Erdoğan beschuldigt Europa: “Moslims ondergaan hetzelfde lot als de Joden”

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Onlangs vroeg hij openlijk naar het waarom van de geestestoestand van de Franse president Emmanuel Macron. Nu beweert hij dat moslims in Europa net zo behandeld zouden worden als Joden voor de Tweede Wereldoorlog. Maar daarmee niet genoeg. In een tv-toespraak riep de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ook tot het boycotten van Franse producten op.

De “islamofobie” in Europa zou een omvang bereikt hebben die vergelijkbaar zou zijn met de behandeling van de Joden voor de Tweede Wereldoorlog, zei Erdoğan. Europa zou gewend zijn aan “hervestigingen, inquisitie en genocide”, moslims zouden op het hele continent aangevallen worden. De toenemende “islamofobie” in het Westen zou zich tot een massale aanval op “ons boek en onze profeet en alles wat wij als heilig beschouwen” ontwikkeld hebben. De misdaden tegen de menselijkheid, die 80 jaar geleden tegen Joden werden gepleegd, de daden tegen “onze Bosnische broeders en zusters in Srbrenica”, 25 jaar geleden, zouden nog in de herinnering gegrift staan.

Overal alleen maar vijanden

Erdoğan noemde nieuwste incidenten als voorbeeld voor zijn beweringen. O.a. een politierazzia door 150 agenten, verleden week, in de Mevlana-moskee in Berlin-Kreuzberg. Volgens Duitse officieren van justitie wegens het vermoeden dat medewerkers van de moskee € 70.000,- aan corona noodgelden achterover gedrukt hadden. Deze razzia, maar ook de uitspraak van Macron dat de islam zich in een crisis zou bevinden, zouden uitdrukking van deze aanvallen op moslims en het signaal voor een gevaarlijke ontwikkeling zijn, met serieuze gevolgen voor moslims in Europa.

Vijandbeeld Macron

Veroorzaker voor de woedende uitvallen van Erdoğan tegen Frankrijk was de scherpe reactie van Macron op de islam en moslims na de onthoofding van de leraar Samuel Paty, die, als voorbeeld van de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk, Mohammed-cartoons in de klas liet zien. Macron kondigde ook aan op te willen treden tegen het islamitisch separatisme in Frankrijk. De Franse ambassadeur in Turkije werd voor overleg naar Parijs teruggeroepen, de aantijgingen van Erdoğan werden een “belediging” genoemd.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, demoniseren, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, provoceren, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

38 reacties op Erdoğan beschuldigt Europa: “Moslims ondergaan hetzelfde lot als de Joden”

 1. Pieterdepiet zegt:

  Ja, ben het wel met de oppergeit eens: we behandelen ze vreselijk. Alsof ze elk moment de gaskamer in kunnen verdwijnen. Vandaar dat ze met duizenden tegelijk in vliegtuigen, turkenbussies, vrachtwagentrailers en opblaasbootjes uit hun veilige thuisland naar Europa komen.

  Geliked door 6 people

  • fleckie zegt:

   Raak. antwoord, …….de. genocide. op de Joden is. HELEMAAL Niet te vergelijken met elkaar, ( hoe hebben trouwens de Turken zich gehouden tijdens de 2e Wereld- Oorlog.? in de. EERSTE. WO. schaarden ze zich bij de Duitsers toch, : de weerstand tegen Turken die men. voelt opkomen als men alleen maar aan denkthoe ze voorheen. deArmeniers o.a. De. dood hadden. ingedreven, en hoe. dominant. ze in andere landen. zich. opstellen, ( met hun lange tenen,), EN. IN. ander. lands – grond/ zee gebied brutaalweg zich VESTIGEND ….. naar delfstoffen. borend, …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als dat zou kunnen Pieter depiet. Mag je mijnaansteker wel gebruiken om het gas aan te steken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  De realiteit
  https://sceptr.net/2020/02/turkije-jaagt-het-christendom-het-land-uit-en-het-westen-kijkt-toe/

  Turkije jaagt het christendom het land uit, en het Westen kijkt toe

  Er bestaan grote zorgen over de positie van veel christenen wereldwijd. Maar de zorgen gaan verder dan de vervolging zelf. Er zijn ook veel organisaties en christenen die aan de alarmbel trekken vanwege de lakse en onverschillige houding die het Westen heeft ten opzichte van christenvervolging. Islamitische landen lijken alle ruimte te krijgen om het christendom uit te roeien. Turkije, een buurland en belangrijke partner van Europa springt hierbij in het oog.

