Sensationeel: Oostenrijks Hof verklaart lockdown-maatregelen ongrondwettig

(Door: “9ForNews”)

Sensationeel nieuws uit Wenen: het Constitutionele Hof in Oostenrijk heeft bepaald dat een aantal coronamaatregelen ongrondwettig is. Volgens het Hof is onvoldoende aangetoond dat de maatregelen gerechtvaardigd, proportioneel of nodig zijn.

Het gaat om de volgende maatregelen: toegangsverbod voor restaurants en wasstraten, beperkingen op het aantal bezoekers in restaurants (vier volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren), een verbod op bijeenkomsten van meer dan 10 mensen en een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Justitie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Sensationeel: Oostenrijks Hof verklaart lockdown-maatregelen ongrondwettig

 1. Harry Willemse zegt:

  Probleem voor Nederland. Nederland kent geen constitutioneel hof. Dat is nooit opgericht om reden dat dan de politiek niet maar aan kon rommelen. Om de zelfde reden is het referendum ook de nek om gedraaid. Met het afschaffen van de eerste kamer en dat gaat zeker gebeuren, met aanname van de noodwet is het deels al gebeurd, bepaalt de regering wat er gebeurd of dit in strijd is met de grondwet of niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Het wordt tijd dat ook in Nederland de maatregelen versoepelen. Hoe langer deze idiote situatie duurt, hoe geïrriteerder de mensen tegen elkaar doen. Ook de angst voor ‘het virus’ is op veel plaatsen voelbaar.
  Gisteren was mijn echtgenoot in een winkel van het Kruidvat. Sinds kort hebben ze daar ook allerlei onzin-maatregelen getroffen, zoals looproutes door de winkel, je handen desinfecteren, mondkapjesplicht, etc. Je moet vanwege de verplichte looproutes bijna een routeplanner bij de hand hebben om bij het gewenste artikel te komen.
  Onverdraagzame mensen bij de kassa als je geen ‘anderhalve meter’ in acht neemt, en ga zo maar door.
  Ik trof gistermorgen ook een geïrriteerde medewerkster bij de kassa in de supermarkt aan. Zij droeg een wegwerpmasker, en stond achter een plastic scherm.
  Dat ik even wat zuurstof hapte boven het masker uit, gaf haar een onveilig gevoel. Ze was bang voor corona, zei ze. Ik gaf aan niet bang te zijn, maar dat ik alleen een masker droeg omdat dit wordt gevraagd. Dat zij zich niet veilig voelde maakte mij duidelijk dat ze blijkbaar niet vertrouwt dat haar masker haar beschermt. Al met al werd het een geïrriteerd gesprek.

  Met dit alles wil ik zeggen dat het de hoogste tijd is om al die stomme regels aan de kant te schuiven. De samenleving zal er van opknappen! Als deze situatie nog veel langer doorgaat, krijg je scheld- en vechtpartijen in de winkels.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Cathja 31 oktober 2020 om 14:20

   Ik verzeker je dat het niet lang meer zal duren voor een meute gemuilkorfde broekschijters je helemaal in elkaar beukt, waar dan ook.
   De krankzinnigheid, die steeds verder zal toenemen, maakt een normaal leven onmogelijk. Laat staan een leuk leven.
   En het blijft niet alleen bij deze corona-gekte. Op elk gebied is minstens 90% volslagen waanzinnig geworden.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Dat zullen die D66 marionetten hier nooit doen !!!

  Like

 4. Wendy zegt:

  Dat is tenminste goed nieuws

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob zegt:

  Als de EU een staat is gelden deze regels
  ook hier. Maar nu zijn we plotseling een autonome staat.

  Geliked door 2 people

 6. Kanaloa01 zegt:

  Het probleem van Nederland is dat we al lang geen onafhankelijke rechtsstaat meer hebben.
  De rechterlijke macht voert uit wat deze regering ze opdraagt.

  Like

 7. Julia zegt:

  Pech voor Nederland wij hebben geen constitutioneel gerechtshof maar uitsluitend D66 rechters en te maken met een discriminerend en corrupt rechtssysteem die niet meer democratisch is. Daarbij nog een groot aantal onderdanige schapen die zich van alles wijs laten maken en nog niet door hebben wat ze wordt aangedaan door een ondemocratische ingevoerde spoedwet die in strijd is met de grondwet. De onderdanige massa slikt dit als snoepjes en herkenbaar door het dragen van niet goedgekeurde mondkapjes. Wel duidelijk zichtbaar hoeveel volgzame schaapjes achter deze dictatuur staan.

  Like

 8. Frits zegt:

  Tis meer Lachen dan Wenen😃😃😃

  Like

 9. Paul zegt:

  De regering in Oostenrijk trekt er zich niets van aan. Oostenrijk opnieuw goeddeels in lockdown. Restaurants dicht en avondklok van 20.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends. Het coronafascisme in volle actie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s