Duitsland: De uitzonderingstoestand als nieuwe normaliteit

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds woensdag is datgene officieel wat sinds weken door steeds nieuwe paniekmeldingen werd voorbereid: er werd een nieuwe uitzonderingstoestand opgelegd, zonder dat er sprake is van een noodtoestand die dat noodzakelijk zou maken.

Van de 20.000 coronabedden zijn er volgens actuele informatie minder dan 10% bezet. Hoeveel zieke mensen zich onder de 16.000 “nieuwe infecties” bevinden, wordt nog steeds verzwegen. Een commissie zonder democratische legitimering, bestaande uit de bondskanselier en de ministers-presidenten van de deelstaten, besluit verregaande beperkingen van de burgerlijke vrijheden, zonder dat de parlementen, die als enige bevoegd zijn zulke maatregelen op te leggen, gevraagd zouden zijn. Ze mogen achteraf datgene wat besloten is, goedkeuren, als ze willen. Er lijkt nauwelijks sprake te zijn van verzet. Weliswaar zullen de AfD en de FDP tijdens het debat in de Bondsdag vandaag protest aantekenen, maar dat zal nauwelijks consequenties hebben.

Gelijkgeschakelde media zonder kritische vragen

Van de media, die er eigenlijk voor zijn om de regering te controleren, kwam nauwelijks een kritische vraag, maar gedienstige verbreiding van de verordende maatregelen. Van de gedupeerde ondernemingen in het hotelwezen, de gastronomie en de cultuurwereld, die vooral schaakmat zijn gezet, hoewel van hen bewijsbaar nauwelijks infectiegevaar uitgaat, wordt serieus verzet voorkomen, doordat vicebondskanselier en minister van Financiën Scholz verkondigt dat alle gedupeerde bedrijven 70% van hun uitval van verdiensten uit het belastingzakje vergoed krijgen. Zonder controle, zoals hij er aan toevoegde. Dan is massaal misbruik al voorgeprogrammeerd. Wie dat met het oog op de dramatisch dalende belastinginkomsten moet betalen, blijft de vraag. Er is steeds vaker sprake van een vermogensheffing, de SPD-voorzitter Esken noemde het al eens een “coronaheffing”.

De opsluiting van de hele bevolking in een rechtsstaat is zo nog nooit eerder voorgekomen. Parallellen vind je eerder in de ten onder gegane Sovjet-Unie en in het huidige Noord-Korea, waar de mensen hun woonplaatsen ook niet mochten verlaten, tenzij ze tot de nomenklatoera behoorden, waarvoor deze beperkingen uiteraard niet golden. In tegenstelling tot totalitaire dictaturen wordt mensen in Merkel-Duitsland slechts verzocht om af te zien van “onnodige” reizen, inclusief familiebezoeken, maar voor de ongehoorzamen werd al een preventieve controle aangekondigd.

De bevolking wordt als terroristen behandeld

Wie deze Beierse uitvinding, die door minister van Binnenlandse Zaken Seehofer in het spel gebracht werd, nog niet kent: hier mogen auto´s en personen op straat zonder enige verdenking gecontroleerd worden. Het instrument, dat eigenlijk voor de opsporing van terroristen en criminelen werd ontwikkeld, wordt nu tegen de bevolking gericht.

Dat gaat menig Duits politicus, die nu weer zijn lelijke, ondemocratische gezicht laat zien, niet ver genoeg. De notoire Karl Lauterbach (SPD), die in alle mogelijke en onmogelijke talkshows als paniekzaaier nr. 1 wordt gevleid, eist niet minder dan de opheffing van de onschendbaarheid van de woning. Het ergste is dat een politicus tegenwoordig zoiets kan zeggen zonder bang te hoeven zijn voor consequenties. De binnenlandse veiligheidsdienst zal hem niet observeren wegens zijn openlijk verkondigde bedoeling de grondwet uit te hollen, en zeker de politie zal hem geen strobreed in de weg leggen.

Op dit moment wordt er niet gejaagd op vijanden van de grondwet, maar wordt de bevolking met alle beschikbare middelen geïntimideerd. Wij dienen vanaf maandag per se thuis te blijven. Waarom eigenlijk? Heeft het iets te maken met de op 3 november plaatsvindende verkiezing in de VS, een land waarover we steeds vaker in de aan de staat gelieerde media horen en lezen dat het aan de rand van een burgeroorlog zou staan, die uiterlijk uitbreekt nadat de verliezer van de verkiezing de uitslag niet erkent?

Het onderdakverbod, door de rechtbanken al gekiept, wordt nu gewoon landelijk voltrokken. Het getuigt van een enorme arrogantie van de macht dat men denkt zich dat te kunnen permitteren. Eigenlijk zou er gisteren al een schreeuw van verontwaardiging door het land hebben moeten gaan, maar het blijft tamelijk stil. Wellicht is het de stilte voor de storm, wordt gezegd door de hoop, die het laatst sterft.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsland: De uitzonderingstoestand als nieuwe normaliteit

 1. vangie1206j zegt:

  De kruik gaat net zo langgerekte totdat die barst.
  Ik hoop het van ganser harte dat het hele land in opstand komt tegen deze smerige DDR DICTATOR A.M.

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  De kruik gaat net zo lang te water tot dat die barst.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Het is een voorzichtige poging om de bevolking alvast te laten wennen aan de politiestaat in de EU….steeds minder rechten en wettelijke bescherming..

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  De communistische N.W.O. wordt het nieuwe normaal.Gecondoleerd.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Ze zullen net zo lang aan de gang blijven tot dat Duitsland economisch en menselijk op zijn gat ligt. Alleen zal er geen Marshall plan voorhanden zijn zoals na de tweede Wereldoorlog, om de nieuwe instorting van Duitsland ongedaan te doen maken !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s