  Kortzichtig
  Melanie Phillips, een Britse journaliste zei het in 2014 al in The Times: “Religieuze vrijheid, de kernwaarde van de westerse beschaving, wordt in grote delen van de wereld vernietigd. Maar het Westen, dat deze religieuze oorlog kortzichtig ontkent, kijkt weg…” Soms lijkt het wel alsof de vervolging van en aanslagen op christenen in het Westen niet ernstig genomen worden, zo concludeert ook Gatestone Institute.

  Geliked door 5 people

 3. Bas zegt:

  https://dekanttekening.nl/wereld/hoe-turkije-de-godsdienstvrijheid-schendt-in-binnen-en-buitenland/

  Hoe Turkije de vrijheid van godsdienst schendt, in binnen- én buitenland

  Officieel is in Turkije de godsdienstvrijheid grondwettelijk beschermd. Toch zijn deskundigen en activisten bezorgd. ‘Ook in Turkije komt christenvervolging voor.’

  Onlangs besloot de Amerikaanse overheidscommissie voor Internationale Godsdienstvrijheid om Turkije op een speciale observatielijst te zetten. Turkije staat nu, als enige NAVO-lidstaat en samen met landen als Afghanistan, Cuba, Egypte en Irak, op de ‘minder erge’ speciale observatielijst. Op de ‘erge’ lijst staan gevallen als China, Noord-Korea, Iran en Saoedi-Arabië.

  Geliked door 3 people

 4. Harry zegt:

  Het blijkt toch steeds , dat er met die lui niet samen te leven valt ?
  Alles wat je zegt , dringt niet door of wordt genegeerd .
  Waar ze wel een vinger tussen de deur kunnen krijgen , wordt de racisme en islamofobie kaart getrokken .
  Ze zijn zo vol van zichzelf en hun gelijk , dat ze daar uiteindelijk haast allemaal stapelgek van worden . Ze zijn echt te stom om zich voor te stellen , dat ze fout zitten .
  Die paar duizend ” verwarden ” dat is pas het begin van alle ellende .
  De voorhoede , zeg maar .
  Dat zijn de ” beperkten ” die het niet op konden brengen om het juiste moment af te wachten .

  Het is onmogelijk met lui te leven die zo in het leven staan !
  Je gaat in de dierentuin toch ook de deuren van de leeuwen , tijgers , krokodillen en dergelijke gevaarlijke monsters niet open zetten , zodat ze met de bezoekers ” kunnen integreren ” ?
  Wie denkt dat dat wel lukt is stapelgek !

  Opdonderen met dat tuig !
  Dit is een mooi moment om die knoop door te hakken .
  Stel je voor , minder drukte in ons land .
  Minder woningnood .
  Minder drugs .
  Minder criminaliteit .
  Minder moord en doodslag .
  Minder parkeerproblemen .
  Minder burenruzies .
  Minder ergernis !

  Geliked door 3 people

 5. Bas zegt:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Turkije

  Turkije

  Islam. 99,8%[2] van de bevolking is moslim (2011). 70% van de moslims behoort tot de soennitische richting van de Islam. 60% van de Turken meent dat de Islam de enige ware godsdienst is. Bijna 40% oordeelt erg negatief over christenen. Bijna 60% vindt dat het niet-moslims niet is toegestaan om bijeenkomsten te houden. Ruim de helft vindt dat niet-moslims geen informatie over hun geloof mogen publiceren (2009))[3].

