Coronasocialisme in Wales? Na lockdown mogen winkels alleen maar “essentiële” waren verkopen

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In het socialisme was het tot nu toe eerder de regel dat klanten bepaalde waren niet konden kopen, omdat ze niet beschikbaar waren. In Wales zijn nu op veel plaatsen weliswaar waren beschikbaar, maar klanten kunnen ze desondanks niet kopen. Reden is een corona-lockdown verordening.

In Wales lijkt de situatie in het land op de toestanden in het socialisme in de voormalige Oostbloklanden. De reden: de coronaverordening, die het kabinet onder Mark Drakeford, minister-president van Wales en voorzitter van de Labour Party van Wales, vorige week donderdag (22-10-´20) heeft verkondigd, heeft een 17-daagse gedwongen pauze van alle winkels bevolen.

Alleen winkels die “essentiële” waren zoals levensmiddelen verkopen, mogen geopend zijn. Bovendien riep Drakeford supermarkten er toe op om als teken van “Fairness” tot 9 november geen spullen zoals kleding te verkopen.

Geen duidelijke definitie van “essentiële waren”

Zoals de BBC bericht, zei de detailhandelsvereniging van Wales dat men “enorm teleurgesteld” zou zijn door de “slecht doordachte politiek”, die in de verordening tot uitdrukking zou komen. Zo zou hierin helemaal geen definitie voorkomen van wat überhaupt als “essentiële waren” in de zin van de norm beschouwd zou moeten worden.

Tot nu toe zouden er alleen maar mondelinge verklaringen van de regering zijn, waarin supermarkten opdracht krijgen om geen “niet essentiële” waren zoals kleding, speelgoed, decoratie of elektronische artikelen te verkopen.

“Fairness” of coronasocialisme?

Later verscheen op de officiële website van de regionale regering een instructie, waarin voorbeeldig staat omschreven wat tijdens de lockdown probleemloos gekocht mag worden. Daartoe behoren waren zoals deze “typisch” in bepaalde soorten winkels verkocht mogen worden. Als zodanig worden bijvoorbeeld levensmiddelen- en drankenwinkels, benzinestations, hardware-shops, doe het zelf markten, dierenwinkels of krantenwinkels genoemd.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, zijn winkeleigenaren en supermarktexploitanten er inmiddels toe overgegaan om de toegang tot verschillende groepen producten en afdelingen met behulp van barrières te versperren.

Terwijl klanten uiting geven aan hun onvrede benadrukken de ondernemingen dat ze op grond van onduidelijke formuleringen van de verordening tot deze maatregel gedwongen zouden zijn. Drakeford daarentegen waardeert de praktijk als uitdrukking van “Fairness”. Geen enkel individu en geen enkele organisatie, aldus de politicus, “staat boven de inspanningen die we nu allemaal moeten laten zien.”

Al 46.000 burgers in Wales hebben petitie ondertekend

Desondanks zou Drakeford de restricties mogelijkerwijs bijwerken, schrijft de “South Wales Argus”. Daarvoor zou hij de ervaringen van het weekend willen beoordelen en “garanderen dat het gezonde mensenverstand wordt toegepast”. Sinds vrijdagmorgen zijn de bepalingen in werking. Tot zondagmorgen was een online-petitie tegen de maatregelen al meer dan 46.000 keer ondertekend.

Bron:
epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Coronasocialisme in Wales? Na lockdown mogen winkels alleen maar “essentiële” waren verkopen

 1. Rini Stegeman zegt:

  https://www.nu.nl/283981/video/welshman-in-onderbroek-in-winkel-uit-protest-tegen-coronaregels.html ( hier het filmpje ). Ik vraag mij af wat kleding met Corona te maken heeft…….maar goed, daar denken ze er dus anders over.

  Like

 2. saddy zegt:

  Dit is meer dan alleen Wales, dit is de toekomstvisie van de door Rutte naar voren geschoven Timmermans.
  Planeconomie, groene waan, links mismanagement: in de winkels liggen straks alleen nog maar een paar door Greta T. goedgekeurde spullen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Ook gaat gebeuren in ons land. De multinationals bepalen in opdracht van de politiek wat u nog wel of niet meer mag gaan kopen De totale censuur wordt zelfs toegepast op onze inkoop; Alcohol uitgebannen, sigaretten en rookwaar verboden en strafbaar. Kortom al onze aankopen worden zichtbaar door totale controle van onze overheid. Vegatarisch eten en gemanipuleerd voedsel wordt door onze strot geduwd. Dit is wat onze buiten een opgelegd basisinkomen wordt opgelegd; De dictatuur kent geen grenzen meer. Het meest trieste is dat dat het overgrote deel van de bevolking met blinde ogen hierin instapt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Laura van der Storm zegt:

  Ik heb het niet eens uitgelezen! Totaal gestoord! In wat voor wereld leef ik eigenlijk????

  Geliked door 1 persoon

 5. HarryN zegt:

  Dit is al min of meer achterhaald. Carl Vernon in Engeland heeft een video gepubliceerd op 26/10 en zegt daarin ( ja even lachen) It is now allowed to buy non essentials as long as they are essential. Ja in Wales weten ze er wel een totaal circus van te maken!!!

  Like

 6. Julia zegt:

  Gaat hier over niet al te lange tijd ook gebeuren, Vlees zoveel mogelijk uit de vakken (staat allang in het scenario van Franse Timmermans. Rutte doet nu tegen de verkiezingen alles stapsgewijs maar let maar op er staat ons het jaar 2021 nog heel veel meer dictatuur en controle door overheid te wachten. Uiteraard staat de totale lock down die ongetwijfeld de gehele maand december zal gaan duren al hoog op de agenda. Merkel en Macron zijn uiteraard de voedingsbodem voor slapjanus en leugenaar Rutte. Misschien mag een ieder nog een flesje wijn kopen tijdens de feestdagen afwachten dus. Ook een algeheel alcoholverbod staat namelijk al in het scenario. We mogen alleen nog flink betalen maar voor ons zelf valt straks niets meer te halen. De EU heeft al een voorstel om alle Europeanen een minimum salaris te verstrekken. een zeer gevaarlijke ontwikkeling dus.

  Like

 7. Jan zegt:

  Het geestelijke niveau van de ‘politie’ in GB

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s