UvA krijgt felle kritiek na reactie op “Gezond Verstand”: “Dit is wat mij betreft de grens”

(Door: “9ForNews”)

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten weten afstand te nemen van de uitlatingen van emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in het blad Gezond Verstand. Volgens de UvA ‘doen zijn publicaties afbreuk aan betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van feitelijke informatie, bijvoorbeeld als het gaat om corona’.

“De UvA betreurt het dat één van haar emeriti bijdraagt aan desinformatie over grote problemen als het coronavirus en klimaatverandering,” aldus de universiteit in een verklaring.

Gezond Verstand, waar Van Wolferen hoofdredacteur van is, ligt sinds deze week in de winkel. Op social media laat het blad weten dat de eerste 100.000 exemplaren binnen 2 dagen zo goed als uitverkocht zijn en dat er weer een nieuwe voorraad opgestuurd is. “Abonnementen en verkopen hebben onze verwachtingen al ruim overstegen.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Academici, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op UvA krijgt felle kritiek na reactie op “Gezond Verstand”: “Dit is wat mij betreft de grens”

 1. BigLJohn zegt:

  Gelukkig hoeft dit blad nog niet in het geniep huis aan huis bezorgd te worden, net als in de tweede wereldoorlog. Maar wat niet is kan komen. Er zijn van uit de linkse hoek nu al geluiden te horen om het blad te verbieden. Gezien de huidige wetgeving kan dat niet. Maar daar in den Haag zijn ze heel inventief, zo wisten ze ook onze grondwettelijke rechten te omzeilen via een noodwet. Beetje bij beetje gaan we politiek gezien richting Noord Korea. Daarom staat Rutte 4 al in de steigers, en dat vele maanden VOOR de verkiezingen….die vanwege die eeuwig durende Corona ook een ander karakter zullen krijgen.

  Like

 2. verwardeman zegt:

  Dit is nu het resultaat van de MARS DOOR DE INSTITUTEN van die fijne PvdA , vanaf
  de jaren 60.
  Het onderwijs was het eerste instituut waar ze doorheen ” marcheerden ” .
  Geen wonder dat het van kleuterschool tot universiteit VERZIEKT is met die policor
  linkse multiculti-waanzin !
  Het is geen onderwijs meer , het is HERSENSPOELEN !
  Je mag alles denken / vinden , zolang het maar pro EU en pro Multiculti is , een ander
  ” geluid ” wordt NIET getolereerd .
  Ja , zo kweek je nu de nieuwe Einsteins………………………………………imbecielen !

  Like

 3. Heer M zegt:

  Om Ollongren te pesten heb ik een abonnement genomen op Gezond Verstand.

  Like

  • Julia zegt:

   Heer M Ollengren de duivel van D66 die de democratie ondermijnt. Deze dictator moet morgen nog uit haar zetel verdwijnen omdat zij niet weet wat democratie echt betekent en is dus gif voor onze democratie die zij morgen nog het liefst de nek omdraait. Ongelooflijk dat er nog mensen zijn om op die duivels 66 te stemmen.

   Like

 4. andre zegt:

  De UvA moet hun muil houden want Han Dolman liegt er keihard op los om maar die klimaat agenda er door te rammen. Ze krijgen hier natuurlijk ook dik voor betaald en Han Dolman is prof. met hier zn profiel

  https://research.vu.nl/en/persons/aj-dolman

  Han Dolman doet ook iedereen angst aanjagen en Rusland zwart maken natuurlijk. Maar Han Dolman vertelt dat CH4 een broeikasgas is maar wat deze verstrooide sukkel er niet bij verteld is dat CH4 onder invloed van O2 niet stabiel is en uit elkaar valt en er dan geen CH4 meer is. Ook moet Han Dolman maar eens uitleggen waarom ons aardgas maarliefst 15% N2 bevat. Hoe komt dit toch in ons aardgas? Deze N2 staat wel als 15% op je rekening met daar weer 21% BTW overheen. Han Dolman liegt en Han Dolman is zijn titel niet eens waardig. Maar als Karel wel een eerlijk verhaal wil uitgeven dan loopt dat tering linkse volk, de maatschappij uitvreters die beweren dat ze prof.en dr. zijn de boel weer te verzieken.

  Ik wil best deze discussie aan gaan en zal gehakt draaien van deze nep en fop prof van de UvA te Amsterdam. Hup Karel van Wolfsen ik luister graag naar je en gezond verstand ga ik gewoon kopen.

  Like

 5. klaas zegt:

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Ik heb mijzelf meteen geabonneerd op de gezond verstand krant. Geweldig zoals deze man het in zeer korte tijd heeft weten te realiseren, en op zijn leeftijd. Ik heb veel respect voor deze man, en zijn stukjes op sociale media vond ik al zeer verfrissend en helder. Het is wel weer makkelijk om het maar complotdenkers te noemen . Maar de joden die wegvluchten naar Amerika voor de 2e wereld oorlog omdat ze het niet vertrouwde,
  Waren dat dan ook complotdenkers???? ZE hadden wel gelijk, en overleefden het.

  Like

 7. willie zegt:

  Wat een KONTLIKKERS die unief, BAH !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s