Veel geblaat en weinig wol

(Door: H. Numan)

Oh, grutjes nog an toe. Wilders heeft het weer eens gedaan. Hij heeft een stoute spotprent getwitterd over de aanstaande kalief van Constantinopel. Erdoğan is boos. Hij vergeet dat hij (nog) geen kalief buiten Turkije is. Zijn roerige provincies aan de Noordzee en het Turkse kanaal – u kent het als Het Kanaal – moeten gestraft worden. Wilders wegens godslastering, majesteitsschennis en weet-ik-veel. Marcon, omdat hij niet ja en amen zegt tegen de kalief.

Daarom hebben mohammedanen in Pakistan, een van de meest analfabetische landen van de wereld, aangekondigd Bic pennen en Vuitton tassen te boycotten. Analfabeten gebruiken opmerkelijk weinig pennen, en echte Vuitton tassen kopen kunnen ze ook niet. Dus die boycot komt keihard aan. Hoe serieus is die Paki boycot? Nou, als Frankrijk i.p.v. Bic pennen Rafale gevechtsvliegtuigen of Leclerc tanks aanbiedt, is hun enige vraag: “Waar moeten we tekenen?” 

De werkelijke reden is iets anders. Erdoğan merkt dat de centjes opraken, en de Lira is bijna niks meer waard. De Lira heeft ie al verspild. Dus wat doe je dan, als dictator? Dan ga je het buitenland de schuld geven van je wilde avonturen. Erdoğan wil erg graag olie boren in de Egeïsche Zee. Probleem is dat die zee niet van hem is. De Egeïsche zee ligt grotendeels in Griekenland en Cyprus. Dat waren vroeger Turkse provincies, maar als je zo redeneert, is Nederland eigenlijk een Spaanse provincie. Even zo goed doet dat Erdoğan nogal zeer. Zoveel zwart goud onder de grond, vlak voor zijn kust. En hij kan er alleen maar naar kijken. Met een lege knip.

Erdoğan is eigenlijk net z’n opportunist als Mark Rutte. Oorspronkelijk was Erdoğan niet zo’n fanatieke mohammedaan. Hij is net als Mark een opportunist. Mark ruikt stemmen aan de linkerzijde, en Erdoğan idem aan de religieuze zijde. De rest dondert niet. Mark misbruikte de VVD en Nederland in zijn voordeel, Erdoğan doet precies hetzelfde in Turkije. Ietsje erger, eigenlijk. Want Turkije was de enige seculiere mohammedaanse staat. Zo ongeveer alles wat Kemal Atatürk heeft opgebouwd,is afgebroken door Erdoğan. Mark is bezig om hetzelfde te doen. Allebei omdat ze hoe dan ook de touwtjes persoonlijk in handen willen houden.

Helaas. Beiden willen het onderste uit de kan hebben, en krijgen allebei het lid op de neus. Oorlog voeren is duur. Heel erg duur. Daarom dreigt Erdoğan zo graag. Dat is veel goedkoper, en met een beetje geluk trapt de tegenstander er in. De EU, daar lacht hij om. Die heeft de ruggengraat van een zacht pakje boter. Maar Macron blijkt uit ander hout gesneden te zijn.

Ik ben absoluut geen fan van de man, maar hij heeft binnen de EU-club de grootste ballen. Dat is op zich geen bijzondere prestatie. Hij is in ieder geval de eerste EU-grootheid die niet onmiddellijk op z’n rug gaat liggen, en dat is wel bijzonder. Had ik nooit van hem gedacht.

Wat kan Wilders doen? Meer dan u denkt. Vol op het orgel gaan. Kom met een motie om Turkije uit de NAVO te zetten. Tenslotte bezetten ze Noord-Cyprus al meer dan 50 jaar. Idem, om alle EU onderhandelen te staken, tot de bezetting van Noord-Cyprus is opgeheven. Elke dag, iedere keer wanneer er gestemd moet worden. Wordt zo’n motie aangenomen? Natuurlijk niet. Maar het doet de rest van de Kamer nogal zeer. Op zeker dat GL en de drie leden van de AK-Partij in Nederland, DENK, boven in de gordijnen klimmen. Dat geeft vuurwerk, en daar moet de pers over berichten. Of ze het nu leuk vindt of niet.

