Hongaarse minister van Justitie: “De EU zou zich beter met de terroristische bedreiging dan met de stand van de rechtsstaat in Hongarije bezighouden: wij worden aangevallen, omdat we nee tegen immigratie zeggen”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Justitie van Hongarije, Judit Varga (foto), verwees naar de jongste “islamistische” aanslagen in Europa en riep de EU ertoe op om zich te concentreren op de strijd tegen terrorisme.

In een interview met de “Financial Times” verklaarde Judit Varga dat Europa “uit haar huichelarij zou moeten ontwaken en ermee moeten beginnen om over de werkelijke problemen te praten: terreuraanslagen in Europa, zware misdaden, antisemitisme.”

Hongarije wordt door Brussel in toenemende mate voor het toenemend autoritarisme van minister-president Viktor Orbán bekritiseerd, die in een decennia aan de macht zijn invloed op de instituties geconsolideerd heeft en de grondwet liet herschrijven om deze aan te passen aan zijn behoeften.

Deze week zal de EU over plannen betreffende vermindering van begrotingsbetalingen aan lidstaten discussiëren die EU-wetten en EU-waarden schenden. Een initiatief dat heftig werd afgewezen door Hongarije door erop te staan dat Hongarije geen rekening en verantwoording hoeft afleggen aan de Europese Commissie, die volgens Varga “geen gezicht” heeft, maar aan andere EU-staats- en regeringschefs.

Varga verklaarde dat het niet juist zou zijn dat de EU-staats- en regeringschefs “zich achter de corridors van de Europese commissie verstoppen”.

“Bondskanselier Merkel zou voor Viktor Orbán moeten gaan staan en zeggen: ´Neemt u mij niet kwalijk, ik heb een probleem met u en u zou moeten vertrekken´, aldus Varga.

“We worden aangevallen en ideologisch onder druk gezet, omdat wij nee tegen de immigratie zeggen, nee tegen het multiculturalisme, en omdat wij een andere zienswijze hebben over de rol van de familie in de samenleving”, zei ze.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hongaarse minister van Justitie: “De EU zou zich beter met de terroristische bedreiging dan met de stand van de rechtsstaat in Hongarije bezighouden: wij worden aangevallen, omdat we nee tegen immigratie zeggen”

 1. koddebeier zegt:

  Hongarije is beter af zonder de dictatuur van de Europese Unie !
  De omkoping door subsidies ed. het het verlies van vrijheid en zelfbeschikking niet waard !!

  Geliked door 1 persoon

 2. lekke Fietsband zegt:

  En daarom hier een lockdown terwijl er amper autochtonen op de IC liggen wordt wel onze economie naar de kloten geholpen:

  https://sceptr.net/2020/10/intensive-care-afdelingen-in-randstad-amsterdam-liggen-vol-migranten/

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Lekke Fietsband.
   Inderdaad, ónze IC-bedden worden bezet door “vluchtelingen” en ander buitenlands schorem. Voor veel ouderen in Nederland zijn zélfs geen anti-groep-vaccins meer aanwezig evenals het pneumokokken-vaccin.
   De allochtonen gaan niet alléén op de woningmarkt vóór de échte Nederlanders , zelfs in de zorg is dat het geval. En krijgt dat schorem géén voorrang op de woningmarkt en/of de zorg dan némen ze ’t wel d.m.v. geweld en bedreiging. De beveiliging bij diverse ziekenhuizen is NIET vanwege de drukte aldaar maar kom vanwege bedreigingen door dat buitenlandse schorem.
   Gaaf landje , hè Rutte ?!

   Like

 3. Harry zegt:

  Typisch ,

  ALLE mededelingen die uit Hongarije komen duiden op het hebben van een gezond verstand en een verstandige aanpak .

  ALLE berichten uit Brussel duiden op het hebben van een complete verdwazing en het niet hebben van enig benul van haar “onderdanen”
  , noch van economie , noch van levensvreugde .
  Anders laat je niet een heel werelddeel volstromen met levensgevaarlijk geteisem !
  Het hele zootje , aan de macht daar , zou tegen de muur gezet moeten worden !
  Heel Europa naar de donder en honderden miljarden ieder jaar in een bodemloze put gedonderd .

  UIT DE EU , TERUG NAAR DE EEG !

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  De Hongaarse minister van Justitie heeft volkomen gelijk. Deze minister, mevr. Judit Varga, bezit tenminste nog normaal verstand, dit in tegenstelling tot bijv. de “leiders” van Nederland en/of Oostenrijk, om de EUSSR-“leiding” maar helemáál niet te noemen !
  Er wordt ons dagelijks een loer gedraaid door dat criminele zootje dat zich “regering” durft te noemen. Moordenaars en verkrachters worden door hen van harte welkom geheten, krijgen als eersten een , voor óns bestemde , woning óók nog eens volledig ingericht, voor de rest van hun leven wordt er voor hen gezorgd, op uw én mijn kosten.
  ’t Is gvd niet meer te bevatten !!!!
  Échte Nederlanders kunnen, alvorens dood te vallen, naar de Voedselbank ;
  Moge de Schuldhulpverlening komt werknemers tekort door het sterk groeiende aantal cliënten en dát zijn géén buitenlanders/”vluchtelingen”.
  Moge de “politieke myxomatose” zéér spoedig uitbreken in “Den Haag”.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob zegt:

  Leiders die iets voor hun volk doen
  worden aan alle kanten tegen gewerkt
  en probeert men nep argumenten op de
  knieen te krijgen.
  Als de leiders ook nog de feitelijke
  waarheid verkondigen is het hek van de dam.

