Inbreng PVV Algemene Politieke Beschouwingen Eerste Kamer 2020

Marjolein Faber-van de Klashorst, de fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer.

Voorzitter,

terwijl Sinterklaas stiekem op een geheime locatie het land in moet sluipen, mogen wij wel Sinterklaas blijven spelen voor de rest van de wereld. Volgens Rutte is Nederland “in de kern een diep socialistisch land”. Met deze vileine kwalificatie geeft de nepliberaal Rutte zich zelf carte blanche om de verworpenen der Aarde eens stevig en inclusief aan zijn borst te drukken. En als een echte socialist laat hij ons zuurverdiende belastinggeld rijkelijk over de aardbol rollen. Gewetenloos tekende hij voor een pakket van € 1800 miljard voor zijn bazen in Brussel, waarvan € 100 miljard op het bordje van de Nederlandse belastingbetaler komt. Onverteerbaar! Eerst heeft Rutte ons land jarenlang kapot bezuinigd, om vervolgens sugar daddy te spelen voor landen als Spanje, Frankrijk en Italië. En tegen eerder gemaakte afspraken in lapt hij ons er ook nog bij met gezamenlijke Europese schulden, waar wij garant voor staan en die nooit, nooit worden terugbetaald
.

En zo kunnen Franse pensionado’s al vanaf 62 jaar heerlijk de hele dag jeu de boulen, terwijl ónze AOW´ers garant staan voor hún schuld. Terwijl onze zorgmedewerkers alleen nog maar kunnen dromen over hun bonus, genieten Franse en Italiaanse zorgmedewerkers van een salarisverhoging van € 2000,- waar ónze mensen in de zorg aan meebetalen. Ze hadden beter allemaal ambtenaren kunnen zijn, want dan hadden ze in ieder geval al een loonsverhoging (0,7%) en € 225,- in de pocket.

Voorzitter, als je op verjaardagsvisite gaat, neem je voor het feestvarken een cadeautje mee. Maar ja, op verjaardag gaan is er momenteel niet meer bij. Dan maar op campagne. Dan neemt Rutte ook een cadeautje mee, dat hij uiteindelijk niet hoeft te geven Maar ja, je moet ze iets voorhouden om naar uit te kijken. Daar voelen ze zich nu eenmaal prettiger bij. Daarom ook brood en spelen. Brood hebben we nog, dankzij onze boeren die door blijven ploegen en ploeteren. Maar buiten spelen mag niet meer.

Voorzitter, dan maar de joker inzetten: lastenverlichting. Nou, dat is al jaren een fopspeen. De inkomstenbelasting is altijd gerommel in de marge. En hou je een paar euro’s over, dan worden die snel weg gegraaid door lokale overheden. En vergeet niet de steeds maar oplopende huren, ziektekosten, energiekosten enz. Het is niet voor niets dat een derde van de huishoudens moeite heeft om rond te komen. Ruim 1,3 miljoen huishoudens worstelen met betalingsproblemen. Hier blijft het niet bij. Aangejaagd door de coronacrisis groeit dit aantal gestaag door. En de gepensioneerden, die dikwijls geen kant op kunnen, zijn helemaal de sigaar. Ze leveren al jaren in, terwijl er honderden miljarden in de pensioenpotten zitten. En zijn ze echt aan het einde van hun Latijn, dan mogen ze hun laatste dagen wegkwijnen in een verpleeghuis.

Voorzitter, nadat de Nederlandse belastingschroef is dolgedraaid, is de kans levensgroot dat er in de toekomst niet alleen blauwe brieven uit Apeldoorn op de deurmat ploffen, maar ook blauwe brieven uit Brussel. Rutte staat namelijk op het punt om ons nog verder uit te knijpen en het vetorecht inzake Europese belastingen te verkwanselen. Glad als deze regering is, worden schriftelijke vragen omtrent deze hete brij behendig ontweken.

Voorzitter, je vraagt je dan af “doet ie het wel of doet ie het niet?” Gaat de Minister-president door de pomp? Concreet: geeft de Minister-president dit vetorecht uit handen?
Graag een reactie.