  Joden. Er wonen zo’n 17.400, voornamelijk sefardische Joden in Turkije (anno 2014), bijna uitsluitend in Istanboel[4]. Ten tijde van het Ottomaanse rijk woonden er honderdduizenden. Velen van hen gaan op vakantie naar het Turkse eiland Büyükada[5], dat voor de kust van Istanboel ligt. Het eiland heeft een synagoge, gebouwd in 1904.

  Aan het eind van de 19e eeuw maakten christenen meer dan een kwart van de bevolking uit. Hun aantal is echter sterk teruggelopen. Er zijn (anno 2009) nog zo’n 120.000 christenen over[6].

  “In de grote steden wonen naar schatting 15 000 Grieks- en 45 000 Armeens-orthodoxe christenen. Voorts zijn er kleine katholieke en protestantse gemeenschappen. In het zuidoosten wonen nog ca. 20 000 Syrisch-orthodoxen (jakobieten) en enkele duizenden Arabisch-orthodoxen en nestorianen. Naar West-Europa gevluchte jakobieten kregen in de jaren zeventig bekendheid als ‘christen-Turken’.”[7]

  De situatie van christenen in Turkije is moeilijk. Geweld tegen christenen wordt mede veroorzaakt door een mengeling van religie en nationalisme. Een echte Turk behoort moslim te zijn, is de gedachte. Veel christelijke gemeenten worden door de politie bewaakt tegen geweld (anno 2011).

  De vereniging van protestantse kerken in Turkije vroeg in 2011 aan mede-gelovigen in het buitenland te bidden voor Turkije. „Wij schrijven u uit het land van Noach, Abraham, Paulus, de berg Ararat in Haran, Antiochië, Efeze, Galatië en de zeven gemeenten waarvan de namen worden genoemd in Openbaring. Ons land telt tegenwoordig 72 miljoen inwoners, van wie 99,8 procent moslims. Daar staat slechts een handvol discipelen van Jezus tegenover.” De vereniging vraagt gebed „om de leugens en valse beschuldigingen over Christus, de Bijbel en christenen te laten stoppen.”[7]

  Geliked door 2 people

 6. Bas zegt:

  https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/turkse-christenen-worden-tweederangsburgers

  Turkse christenen worden tweederangsburgers

  ‘Na de democratie, neemt Turkije nu ook afscheid van de interreligieuze verdraagzaamheid’.
  International Christian Concern (ICC), een ngo die zich inzet in de strijd tegen de vervolging van christenen wereldwijd, heeft vrijdagnamiddag al onmiddellijk gereageerd na de bekendmaking van de beslissing van de rechtbank waardoor de Aya Sofia in Istanbul opnieuw een moskee kan worden. Volgens ICC is de beslissing illustratief voor de evolutie in het land in de afgelopen jaren.

  Deze beslissing maakt duidelijk hoe groot de vijandigheid is geworden tegenover de christelijke erfenis en de christelijke aanwezigheid in dit land. ICC

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Demografische jihaat…..”tegen 2050 zal de meerderheid in Frankrijk mozzliem zijn”

  Hij heeft gelijk dat de islam niet in crisis verkeert. Mohammedanisme is wat het is. Het is in 1400 jaar niet veranderd en het zal ook niet gebeuren.
  De westerse wereld verkeert in een crisis omdat onze ‘leiders’ ons de leugen hebben opgedrongen dat de mohammedaanse sekte naast de westerse beschaving kan bestaan. Het kan niet.

  Geliked door 2 people

 8. verwardeman zegt:

  Als de moSSeltjes echt de baas over ons willen spelen , lijkt Erdogans vrees mij een
  prima oplossing , ze MAKEN HET ER ZELF NAAR !

  Like

 9. Peter zegt:

  Ga eens kijken bij het loket van gemeentenhuizen ,rijen dik ,elke week weer,,en allemaal worden ze slecht behandeld,maar ze komen er jaar in jaar uit,geld ophalen,omdat opa Turk wat jaartjes met een bezem heeft gelopen ,je raakt ze nooit meer kwijt ,in Turkije hebben ze het namelijk 10x slechter ,daar krijgen ze namelijk helemaal niks .

