Zoals in een Hollywood pandemiefilm: Parijzenaren vluchten met tienduizenden de stad uit

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Eergisteravond probeerden tienduizenden inwoners van Parijs wanhopig uit de stad te vluchten om de hernieuwde, door president Emmanuel Macron aangekondigde, lockdown te ontlopen. In een video is een regelrechte massale exodus te zien inclusief files, want vanaf 21.00 uur geldt nu een uitgaansverbod en sinds middernacht weer vérstrekkende vrijheidsbeperkingen.

Tienduizenden Parijzenaren veroorzaakten eergisteravond enorme files (foto) bij de poging uit de Franse hoofdstad te vluchten, voordat Emmanuel Macron´s nieuwe nationale sluiting begon. De nachtlucht zou volgens “MailOnline” gevuld geweest zijn met het luide getoeter van diegenen die vastzaten in naar schatting honderden kilometers lange files. Zo snel mogelijk naar het platteland naar het buitenhuisje, dat lijkt het doel van de Parijzenaren.

Velen maakten ook nog van de gelegenheid gebruik om een laatste avond met vrienden en familie door te brengen, voordat de bars gesloten worden, nadat de regering had besloten om het land opnieuw helemaal op slot te doen en iedere activiteit te verbieden.

In de supermarkten zou het opnieuw tot paniekaankopen zijn gekomen. Felbegeerd ook bij de Fransen: pasta en toiletpapier. Ook yogamatten zouden in sportwinkels felbegeerd zijn, aldus de “MailOnline”.

De draconische maatregelen van Emmanuel Macron dienen tot ministens 1 december gehandhaafd te blijven. De burgers moeten nu documenten bij zich dragen waaruit blijkt waarom ze hun huis verlaten hebben en ze moeten zich onderwerpen aan politiecontroles.

De Franse minister van Gezondheid waarschuwde afgelopen donderdag dat tot een miljoen mensen met de ziekte besmet zouden kunnen zijn, terwijl minister-president Jean Castex het dragen van mondkapjes uitbreidde naar schoolkinderen vanaf zes jaar.

De Franse scholen blijven open, maar de maatregelen voor volwassenen, die thuis blijven, zijn net zo streng als in het voorjaar. Voor inkopen doen, medische verzorging of een uurlang trainen per dag zijn schriftelijke documenten nodig.

President Macron zei dat een uitgaansverbod in Parijs en andere grote steden de uitbreiding van de “infecties” niet tegengehouden zou hebben. Ook hij zet, net zoals Merkel, in op zo groot mogelijke paniekzaaierij en beweert dat er 400.000 mensen aan Covid-19 zouden sterven als er geen drastische maatregelen genomen zouden worden.

In een aankondiging op televisie zei hij: “Ons doel is simpel: het reduceren van infecties van 400.000 per dag naar 5000 en de verlangzaming van de ziekenhuisopnames en de intensive care.”

Ziekenhuizen zouden al op zoek zijn naar IC-bedden en “om het even wat we doen, tot midden november zullen zich bijna 9000 mensen op de IC bevinden”, voorspelt de Franse president, die de nieuwe beperkingen “hartverscheurend” noemde, maar aangaf dat hij “nooit zou kunnen toekijken hoe honderdduizenden van onze burgers sterven”.

Bars, winkels en restaurants sluiten weer volledig, terwijl de Franse regering de ondernemingen er toe oproept  de medewerkers “vijf dagen van de week” vanuit huis te laten werken.

Meneer Macron zei dat enkele winkels midden november weer geopend zouden kunnen worden wanneer de situatie verbetert – maar de waarschuwing van zijn wetenschappelijk adviseur verhoogt het vooruitzicht op sluitingsmaatregelen die duren tot Kerst.

Tot de door de staat erkende redenen om de woning te verlaten behoren het kopen van essentiële producten, het zoeken van medische zorg of een tot een kilometer beperkt dagelijks uitje om een frisse neus te halen of de hond uit te laten. Hoewel bars en restaurants weer gesloten worden, blijven alle openbare diensten, scholen en belangrijke arbeidsplaatsen geopend. De deelname aan een begrafenis is beperkt tot 30 personen en aan een bruiloft tot zes personen. Wie de regels overtreedt, riskeert een boete van € 135,-

Eergisteren registreerde de Franse regering binnen 24 uur 47.637 nieuw bevestigde “coronavirus gevallen”, vergeleken met 36.437 op woensdag en een record van 52.010 afgelopen zondag.

