De lockdown ruïneert ons leven!

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf morgen treedt de landelijke, eerst een maand durende lockdown in werking – met fatale gevolgen voor de economie. De inkomsten storten met € 19,3 miljard in, 600.000 banen zijn in acuut gevaar, aldus de pikzwarte prognose van het DIW-instituut. Vooral hotels en gastronomie worden met een uitval van € 5,8 miljard bijzonder hard getroffen. Deskundigen gaan er van uit dat deze branches moeten rekenen op 55% minder inkomsten dan in 2019.

Ook de terreinen sport, cultuur en amusement moeten een min van € 2,1 miljard verwerken, de handel eentje van € 1,3 miljard, de Duits eindustrie een min van € 5,2 miljard. Een groot deel van het verlies van € 19,3 miljard komt voor rekening van dienstverleners, logistieke ondernemingen en bioscoopexploitanten. Met het oog op dit sombere vooruitzicht voor slechts één maand daalt het bnp met 1%.

Dat heeft directe gevolgen voor de arbeidsmarkt: het aantal deeltijdwerkers zal tot het eind van het jaar met 400.000 naar 3,2 miljoen toenemen. De directeur van het DIW-instituut, Michael Hüther, gaat er bovendien van uit dat door de “lockdown-light” ongeveer 591.000 mensen hun baan kwijtraken, in 2021 nog eens 15.000 – mits de shutdown zoals aangekondigd weer op 1 december is afgelopen, anders dreigt een verdere verscherping van de situatie. Het boze ontwaken komt uiterlijk dan, wanneer het deeltijdwerk afloopt en de plicht tot aanvraag van surseance van betaling terugkeert. Duitsland zal na Merkel´s lockdown-scenario´s niet meer te herkennen zijn! De belastingbetalers merken dat uiterlijk in 2021.

(welt.de)

Bron:
facebook.com/aliceweidel/
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op De lockdown ruïneert ons leven!

 1. Frits zegt:

  Duitsland heeft wat met leiders die hun land naar de kloten führen.

  Like

 2. Bas zegt:

  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/beeindigt-illegaal-feest-limburgs-bosgebied/

  ME beëindigt illegaal feest in Limburgs bosgebied: ‘Die 95 euro boete was het helemaal waard’

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest in een bosgebied in het Limburgse Geulle beëindigd. Volgens een politiewoordvoerster waren er rond 03.00 uur tussen de 100 en 150 feestvierders bijeen. Ongeveer honderd aanwezigen hebben een bekeuring gekregen, elf mensen zijn aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. De aanwezige apparatuur is in beslag genomen.

  Rond 03.30 uur arriveerde de meerdere wagens en de bereden politie in het bosgebied rond de Slingerberg in Geulle bij het feest. Via de verschillende bospaden bleven mensen toestromen. De mobiele eenheid zorgde ervoor dat het feest werd beëindigd en van alle aanwezigen werden de gegevens genoteerd. De organisatoren riskeren een boete van 4000 euro.

  De jongeren kwamen niet alleen uit Limburg zegt politiewoordvoerder Judith Verbaan: ”Er waren niet alleen Nederlandse jongeren bij, er zaten ook mensen tussen die alleen Engels konden praten. Het is niet duidelijk waar ze precies vandaan kwamen.”

  Like

 3. Hovawart zegt:

  De lockdown ruïneert ons leven!,……het is de politiek die het ons langs de huigjes drukt.

  Like

 4. Bas zegt:

  https://dissident.one/2020/10/31/groot-brittannie-de-politie-zal-huizen-binnengaan-en-kerstdiners-opbreken-als-families-lockdown-regels-negeren/

  Groot-Brittannië: De politie zal huizen binnengaan en Kerstdiners opbreken als families lockdown regels negeren

  Politiechefs hebben gewaarschuwd dat de familiefeesten met Kerstmis door agenten zullen worden opgebroken als ze de lockdown regels aan hun laars lappen.
  David Jamieson, de commissaris van West Midlands, zei de agenten aanwijzingen van verklikkers zullen opvolgen en onderzoeken.
  In West Midlands gelden momenteel fase 2 beperkingen, die inhouden dat mensen niet samen mogen komen.
  Jamieson vertelde The Telegraph: Als we denken dat er grote groepen mensen samenkomen waar dat niet mag, dan zal de politie ingrijpen, eventueel met geweld.

  Like

  • willie zegt:

   ”Jamieson vertelde The Telegraph: Als we denken dat er grote groepen mensen samenkomen waar dat niet mag, dan zal de politie ingrijpen, eventueel met geweld.’
   EN ALS DIE ZICH NU EENS MET GEWELD GAAN VERDEDIGEN ??? Dan die kloteflikken huilie huilie doen zeker ?? Wordt HOOG tijd hiervoor

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Alleen te begrijpen als je weet dat ze hun agenda van de big new reset aan het uitvoeren zijn. Deze massa slachting in de economie gaat niet om een virus met een letaliteit van 0,13 procent. Dat is slechts het excuus dat met hulp van de media wordt opgeblazen tot een wereld ramp.

