Duitse Newspeak . . .

Nieuw ziektebeeld ontdekt: de “symptoomloze zieken”. Vroeger noemde men dit gewoon “gezonde mensen”.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t F.G.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitse Newspeak . . .

 1. guusvelraeds zegt:

  Het is zoiets als de vrij van leugens zijnde leugenaar.

  Like

 2. Blaffertje zegt:

  Dit is het bewijs dat we economisch kapot moeten, want welke idioot gaat, ondanks dat de besmettingen drastisch dalen, de maatregelen nog meer verschepen?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/951328042/deze-extra-coronamaatregelen-liggen-op-tafel-na-knetterende-discussie-kabinet?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

  Dit slaat toch nergens op.
  Zo jagen ze straks iedereen tegen zich in het harnas.
  Vele mensen houden zich nu al met tegenzin aan de verscherpte maatregelen en nu de besmettingen terug lopen (ik twijfel of het virus niet zelf al op zijn retour is, want dat verwacht ik namelijk, maar dat is een andere discussie) moeten ze niet nog meer olie op het vuur gooien door de maatregelen nog verder aan te scherpen.
  0% besmetting lijkt hun ideaal te zijn maar dat kan nooit en let op mijn woorden, als alles weer wat losser mag, komt het virus als een duvel uit het doosje er tevoorschijn omdat het alleen tijdelijk word onderdrukt en begint de hele kermis weer opnieuw.
  En ook dan zullen er weer opnieuw problemen in de zorg ontstaan omdat onze regering nog steeds niet heeft geleerd uit de twee voorgaande corona/griep golven in hierop te anticiperen.
  Het aantal ziekenhuis opnames stabiliseert inmiddels ook al, dus de zorg ontzien is met de huidige maatregelen ook al voldoende en dan willen ze nog richting lockdown???

  Ze zijn gek geworden.
  …………………

  En dan dit.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/349839138/waarom-aanscherping-maatregelen-terwijl-aantal-besmettingen-daalt?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

  Dit staat in hetzelfde artikel.

  “Uit GGD-cijfers blijkt dat sinds 6 juli het overgrote deel van de gemelde besmettingen in een thuissituatie met huisgenoten heeft plaatsgevonden: 58,6 procent. In de weken van 20 en 27 oktober lag dat aandeel nog hoger: op 62,9 procent.”

  Dus wie verneukt nou wie?

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  EN DAN NU DE LAATSTE CIJFERS..

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1852851934/aantal-positieve-tests-verder-gedaald-afgelopen-etmaal-7776-meldingen

  “AMSTERDAM – Het aantal gemelde coronabesmettingen is dinsdag verder gedaald, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen er bij het instituut 7776 meldingen binnen van positieve tests. Op maandag waren dat er 8305. De meldingen nemen al een aantal dagen af. Vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

  In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 64.087 positieve tests geregistreerd. Het is voor het eerst in twee maanden dat de weekcijfers dalen. De afname is vijf procent. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er bijna 376.000 Nederlanders positief getest.

  „Vooral in de laatste dagen zagen we een lager aantal meldingen. Dat lijkt een effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, zegt het instituut in een toelichting.

  Toch gaat de daling volgens het RIVM nog niet hard genoeg. Het zogeheten reproductiegetal, het cijfer dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt onder de bevolking, daalde afgelopen week iets tot 1,1. De overheid wil dat het reproductiegetal onder de 1 komt. Dan dooft de uitbraak langzaam uit. „Het aantal besmettelijke personen blijft hoog”, aldus het instituut. Het RIVM wijst er ook op dat er in de leeftijdsgroepen boven de 60 jaar nog geen daling van het aantal positief geteste mensen te zien is.

  Ook werd bekend dat het aantal sterfgevallen verder is opgelopen. In de afgelopen week zijn 435 sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Vorige week meldde het instituut 329 corona-sterfgevallen en de week daarvoor 185.

  Het RIVM maakte ook bekend dat 1966 mensen vanwege het coronavirus waren opgenomen op een verpleegafdeling van een ziekenhuis, en dat 321 mensen op een intensive care waren opgenomen. Een week eerder waren dit er respectievelijk 1739 en 333.

  Sterfgevallen
  Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 113 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM. Maandag werd bekend dat 29 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.”

  WEDDEN DAT ZE VANAVOND ONS NOG MEER VRIJHEDEN AFPAKKEN?
  DAT IS DAN DE BELONING DIE WE KRIJGEN DOOR ONS AAN DE MAATREGELEN HOUDEN.
  HET WAS TOCH BELOOFD DOOR PINOKKIO DAT WIJ GEEN STRENGERE MAATREGELEN KREGEN ALS DE CIJFERS DAALDEN?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s