Thilo Sarrazin: “Geen benul en geen ommekeer”

(Vertaling: E.J. Bron)

Coronacrisis, asielcrisis, islamitische terreur: op steeds meer onderwerpen geraakt “de staat aan zijn grenzen”, zoals de titel van het nieuwe boek van bestsellerauteur Thilo Sarrazin luidt.

In gesprek met de redacteur van de “Junge Freiheit”, Moritz Schwarz, licht de voormalige Senator van Financiën van Berlijn de daarin voorkomende kerntheses toe: migratie zou absoluut geen, zoals vaak wordt beweerd, verrijking voor de opnemende samenlevingen zijn, aldus Sarrazin. De gedetailleerde blik in de geschiedenis van de mensheid zou veelmeer het tegendeel openbaren: in veel meer dan 90% van de gevallen zou migratie alleen maar voordelig zijn geweest voor de migranten, niet echter voor de mensen in de doelregio´s van de immigratie.

Desondanks zou Duitsland nog steeds een politiek bedrijven die ongecontroleerde immigratie zou begroeten. Een bereidheid om zich fundamenteel met de migratiekwestie bezig te houden, zou hij niet zien, beklaagt Sarrazin. Dezelfde misstand ziet hij ook in de omgang met de islam. Daaraan zou ook de nu in Frankrijk opnieuw geëscaleerde islamitische terreur niets veranderen. Hij zou wat dat betreft “in de Duitse politiek geen benul en geen ommekeer zien”.

Sarrazin: hellend vlak door corona “nog schever geworden”

Over bondskanselier Angela Merkel (CDU) zegt Sarrazin dat zij die debatten schuwt waarbij ze niets te winnen zou hebben. Daarom zou ze al jarenlang bondskanselier zijn. Alleen in coronakwesties wil het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bank geen al te scherpe kritiek vanaf de zijlijn oefenen, want in vergelijking met andere landen zou Duitsland het nog redelijk goed doen in de pandemie.

Zorgwekkend zou echter de tendens zijn om onder het voorwendsel van corona politieke maatregelen zoals het EU-wederopbouwfonds en zodoende de uitbreiding van de Europese transferunie door te drukken – maatregelen, die men onder andere omstandigheden waarschijnlijk niet zou hebben kunnen realiseren. Het “hellend vlak”, waarop de EU zich sinds de financiële crisis van 2008 zou bevinden, zou door corona nu “nog schever geworden” zijn.

Video van het interview met Thilo Sarrazin (Duitstalig):

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Thilo Sarrazin: “Geen benul en geen ommekeer”

  1. droevige mof zegt:

    Dit boek is momenteel gratis verkrijgbaar als audioboek bij Amazon. Heel, heel vreemd.
    Amazon promoot Sarrazin. Ik kan het niet geloven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s