Trump, Biden of Harris

(Door: Arjan Hebly & Rob Kern)

De vraag is simpel: wat gaat er gebeuren als Trump wint en wat gaat er gebeuren als Biden wint?

Als Trump wint wordt, het herstel van de Verenigde Staten en de wereldorde doorgezet. Intern zijn er nog diverse appeltjes te schillen: corona, de economie, waaronder ook de armoede, de verzoening van bevolkingsgroepen, de onafhankelijkheid en veiligheid van het land, de infrastructuur en de gezondheidszorg, om er maar een paar te noemen. Gaat hij dit klaren? We weten het niet. Het is bestuurlijk en economisch een bijzonder complex land, maar Trump heeft in ieder geval een agenda en een hoopvolle visie op zijn land. En dan natuurlijk zijn buitenlandse agenda. Hij zal die doorzetten en deze zal bijdragen aan een nieuwe wereldorde. Cruciaal zijn daarin zijn omgang met China, Iran en in het verlengde hiervan de Soennitische islamitische landen en volken en Israël. Hij zal de partijen proberen te temmen op een manier die uiteindelijk aan de Verenigde Staten en de wereld als geheel ten goede zal komen. Ook hier zien we een duidelijke agenda en een visie.

En nu, stel dat Biden wint. Dan zijn er twee scenario’s.

De eerste is dat Biden zelf het roer vier jaar in handen houdt. Biden is een gematigd man die weer graag vriendjes wil worden met en gerespecteerd wil worden in de cirkel van internationale diplomaten en regeringsleiders, zijn oude stiel. Hij heeft aangegeven de Iran-deal nieuw leven in te blazen, zich opnieuw te committeren aan de Parijs akkoorden en hij zal proberen om in een goed blaadje te komen bij Xi Jinping. Hij vergeet Israël niet, maar het is niet zijn eerste prioriteit. Kortom een terugkeer naar de smoezelige buitenlandpolitiek van Obama. Er is het vermoeden dat Biden wel zal voortbouwen op Trump´s strengere benadering van het buitenland als het om de handel gaat. Maar al met al weten we niet heel precies wat er gaat gebeuren. De agenda van Biden is zwakjes. Wat er gaat gebeuren, zowel in het binnenland als daarbuiten, is onvoorspelbaar. Wie spinnen daar garen bij? De techbedrijven. Een beetje kleurloze gematigde figuur komt hen prima uit.

Maar in het geval van Biden kan er ook nog iets anders gebeuren, en dat is dat de beste man het geen vier jaar uithoudt. Dan belanden we in het tijdperk Kamela Harris. Haar vertrekpunt van beleid zal de identiteitspolitiek zijn. Natuurlijk is dit een belangrijk onderwerp in de Verenigde Staten, maar er moet voor worden gewaakt dat dit thema het land niet ontwricht. Groepen die onverenigbaar tegenover elkaar komen te staan. Het is in dit soort gevallen niet uit te sluiten dat dit binnenlandse radicalisme, met chaos tot gevolg, ook kan overslaan op de buitenlandpolitiek. We weten waartoe het opkomen voor door een beperkte elite gepropageerde algemeen menselijke idealen kan leiden. De paar historische voorbeelden die we daarvan hebben, stemmen niet hoopvol. De kwadratering van het beleid van Biden kan leiden tot diepgaande chaos, niet alleen in de Verenigde Staten zelf, maar ook in de hele wereld. Voor de niet religieuze mensen onder ons stel ik ‘duimen’ voor, voor het andere deel ‘bidden’.

Door:
Arjan Hably & Rob Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Trump, Biden of Harris

 1. Jan zegt:

  Niet te best voor de Dems

  Allegheny County councilman in Pennsylvania: ‘I’m an elected official. I have had at least a dozen Democratic elected officials tell me that they are voting for Trump… but as Democratic elected officials they can’t come out and say it.’ https://t.co/i4AH2zqS7q

  — Byron York (@ByronYork) November 2, 2020

  Like

 2. Jan zegt:

  THE MASK IS OFF: Kamala Harris Endorses Communism Two Days Out From Election Day (VIDEO)

  There’s a big difference between equality and equity. pic.twitter.com/n3XfQyjLNe

  — Kamala Harris (@KamalaHarris) November 1, 2020

  Dit is een vrij duidelijke onderschrijving van gelijkheid van resultaten als beleidsdoelstelling. (In tegenstelling tot gelijkheid van kansen.)

