nu ook te koop bij sommige boekwinkels. Het verspreiden van desinformatie verpakt onder de noemer ‘gezond verstand’ heeft niets met journalistiek te maken. Verkopen jullie dit straks bij de fictieafdeling Bruna en AKO?”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, demoniseren, establishment, GroenLinks, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

 1. Konkie zegt:

  Ze worden steeds banger en reageren dus met de meest idioten uitspraken. Maar ja je verwacht niets anders van D66 en GroenLinks.

  Geliked door 3 people

  • R Thomasson zegt:

   @Konkie. Natuurlijk worden ze steeds banger. Deze twee partijen reageren ALTIJD met de meest idiote uitspraken. Zeker D66 die vaker laat haar valse onbetrouwbare gezicht zien. Zo’n types als Kees Verhoeven kan een kampioenschap domme praatjes winnen. Wie neemt hem serieus? Van Groen Links hoeft men helemaal niets te verwachten. Het is nog steeds een verkapte Marxistische communistische partij die zich i.p.v. rood in groen had geverfd: een dubieuze keuze: met kan kiezen tussen de groen van het milieu (waar ze geen donder om geven) en de groen van de islam, die wat dichter bij hen staat.

   Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Maar ondertussen…
  https://opiniez.com/2020/10/25/macabere-manipulatietechnieken-in-de-trump-verslaggeving-van-de-nos/uri4u/

  Macabere manipulatietechnieken in de Trump-verslaggeving van de NOS
  “Links is goed, rechts is slecht”

  Vorige week schreef Uri van As over de hysterische haatoorlog tegen president Trump, gevoerd via media en sociale media, waarmee het publieke en politieke debat wordt verlamd en vergiftigd. Zijn er nog Amerikanen die na vijf jaar virulente verslaggeving achter de president staan? Haken Trump-kiezers af? Lopen ze over naar Biden? Of weet de felst bestreden president uit de recente geschiedenis zijn kiezers vast te houden en nieuwe voor zich te winnen? Uri van As over de doordachte manipulatietechnieken van de NOS.

  Lucas en Eelco gaan op pad met een NOS-propagandaplan. Trump-kiezers schilder je af als domme, bange mensen. Bezitten ze geld dan zet je ze neer als omhooggevallen plebs. Rijke proleten die met hun egoïstische gedrag slachtoffers maken die je “op elke straathoek kunt ruiken”. Film zoveel mogelijk klagende mensen. En geef Trump en zijn aanhangers de schuld van dit leed. Ook al is hun misère te wijten aan het wanbeleid van Democraten. Je blijft herhalen dat al het slechte van rechts komt en het goede van links. Zo werkt het draaiboek van een NOS VS-correspondent.

  De waarheid bewust geweld aandoen vormt in Hilversum geen bezwaar. Het is tenslotte voor de goede zaak. Met knip- en plakwerk de werkelijkheid verdraaien is er een vereiste vaardigheid. En al zijn de leugens elders allang ontmaskerd, jouw trouwe kijkers weten dat niet. Zij slikken de giftige brei voor zoete koek.

  Geliked door 4 people

 3. Jan zegt:

  Ieder bedrijf heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid
  — Kees Verhoeven (@KeesVee) October 25, 2020

  En het politieke bedrijf meent dat hij dagelijks nepnieuws kan verspreiden, zowel over Trump, Wilders, de besmettelijkheid van het virus, over het klimaat (global warming bestaat neit), het ozongat (dat niet door mensen is veroorzaakt), afname bestand ijsberen (leugen), toename orkanen (leugen) enz enz. Kortom, de lijst is eindeloos lang.

  Overigens, iedere socialistische partij is gebaseerd op de leugen dat de maatschappij opgebouwd voor de socialistische ideologie er beter op wordt, terwijl het verleden laat zien dat weg weg leidt naar De Killing Fields, De Gulag Archipel, Auschwitz, Noord-Korea, Cuba, Venezuela enz enz.
  Maar de leugenaars blijven maar volhouden dat Marx’ Das Kapital’ een wetenschappelijk werk is en de PvdA dat de Wiarda Beckmanstichting een wetenschappelijk instituut is.

  Linksvolk bestaat uit machtwellustige gekken die dagelijks leugens in het parlement verkondigen

  Geliked door 6 people

 4. Heniusz zegt:

  Quote: Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’. Ernstig is het pass dat zichzelf “democraat” noemende nitwits als deze Verhoeven afwijkende meningen gaan censureren. Waar staat die D dan voor? Deugpolitie!!

  Geliked door 5 people

 5. Hovawart zegt:

  Dat Dom66 zich niet in de polemiek durft te mengen maar gelijk voor een verbod gaat zegt alles over het politieke onvermogen om een openlijke discussie aan te gaan op feiten……politiek is heersen in hun optiek.

