Amy Coney Barrett is rechter aan het hoogste Amerikaanse gerechtshof: Senaat bevestigt kandidate van Trump

(Vertaling: E.J. Bron)

Ruim een week voor de presidentsverkiezingen heeft de Amerikaanse Senaat gisteren de conservatieve juriste Amey Coney Barrett als nieuwe rechter van het constitutioneel hof bevestigd. “Dit is een belangrijke dag voor Amerika”, zei president Donald Trump, die de 48-jarige in september als opvolgster van de linkse rechter Ruth Bader Ginsburg voor het constitutioneel gerechtshof had genomineerd. Met de benoeming van zijn kandidate behaalt de president in de eindspurt van de verkiezingscampagne een belangrijk succes.

52 van de 100 Senatoren stemden maandagavond in de laatste stemming voor Barrett. Toen het resultaat van de stemming werd verkondigd, brak er in de Senaat applaus van de Republikeinen los.

De Republikeinen vormen in de Senaat met 53 Senatoren de meerderheid. Daarom gold een benoeming van Barrett als bijna zeker. Slechts één Republikeinse Senator ging aan de kant van de oppositionele Democraten staan, die unaniem tegen Barrett stemden. Die neemt nu nog voor de presidentsverkiezingen op 3 november zitting in het constitutioneel gerechtshof.

Trump sprak van een “belangrijke dag” voor de VS

Trump ontving Barrett na de stemming in de Senaat voor een beëdigingceremonie op het gazon van het Witte Huis. De president sprak van een “belangrijke dag” voor de VS evenals voor de grondwet en de rechtsstaat van het land.

Barrett, die een eed aflegde op de grondwet, beloofde zich als rechter van het constitutioneel gerechtshof niet door haar persoonlijke overtuigingen te laten leiden. Ze zou haar werk aan het hoogste gerechtshof “onafhankelijk van politieke kampen en mijn eigen voorkeuren” gaan doen. Vandaag werd ze door een zwarte rechter ingezworen aan het constitutioneel gerechtshof.

Met de benoeming van de 48-jarige kan Trump in de eindspurt van de verkiezingsstrijd scoren bij conservatieve kiezers, voor wie conservatieve rechters aan het constitutioneel gerechtshof heel belangrijk zijn. De conservatieve meerderheid aan het machtige Supreme Court wordt door de benoeming van Barrett naar zes tegen drie uitgebreid – en jarenlang of zelfs tientallen jaren lang gegarandeerd. Rechters van het Supreme Court worden in Amerika voor hun leven benoemd.

Democraten proberen met de benoeming van Barrett kiezers te mobiliseren

Trump had Barrett in september na de dood van de linkse rechter Ginsburg voor het Supreme Court genomineerd. Dat zorgde bij de oppositionele Democraten voor boosheid en verontwaardiging: ze riepen de president tevergeefs op de zetel zo kort voor de verkiezingen niet nieuw te bezetten. DE oppositiepartij argumenteerde dat de verkiezingsoverwinnaar het recht zou moeten krijgen om een nieuwe rechter te nomineren.

De Democraten waren echter met het oog op de conservatieve meerderheid in de Senaat uiteindelijk machteloos. Daarom proberen ze voor de presidentsverkiezingen en de verkiezingen voor het Congres met de benoeming van Barrett kiezers te mobiliseren. Ze waarschuwen dat het conservatief gedomineerde Supreme Court de gezondheidshervorming van Trump´s voorganger Barack Obama ongedaan zou kunnen maken, die aan 20 miljoen mensen toegang tot een ziektekostenverzekering had gegeven. Ook zou volgens hen het recht op abortus in gevaar zijn.

Derde conservatieve bezetting van het Supreme Court

De gelovige katholieke Barrett geniet veel aanzien in conservatieve en katholieke kringen. Bij de hoorzittingen in de justitiële commissie twee weken geleden had ze het afgewezen om een standpunt in te nemen over omstreden onderwerpen zoals het gezondheidsstelsel, het recht op abortus en het homohuwelijk. Ook weigerde ze toe te zeggen dat zij zichzelf partijdig zou verklaren mocht Trump bij een verkiezingsnederlaag het hoogste gerechtshof opzoeken.

Voor Barrett´s benoeming had Trump sinds zijn ambtsaanvaarding al twee conservatieve juristen tot rechters aan het Supreme Court benoemd: Neil Gorsuch in 2017 en Brett Kavanaugh in 2018. Omdat het Supreme Court bij belangrijke onenigheden vaak het laatste woord heeft, is de politieke oriëntering van het gerechtshof van beslissende betekenis.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in conservatieven, Donald Trump, Justitie, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Amy Coney Barrett is rechter aan het hoogste Amerikaanse gerechtshof: Senaat bevestigt kandidate van Trump

 1. In deze video, Hunter Biden gerbruikt drugs en begint aan seksuele activiteiten met prostituees en met de dochter van Barack Obama….https://twitter.com/stoneythebarber/status/1320325511214673920?s=20

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De Democraten hebben natuurlijk tonnen boter op hun hoofd want Barack Obama deed in 2016 ondanks protesten precies hetzelfde !

  Like

 3. Bas zegt:

  Ondertussen

  De Crow Nation Indian Tribe onderschrijft PRESIDENT TRUMP.

  Hij zegt dat ALLE stammen profiteren van DEZE President

  Like

 4. Jan zegt:

  Hoge Gerechtshof: Wij hebben niets te maken met Trump’s kritiek op de verkiezingsuitslag

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/breaking-supreme-court-dismisses-president-trump-attorney-lin-woods-final-election-challenge-without-comment/

  Like

 5. Jan zegt:

  Veteraan die de versnipperde stembiljetten in een afvalcontainer vond nu bedreigd. Gearresteerd omdat hij bewijs verzamelde op privé-terrein.

  Mark Brnovich
  @GeneralBrnovich
  Attorney General of Arizona CactusHusband CactusFather
  Fighting for Justice CactusCommitted to Upholding the Rule of Law

  upholding te rule of law, om je te bescheuren


  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/breaking-exclusive-retired-purple-heart-veteran-arizona-dove-dumpster-found-shredded-ballots-now-wanted-man/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s