  Geliked door 4 people

 10. Boike zegt:

  Inderdaad, de situatie van heden is vergelijkbaar met die van vlak voor WO-2. WO-3 hangt al in de lucht en Erdogan heeft, net als Hitler destijds, zijn vijfde colonne reeds vooruit gestuurd.
  Het is de hoogste tijd, om in te grijpen en nu schoon schip te maken. Je moet gebruik maken van het momentum en het ijzer smeden, als het heet is.

  Like

  • Boike zegt:

   Wilders, je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen. Zet je schrap, schraap je keel, blaas hoog van de toren, was die over het paard getilde Turk zijn oren en geef hem flink van katoen !!!

   Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Erdoğan heeft totaal GEEN verstand van de geschiedenis van Europa daar hij blijkbaar niet eens weet dat de nazi’s juist grote fans waren van de radicale moslims en die hebben hen tijdens WO II fanatiek meegeholpen om talloze joden e.v.a. Europeanen uit te roeien! En over dat zogenaamde islamfobie gesproken: daar hebben veel moslims het gewoon hier zelf naar gemaakt met hun ondankbaarheid, hebberigheid en het mishandelen en doden van hun gastheren!
   Wat mij betreft plaats Geert Wilders een keertje een spotprent waarop Mohammed staat afgebeeld met een roze tutu aan of anders een tekst waarop staat dat Turkije tijdens WO I zeker 1.500.000 armeniers hebben vermoord!

   Geliked door 2 people

   • scherpschutter1943 zegt:

    De moslims staan klaar voor de aanval op hun gastheren en gastland. Ze wachten alleen op het teken van de groot-moeftie uit Ankara.

    Like

 11. Julia zegt:

  We mogen toch wel aannemen dat deze man aan de grens van volkomen gebrek aan normaal verstand zit (beledigt uit onmacht, voert oorlog met iedereen als hij zijn zin niet krijgt en probeert alle landen zijn ziekelijke waanzin op te dringen) aan zijn denkvermogen kunnen we nu echt wel gaan twijfelen. Zijn ziekelijke machtswellust kent geen grenzen. Onbegrijpelijk dat die slappelingen in Brussel geen zware sancties in werking stelt als laatste waarschuwing.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Julia.
   Ik heb geen enkele twijfel aan ’s mans denkvermogen : dat denkvermogen is n.l. volkomen afwezig ! Zoals de meeste moslims, een IQ van max. 34.

   Like

 12. Harry zegt:

  Toch wel een aardige man , die erdogan !
  Trekt ie ineens de sympathiekaart voor de Joden , terwijl AL zijn volgelingen die mensen liever dood dan levend zien .
  Je moet maar durven !

  Geliked door 3 people

 13. scherpschutter1943 zegt:

  Zolang christelijke kerkleiders zich met de islam en haar vertegenwoordigers corrumperen, zijn de christenen in groot gevaar. Verraden door haar eigen leiders, weten de christenen niet hoe het verder moet. Ik wil ze wel advies geven. Stel u sterk op. Geloof in uw eigen gelijk. Luister niet naar uw valse profeten. Leg het kleed van de geweldloosheid af en verweer u met alle middelen. Geef ook uw geweten meer ruimte en leg de 10 bijbelse geboden naast u neer zolang dat nodig is. Toon geen mededogen met uw enige echte vijand, de moslim met zijn islam.

  Geliked door 2 people

 14. delamontagne zegt:

  Wat een belediging voor de Joden en de nabestaanden van hen van de in de IIe WW omgebrachte Joden.
  Maar gelukkig hebben We de standvastige EU waarvan de aangesloten landen als een ÉÉNheid gezamenlijk optreedt en de Turkse diktator van repliek dient…………….