Dien een motie in om Turkije uit de NATO te zetten. Voornoemde griezels zullen DENK ik gaan schuimbekken. Zo’n motie wordt ook niet aangenomen, maar het is wel te verwachten dat Erdoğan komend jaar uit de NATO gezet moet worden. Wederom, het is politiek vuurwerk dat in het nieuws komt.

Als je even de kaart pakt en logisch nadenkt, is Constantinopel (Istanboel) niet echt zo strategisch als Erdoğan denkt. Natuurlijk, daar beheers je de toegang tot de Zwarte Zee. Het ligt op twee continenten: Azië en Europa. Leuk. En wat dan nog?

Om de Bosporus te passeren, moet je eerst door Griekse wateren varen. Andere mogelijkheden zijn er niet. Dus als Erdoğan de Bosporus afsluit – en dat gaat hij binnenkort beslist proberen – dan kunnen wij de Griekse wateren sluiten. De landmacht van Turkije mag er zijn, en met z’n luchtmacht is weinig mis. Maar zijn vloot, dat is een heel ander verhaal. Griekenland weet donders goed dat zij de eerste EU- provincie van Turkije dreigen te worden en hun vloot is prima in orde. Nu worden ze ondersteund door de Franse marine.

Een paar maanden terug probeerde Erdoğan een crisis te forceren door een onderzoeksschip naar gas te laten zoeken in Griekse en Cypriotische wateren. De Griekse marine was direct paraat, en kreeg onmiddellijk ondersteuning van de Franse marine. Dus veel meer dan woedend sissen kan de Turkse gans niet doen. De Franse marine is heel goed in staat om er foie gras van te maken.

Maar waar ik wel beetje bang voor ben, is dat Rutte een eentje-tweetje ruikt. Herinnert u zich die geforceerde crisis drie jaar terug nog? Toen een Turkse minister uit het land werd gezet als persona non grata? Had die crisis twee weken eerder gekomen, dan had Wilders daar op in kunnen spelen, en de verkiezingen winnen. Maar het kwam voor Rutte precies op het goede moment. Hij liet zien wat hij niet heeft: een ruggengraat. Dat leverde hem forse zetelwinst op.

Vrijwel zeker gaat hij dat geintje weer proberen. Hij heeft al aangekondigd dat een Turks proces tegen Wilders absoluut niet kan. Daarmee toont hij dat hij de grote staatsman is die zijn minder geliefde parlementariërs in bescherming neemt. Dat gaat heel goed vallen bij zijn kiezers. Wilders komt dan over als een ruziezoeker, en dat kan tegen hem werken. Vergeet niet dat Wilders in de oppositie zit, en Mark is premier. Hij heeft alle media achter zich staan. Wilders heeft een zeer beperkt, en Mark een onbeperkt budget. Dat gaat op zeker een rol spelen.

Maar ….

We zitten nog steeds midden in de Chinese viruscrisis. Rutte moet nu hele vervelende beslissingen nemen, die desastreus zijn voor de economie – en zijn herverkiezing. Ga er gerust van uit dat deze week, of volgende week de lockdown volledig van kracht gaat worden.

Op zich heb ik er geen problemen mee, ik heb goede redenen om dat te ondersteunen. Maskers werken namelijk wel. Niet direct boos worden, ik zal er in een ander artikel dieper op in gaan. Ik woon namelijk in een land dat vanaf eind januari al in een complete lockdown zit. Iedereen draagt overal en de hele dag een masker. Thailand zit op slot. Letterlijk. Alleen diplomaten en essentiële reizigers worden toegelaten. De huidige Nederlandse ambassadeur moest bij aankomst onmiddellijk veertien dagen in quarantaine. Net als alle andere mensen die in Thailand arriveren.

Thailand heeft weinig besmettingen en slechts 59 doden. Maar de prijs die het land betaalt, is ongehoord hoog. De economie is stuk. We zitten nu in de ergste crisis sinds 1997. Toen de Chinese viruscrisis begon, moesten de Nederlandse en Thais premiers beslissingen nemen. Wat gaan we redden? De bevolking of de economie? Thailand heeft voor de bevolking gekozen. Nederland voor de economie.

Nu moet, door de omstandigheden gedwongen, Rutte alsnog kiezen voor de bevolking. Dat gaat Rutte heel veel stemmen, mogelijk zelfs zijn herverkiezing kosten. Anders dan in Thailand is er zeer grote weerstand tegen het dragen van maskers en welke beperkende maatregelen dan ook. Dat is de reden waarom Rutte het niet aandurft.

