Merkel´s message: “Jullie moeten werken, maar zult niet leven”

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De gisteren, opnieuw het Duitse parlement en zodoende de gekozen vertegenwoordigers van het volk ignorerende, genomen besluiten om het virusgevaar in te dammen, zijn verbonden met twee boodschappen aan de geminachte soeverein. Ten eerste: “Jullie moeten ongeacht dit gevaar je beroepsplicht blijven nakomen”. Niemand zal zich er dus met succes op kunnen beroepen om vanwege de bedreiging van de gezondheid zijn werk te laten rusten, zelfs niet wanneer hij grote financiële schade op de koop toeneemt.

Niemand zal zich er op kunnen beroepen vanwege de bedreiging van zijn gezondheid geen openbaar vervoer meer te gebruiken naar en van het werk en daarom thuis te blijven. Dus: de bondskanselier en de ministers-presidenten van de deelstaten schatten het vervullen van beroepsplichten als niet gezondheidsbedreigend in, in ieder geval veel lager dan culturele, maatschappelijke of sportactiviteiten.

De tweede boodschap luidt: “Jullie moeten jezelf voorlopig grotendeels isoleren, na het werk direct naar huis gaan en de deur op slot doen, anders komt Dr. Lauterbach”. Wie dat polemisch geformuleerd vindt, wordt opgeroepen om heel nauwkeurig te kijken naar de besluiten van woensdag en de in hen heersende geest. Zonder welke ook maar bij benadering voldoende of zelfs overtuigende medische motivering worden elementaire mensenrechten door een in de Duitse democratie niet voorziene en niet gelegitimeerde beslissingscommissie buiten werking gesteld.

Wat staat er nog maar weer in Artikel 1 (1) van de geldende grondwet voor de Bondsrepubliek Duitsland: “De waardigheid van de mens is onaantastbaar. Haar te respecteren en te beschermen is de plicht van de hele staatsmacht”. Dit artikel geldt in elke situatie, ook nu. Een volk, dat zich deze verplichting door de staat laat afpakken, begeeft zich in onvrijheid.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, Mensenrechten, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Merkel´s message: “Jullie moeten werken, maar zult niet leven”

 1. guusvelraeds zegt:

  Regel 1 van een dictatuur.

  Hou de mensen van de straat.

  regel 2

  Laat de mensen zwijgen.

  regel 3

  Laat ze hard werken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Tja, dat is te verwachten van een politieke ”elite” met een DDR verleden, die haar ziel en zaligheid aan de duivel verkocht heeft. Zij dient satan en het volk mag/moet haar dienen. De DDR heette immers ook ”democratisch” te zijn. Het komt er helemaal op neer, hoe je ”democratie” definieert.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Wanneer blaast die ouwe heks is eindelijk de kraaienmars !

  Geliked door 1 persoon

 4. Fran zegt:

  De Otto Normalverbrauchers willen graag afgeranseld worden door die stasi heks. Ze blijven het daar in Duitsland maar lekker vinden, anders was ze allang an die Wand gestellt.

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Aldus stasi nazi zwijn merkel.

  Geliked door 1 persoon

 6. droevige mof zegt:

  Het verschil met de oude DDR is dat de machtigen er altijd voor zorgden dat aan twee essentiële behoeften kon worden voldaan: alcohol en seks.
  Er was altijd wel iets te zuipen en in de laatste 20 jaar van haar bestaan was de seksuele moraal erg laks. In de nieuwe Merkel DDR is vanwege besmetting zuipen in de kroeg niet toegestaan en is lichamelijk contact ongewenst.
  Hierbij krijg de heks problemen mee. Duitse onderdanen zijn erg serieus als het over “primitieve” levenslust gaat. En niet alleen Duitse. De tweede lockdown zal niet meer werken. Vrij naar Bertold Brecht: “Erst kommt das Fressen/Saufen/Ficken und dann die Moral.”

  Geliked door 1 persoon

 7. BigLJohn zegt:

  Alleen maar werken en daarna naar huis gaan. Geen uitgaansleven of familiebezoek, en natuurlijk (zoals Rutte het al verwoordde) je bek houden. Binnenkort ook bij ons in het theater. Gedwee laat iedereen zich zonder tegen te sputteren muilkorven en tot slaaf maken. En ik maar denken dat de massa meer intelligentie had !

  Geliked door 3 people

 8. Jan zegt:

  Antifa=democratie, conservatieven=nazis

  (tekst is van de fascisten-site Joop)

  Duitsland stuurt de film ‘Und morgen die ganze Welt’ in om mee te dingen naar de Oscar voor de beste buitenlandse film. De keuze is pikant omdat het verhaal handelt over jongeren die zich aansluiten bij Antifa, een ongeorganiseerde protestbeweging tegen neo-nazi’s die door president Trump tot terreurgroep is bestempeld.

  De film is geregisseerd door Julia von Heinz en gaat over een jonge vrouw die betrokken raakt bij antifascistische activisten die geweld niet uit de weg gaan in confrontaties met neo-nazi’s.
  ….
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/duitsland-zendt-politiek-drama-over-antifa-in-voor-oscar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s