Horeca nog langer dicht

Gedeeltelijke lockdown tot in december

DEN HAAG – Restaurants en kroegen moet nog langer dicht. De gedeeltelijke lockdown gaat nog ’tot in december’ duren. Dat hebben premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) bekendgemaakt tijdens een persmoment.

Twee weken geleden kondigde het kabinet een ’gedeeltelijke lockdown’ aan voor vier weken. Dinsdag zou het ’evaluatiemoment’ zijn. De Jonge heeft laten weten dat nu al duidelijk is dat de maatregelen moeten worden verlengd. Dat is volgens de minister nodig omdat het nog wel even gaat duren voor de besmettingsgraad laag genoeg is.

Voor extra maatregelen is het volgens Rutte nu nog te vroeg. „We weten dat het effect pas na een week of twee zichtbaar is. We weten het nu nog niet precies. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken en nu al harder op de rem te trappen”, legt Rutte uit. „De cijfers blijven hoog en moeten naar beneden.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Horeca nog langer dicht

 1. Monalisa zegt:

  Nou met de kerst vakantie dat is twee weken is Nederland voor 80% thuis dus die lock-down kan dan mooi uitgevoerd worden, maar sluit meteen even de grenzen voor in en uitgaand verkeer, en doe Schiphol ook meteen twee weken op slot.

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Een waarschuwing aan Rutte en de Jonge is misschien wel op z’n plaats, mochten de politici over enige tijd na het beperken van de Carolamaatregelen het plan opvatten om ergens een vorkje te gaan prikken, kijk dan niet gek op wanneer uw gerechtjes opeens een bittere en zelfs wrange nasmaak hebben gekregen,……. dat u terstond zure oprispingen krijgt en een gevoel van algehele malaise overkomt,………het ligt niet aan uw genuttigde maaltijd, het zijn slechts de symptomen van uw gevoerde beleid..

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  De twee kwajongens Mark en Hugo zijn verwikkeld in een serieus spelletje Monopoly over Nederland, ze verspelen al ons speelgeld en raken steeds meer winkelstraten en bedrijven kwijt, en komen nooit meer langs start om opnieuw te mogen beginnen,………

  Like

 4. Yvonne zegt:

  Bedankt dat jullie de horeca om zeep helpen, rot zakken
  Die mensen werken voor hun brood, dat hun wordt ontnomen

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Alleen de cafetaria’s zijn nog gewoon open. Naast mijn deur (Tilburg) zijn er twee naast elkaar. De Chinees op het hoekje (werd in Rotterdam wereldkampioen Chinese gerechten) laat zijn maaltijden afhalen. De andere Chinees naast mijn deur durft vele klanten ineens binnen te laten terwijl anderen voor de deur wachten tot ze aan de beurt zijn voor hun bestelling. Je moest eens weten hoe druk het daar is naast onze deur. Je hoort wel eens van klanten zeggen; in deze straat zie je toch nooit de politie. Bel ze maar op. ze komen toch niet. Dat merkten wij aan onze invalidenparkeerplaats. Overtreders die er met hun auto er op stonden weigeren in eerste instantie weg te gaan. Als we dan de politie belden (een overtreding van €400,- notabene, krijgen overtreders eerst een telefonische WAARSCHUWING om hun auto weg te zetten. Beslist GEEN boete, want zoals gezegd; de politie komt toch niet ! Zou je dit kunstje in de binnenstad van Tilburg flikken, dan heb je al een bekeuring aan je broek hangen nog voor dat je met je ogen kunt knipperen. En zo zit vandaag de dag onze rare wereld in elkaar !

   Like

 5. Yvonne zegt:

  Wanneer worden er grote standbeelden van deze 2 gemaakt net zoals in Noord Korea waar ze hun leider aanbidden het zijn 2 gigantische narcisten
  De vlammen slaan mijn oren uit van woede waarom blijven we het pikken ?