Niet dat de Thai zulke makke gewillige schapen zijn. Het dragen van mondmaskers is hier gewoon. Voor de crisis begon droeg 1/3 van de bevolking al zo’n masker. Maar geen toerisme = geen inkomsten = geen uitkering = diepe armoe voor de meeste mensen. Dat uit zich in een beginnende volksopstand om de Koninklijke macht iets te beperken.

Zo ver zal het in Nederland niet komen, maar de strenge maatregelen die Rutte nu moet, maar niet durft te nemen, kunnen heel goed het einde van Rutte’s politieke carrière zijn.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Veel geblaat en weinig wol

 1. Sinyo zegt:

  Nog kersvers in mijn geheugen:
  Herinnert u zich die geforceerde crisis drie jaar terug nog? Toen een Turkse minister uit het land werd gezet als persona non grata? Maar het kwam voor Rutte precies op het goede moment. Hij liet zien wat hij niet heeft: een ruggengraat. Dat leverde hem forse zetelwinst op.
  Dat kwam Rutte goed uit. Hoe kwam de forse winst tot stand? De (S)linkse Media – aan beeldvorming doende – liet Rutte de flinke jongen uithangen. En daar trapten wederom vele lieden in. Te vrezen valt, dat in maart hetzelfde zal gaan gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Miljarden naar de EU maar wat heeft men er aan. Dat zag men al hoe Griekenland zijn eigen boontjes moest doppen met de massale inval van migranten en nu een hoop geblaas maar van een daadwerkelijke drastische aanpak is geen enkele sprake. Waarom wordt dictator Erdogan niet eens flink afgestraft door geen enkele EU onderhandeling aan te gaan en Turkije uit de NAVO te zetten, alle geldstromen stoppen, vakanties naar Turkije verbieden grenzen dicht te gooien. Laat die dictator het economisch maar eens flink voelen zodat het Turkse volk er achter komt wat het vijandig gedrag van hun dictator voor een schade aanricht zodat hij in eigen land flink populariteit verliest. Uiteindelijk zoekt deze dictator met iedereen oorlog en blijft maar doorgaan met beledigingen en provoceren. Als dit een half jaar wordt volgehouden zal deze dictator misschien tot inzicht komen en geleerd hebben dat de EU niet met zich laat spotten. Met slap lullen en modder gooien bereikt men totaal niets en is meer en meer voer voor dergelijke dictators dus werkt averecchts.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  https://www.ad.nl/rotterdam/nida-zet-deur-open-voor-verboden-franse-moslimorganisaties~a9e2a457/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Nida zet deur open voor verboden Franse moslimorganisaties

  De Rotterdamse partij Nida wil de verboden Franse moslimorganisaties ‘collectief tegen islamofobie’ (CCIF) en Baraka City een toevluchtsoord bieden in Nederland. De Franse minister van Binnenlandse Zaken ziet deze ­organisaties als ‘een vijand van de republiek’. Nida zegt dat het goedwillige mensenrechtenorganisaties en liefdadigheidsinstellingen zijn.

  Na de moord op leraar Samuel Paty die op straat van het leven werd beroofd nadat hij cartoons van de profeet Mohammed liet zien aan zijn leerlingen, besloot Frankrijk ruim 50 moslimorganisaties onder de loep te nemen. Waaronder het CCIF, een officieel erkende instelling die islamofobie bestrijdt, en Baraka City die humanitair werk verricht. Mogelijk worden die twee instellingen ontbonden ,,wegens banden met salafisme”, zo zegt de Franse minister.

  Like

 4. Harry zegt:

  Het zou heel mooi zijn , als die rubberen flapdrol van ons zijn Waterloo vindt , eindelijk !
  Hoe is het toch mogelijk dat zo’n figuur vele jaren achtereen de scepter zwaait in een land !
  Iemand die altijd liegt , is in het bedrijfsleven geen lang leven beschoren ,
  drie weken is dan al lang .
  Eigenlijk weet ik het wel , we zitten met een gigantische zwerm zombies opgescheept , die niet kritisch kunnen en/of durven denken .
  En al helemaal bang zijn om hun waffel open te trekken !