  Geliked door 2 people

 15. Hovawart zegt:

  Het (nood)lot ondergaan we allemaal, niet enkel de turken die in de EU bivakkeren, we zijn allemaal als EU-bewoners onderworpen aan het totalitaire regime van Brussel, de Linksche Looney Brigade is een nazistisch regime dat de Europese economie ondermijnt en bevolkingsgroepen in lidstaten opzettelijk verdeelt tot een politiek stelsel waarin de staat in beginsel het gehele leven van zijn individuele onderdanen in elk opzicht beheerst en waarin in tegenstelling tot andere vormen van dictatuur passieve onderwerping niet wordt geduld……..gisteren op tv in een coronapropagandaprogramma werd er door deze en gene een verspreking opgemerkt van een deskundige die tussen neus en lippen zich liet ontvallen dat de mondkapjes en de anderhalvemetermaatregel nooit meer zullen verdwijnen………lieve mensen we worden alsmaar zieker en ongezonder door al die gezondheidsmaatregelen, de linksche leugens krijgen steeds meer greep op ons leven.

  Geliked door 1 persoon

 16. Bob zegt:

  Erdogan is een waardig opvolger van
  degene die samen me Hitler hebben gewerkt.
  Dezelfde taal dezelfde uirroeing methode
  en zelf kan hij niets mis doen.
  De EU is een goede vriend van hem en
  financiert zijn illussie naar een groot
  Turksrijk.

  Geliked door 2 people

 17. Tistochwat zegt:

  Hoe dúrft deze leider van het aanstaande wereldkalifaat dit te blèren!
  Het lijkt me erg gezellig om binnenkort te ‘leven’ in een corona-wereldkalifaat-dictatuur.
  Allemaal een ‘bef-lap’ onder je boerka! En een besneden doos.

  Like

  • karton zegt:

   @ Tis.
   Moet je toch niet aan denken : een bef-lap onder de boerka en óók nog een besneden doos ?
   Je zou er toch kots-misselijk van worden ?

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    karton 29 oktober 2020 om 11:09

    Gisteren had ik het weer aan de stok met twee bef-lappers voor de ingang van een supermarkt.
    Ze staarden me met die grote, kwaaie, vierkante angstogen aan alsof ze me wilden slachten.

    Politie en leger hoeven helemaal niets te doen om ons in het gareel te houden, dat doen je ‘medelanders’ wel. Stel broekschijters!

    Like

   • karton zegt:

    @ Tis op 29-10-2020 om 18.32 uur.
    Heb je ’t nu al wéér aan de stok gehad ? En dát terwijl je toch écht geen vechtersbaas bent (denk ik ! hahaha). Je laat je toch niet afschrikken door een stelletje bef-lappers ?
    Vorige week stonden mijn echtgenote én ik samen ( we doen héél veel samen !) met een boodschappenkarretje in een vrij grote supermarkt, ergens in de Achterhoek, we hadden onze inkopen al op de transportband gelegd. We hadden ons bef-lapje niet op, vond zo’n brutale casiëre het nodig om ons toe te voegen : “Ik help u de volgende keer alleen als u een mondkapje draagt”. Ik zei tegen m’n echtgenote : “Kom op, we vertrekken, ik wil niet eens geholpen worden door zo’n brutaal stuk vreten”. M’n vrouwtje vond het een nogal gênante vertoning omdat achter ons , de rij zich uitbreidde ; niettemin, zoals een échte NL-echtgenote betaamt : Zij gehoorzaamde mij !! (beetje overdreven hoor ! Ik doe mij hier dapperder voor als dat ik in werkelijk ben ,op echtelijk gebied).
    We hebben álle boodschappen op de band laten staan en zijn vertrokken.
    Hopelijk is dat kind tot laat in de avond ónze boodschappen aan ’t opruimen geweest.

    Geliked door 1 persoon

 18. Marc zegt:

  Zeker niet de moslims ondergaan hetzelfde lot als de joden. Dat is een ongelooflijke gotspe van jodokus Erdowie.

  Wie wel hetzelfde lot hebben ondergaan zijn de Turken: Ashkenazische joden die door de nazi’s bij de miljoenen vermoord zijn, blijken nazaten van de Chazaren, een Turkse stam die indertijd in de zuidelijke Oekraine woonde. In de strijd tussen de christelijke Byzantijnen en de (inmiddels) islamitische Perzen oefende beide partijen druk op hen uit te kiezen voor hun God of god. De Chazaarse Turken kozen echter voor het jodendom!