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Wie deze 2 idioten serieus neemt moet eens zijn schedel laten licht.

   Hier wordt toneel opgevoerd

   Like

   • karton zegt:

    Een nieuw tragisch-komisch duo : mr.drs.W.Konijn en prof.dr.Bloemschoen-de Jonge.
    ’t Is dat een nieuwe aanschaffen kosten mét zich brengt , anders zou ik m’n pantoffel door de tv willen smijten, om dát te voorkomen kijk ik niet meer naar die soap !
    Rijp voor een tehuis voor zwaar geestelijk gehandicapten, die twee dwazen !

    Like

 6. ronjaspers zegt:

  Beetje bij beetje wordt de strop rond onze nek steeds strakker aangetrokken,totdat het licht uit onze ogen en ziel verdwijnt.

  Like

 7. saddy zegt:

  Ze wachten op de maatregelen in Duitsland, daar zijn ze ook druk bezig om christelijke en westerse feestdagen af te schaffen met de corona-hoax als reden.
  Was er op 16 november een islamitische feestdag geweest dan waren de RIVM-cijfers wel zo verzonnen dat deze wel mogelijk was geweest.
  En wat is “besmettingsgraad” nu weer?Je hebt corona-dashboard met cijfers met hele grote onzekerheidsmarges, maar geen besmettingsgraad.

  Like

 8. Julia zegt:

  Samen met een grote deels laf onderdanig volk is onze democratie vermoord en zal de dictatuur hoogtij vieren. Dat is wat WIJ SAMEN hebben bereikt. De zorg is miserabel en kapot bezuinigd en er is na de eerste golf geen flikker gedaan om ziekenhuizen te ontlasten door drastische maatregelen te treffen zoals bijvoorbeeld corona patiënten die ziekenhuisbedden bezetten (uitgezonderd degenen die op de IC liggen) over te plaatsen naar noodhospitalen met hulp van artsen en verpleegkundigen uit ons leger zodat de reguliere zorg niet in gevaar had hoeven worden gebracht. Overal is gefaald door die dictators Rutte en De Jonge en uiteraard de achterban van veel zogenoemd specialisten en virologen, het testbeleid, veel ongecontroleerde toeristen uit vele landen zonder meer toelaten, isolatie van ouderen en afgebakend onderwijs voor de jeugd, slechte en te weinig handhaving en nu weer te weinig griepvaccins. De blunders stapelen zich op. Door het falen van deze twee dictators moet het hele land op slot, worden MKB, horeca en heel veel sectoren de nek omgedraaid, duizenden banen verloren en zullen wij jarenlang in een enorme crisis belanden. In ieder geval zijn ze van de discussie Zwarte Piet verlost dus kinderfeest voor goed van de baan, geen Sint Maarten dus ook van de baan en zal Kerst sober worden gevierd om de Moslims te behagen weer een probleem minder en opgelost door het volk thuis te zetten.

  Like

 9. Bob zegt:

  De profeten weten dat het in december
  voorbij is. Eerder werd geprofeteerd dat
  bij warm weer het weer normaal zou zijn.
  Van psychotische machts wellustelingen
  die profeteren kan echt van op aan.
  De messias weet het.

  Like

 10. Jos van Schie zegt:

  Het word tijd dat Rutte en co open kaart gaan spelen en hun ware bedoelingen uitspreken,want met volksgezondheid heeft dit helemaal niets te maken, maar wel de economie kapot maken en klaar te maken voor de grote reset volgens het World Economic Forum en de Eu ,want de banken moeten weer eens worden gered en dat moet het volk betalen,alle schulden worden kwijtgescholden en al onze eigendommen vervallen aan de staat en geen privébezit meer, waarom hebben ze anders zo’n haast met die spoedwet kortom u heeft niets meer te vertellen dit is de toekomst zoals Rutte en co en de rest van de regeringen in de andere landen die hetzelfde beleid voeren hem zien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s