  Kijk, jullie hebben mijn stem omdat ik tegen Trump heb gestemd. Maar dit is echt een heel slecht idee. pic.twitter.com/l4uyjKtggQ

  – Fletcher Dunn (@ZPostFacto) 1 november 2020

  Waarom zou een vice-presidentskandidaat het marxisme schijnbaar dagen vóór algemene verkiezingen goedkeuren? Is ze van mening dat de overheid gelijkheid van resultaat voor iedereen moet afdwingen? Werkelijk?

  – Andrew Sullivan (@sullydish) 1 november 2020

  Like

 3. Bob zegt:

  Voor de wereld vrede is Trump de
  aangewezen persoon.

  Like

 4. Kees zegt:

  Hopelijk wint Trump. Alleen verwacht ik dan wel een burgeroorlog, de democ-ratten zullen dit nooit accepteren.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat de uitkomst ook gaat worden, te vrezen valt dat er een complete chaos ontstaat, de Democrats hebben vier jaar lang laten zien dat ze zich niet wensen neer te leggen bij een voor hun negatieve uitslag.
  Dit heeft ertoe geleid dat het land waanzinnig gepolariseerd is, aanhangers van beide partijen rollen nu al met enige regelmaat vechtend over straat.
  Zwarte bewoners zien in elke rel een vrijkaartje om al plunderend door winkelstraten te trekken, in geval dat Trump wint wordt de Nationale Garde ingezet, mocht het onverhoopt Biden worden dan zien ze daarin toestemming om vrolijk door te plunderen.
  Middenstanders gaan zich op den duur daartegen verdedigen en wapens zijn vrij verkrijgbaar dus de uitkomst daarvan laat zich raden.
  Een burgeroorlog is dichterbij dan menigeen denkt en het uiteenvallen van de United States is niet ondenkbaar.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Wat er gaat gebeuren als Biden wint is dat de deepstate/gobalisten trein gewoon door dendert en de hele wereld over vier jaar definitief “naar de kloten” is, en als Harris het stokje mocht overnemen, en die kans zit er dik in, dan gaat de hele zaak helemaal in sneltreinvaart ten onder..
  Als we voor die tijd niet in een nucleaire oorlog met Rusland verzeilt zijn geraakt.
  Want dat de agressieve expansiepolitiek van de EU richting Oosten dan weer gewoon doorgaat vanwaar deze dankzij de verkiezing van Trump in 1016 tot stilstand was gekomen mag duidelijk wezen.
  In dat geval gaat China over de puinhopen van de Westerse beschaving heersen.
  Het is Trump of “Der Untergang”, meer smaken zijn er niet.

  Like

 7. Bas zegt:

  Daar begint t al…
  Een poll watcher in Philadelphia werd zojuist ten onrechte verhinderd het stembureau te betreden

  Like

 8. Jan zegt:

  Het geestelijke niveau van Joe Biden

  Joe and Jill Biden want to unite America. They’ll start by adding a cat to family dogs Champ, Major
  https://thedontowerbridge.co.uk/joe-and-jill-biden-want-to-unite-america-theyll-start-by-adding-a-cat-to-family-dogs-champ-major.html

  Like

 9. Jan zegt:

  Kijkcijfer voor Biden is slechts 4000 als hij enekele woorden brabbelt op de Electoral College Vote Day en dan durft hij te beweren dat 80 miljoen op hem hebben gestemd.

  [https://youtu.be/gTS-nW3G2w8]

  Like

 10. Jan zegt:

  Staatsgreep openlijk zichtbaar: Leden van het kiescollege door de politie tegen gehouden zodat zij hun stem voor Trump niet kunnen uitbrengen. Dit in opdracht van de criminele Gretchen Whitmer

  Breaking: A group of GOP electors for Donald Trump arrives at the Capitol, heading towards the chamber to try to get inside to cast their Electoral College votes #ElectoralCollege #Michigan #2020Election pic.twitter.com/88kwEVZVOy

  — Brendan Gutenschwager (@BGOnTheScene) December 14, 2020

  Like

 11. Jan zegt:

  De haat van de socialisten tegen Amerika gaat heel ver

  UST IN – #Michigan hears the National Anthem and then the “Black National Anthem” before the Electoral College proceedings.pic.twitter.com/zOi45SgZDu

  — Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) December 14, 2020

  Wat een weerzinwekkend kattengejammer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s