  Geliked door 2 people

 6. Je kunt je natuurlijk ook af vragen waar het gezonde verstand bij D66 te zoeken zou moeten zijn.
  Zelfs de WHO heeft nou toegegeven dat de hele corona shit sterk overtrokken is en lockdowns niks toe te voegen hebben.
  Die hebben hun wijsheid dan weer van John P.A. Ioannidis van Stanford University die toch gerust gezien kan worden als de beste onderzoeker ter wereld in dit soort materie en dan weten een paar dwaallichten van de zeer intelligente D66 club te melden dat hetgeen er geschreven wordt de hoogleraar Karel van Wolferen onzin verkocht word.
  Nou ja dan zullen we het verder maar niet meer hebben over idioterie die van de D66 hogeschool komt.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Henk der Niederlánder.
   U noemt me daar ook wel een échte deskundige natuurlijk, t.w. John P.A Ioannidis van de Stanford University, zeker niet de één of andere koekenbakker.
   Maar pas op, “wij” hebben ene Japionias van Dissel van het onvolprezen RIVM, die onze “regering” van zéér goede adviezen voorziet, en wel zódanig goed, dat ze zwalkend de pandemie proberen aan te pakken. Niemand weet waar hij/zij zich aan te houden heeft (niet dat ik mij er iets van zal aantrekken) maar ’t is toch een kleuterachtige vertoning als je zo af en toe die twee Haagse clowns op tv ziet verschijnen, met wéér “nieuwe” maatregelen ?
   Een komisch tv-programma.

   Geliked door 1 persoon

 7. karton zegt:

  Je zou toch denken : “Waarom maakt een kleuter als Keesje V. zich zó druk om een blad ?”
  De angst moet dan toch wel héél groot zijn in zijn klasje. Een mannetje als Keesje noemt zich “politicus”, in feite is het kereltje niet goed bij z’n hoofd als hij denkt dat héél Nederland kan veranderen, tégen zijn zin, door een blaadje !!
  Wát een ongelooflijk zielig gepruts van een volkomen nietsnut als Keesje V.
  Manneke manneke toch , maak je maar eens druk om die fraaie vriendinnetjes van je, je kent ze toch wel : Sigrid Quag van het ministerie van “terror-love” en Kaatje Ollonkreng van het ministerie van “vreemde zaken”.

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Zag pas een foto van die madame Ollonkreng met haar “partner” .
   Mijn hele koffiepauze zitten studeren of dat ik in die twee krengen ook maar IETS vrouwelijks kon ontdekken .
   Het is me niet gelukt !

   Geliked door 2 people

 8. Blaffertje zegt:

  Dit geeft aan dat wij, kritische denkers, op het goede spoor zitten met ons vermoeden dat de hele coronacrisis en politiek spel is een niets en dan ook helemaal niets meer dat virus te doen heeft behalve ons bang maken voor een griep.

  Laat Karel van Wolveren van drukkerij de blauwe tijger vooral doorgaan, letterlijk en figuurlijk met gezond verstand.
  👍🏻👍🏻👍🏻

  Geliked door 1 persoon

 9. Harry zegt:

  Als nou die boeven van motorclub Caloh Wagoh verboden worden omdat ze schadelijk zijn voor de maatschappij , waarom mag een door en door verrotte politieke club dan wel blijven bestaan , terwijl die D66 bende dagelijks grote schade aan onze samenleving aanricht , door ons met steeds meer en meer zwart , islamitisch en zwart-islamitisch geteisem op te zadelen !

  VERBIEDEN DIE CLUB VAN DRUGSSNUIVERS !
  Daar kun je toch geen 15 miljoen mensen aan bloot stellen ?

  Geliked door 2 people

 10. Bob zegt:

  Als ik iets hoor of lees maak ik zelf wel uit
  wat ervan denk. De anti democratische
  gedachte goed D66 en GL vind ik walgelijk.
  Ze willen hun wil samen met de correcte
  partijen opleggen.

  Like

 11. Harrie Vaes zegt:

  Ach…….zalig zijn de onnozele van geest.

  Like

 12. Julia zegt:

  Dus de duivels66 hebben voorkeur voor ondergronds verzet we zitten toch al een een psychologische oorlog WOIII. Gewoon drukken die handel en onderhands verspreiden. Dag dictatoren duivels 66 de club van volksverraad nummer 1 op de hit lijst. Nu is de tijd gekomen om die Duivels66 een koekje van eigen deeg te geven.

  Geliked door 1 persoon

 13. Knalkopje1 zegt:

  Wat mij opvalt is dat D55 en GL een ding zeker gemeen hebben: groen is de kleur waarin ze zich hullen. Ze kunnen net zo goed fuseren. Een echte democraat verwerpt censuur, dus is D66 nu de Dictatoren66.

  Like

 14. karton zegt:

  Ik bekeek de foto boven ’t artikel eens even goed en moest onwillekeurig denken aan het tv-programma “Showroom” (wie kent het niet ?).
  Dan doet Keesje V. mij sterk denken aan een Drentse heidebewoner met alléén 20 konijnen als gezelschap/metgezellen.
  Men zegt wel eens : “Waar een mens mee omgaat daar gaat hij op lijken”.

  Like

 15. saddy zegt:

  Dit soort reacties zegt meer over de schreeuwer dan over het onderwerp.
  Maar hoe noem je dan het gegeven dat alle kranten en tv-programma’s afgesproken hebben op 1 lijn tav corona te gaan zitten en naar behoefte vals nieuws te verspreiden?
  Het lijkt wel een natuurwet te worden: links beschuldigt altijd de ander van de misdaad die ze zelf plegen.

  Geliked door 1 persoon

 16. saddy zegt:

  Hugo en zijn stoottroepen zijn hard aan het werk met internet en media om vanaf gisteren te verbieden om iets objectiefs over vaccins te schrijven.

  Journalisme was eens. Hail the copy-writers.

  Vandaar de commotie over het zgn complotblad door een uitgever met ruggengraat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s