Voorzitter, huishoudens hebben al tientallen jaren niet geprofiteerd van de economische groei.
Waarom kan er nooit eens een bedankje af? Kom eens met een echt concreet cadeau. Voor alle Nederlanders! Waar iedereen profijt van heeft! Dat is tenminste écht inclusief! Dus niet alleen een goedkoop applausje, maar denk eens aan een heuse btw-verlaging. Het werkt direct door in de portemonnee en is goed voor de binnenlandse consumptie. Ik zou zeggen “doe eens lief” en vergeet dat buitenland . Vergeet die smoes dat de systemen van de fiscus niet bestand zijn tegen de tariefverlaging. Dat is namelijk onzin! In het recente verleden bleken deze systemen, ondanks dat ze piepen en kraken, wel heel goed bestand te zijn tegen een tariefverhoging. Dat dan weer wel. Graag een reactie van de Minister-president.

Voorzitter, we krijgen te kampen met een tekort van meer dan € 100 miljard en een werkeloosheid die kan oplopen tot wel 800.000 mensen. Heel Nederland levert in, maar minister Kaag van ontwikkelingshulp doet daar niet aan mee. De Nederlandse economie krimpt. De werkeloosheid stijgt. Maar deze minister peinst er niet over om zich aan de afspraken te houden uit het regeerakkoord. Je gaat toch geen €  500 miljoen inleveren? Zij pompte dit jaar liever vrijwillig € 484 miljoen in het netwerk van haar vriendjes bij de VN. Hoe die bak geld besteed wordt, is niet te controleren. Wat wel bekend is: er wordt een agenda uitgerold van antisemitisme, terrorisme en omvolking. Waarom wordt er niet een streep getrokken door deze vrijwillige waanzin? En hoe hoog is deze vrijwillige bijdrage begroot voor 2021?
Graag een reactie van de Minister-president.

Voorzitter, door al dat internationale geklit en gekonkel worden wij geleefd door steeds meer internationale regels uit internationale verdragen, die onze grondwet uithollen. Hierdoor verliezen wij steeds meer grip op ons leven. De grenzen staan wagenwijd open voor Hassan en alleman. Blijkbaar is in tijden van Corona inreizen voor hen geen probleem, maar uitreizen voor ons wel. En alsof er al niet genoeg gelukzoekers de weg naar Nederland hebben gevonden met de bijbehorende ellende, haalden de IND en het COA het in hun hoofd om een heus reclamefilmpje te maken in het Engels en ondertiteld in het Arabisch. Hierin werd Nederland verkocht als hét Luilekkerland van de wereld. Zonder omhaal werd uitgelegd dat je recht hebt op een dokter en scholing. En dat je een mooie grote woning krijgt voor je hele gezin. Maar, let op, je moet dan wel de juiste dingen zeggen, maar die fluistert de asielindustrie je wel in.

Dan is kinderporno op je telefoon geen probleem. Martelingen op je telefoon? Geen probleem. Zit je in een AZC en je handen jeuken om homo’s te treiteren, af te rossen en te verkrachten? Geen probleem. Een COA-medewerker stuurt die LHBT´ers wel weer rapido terug in de kast. Incidenten worden zoveel mogelijk onder de pet gehouden. Is immers te politiek gevoelig. Ben je als man van pakweg onder de 35 op eigen initiatief aan komen lopen in de Griekse kampen uit Kaboell of Aleppo? Joh, met een beetje mazzel kom je in aanmerking voor een kinderpardon. Die slappe VVD gaat toch wel overstag, die doen alleen een beetje stoer vlak voor de verkiezingen. En duurt het je allemaal wat te lang, dan fik je de boel gewoon af. Het is ook geen wonder dat de inburgeringcursussen bij voorbaat al floppen. Deze overwegend jonge mannen moeten eens verantwoording nemen en de boel thuis in eigen land op orde brengen.

Voorzitter, twee jaar geleden werd ons wijsgemaakt dat het Verdrag van Marrakesh het allemaal makkelijker zou maken om herkomstlanden te dwingen uitgeprocedeerde kansloze kansparels terug te nemen. Ik heb nog geen succesverhalen gehoord over uitzettingen. Wel dat staatssecretaris mevrouw Broekers-Knol niet welkom was op de Marokkaanse ambassade. Die ambassadeur wil natuurlijk ook niet die Marokkaanse veelpleger die al 579 keer voorkwam in de politieregistraties terugnemen. Blijkbaar wil hij ook minder criminele Marokkanen. Hij stelt de vraagt niet, hij doet het gewoon. En is die Marokkaanse veelpleger al uitgezet? En is de staatssecretaris al ontvangen op de Marokkaanse ambassade? Graag een reactie van de Minister-president.

