Armenië vraagt Rusland om hulp in conflict om Nagorno-Karabach – Poetin spreekt van 5000 doden

(Vertaling: E.J. Bron)

In het conflict om de regio Nagorno-Karabach in het zuiden van de Kaukasus heeft de Armeense regeringschef Nikol Pasjinian de Russische president Vladimir Poetin officieel om hulp verzocht. Pasjinian zou Poetin om het begin van een “dringende consultatie” hebben gevraagd, deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jerevan vandaag mee. Daarbij zou over de “soort en de omvang van de hulp” gesproken moeten worden “die de Russische Federatie Armenië ter beschikking kan stellen om zijn veiligheid te garanderen”.

Nagorno-Karabach had tijdens het uiteenvallen van de Sovjet-Unie eenzijdig de onafhankelijkheid verklaard. Daarop volgde in de jaren-90 een oorlog met 30.000 doden. De zelfbenoemde Republiek Nagorno-Karabach wordt tot nu toe niet internationaal erkend en geldt volkenrechtelijk gezien als deel van Azerbeidzjan. Ze wordt echter overwegend door Armeniërs bewoond en maakte vroeger steeds opnieuw deel uit van het Armeense rijk of Armeense vorstendommen.

Russische staatschef sprak van bijna 5000 doden in Nagorno-Karabach

Het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan om de regio in de Kaukasus was eind september weer volledig ontbrand. Sinds het begin van de gevechten werden volgens officiële informatie van beide conflictpartijen meer dan 1200 mensen gedood. In werkelijkheid zou dit aantal doden echter wel eens beduidend hoger kunnen zijn. Poetin had verleden week gesproken van bijna 5000 doden door de gevechten.

Waarnemers vrezen dat het conflict zich zou kunnen uitbreiden tot een plaatsvervangende oorlog tussen Rusland en Turkije in de Kaukasus. Turkije ondersteunt in het conflict het islamitische buurland Azerbeidzjan. Rusland onderhoudt goede betrekkingen met beide partijen, geldt echter als militaire beschermingsmacht van Armenië.

Pogingen van de internationale gemeenschap om een duurzame wapenstilstand te bereiken, mislukten tot nu toe. Een door Rusland, Frankrijk en de VS uitonderhandeld staakt het vuren mislukte al kort na de inwerkingtreding op maandag.

Niet eens over nieuw staakt het vuren

Bij gesprekken in Genève konden Armenië en Azerbeidzjan het gisteren niet eens worden over een nieuw staakt het vuren. De Armeense minister van Buitenlandse Zaken, Sohrab Mnatsakanjan, en zijn collega uit Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, werden het er volgens informatie van de bemiddelaars wel over eens om niet meer doelbewust burgers aan te vallen. Ook werd er over de berging van doden en een mogelijke gevangenenruil gesproken.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië, Azerbeidzjan, Christendom, Islam, Rusland, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Armenië vraagt Rusland om hulp in conflict om Nagorno-Karabach – Poetin spreekt van 5000 doden

 1. Ravian zegt:

  Yeah, de drijvende kracht achter dit conflict zit in Ankara en houd van geiten.

  En waarom zou het uitroepen van een zelfstandige staat, na het instorten va de Sovjet Unie, door Azerbeidzjan wel rechtsgeldig zijn en door Nagorno Karabach niet?
  De betreffende grenzen waren tenslotte door de niet meer aanwezig zijnde Sovjet Unie bepaald.
  Dit is een vergelijkbaar probleem als in Oekraïne, waar na een illegale machtswisseling in Kiev de oostelijke provincies van Oekraïne besloten het kersverse illegale regime niet te erkennen en zich van Oekraïne af te scheiden, om vervolgens Oekraïense bommen op hun dak te krijgen.
  Volkeren hebben gewoon zelfbeschikkingsrecht, en in dit geval wordt het zelfbeschikkingsrecht van de christelijk Armeniërs (en hun levens) dus bedreigt door Erdogeit en zijn Azerbeidzjaanse (en IS) moslim kompanen.
  Schandelijk dat het Westen weer eens van achter de zijlijn blijft staan toekijken hoe de Islam middels Jihad het Christendom poogt te vernietigen.
  De vorige Armeense genocide, met anderhalf miljoen slachtoffers, was blijkbaar nog niet genoeg.
  Gelukkig hebben we Putin nog.

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   LOVE YOU MAKKER
   ABOUT ……………
   DE WAARHEID OVER DE DONBASS …..

   UKRAINE IS NU WEL ALLES KWIJT, EN DAAR WAS NIET OP GEREKEND, WHAHAHAHAHA

   WEL MOET IK ERBIJ ZEGGEN ..

   DAT TOT DE DAG VAN VANDAAG , HET MINSK 1. 2. 3. TOT 144 VERDRAG

   NOG STEEDS DAGELIJKS GESCHONDEN WORDT, DOOR DE BESCHIETINGEN VAN kIEV /USA /EU . daar op dorpjes en ongewapende straatarme mensen …

   EN DAN MEDEDELEN in BRUSSEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   DAT DE SANCTIES VOOR RUSLAND, niet gestopt worden,
   OMDAT OOM VLADIMIR HET PROBLEEM NIET OPLOST, ??????????????????????????

   WHAHAHAHAHAHA , IN DAT GEKKEN HUIS LEVEN WE. IN 2020

   DANK JE WEL , MIJN JONGEN

   OME BOBZELLUF

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   *****

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Het is te hopen voor de Armeniers dat Rusland hen militair wil steunen. Rusland is het enige land dat turkije kan stoppen.

  Geliked door 1 persoon

  • Joannes den Hollander zegt:

   Het gevaar bestaat dat Erdogan dan een beroep doet op de NATO. Hopelijk gaan ze daar niet op in en donderen ze Turkije als onbetrouwbare agressor per direct uit de NATO. Meehelpen tegen de Russen betekent WO3.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Erdogan kan een beroep op de NATO doen totdat hij een ons weegt, agressie wordt niet gedekt door artikel 5, als hij ruzie zoekt met de Russen mag hij dat helemaal alleen uitvechten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s