Het totaal aantal positief geteste personen steeg naar meer dan 1,28 miljoen, terwijl het aantal sterfgevallen met 235 naar 36.020 toenam. Het aantal personen dat met Covid-19 naar het ziekenhuis werd gebracht, daalde na drie dagen met ongeveer 1200 ziekenhuisverblijven per dag naar 976.

Op dit moment bevinden zich 21.183 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, vergeleken met een hoogste stand van meer dan 32.000 midden april. Het aantal mensen op de IC steeg met 111 naar 3156.

Bijna 33 miljoen mensen keken hoe president Macron afgelopen woensdag in een toespraak op televisie de sombere berichten verkondigde – slechts vijf dagen nadat hij verklaard had dat het “nog te vroeg” zou zijn om na te denken over nieuwe vrijheidsbeperkingen.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, Parijs, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zoals in een Hollywood pandemiefilm: Parijzenaren vluchten met tienduizenden de stad uit

 1. koosv8 zegt:

  Ga gewoon allemaal NIET aan het werk. THUIS WERKEN OF NAAR WAT VOOR BEROEP AFREIZEN…..GEWOON NIET GAAN. KIJK HOE SNEL ZE ZULLEN VERANDEREN. GORE LUI, POLITICIE ! WEG ERMEE, KIJK WAT TRUMP PRESTEERT, MET ALLEEN MAAR TEGENWERKEN VAN DE DEMOCRATEN, ALLEMAAL PLUCHE PLAKKERIGE LINKSE ZAKKENVULLERS MET BIDEN VOOROP🤮🤮

  Geliked door 4 people

 2. ronjaspers zegt:

  De N.W.O. dictatuur in de hoogste versnelling,ik heb medelijden met de wereldbevolking.Zeker met de kleine kinderen,het gaat hel op aarde worden.

  Like

 3. Julia zegt:

  Het moet niet meer krankzinniger worden Fransen vluchten de stad uit door de waanzin en het ongekende staatsterreur vanwege de Corona hysterie. Nu gaan in Nederland mensen op de vlucht door de doorgeslagen miljarden verspillende klimaat hysterie waarvan we nu al weten dat het weggegooid geld is en kerncentrales het toch moeten gaan overnemen. Straks zullen velen de benen uit Europa nemen vanwege het gewelddadige en de moordlustige Islam terreur intussen wederom vanmiddag een Priester in Frankrijk neergeschoten https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831805991/priester-neergeschoten-in-lyon-dader-op-de-vlucht
  Hoe triest dat door het enorme desastreuze wanbeleid Europeanen gaan vluchten omdat Europa in een enorme gevarenzone verkeert. Staatsterreur gelijk aan Noord Korea, machteloosheid van de EU en regeringleiders over het terreur van de Islam en niet te vergeten de door de EU opgelegde klimaatterreur. Hoelang laat een volk zich nog langer de dictatuur en het staatsterreur in de tang nemen. We zouden niet moeten vluchten maar is mijns inziens de tijd aangebroken het hele EU bolwerk vol met misdadigers tegen de menselijkheid omver te werpen. Het is niet meer te vergeven en te tolereren wat zij de Europese burgers hebben aangedaan.

  Geliked door 2 people

 4. BigLJohn zegt:

  Naar wat ik gehoord heb lopen in Spanje de zwaar bewapende militairen op straat om burgers te controleren, c.q. om ze aan de lockdown te houden. Waar moet dat toch in Godsnaam toch naar toe met ons. Want wat in Spanje gebeurt kan in no time alhier de wetgeving zijn, want die Corona gekte speelt wereldwijd. Dag burgerrechten, dag grondwet….In de tweede Wereldoorlog leefden de mensen nog vrijer dan nu, of het moest zijn dat je Joods was. Welnu, de Joden beginnen het ook al benauwd te krijgen in Europa. Gaan we nu echt naar een maatschappij toe van alleen maar werken en weer naar huis gaan, opgesloten zitten in je eigen huis, en een minister president Rutte die ons toeroept; houd je bek, houd je bek, en houd je bek !

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Wat zijn het toch smerige duivels die deze zinloze massahysterie veroorzaken en blijven voeden!

  Like

 6. Frits zegt:

  Macron: een pandemie op zich😡

  Like

 7. pepo Copyright zegt:

  Als ze nu eens richting de regerings gebouwen en de privé woningen van de “leiders” verplaatsen ipv te vluchten!

  Met een demonstratie komen er er een paar honderd man opdagen!

  Als je je regering niet ruimt zullen ze jou ruimen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s