Voorzitter, ondertussen proppen opportunistische politici ons land nog voller met gelukszoekers. Alsof we er al niet genoeg hebben. Maar ja, migratie is verheven tot een mensenrecht. Sluw heeft men steeds meer de focus verschoven van democratie naar mensenrechten. Maar het gaat hen helemaal niet om mensenrechten. Dat is slechts een instrument. Het gaat om hún macht. Het is niet voor niets dat ze van de EU en Afrika één grote gezamenlijke vrijhandelszone willen maken. En met een pact met Afrika krijgen ze de meerderheid van stemmen binnen de VN. En die meerderheid is al eerder ingezet voor internationale overeenkomsten, zoals die verschrikkelijke overeenkomst van Parijs inzake de klimaatverandering. Daardoor moeten wij nu van het gas af ,worden we opgescheept met warmtepompen, windmolens en zonneweiden. En branden we nog steeds gestaag de bossen af.

Voorzitter, en dat gaat allemaal ten kosten van onze welvaart, onze vrijheid en onze cultuur. Henk en Ingrid zijn allang in de steek gelaten door deze salonsocialisten. Hun zonen worden vernederd, afgetuigd en neergestoken, hun dochters de bosjes ingetrokken en misbruikt, en hun oude ouders zijn niet eens meer veilig in hun eigen huis en lopen het risico te worden mishandeld en beroofd. Hen wordt bekrompenheid en schaamte aangepraat, omdat zij in de Witte de Withstraat willen blijven wonen en niet in de Barbarrossatraat. Ze hebben liever een suikerbeest dan een Suikerfeest. Maar carnaval wordt verkleedfeest, Pasen een lentefeest en Kerstmis een lichtjesfeest.

En niet te vergeten Sinterklaas vieren wordt een soort survival. Zwarte Piet kan zo maar worden afgeknald. Trots hitste de woordkunstenaar Akwasi op Tweede Pinksterdag op de Dam de meute op en bralde “Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Een ordinaire oproep tot geweld. Hij werd toegejuicht door de lieve mensen in een lieve stad. De burgemeester opgeleukt met een slavernij button én genomineerd voor beste burgemeester ter wereld, gaf aan te genieten van de goede sfeer. Je vraagt je dan verbijsterd af hoe de rest van de mondiale burgemeesters zijn. Vervolgens maakte de staatsomroep er een mooi verslag van en zweeg over de oproep tot geweld. En de officier van justitie, die samenwerkte met de activist van KOZP Mitchell Asajas, die gebroederlijk naast de opruiende Akwasi stond, plaatste haar handtekening voor “niet vervolging”. Ja, je hebt vrienden bij het OM of je hebt geen vrienden bij het OM. En Friezen, die het juist opnemen voor Zwarte Piet, zijn ondertussen voor minder vervolgd. O ja, en de woordkunstenaar kreeg ook nog een prijs. De Power Award! Volgens de jury is hij “een held en het boegbeeld geweest tegen de strijd tegen ongelijkheid in Nederland.” Voorzitter, wat een incestueuze verrotte kliek.

Voorzitter, dat gedoe rondom Zwarte Piet is een voorbode van wat ons nog verder te wachten staat. KOZP heeft zich aangesloten bij hardcore marxisten, islamitische partijen en milieuactivisten tot de groep Black Lives Matters. Soort zoekt soort, zal ik maar zeggen. En zo sloot BLM weer een pact met Nation of Islam, die voet aan de grond krijgt in Nederland. De islam en de zogenaamde antiracisten vinden elkaar in hun gezamenlijke racisme en gezamenlijke haat tegen de westerse samenleving, die zij willen affakkelen als niet aan hun eisen wordt voldaan. Wandaden kunnen zo maar vergoelijkt worden door de koran, die oproept tot geweld tegen christenen, joden en andere ongelovigen. Wandaden kunnen een gevolg zijn van fatwa’s. We kennen allemaal de voorbeelden. Mijn partijleider Geert Wilders leeft al 16 jaar in een strikte lockdown om niet te eindigen zoals de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty. Paty besprak vanaf zijn lessenaar de vrijheid van meningsuiting, toonde daarbij Mohammed-cartoons en werd vervolgens gruwelijk afgeslacht. Zowel Paty als Wilders hebben een fatwa aan hun broek gekregen. George Orwell gaf al aan: “Hoe verder een samenleving afdrijft van de waarheid, des te meer zal ze diegenen haten die haar spreken”.