  Like

 6. Julia zegt:

  Hoogste tijd dat weldenkende mensen zo snel mogelijk hun boeltje pakken en voor goed met vakantie gaan naar Hongarije waar gezond denkende politici de scepter voeren en geen volks= en landverraders. Een land waar het goed leven is, de levensstandaard op normaal niveau ligt en een verademing om al dat Islam tuig niet meer hoeven te aanschouwen. Weinig of nagenoeg geen jankende moskeeën. Dit is mogelijk één van de verstandigste reizen die men nog kan ondernemen. Nooit meer terug daar de dictactuur van de EU waar straks miljoenen mensen zijn onderdrukt en aan e bedelstaf liggen en beroofd zijn van alle plezier en vrijheden. Wat een walgelijk smerig politiek doordacht spel wordt er met de bevolking gespeeld sterker nog die Haagse en EU elitaire misdadigers tegen de menselijkheid heeft ons de oorlog verklaard.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Het zijn wel heel erg veel Auslander die naar Hongarije trekken Julia. Onroerend goed wordt dan ook massaal opgekocht tegen de vraagprijs. Eigen jongeren komen niet meer aan bod en dat zet natuurlijk kwaad bloed. Veel Westerse criminelen die het te warm wordt onder de voeten zullen ook naar Hongarije trekken om daar hun geld in horecapanden etc wit te wassen om vervolgens hun praktijken voort te zetten.
   Een bewijs van goed gedrag alsmede een bewijs dat je in staat bent om jezelf, zeker in de begin jaren te kunnen bedruipen, lijkt me wel verstandig. Dat voorkomt niet alleen dat je de criminelen weg houdt, maar ook de onderkant van de Westerse samenlevingen zullen hun kans wagen. In economisch opzicht hebben ze immers niets te verliezen.

   Like

 7. Qvic zegt:

  Het verschil met Hongarije en de meelopende lidstaten van en de EU zelf zijn, dat Hongarije zijn beleid op het kapitalisme geschoeid heeft en de EU op het socialisme/communisme geschoeid heeft. Deze enorme verschillen van uitvoering van hun beleid is niet te overbruggen. Want het socialisme/communisme wil dat iedere lidstaat zich onderdanig laat besturen door de EU, zonder enig inspraak. De EU wil alles bepalen over iedereen en alles. Daar in tegen wil Hongarije best samenwerken met de EU, maar bepaalt alles zelf hoe en wat het op nationaal niveau geregeld wordt. En daar wringt nu net de schoen, want de EU/VN wil dat alle lidstaten hun landen open stellen voor immigranten via een verdeelsleutel. Dat zou voor Hongarije rampzalig zijn, want dat zou betekenen dat er ongeveer 77 miljoen immigranten toe bedeeld krijgt. Volgens de agenda 2030, zou Hongarije plaats hebben voor 87 miljoen mensen en hun huidige aantal inwoners ligt nu rond de 10 miljoen. Dan zou Hongarije met hun autochtonen bevolking als zodanig niet meer bestaan. Voor Nederland staat er nog een aantal van 7 miljoen immigranten erbij, dan zijn ook de autochtonen Nederlanders een minderheid in hun eigen land en die zullen spoedig in aantallen verminderen, want al die immigranten zullen moslims zijn. Heel de EU moet en zal islamitisch worden, als het aan de EU ligt. Het huidige uitvoerende plan van de lockdowns is dat de economieën vernietigd moet worden en zodat zoveel mogelijk inwoners hun baan verliezen en financieel afhankelijk worden van de staat. Hierdoor zijn de betreffende mensen eerder bereid die hun financiële lasten niet meer kunnen betalen, om die af te laten kopen en inruil mogen zij dan geen eigendommen meer hebben. Dan kan de staat de eigen huizen van die onteigende bewoners toe gaan wijzen aan de zogenaamde statushouders en mogen de vorige eigenaars van die woningen zelf maar een ander onderkomen zoeken. Zo iets dergelijks zou kunnen gebeuren in Nederland, die aan de leiband van de EU blijft lopen.

  Like

 8. bobzelf zegt:

  en ik zit dus eindelijk naar een aardige voetbalwedstrijd te kijken ….

  waar ??

  in rusland !!!

  en met 20.000 toeschouwers , whahahahahahahaa

  HET MOT NIET GEKKER WORDEN , ?? WAT JIJ NELLIE ??

  DIE OOM VLADIMIR TOCH , WAT EEN GEINIGE GOSERT .

  U ZIT VOORLOPIG TOT DE PASEN LEKKER BINNEN
  KAN JE DE PAASEIEREN VOOR JEZELF VERSTOPPEN EN
  GILLENDDDTTTTDDDTTTT VAN DE LOL OOK OPZOEKEN

  HUGGIE OOM PAASEI

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s