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   guusvelraeds.Klopt,de coronahoax is een staats/machtsgreep en onderdeel van de communistische N.W.O. agenda.De depopulatie agenda 21 en 2030 met behulp van de vaccinazi,s.

   Like

 6. Johan zegt:

  Het is schandalig hoe de politie bezig is om onder het mom van “corona” allerlei illegale feestjes van jongeren te beëindigen . Ook worden er forse boetes uitgedeeld.
  Maar die feestjes vinden allemaal plaats in de bossen en in de buitenlucht. Dat zijn nou juist de laatste plekken, waar je corona kunt oplopen. Afgezien daarvan, iedereen moet zelf weten wat hij doet en dat zelf kunnen beslissen.
  Nederland begint aardig op een politiestaat te lijken. Het is de DDR in een nieuwe gedaante : DDR 2.0 : Wij (de regering) beslist wel wat goed voor jullie is en wie zich daar niet aan houdt, kan op enorme sancties en boetes rekenen.
  Daarnaast vallen binnenkort tal van grote en kleine bedrijven in ons land om, zoals nu staat te gebeuren met KLM. De hele economie wordt in een enorme wurggreep genomen omdat er een paar mensen covid-19 hebben. Het is buiten proporties.

  Ook dat toontje van de regering is buitengewoon aanmatigend : “Samen gaan we het corona-virus te lijf”, klinkt het in koor van uit Den Haag. Samen ? Hoezo samen ? Alsof de hele bevolking eensgezind in lockdown is gegaan. Alsof iedereen met plezier bereid is om zijn baan te verliezen.

  Like

 7. Jan zegt:

  Merkelianen lachen AfD’ers recht in hun gezicht uit

  AfD-Politiker liest verzweifelte Briefe vor, Regierung lacht! – Dr. Martin Vincentz (AfD)

  Like

 8. Jan zegt:

  Economische malaise: bijna 200 miljard euro aan bbp verdwenen!

  Het is de sterkste beoordeling sinds de financiële crisis van 2009: het Duitse bruto binnenlands product daalde vorig jaar met 5,0 procent. Dit aantal, dat in eerste instantie misschien niet erg dramatisch klinkt, betekent een verlies van ongeveer 200 miljard euro aan economische output! Zelfs minister van Economische Zaken Altmaier (CDU) moet toegeven dat de situatie somber is en niet kan worden verdoezeld door het feit dat aanvankelijk een nog grotere inzinking verwachtte. Het volledig catastrofale corona-wanbeheer door de federale overheid begint zijn economische en sociale prijs te eisen. Alleen al de detailhandel vreest tienduizenden faillissementen en hele stadscentra worden bedreigd met woestijnvorming.

  In een dergelijke situatie heeft de republiek dringend economische beleidsbevoegdheid nodig. Maar het heeft een minister van Economische Zaken die al groots faalde met de “energieomslag” – en die winkelen tijdens de Corona-crisis tot een “patriottische taak” verklaarde, om vervolgens te eisen dat het kerstinkopen wordt afgeschaft. Het heeft een bondskanselier die het belastinggeld van haar burgers met volle handen verdeelt aan de EU en illegale immigranten, in plaats van de last van haar eigen bevolking te verlichten en de bureaucratie te verminderen om concurrerende bedrijven te garanderen. Maar bovenal heeft het een federale regering die niet steunt op proportionaliteit en belangenafweging in de Corona-crisis, maar op een actiegericht “lockdown” -beleid. We zullen u hieraan blijven herinneren – zodat er zo snel mogelijk een beleidswijziging plaatsvindt, om in ieder geval het ergste te voorkomen.
  https://afdkompakt.de/2021/01/14/wirtschafts-einbruch-200-milliarden-euro-bip-weg/

  Like

 9. Jan zegt:

  Duitse veiligheidsdienst verklaart oppositiepartij AfD gevaar voor democratische orde

  De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst heeft Alternative für Deutschland (AfD) verklaard tot een extreemrechtse organisatie die de grondwet bedreigt. Daardoor mag de veiligheidsdienst politici en leden van de AfD schaduwen en afluisteren.

  Flügel
  Al in april 2020 verklaarde het BfV dat de zogeheten ‘Flügel’ binnen de partij een extreemrechtse organisatie was die een gevaar voor de democratische orde was. De Flügel stond onder leiding van de omstreden politicus Björn Höcke, die onder meer het holocaustmonument in Berlijn hekelde en suggereerde dat Duitsland zijn herdenkingsbeleid ‘180 graden moest draaien’.
  (dit is keihard door de Volkskrant gelogen. Het ging om ‘ein Denkmal der Schande’ en niet om ‘ein scha”ndliches Denkmal’)
  ….
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/duitse-veiligheidsdienst-verklaart-oppositiepartij-afd-gevaar-voor-democratische-orde~b54492c8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s