Voorzitter, dan ingaande op het voorstel inzake een parlementair onderzoek naar de oorzaken van discriminatie in Nederland. Voorzitter, daar heeft de PVV geen onderzoek voor nodig. Diegene die het meest discrimineert, zit daar aan de regeringstafel: Rutte! Hij is degene die Nederlanders discrimineert. Een paar voorbeelden:

– Wel miljarden naar de EU voor verhoging van de Franse zorgsalarissen, maar geen verhoging voor de Nederlandse mensen in de zorg.
– Voor asielzoekers geen eigen risico, geen zorgpremie, geen eigen bijdrage. Voor Nederlanders wel.
– Voor asielzoekers gratis fysiotherapie, gratis rollators, gratis kraamzorg, gratis hoortoestellen, gratis brillen, gratis tandartszorg. Voor Nederlanders niet.
– Statushouders krijgen vaak voorrang bij sociale huurwoningen.
– Er worden halal woningen gebouwdwaarmee sekse-apartheid bevorderd wordt, maar wie niet in een islamitische enclave wil wonen, is een racist.
– Bij sollicitaties gaat dikwijls de voorkeur uit naar vrouwen of, vanwege het diversiteitsbeleid, naar allochtonen.

Bij de politie zijn ze zo wanhopig dat ze een deel van de screening laten vallen om toch te kunnen voldoen aan dat krankzinnige diversiteitbeleid. En zo werd bijv. in Rotterdam de aspirant-agent Youssef S aangenomen. Ondanks dat zijn zus terug kwam uit IS-gebied en terreurverdachte is. Ook een nicht van hem zat in Syrië. Zelf had hij ook criminele antecedenten voor geweldpleging en diefstal.

Voorzitter, in 2019 waren er 123 gevallen van discriminatie aangemeld bij het OM. Op een bevolking van 17,4 miljoen is dat heel weinig. Natuurlijk zijn dat 123 gevallen te veel. Maar het is in ieder geval een stuk lager dan die 17.000 incidenten in de AZC’s in 2019 en die 5000 misdrijven waar asielzoekers van worden verdacht. En dat gaat over diefstallen, intimidatie, aanrandingen, verkrachtingen, mishandelingen, poging tot moord. Niet-westerse criminelen pakken vrijwel altijd de andere etnische groep. Een Marokkaan zal nooit een moslima met een hoofddoek lastig vallen.

Voorzitter, naast Rutte hebben we ook nog die islamistische olifant in de kamer, waar amper iemand het over durft te hebben. Het is de islam die hele groepen discrimineert. Moslims tegen niet-moslims. Mannen tegen vrouwen. Homo’s tegen hetero’s. En iedereen die de islam beschermt, faciliteert in feite discriminatie.

Voorzitter, de VVD slaat steeds verder linksaf. Eerst werd de VVD-minister Bruno Bruins vervangen door de PVDA´er Martin van Rijn. Stem je op de VVD, dan krijg je de PVDA. GroenLinks zit dan wel niet in de regering, maar deze regering rolt gewoon de groenlinkse klimaatwaanzin uit. Het verzet tegen het kinderpardon is door het putje gespoeld. En nu spant mevrouw Jorritsma samen met meneer Rosenmöller samen en komt aanzetten met een parlementair onderzoek naar de oorzaken van discriminatie in NL. Ze zijn knetterlinks geworden bij de VVD. Maar ik ben wel blij dat ze er nu mee aankomt, want dan kunnen de kiezers er rekening mee houden dat een stem op de VVD niet alleen een stem is op de PVDA , maar ook op GroenLinks.

Voorzitter, ik rond af. In bijna 10 jaar heeft Rutte’s bak met ellende ons geleid van crisis naar crisis: stikstof, PFAS, klimaat, woningnood, migratie. En al die crisissen vinden hun oorsprong in internationale organisaties zoals de EU en de VN. We moeten terug naar een vrij Nederland zonder mondkapjes en hoofddoekjes. Wij moeten weer gaan over ons geld, onze grenzen, onze cultuur. De verkiezingen in maart gloren aan de horizon en geven hoop; een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor een vrij Nederland. Want Nederland is van óns.Marjolein H.M.Faber-van de Klashorst
Senator en Fractievoorzitter PVV Eerste Kamer
Provinciaal Statenlid en Fractievoorzitter PVV Gelderland

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Nederland, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