  Dat die Macron nu een beetje praatjes heeft stelt me ook niet gerust .
  Is het niet om de boel weer te sussen en daarna weer over te gaan tot de orde van iedere dag , waarbij overvallen en aanslagen – zonder afgesneden hoofden – weer routine worden ?
  Of zou ie van hogerhand opdracht gehad hebben om eventjes op de rem te trappen , ” want we zijn nog niet overal zo ver ” ?
  Ik vertrouw die lui alle twee voor geen cent !

  Geliked door 2 people

 5. Pingback: Veel geblaat en weinig wol! | eunmask

 6. bobzelf zegt:

  ik ga dit keer met Harry mee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MACRON STAAT ER NIET GOED OP , EN DE VERKIEZINGEN KOMEN ERAAN

  DUS DOET MACRON …EEEN RUTTETJEEEEEEEEEEEEE !! SIMPEL HE ??

  die omgekeerde pedofiel …..zeg maar haast “”NECROFIEL “” MET DIE MUMMIE , STAAT MET ALLEEN MAAR GLIMMENDE NEGERS MET EEN DIKKE 32 CM OP DE FOTO’S

  1 DING IS ZEKER , MACRON HEEFT ECHT GEEN LAST VAN AAMBEIEN ,WHAHAHA

  OM MARINE LE PEN , WEEEEEER BUITEN DE LIJNEN TE HOUDEN …( ALWEER )

  WAAROM , ???
  VERGEET HR NUMAN TE VERMELDEN ,
  DAT ONZE FIJNE GRIEKSE GRENZEN SLUITERS ZONDER OOK MAAR ENIGE EU HULP
  EN MET EILANDEN VOL MET ILLIGALE NIEUWE BUREN VAN U ZITTEN OPGESCHEEPT, EN WEER ZONDER ENIGE EU HULP ?? ….
  GEWOON
  MIJN OOM AL EEN HAVEN HEBBEN GEGARANDEERD VOOR DE RUSSISCHE VLOOT
  EN EEN LUCHTHAVEN VOOR DE RUSSISCHE LUCHTMACHT

  BEIDEN OP GRIEKS CYPRUS !!

  GEINIG HE ,DIIE DOMME GRIEKEN , NOU NA 5 A 6 X FAIILIET TE ZIJN GEWEEST
  HEBBEN DIE DE LEUS,……
  JE ZOEKT HET MAAR LEKKER UIT MET JE PLEURIS ZOOI IN BRUSSEL

  ZOUDEN WIJ OOK EENS MOETEN DOEN, …… LUCHT ZO HEERLIJK OP ..

  ZOU IK ZEGGEN ,, GOED EN SLIM GEDAAN ,

  STOP ALLEEN EFFE MET DAT DOMME GELUL , DAT GRIEKEN OP HUN 55 MET PENSIOEN GAAN
  ZE GAAN MET 67 IN 2021 DUS STOP EFFE MET DAT LOBOTOMY GELUL ,ALS U NIET WEET WAT ERECHT GEBEURD ..

  DE FRANSEN GAAN HET VROEGST … BESTE HERSENLOZEDOMBOOS 62 JAAR !!!

  EN U de domme nederlander gaat straksde 7 aantikken , kunt u daarna gelijk recht door uw eikenhouten kist in lopen, en de bovenkant achter u dicht trekken

  whahahahahahaha

  oom ERWTENSOEP , VAN KNORRRRRR

  Geliked door 1 persoon

 7. Jules van Rooyen zegt:

  Alle drie genoemden, beste Hr. Numan, Erdo, Macro, en Rutte, zijn lid van de meest subversieve sekte ter wereld, de vrijmetselarij. Dus het draaiboek voor de komende verkiezingen wordt panklaar gemaakt. Maar ze hebben niet alle parameters in handen en het verassing aspect is nul. Helaas jammer dat U een gelovige bent van de nep wereld, de wereld van het sanitaire mega bedrog, dat sinds gisteren, op een NL dictatuur is uitgelopen. Verbazingwekkend dat U ondanks de lage, griep doden cijfers, 0,13% mortaliteit, en de geringe aantallen van ongeveer 7000 overledenen met de griep, op een bevolking van 17 miljoen, met een gemiddelde leeftijd 80 plus, toch nog gelooft in een vals gefabriceerde realiteit van het media virus en een compleet corrupte overheid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  PRAAT ME NIET VAN MONDKAPJES! Ik ben allergisch voor dat woord!
  Nooit al ik zo’n ding vrijwillig dragen, en als het moet (TOTALE WAANZIN) verlaat ik dit k*tleven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s