Weidel/Gauland (AfD): de liberaal-democratische fundamentele orde is in gevaar

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de fractie van de AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, verklaart over de aankondiging van minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer om de federale politie in te zetten bij de handhaving van de coronaverordeningen:

“De minister van Binnenlandse Zaken misbruikt de federale politie om vreedzame burgers te intimideren. Dit oneigenlijk gebruik van een soevereine instelling ondermijnt niet alleen het aanzien van de federale politie, het is opnieuw een aanslag op onze grondwetmatige orde. Verbonden met de eis van de SPD-politicus Lauterbach, namelijk dat de politie ook privéwoningen zou dienen binnen te dringen, zien we hier een zeer zorgwekkende ontwikkeling.

Niet alleen het tot stand komen van de coronamaatregelen, maar ook hun invoering en handhaving nemen steeds autoritairdere trekken aan. De Bondsrepubliek verwijdert zichzelf in toenemende mate van haar liberaal-democratische fundamentele orde en van de principes van de rechtsstaat.”

De andere AfD-fractievoorzitter, Alexander Gauland, verklaart:

“Om duizenden federale politieagenten tegen de eigen burgers in te zetten, is absoluut overdreven en in deze vorm juridisch gezien uiterst twijfelachtig. De federale politie heeft de oorspronkelijke taak om de grenzen van ons land te beschermen. De Duitse regering weigert al jaren om de federale politie volgens dit wettelijk grondbeginsel in te zetten, in plaats daarvan dient ze nu oneigenlijk gebruikt gaan worden om de burgers te treiteren.

De jacht op toeristen, die binnenkomen uit zogenaamde ´risicogebieden´, heeft bij Horst Seehofer blijkbaar een hogere prioriteit dan de afwijzing van illegale migranten.”

Bron:
politikstube.de
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Merkel, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, politie, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s