  Like

 19. Julia zegt:

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-spotprent-van-geert-wilders-macron-erdogan-en-de-reactie-van-rutte/ Dit artikel zegt genoeg het is een groot smerig politiek schaakspel. Vandaar dat de EU niets onderneemt dan alleen wat heen en weer geharrewar vervolgens dooft de EU vlam en gaat Erdogan verder rustig zijn gang.

  Like

 20. Joden en mohammedanen met elkaar vergelijken is net zo iets als een mier met een olifant vergelijken!! ***************** Erdo wil ook kernwapens!!!! **********************
  https://dekanttekening.nl/nieuws/erdogan-wil-atoombom/

  Like

 21. oudmarinier zegt:

  Erdowaanzinnige heeft VOLKOMEN gelijk……..ECHTER met 1 groot verschil…….De Turken en andere mossels , verneuken de Westerlingen , verkrachten , beroven , vermoorden enz enz enz….dat de Europeanen hen het liefste tegen de muur zouden zetten lijkt me derhalve bijna zo goedals vanzelfsprekend en eerlijk gezegd ook best wel enigzins logisch. Dat de Turken en andere mossels voelen als of ze als “joden” worden behandeld en als minderwaardig worden beschouwd…. JULLIE maken het er ook naar….. De Joden hebben NIETS van dit alles gedaan …..Niet VOOR , NIET tijdens , noch NA de 2e W.O. En daarom , vind ik het nogal wat om jezelf met de Joden te vergelijken….je moet het lef maar hebben. … Net als met de KRUISTOCHTEN (waar jullie overigens ook nog steeds over zeiken van het brute gewld van de Christenen jegens jullie)….eerst zelf enkele honderden jaren Joden en Christenen vermoorden , , beroven , verkrachten , in slavernij afvoeren , etc etc etc…en dan huillie huillie doen wanneer de Christenen HARD terug slaan ….

  Geliked door 2 people

 22. karton zegt:

  Deze Erdogans is het evenbeeld van Adolf H. te D. tijdens de laatste dagen van WO-II.
  Óók Adolf was volkomen krankzinnig in die dagen, Erdootje is z’n evenbeeld.

  Geliked door 1 persoon

 23. Julia zegt:

  Eén ding met al die miljarden schenkingen heeft deze dictator toch een machtig leger gevormd. Waar blijft Merkel en al die idioten die deze schurk hebben gefinancierd met hun verspilde miljarden schenking om zogenoemd vluchtelingen tegen te houden. Ze hebben zich compleet laten belazeren maar ondertussen die schenking heeft deze dictator geïnvesteerd in zijn macht. Waar staan ze nu nergens want deze verspilling kunnen zij niet meer door wanbeleid verantwoorden. Europa is overgeleverd door domheid, kortzichtigheid en desastreus wanbeleid door een stel onbenullige schaamteloze onbenullen binnen de Eu en al die politieke volgelingen politici van de lidstaten die burgers tot op het bot hebben uitgekleed en machteloos toezien hoe een dictator uit Turkije de macht overneemt.

  Like

  • oudmarinier zegt:

   Dit roep ik al jaren . Die Erdowaanzinnige , heeft een sterk en goed uitgerust leger opgebouwd van ONS geld . Daarnaast heeft hij ook zeer moderne en geavanceerde wapensystemen ontwikkeld en gebouwd in “eigen-Turks” beheer , om zodoende NIET meer afhankelijk te zijn van het buitenland.en eventuele boycots kan omzeilen. . Meesterlijk stukje schaakspel van de EU om zichzelf zo in hun poten te schieten.

   Geliked door 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    Zoals Japan in de tweede wereldoorlog vriend en vijand verraste door hun militaire kracht en agressie te tonen, zo kan ook Turkije opeens te voorschijn gaan komen. Hun militaire kracht is groot genoeg om alle Europese legers (wat niet meer is dan een slappe hap) te kunnen overrompelen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s