8 reacties op Inbreng PVV Algemene Politieke Beschouwingen Eerste Kamer 2020

 1. Gienekehado St. zegt:

  Moet het nog lezen, Longread! Ergens anders zag ik deze kop staan; ‘Hoe langer de radicale islam blijft dooretteren, hoe lastiger het wordt om in te grijpen. De Franse president Macron lijkt dit nu te beseffen. In de 100ste aflevering van de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ luidt ex-terrorist Jason Walters de noodklok. „Als we moslimextremisme nu niet aanpakken, schakelt Europa over naar extreemrechts.” Mocht er idd in de toekomst een soort van BURGEROORLOG komen, dan hebben MARK RUTTE en zijn KONTelikkers hier mede voor gezorgd!! Net zo goed als Wim Kok, BakEllende, Ruud Lubbers, Madelaine van Toorenburg, Attje Kuiken, Rob Jetten en hele hordes anderen! We kennen de namen!

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het word hoogtijd dat men zijn/haar geloof weer achter de voordeur gaat belijden, en niet misbruikt om anderen te mogen terroriseren, de maatschappij te teisteren onder het mom van godsdienstvrijheid (ook wel vrijheid van godsdienst, vrijheid van religie of religievrijheid genoemd), of als gekkenbriefje kan gebruikt worden voor gratis openbaar vervoer en als bewijs voor permanente arbeidsongeschiktheid en ontoerekeningsvatbaarheid. Het recht op het belijden van een geloof, waaronder evangeliseren, is absoluut geen absoluut recht, het recht eindigt zodra de belangen van anderen erdoor geschaad worden…………de godsdienstvrijheid geld zeker niet voor een religie of ideologie dat oproept tot geweld jegens ongelovigen en andersgelovigen, die overtuigingen zijn in strijd met onze grondwet en het belijden dus verboden……..punt.

  Geliked door 2 people

  • Helena zegt:

   Ja Hovawart, het pappen en nathouden zijn ze gewend die ons opgedrongen nieuwe ‘nederlanders’. Ik moet de eerste volksvertegenwoordiger, of het nu ‘onze’ mp is of een burgemeester, nog ontmoeten die de VVMU openlijk verdedigt, ze hebben allemaal slappe knieen en durven het woord islam niet eens te noemen.

   Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado St. zegt:

   TOP, zou op de VOORPAGINA van de omVOLKingSKRANT of een andere zgn. NETTE krant geplaatst moeten worden!

   Like

 3. Helena zegt:

  Geen speld tussen te krijgen, chapeau Marjolein Faber! Het is een heldere uiteenzetting van de ellende waarmee ons land wordt overspoeld ‘dankzij’ het rariteitenkabinet prutte. Helaas schijnt de grijnzende griezel nog steeds sky high in de peilingen te staan, hoe is het mogelijk! Wàt moet er in godsnaam gebeuren voordat de makke schapen het doorkrijgen man man man! De meesten zitten vanavond te bibberen voor de tv als het duo list en bedrog weer gaat shinen en nog nèt niet die draconische maatregelen gaat doorvoeren die ze voor ogen hadden. Dat lieten ze alweer uitlekken, de bekende strategie! Ze houden de spanning er nog wel even in, ze genieten ervan! Maar vandaag wel een lichtpunt voor onze helden in de zorg: de motie van de PVV ingebracht door Geert – voor een forse en structurele verhoging van de salarissen – kreeg in een hoofdelijke stemming ‘per ongeluk’ de meerderheid achter zich. 🙂 De vraag blijft of het kabinet de motie gaat uitvoeren….

  Geliked door 1 persoon

 4. Gerrit zegt:

  Prima opsomming over wat er allemaal mis is in ons land. Maar we zijn te braaf en komen niet in actie. Een voorbeeld zijn de Noordzeevissers. Geen actie tegen het stenen op de zeebodem gooiende schip, Morrend over het pulsvisverbod maar geen actie. Massaal windmolenparken op de visgebieden, geen actie. En Engeland sluit straks de visgronden,en dan zijn ze te laat voor actie. En de Ministers en Rutte laten het allemaal gebeuren. De Minister van Defensie had bijvoorbeeld de Marine op het stenen gooiende schip af moeten sturen.

  Like

 5. Bob zegt:

  Goed en gul zijn uit andermans portemonaie
  is makkelijk.wie zwijgt stemt toe de stemschapen
  blaten niet. De gulle BNN die nu coranageld
  ontvangen ten koste van de belastingbetaler
  en meehuilen met de woven in het het omdat
  ze overgewaardeertd worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s